Bývalý vzal dieťa zo škôlky bez môjho vedomia
Baby ☹ tak teraz prosim poradte co mam robit.. byvaly mi vybral dceru zo skolky na obed bez mojho vedomia.. a viem ze by som mala mu zavolat alebo ist po nu.. ale ja sa ho strasne bojim.. ale ze strasne ☹ ☹ ☹ ☹ a mozu v skolke dat dieta len tak hocikomu ????
pokial je otec uvedeny v rodnom liste dietata a matka nema sudom pravoplatne rozhodnutie o zvereni do svojej starostlivosti tak ucitelka musi vydat dieta otcovi .... a vie si to skontrolovat napr. cez obciansky ... ved pri zapise nosite rodny list dietata a v zaznamoch skolky sa vyslovene uvadza aj je zakonnym zastupcom iba matka ....
skolka nepochybila .... tam neporiesis nic.... skor si to dories cez socialku .... navrh na zverenie dietata, vyzivne ... upravu styku a tak ....
a s druhym dietatkom to mas ako ... zijete spolu s jeho otcom on nevie ta podporit ... ze by ste sli spolu pre malu ...
vobec nemusel byt uvedeny v tom papieri .... ze s nim moze ist domov .... rodicom daju dieta automaticky .... ak by slo o babku, tetku surodenca tak ten uz napisany byt v tom papieri musi ....
Toto ani nemôže byť pravdivý príbeh... Taká ľahostajnosť a ľahkomyseľnosť jednej ženy..?
toto si musite pekne vyriesit na sude, potom je tu zbytocne vypisovat a bat sa, ked nebude chciet,tak to dieta len tak nevrati,nikto mu to neprikazuje,ziadny papier. Kvoli strachu neist na sud...prave to jedine pomoze zamedzit tymto situaciam. Nikdy by som sa nespoliehala na to,ze ten expartner bude nieco dodrziavat,najma ak je to enjaky nasilnik,alebo psycho a dobre vie,ze ma zena z neho velky strach. Ak je totiz dieta u otca, nikto s tym nic robit nebude, ved patri rovnako otcovi ako matke....pokial inak nerozhodol sud...na toto sa policia vykasle a este on to moze pouzit neskor na sude,ze mu branis v styku s malou atd.
@bastika tak tak pravda, ak nie je rozhodnutie súdu tak ani jeden z rodičov nesmie obmedziť práva toho druhého rodiča, t.j. aj keď ho nenapísala na papier do škôlky tak škôlka je povinná dieťa vydať kedže ide o otca. @juliana77 , keby škôlke zakázala vydávať malú otcovi tak on ju môže dať za to na súd, ona mu nesmie odmedzovať jeho rodičovské práva.
preto je potrebné riešiť zverenie do starostlivosti cez súd a to čo najskôr @rakheta
mozno ked uvidi babatko, tak scenu neurobi.
zober ho a chod si po malinku.
@rakheta ako nehnevaj sa,ale ja by som to tak nenechala! Mne sa stala ta ista situacia,tiez som sa bala ako vravis ty. Isla som si po dieta k byvalym svokrovcom, kde byval aj moj ex. Zbili ma a maleho mi nedali,skoncila som v nemocnici,no nevzdala som sa. Tiez som nemala ziadne uznesenie sudu,ze mam dieta zverene do vychovy-bola to chyba!trvalo skoro 2tyzdne kym mi ho sud vydal a ked som ho mala,isla som pre maleho aj s policiou,no nikdy nebol akoze nikto doma. Trvalo 6tyzdnov kym som ho dostala. Bolo to najhorsie co som zazila. Naco cakas dozajtra? Co urobis ak ju neda do skolky? Alebo ak ju aj da,tak sa budes stale strachovat kedy ti to zopakuje! Zober si svedka a chod po malu. Nie sama. Ak mas babo tak mu navrhni nech ti ju dovezie. A v skolke im vysvetli situaciu a povedz nech ju nedavaju otcovi. Musia to respektovat! Daj vediet ako si dopadla a drzim palce
@stanislavao a najlepšie by sa deti kradli tu cez koňa, si tu môžu vybrať ako v katalógu, a keď maminka pridá svoje plné meno, miesto bydliska a fotečky domu 🙄
@rakheta nemam slov...
len tolko - mudri sa uci na chybach druhych, sprosti na vlastnych....
takze -- navrh na sud o zverenie malej do tvojej osobnej starostlivosti a anvrh na upravu styku otca s dietatom - pekne pouzkazat na toto, co spravil -- neodpustitelne...
o tom, ze navrh na vyzivne - o tom ani nediskutujem.
a co sa strachu tyka -- prave preto, ze mas z neho strach, MUSIS mat tieto veci jasne a exaktne vyriesene sudnym rozhodnutim!!!!
