Bývalý vzal dieťa zo škôlky bez môjho vedomia
Baby ☹ tak teraz prosim poradte co mam robit.. byvaly mi vybral dceru zo skolky na obed bez mojho vedomia.. a viem ze by som mala mu zavolat alebo ist po nu.. ale ja sa ho strasne bojim.. ale ze strasne ☹ ☹ ☹ ☹ a mozu v skolke dat dieta len tak hocikomu ????
pokiaľ nie ste rozvedení a nedala si žiaden papier zo súdu do škôlky, tak otec má právo si zobrať svoje dieťa ako aj matka.
treba to poriešiť, aby sa to neopakovalo ☹ dúfam,že malá bude ok
Prave napisal ze si mam prist po nu.. on to robi naschval aby mna stretol ☹
@juliana77 ale on je rodič, on je otec. ani ja som v škôlke nenapísala, že manžel vyzdvihne dieťa. lebo je to automatika, on je otec! ja som vypísala, že môže vybrať dieťa moja matka a svokra, a predsa ho vydajú aj manželovi. on ako rodič má zo zákona právo na to, aby mu vydali dieťa. lebo je rodič bez súdne odopretého styku s dieťaťom
@rakheta papier zo sudu (teda rozsudok o zvereni dietata do tvojej osobnej starostlivosti) musis dat skolke ty, sud ho tam posielat nebude. v kazdom pripade treba v skolke trosku spravit vietor, ze si toto dovolili.
a ak mas deti zverene, hned volaj exovi, aby ti dcerku do hodiny priviezol domov, inak volas policiu. jednoduche-zazvoni telefon, povies jednu vetu a zlozis. nemusis sa s nim vobec bavit, len mu to proste oznam. ani nahodou necakaj, ci dcerku privedie zajtra do skolky..a ak zajtra urobi to iste, co budes robit?!
A to ako vydržíš do rána? Čo ked ju niekam odnese?
@vefi89 u nás v škôlke aj v škole podpisujeme papier, kto bude pre dieťa chodiť, inému ho nedajú 😉 taký papier, ak chcem aby išiel niekto iný pre dieťa, tak musím napísať papier na ten dátum, tým sa vlastne kryjú aj učiteľky
Nebol sud.. cize .. ziadna starostlivost sa nikdy neriesila.. vies ja som taka krava ze som mu nechcela robit problemy a vlacit ho po sudoch.. no stali situacie a bolo to uz len o strachu
@stanislavao lebo je otec a ma rovnake práva ako matka vypisuje sa ini ľudia okrem rodičov. Kým nema upravené práva a povinnosti tak s tým nic nenarobi
Každá skolka ma aj svoje interné predpisy. My sme vypisovali papiere, ani dedovi a babke malu nedali aj ked ich poznali. Musis si to zariadit so skolkou.
@rakheta tak potom má rovnaké práva ako aj ty...aj keď spolu nežijete.....
ja by som si isto ako prvé poriešila starostlivosť o dieťa...nech by som sa ho bála akokoľvek..nebývate spolu, môže ho hocikedy odviesť mimo krajinu, a čo potom spravíš ty a polícia? nič, šak malá je so svojím otcom ☹
@danielahamar teraz písala.nemá ju zverenú do osobnej starostlivosti. takže či bol, alebo nebol na papieri dákom nezáleží, lebo majú rovnaké práva na dieťa. 😉
@vefi89 nebudem rozoberať fungovanie škôlok na dedine, kde sa väčšinou ľudia poznajú a v meste kde sa až tak nepoznajú. Neviem, či učiteľka niekedy predtým videla malej otca, alebo sa teraz zrazu zjavil a malá povedala, alebo on, že to je otec a automaticky učiteľka malú odovzdala, osobne ako učiteľka by som si to telefonicky odklepla s matkou dieťaťa, preto od nás všade vypytujú telefonne čísla.
@rakheta a otec dieťaťa toho mladšieho je kde???
Absolútne nerozumiem ako môžeš mať nevysporiadanú starostlivosť a výživné o dcéru, ak je jej otec zapísaný v rodnom liste ☹ koleduješ si o strašný prúser a kľudne o dieťa môžeš prísť. Ihneď volaj do škôlky a zisťuj, kde je malá + ihneď požiadaj o zverenie dieťaťa do starostlivosti s návrhom na stretávanie, výživné atď a uveď tam aj toto... kriste si dospelá žena a matka, ty musíš byť dieťaťu oporou !!!
@juliana77 na čo narážaš tou dedinou? takisto riaditeľka mš mi je suseda, a nevydala krpca mojej mame, kým som nepovedala, že po neho príde. raz išla mama na blink do škôlky, a obišla na sucho, musela prísť po mňa, aby jej ho dali. ale to nemení nič na tom, že a to opakujem zas a znova a skús sa zamerať na túto vetu: ON má rovanké práva ako ONA, takže učiteľka pokiaľ nebola inak upozornená, MALA PRÁVO VYDAŤ OTCOVI JEHO DIEŤA
ludia, ako mozete takto zit. deti nemaju otcov - maju ich len na papieri. matky sa volaju inak, ako ich vlastne deti. kam sme to dospeli.
@stanislavao supermoderná doba 😉 čochvíľa nás začipujú a budeme pípať pri vchodoch 😉
@vefi89 Rodičia môžu byť práve v niakom dlho trvajúcom spore o ktorom učiteľka nemusí vedieť, možno otec sa cuká s rozvodom, len aby robil problémy, a stále je otcom a práve preto sa udávajú mená ľudí, ktorí majú právo dieťa vyzdvihnúť a ja som taký papier písala štyri krát a štyri krát som tam udala aj otca aj ked so mnou chrápal v jednej posteli. Tod bezpečnosť dieťaťa.
@stanislavao nazad do džungle to speje.
@vefi89 toto neni supermoderna doba, ale chora doba. to je ako nejaky virus, co sa siri. manzelstvo je nic, kradnu si deti, unasaju ich do cudziny, lebo slovenske nestaci slovak, ale chce araba, cernocha, moslima a neviem aj koho. deti maju sialene mena, co sa nedaju ani vyslovit, ucitelky su bite detmi. to je virus ludstva. a tie cipy nas istotne o par rokov cakaju.
@stanislavao to ci dieťa ma otca aj prakticky je len na jeho zaujme o dieťa.bohuzial často sa otcovstvo obmedzuje len na platenie vyzivneho pre nezáujem otca o dieťa ale veľakrát aj vďaka matke ktorá ma voči otcovi dieťaťa nejake výhrady a styku bráni. Takze tak ci tak je to o ľuďoch. Podla mna veľa akože usporiadanych rodín žije tak ze otec poraci otvorí pivo a noviny a deti otca ani nemaju a zase z vlastnej skúsenosti viem ako sa aj rozvedeni rodičia dôkazu ukazkovo starat o svoje deti a im nic nechýba po žiadnej stránke.

@vefi89 myslím, že vo väčšine škôlok a aj v školských klubovniach funguje vypisovanie tlačiva, kde sa udávajú osoby, ktoré dieťa môžu vyzdvihnúť. A zakladateľka písala, že on tam uvedený nebol, tak problém má učiteľka.