Bývalí svokrovci chcú moje deti odlúčiť
Doteraz mali všetko sú bohatí a zistili, že chcú aj moje deti, (vzťah s mužom nám rozbili), ale nie all pack, ale pekne bez mamky. Zákaz mame prísť s deťmi k ním domov, len otec s deťmi. Zatiaľ len na povinnú návštevu niekoľko hodinovú dva krát do mesiaca. Nie nemôžu prísť oni k nám pozrieť deti ani nechodía sbsolútne vraj kvôli mne že ma nemajú radi. Aké moje deti sú im dobré? Už mi syn tačal hovoriť bez mamy, ty zostaneš doma. “Musím” tam podľa nich pustiť do toho nepriateľského prostetredia deti k ľudom, ktorí majú matku zablokovanú na telefóne a je u nich persóna non grata.
Evidentne zijete spolu este. Nie nemozu ta nutit, ale ak ich vezme tvoj muz tak s tym nic neurobis
Maju na to narok a mozu si to kludne vyzadovat aj sudnou cestou, ak by si to zakazovala....antipatie voci tebe su irelevantne....a kam ich vezme ich otec v case, kedy su s nim, ty fakt nemozes ovplyvnit
Nechapem,preco by si po rozvode mala chodit k svokrovcom...idu len deti a muz v case,kedy ma on sudne urcene,ze su u neho. Deti maju pravo na starych rodicov a je uplne jedno,ze ich nemas rada (a oni teba).
Ja tiež nechápem prečo máš potrebu chodiť k rodičom svojho exa. Veď koľko žien nechodí k svokre aj napriek tomu, že s mužom sú stále. To pokiaľ deťom neubližujú, je o ne postarané tak nerieš. Nemusia ťa mať radi, len pretože si im dala vnúčatá. Sú to deti aj ich syna , nielen tvoje. Jedine ak na teba škaredo kydajú a deti sa správajú v súvislosti s tým k tebe, by som zakročila
Ano,samozrejme, ze maju radi svoje vnucata, su totiz pokrvna rodina. A ano, je v poriadku, ze teba radi nemaju, ty uz totiz nie si pre nich ani len papierova rodina. A nie, nie "tvoje deti su im dobre" ale "synove deti su im dobre"
Ak zabudneš na svoje ego, tak čo ostane? Čistá dušička dieťaťa a tú nezašpinia svojimi rečami o tebe. Dvakrát do mesiaca je akurát dobrý čas aby deti mali spomienky na babku. Pekne ich nabalíš k babke nič zlé o nej pred deťmi Nehovor a vôbec ich vašim vzťahom nezaťažuj. Oni budú mat rovnako radi teba aj ich. Aj ked budú o tebe tam hocičo rozprávať, keď deti uvidia, že ty o svokrovcoch nehovoris zle, nebudú im veriť. Ak by si ty huckala deti proti ním a onin proti tebe, tak to deťom bude o chvilku neprijemné a budú v spore. Ak to bude len z jednej strany ešte ťa sami budú brániť. To že ti synček povedal že mamka nie, z toho si níč nerob. On to určite tak nemyslí a iba zrkadlí reči okolo teba. Ak to nebudeš nijako komentovať, ich reči sa rozplynú a stratia moc. Hlavu hore, ty si v tomto celom kräľovná a smelo môžeš byt veľkorysá. Kašli na reči a na to čo urobili. Oni ti vzťah nerozbili. To ich synáčik bol slabý.
@aaadkaaa mozu sudnou cestou, ale aj tak sa vzdy prihliada na doterajsi vztah deti/stari rodicia, vzdy sa pozera na stranu/prava/prospech deti v tomto ohlade, nie starych rodicov
@slovakboy to je taaak naivne. Deti nahuckas velmi lahko. Vlastna skusenost z mojho detstva. Vies ako sa hovori, sto krat opakovana loz sa stava skutocnostou. Deti preberaju spravanie dospelych a velmi dlho nevedia vyhodnotit informacie
Deti sú po pobyte u nich plačlivé, zúrive, odmietajú ma, hádžu sa mi o zem. Babka má blbé poznámky na dieťa a dieťa plače až sa zajakáva keď mi vraví čo mu povedala (nepýtam sa).
mno, tak mozes to ruesit sudnymi tahanicami, motat detom hlavy..... alebo sa k tomu mozes postavit normalne a zaujat postoj v style jeee, super, boli ste u babky!! a vysvetlovat, vysvetlovat a vysvetlovat....
nepises ako to vidi otec deti - ak on berie deti k svojim rodicom, kym nie je zbaveny rodicovskych prav nemozes absolutne nic, iba akceptovat ze ich berie k svojim rodicom.
a nepotesim ta --- ak by ich tam aj otec nenosil, a stari rodicia by si postavili hlavu ze oni chcu a dali by to na sud ---- styk raz mesacne by mozno ziskali, vikend raz za dva mesiace by ziskali urcite.
takze krot svoje ego a neublizuj kvoli nemu vlastnym detom
Podla mna su ich naroky opodstatnene pravne aj moralne aj ludsky.Nemas ziadny dovod nesuhlasit,jedine ze by ta ovladlo ego a jesitnost.Tak nejak mi to aj pripada.Suhlasit s tym,ze to bude prebiehat absolutne slusne a korektne voci tebe ako mame,ze to si odsledujes a potrpis si na to a nech travia cas s vnucatami.Preco nie?!