Otec v papieri nemusi byt uvedeny,aby si dieta mohol vyzdvihnut....presne toto teraz pred dvomi tyzdnami riesil na sude mm so svojou ex.....dokonca aj keby ste boli rozvedeni a on by mal styk s dietatom bez obmedzeni,moze si malu kedykolvek zobrat.Ma na dieta rovnake pravo ako ty.Jedine v pripade,ze by mu boli obmedzene rodicovske prava,das v skolke papier a dieta mu nedaju.
ahoj volamsa alena
Riadne nepochopenie.. ospravedlnujem sa za zalozenie tejto temy dievcata..pekny vecer
Ano..
@rakheta neurazaj sa,piseme svoj nazor. Viem,ze v situacii v akej si bola to nemas jednoduche,ale so zdravym rozumom a radami od zien,ktore ti chceli naozaj pomoct si mozes poriesit vela a natrvalo. Prepac,ale mala som pocit,ze by ti bolo najlepsie,keby ti niekto zazvonil a mala stala predo dvermi. Verim,ze si sa poucila a das veci doporiadku pre svoje dobro. Napis nam aspon ako to dopadlo. Vela sily prajem
@digysa Tiez ma to napadlo, ze ked uz nemoze sama, tak aspon noveho partnera nech k nemu posle. Ale som to precitala do konca, taku telenovelu som tu este necitala.
A este mam pocit, ze sa nakoniec urazila, lebo teda podla jej posledneho prispevku si fakt neviem predstavit, co moze byt na tom "riadne nepochopenie".
Aj tak nechapem, nemoze si ist po malu s 2-meacnym babom, ale "chvilu" predtym ide v buse a vidi vlastne dieta na ulici.
@rakheta Baby a vy nemate pud sebazachovy ako aj svojho rodu? Okamzite by som vytacala jeho cislo, alebo vyskakovala z autobusu, navalila by som sa k soferovi do kabinky, kym nezastavi. Snad by ta nemlatil byvaly na ulici? Tam si to mala riesit hned!
Ako otec si urcite moze vybrat dieta so skolky, ale ja zijem s manzelom spolu, a aj tak by mi dal vediet, uz len preto, aby som ja nesla po malu "nadarmo".
Prepac mi za reakciu, vacsinou som tolerantna, ale tu sa mi akosi rozum zastavuje.
@rakheta To, co spravil je trestne. To mu sud nevymedzil presne dni a hodiny, kedy moze mat malu? Mohla by si kludne zavolat na policiu, lebo vyzdvihnutie dietata bez matkinho vedomia je nieco ako unos, pretoze ty si ta, ktora ju ma v opatere. A ako si sa dozvedela, ze ju on vyzdvihol? Inac je maximalne divne, ze ju mu ucitelky vydali. U nas sa deti nevydavaju ani rodine bez toho, aby matka suhlasila...
Ako uz riesit ci som napisala ano.. je fakt neviem k comu je to dobre.. a to s tym nepochopenim.. to je moja hlupost ze som sa ozvala.. vacsina tu na mna utocila ze co som to za mater ze som si nesla po malu.. hadam aj 2krat som napisala ze malej urcite neublizi.. aj tak bolo.. ked som sa konecne dovolala mala mi sama povedala ze sa s nim chce ostat hrat.. keby som sla.. tak aaano udrel by ma aj pred ludmi na zastavke.. stalo sa uz aj take..otazka kde je moj terajsi muz: muz bol v praci mimo mesta.. cize.. urcite som si zvasich poznamok co to zobrala, najme co sa tyka pravnych zalezitosti.. podaktore tu robia zo seba super matky.. tak baby drzim palce aby ste v zivote zazivali len dobre, a ak sa raz budete citit bezmocne.. nezakladajte temu na mk..

@stanislavao deti nemôžu za to ako rozmýšľajú dospelí ľudia a toto je vizitkou už dospelého jedinca.
Mne to už občas pripadá, že ľudia ani nevedia prečo sa berú, no z lásky to určite nebude.