@kaktusik007 nejde o moje ego. Musela by si ich poznať. Ja by som veľmi uvítala normálnych starých rodičov, ale nie manipulátorov. Nedodržiavajú nariadenie kekárov, nepoznajú a nezaujímajú sa o zdravotný stav deti.
@maminkadeticiek neprebieha. Deti nechodili pozerať nezaujímali ich, nerešpektujú nariadenia lekárov. Mladšie ich ani nepozná a už ani nebude. Teraz sa zobudili že majú vnúčatá. Deťom nechodia blahoželať, ani na Vianoce. Deti potrebujú len pre svoje ego. Dieťa sa mi vrátilo v otrasnom stave zurive plačlivé s ekzemom na celých nohách. Odmietalo ma, posielali preč, hádže sa mi ešte po mesiaci u nich na zem. Môžu si vysrať… už narobili dosť zla a moje deti do ich frašiek nebudú ťahať. Deti sa v dnešných časoch stali obchodným artiklom v rodinách. Či sa to niekomu páči, starí rodičia sa podueľajú na výchove a musia s rodičmi komunikovať inak kazia výchovu detí.
Verim, ze oni maju podobny nazor a dlhy zoznam toho, co sa im na tebe tiez nepaci... hrozne si zatrpknuta podla toho, co pises, urcite mas aj svoje dovody, ale tymto skodis uplne ze vsetkym.
@anjelicek26 ich názor mi je prd. Dôležité je pre mňa len s len psychické a fyzické zdravie mojich deti. Sú ešte maličké a po skúsenostiach s nimi riskovať už nebudeme. Poprosila som ich nech chodia oni, pozvala som ich, alebo my k ním. Nie, oni potrebujú robiť zle. Ja si veľmi prajemaž túžim po starých rodičoch pre deti. Je zo pre nás bolestivé, ale takto cesta neviedla. Odmietnuť dať mame dieťa k telefónu? To kde sme?
Autorka musis pochopit, ze si rozvedena. Cas, kedy su u nich - patri im. Ex a jeho rodine. Oni si bez problemov na tento rezim zvyknu, ked budes s nimi chodit alebo naopak a budete na seba zo starkymi len zazerat, no co si s tej atmosfery deti zoberu? Na co to bude dobre? Len nech pekne chodia sami s ockom, je to tak v poriadku, zvyknu si. A ty tiez. A moc by som to nehrotila po sudoch, ono je vzdy moznost, ked mame zacne prepinat a vytahovat bezdovodne zakazy prikazy, ze len tak a tak mozes "moje deti vidiet" - ze tie deti daju otcovi komplet...
@anjelicek26 nedajú otcovi komplet :D, ani keby bol iný :D ani vôbec. To prosím ťa čo píšeš matke deti? Už ani nereaguj, ďakujem.
Autorka si velmi naivna, co sa tyka moznosti ziskat zverenia deti otcovi do opatery a ako som pisala vyssie, zatrpknuta. Miesto toho, aby si vztahy pozitivne rozvijala, len ides proti rodine - oni su tvoja rodina, navzdy budu - rodina tvojich deti... cely ich zivot budu s nimi v kontakte. Bohuzial na verejnom fore musis ratat s tim, ze ti nie kazdy prijde potlapkat po ramene, ako skvele riesis tento problem a idealne zakaz styku 500m...
@anjelicek26 ? Zobrať deti matke to sa kde nosí? Matke ktorá deti výnosu, porodí, stará sa roky na úkor prace sama??? To kde si videla moja? Len u papalasov a že toto píšeš nie je bežne. Už mi nepíš lebo to je hnus dobrý čo prezentuješ. Ženy akurát ešte viac zdeptáš, tie čo tým blbostiam uveria.
@anjelicek26 nie nejdem proti rodine. Oni idú proti nám . Ja riešim vážne zdravotne problémy deti a oni mi len stále priťažujú. Nezaujíma ich finsnčná stránka liečby, stav detí, diagnózy, obmedzenia, nič… oni si prídu vyzobkať hrozienka vychcanci a že dieťa je zhoršené po pobyte u nich nezáujem?
Ja tiež hovorím starým rodičom čo môžu a čo nemôžu deťom povedať. Vysvetľujem prečo im niečo dať jesť a čo nedať jesť. Lebo mi na nich záleží. Moji starí rodičia to však rešpektujú. Pochopili že to nemyslím voči nim ako buzeráciu ale naozaj to má prinos pre dieťa. Napr. Starší problém cukor verzus ADHD. Keď to nejde po dobrom verím že je to naozaj ťažké. Musí to deptat aj teba. Dieťa môže aj z teba cítiť nervozitu. Skús pre dieťa po príchode od starkých vymyslieť nejaký kľudný program, niečo čo má rád, a len vy dvaja. Sám rozpozná kde je láska a bezpecno.
Ahoj, v prvom rade dýchajú, či ich chcú pre svoje ego alebo preto ze ich ľúbia neovplyvní, ak majú nejaké zdravotné obmedzenia, alergie a pod, tak normálne napíš zoznam, posli mužovi mailom a slušne ho popros aby to dodržiavali aj starí rodičia. Ak budú chodiť v zlom stave domov, tak jedine riešiť s otcom deti. A pri zhoršení stavu navštíviť lekára, môžu si myslieť ze iba útočis a vymýšľas si. Neviem akú máte rodičovskú dohodu, ale v našej bola taka zázračná veticka "rodičia si majú v prípade potreby a pri vážnych dôvodoch pri starostlivosti o deti pomáhať", takže ak príde dieťa v zlom zdravotnom stave, napíš mužovi sms, mail a aj mu slušne povedz, že treba ísť s dieťaťom k lekárovi, keďže toto je výsledok jeho víkendu. Všetko ale v kľude. Berie si ich muž pravidelne, a včas? Niekedy stačí byť iba ústretový a nachlp presne dodržiavať rodičovskú dohodu a vyžadovať jej dodržiavanie.
Mas to určené súdom? Myslím,že tu sa skúma aj vzťah deti k nim. Aký má postoj k tomu tvoj ex? ... zas ja ta chápem. U nas neboli ťahanice po súdoch, ale sama dobre viem aké je to počúvať na rodičov len zle veci. A,že teda som sa toho nepočúvala.
Koľko majú deti rokov? Mne príde zvláštne, že im ponúkneš, že prídeš s deťmi,že môžu prísť a odmietajú toto a chcú krvopotne bez teba, že ty záujem máš a exsvokrovci majú len svoj cieľ bez teba a bodka. Mne toto príde robenie na priek
@mamelka jasne ze jej robia napriek, moja svokra ma nemala rada, vždy ma kritiizovala a všade ohovárala, že jej nedám vnúčatá, tak som ex povedala nech jej ich zavezie cez jeho dní, však ja mu nebránim, odpoveď bola že mám ísť ja lebo ona očakáva ze prídem a ospravedlním sa jej za to ze deti u nej neboli od rozvodu. Zasmiala som sa.
Autorka chyba je v tom, ze len preto, ze ich vynosis a porodis, vidis v nich svoj vyhradny majetok a len ty teda robis vsetko spravne 👎 Skoda si klavesnicu drat, len aby si sa necudovala, ako deti v urcitom veku otoci a potom si zrataju 2+2 sami a v puberte budu byvat u zakazovaneho kritizovaneho zleho ocinka ci babiny...
@som_realistka lebo ponúkla možnosť ako by mohli stráviť spoločný čas. A keď píše,ze to tie deti zle znášajú,tak asi niečo nebude v poriadku... ale ono to býva v rodine,že nech žena porodí a potom nech chodí len syn a vnúčatá. Mňa len zaujíma ako môže niekto mať rád tie vnúčatá keď nevestu neznášajú 🤔
@mamelka áno presne, si to pochopila. Je to vyslovene cielené robenie napriek z ich strany. Nie je záujem o deti absolútne nulový a nebudem písať pozadie, ako som skoro kvôli ním o dieťa prišla a čo mi povedala pred pôrodnícou kde som mala akútny pôrod.
@mamelka normalne, ze maju radi vnucata a nevestu nie, ved precitaj, ako reaguje autorka, ked jej niekto nieco, nie v zlom napise. Myslis, ze to bolo voci svokre inak?
Mne je jej v podstate luto, nevie si rady sama so sebou a prenasa to tak aj na deti a svokrovcov, nech su aki su. Vyzera to, ako stale neukoncena vojna medzi nimi - kto z koho
@mk1111111111 len zatahaju do toho zbytočne deti. Mňa by zaujímalo ako to bolo s manželom... lebo co som citala a ak to dobre chápem tak kvôli nim sa rozisli

Ano, pretoze to nie su iba tvoje deti, su to aj deti tvojho exmanzela na to tiez treba mysliet. A aky program im on spravi a kam ich zoberie ked ich ma on si urcuje on.