Bývam u známych a chcem od nich odísť. Môžem, ale vraj len bez syna
Zdravím všetkých...
Moja situácia je viac ako komplikovaná...
Vezmem to v skratke:od útleho detstva bývam u svojich známych, ktorí sú moja rodina, ale nie blízka... Mali sme výborne vzťahy a veľmi som si ich obľúbila a zvykla som si na to, že u nich som doma.. Pred 6timi rokmi sa mi narodil synček, otec malého s nami nebýva...
Ukončili sme nas vzťah s tým, že som aj naďalej ostala bývať u týchto mojich známych...
Problém nastal, akonáhle si chcem nájsť priateľa a odísť aj s malým...
Jedna z týchto mojich známych je mi bližšia ako ostatní členovia a presne ona je malému krstnou..
No už druhýkrát som si od nej vypočula, že ja ak chcem, nech idem ale bez syna, lebo ona ho nemá...
Ako pre Boha v takejto situácii postupovať?!
Vysvetliť si to ani jedna osoba nenechá a ja tu aj so synom nemienim zhnit..
Okrem toho, majú na môjho syna nie práve najlepší vplyv...
Ľudia, čo mám robiť?
Len pre info, ľudia ktorí so mnou žijú v jednej domácnosti sú súrodenci a ani jeden z nich nemá vlastnú rodinu..
Ďakujem za všetky rady... Tomu to sa hovorí...
Problém
@daganov chcela a aj som sa osamostatnila keď som ešte nebála maleho. Bývalá som v ké v byte ale platiť sne mali napoly s kamoškou, ktorá sa ceky čas tvárila že chodí do roboty, pritom chodila s kamoškami do mesta a keď prišlo na platenie, všetko ostalo na mne tak som odstúpila od podnájmu a vrátila sa domov. Co som mala z tej prace keď som mohla akurát vyplatiť podnájom a neostalo mi ani na stravu?! Takže áno, osamostatnila som sa na istý čas, ale okolností neboli v môj prospech.. M
@kitycat pozri, za 6 rokov odkedy mam syna som vystriedala mnoho prác a brigád, ale nikdy som nemala vysoký plat. Vždy to boli peniaze, ktoré ešte ani neprišli, no keď som si to rozratala, už ich nebolo. Výdavky do domácnosti, odložiť malému, nakúpiť potrebné veci ako oblečenie, obuv, lieky... Nikdy som nrminala peniaze na hlúposti. A aj tak sa mi žiaľbohu ušetriť nepodarilo... 🤔
@loginexistuje nemajú čo vidieť... Pripúšťam si všetky svoje chyby lebo veď kto ich nemá?! Nikto nie je dokonalý. Nepriviedla som domov dieťa bez otca, s mojim priateľom - otcom malého veľmi dobre vychadzali. Avšak postupom času začali zasahovať do výchovy a starostlivosti o malého a nakoniec na mu to nepáčilo do takej miery ze odišiel do prace l na opačnú stranu republiky a prerušili sme kontakt. Teda on ho prerušil. Podľa mňa trebalo zasiahnuť už vtedy a odsťahovať sa niekam preč keď sme videli že je zle... Ale to už nikto nevie vrátiť...
@janusa14 za 6 rokov si nespravila nic co by ta v zivote posunulo dalej.
Mala si si urobit predstavu ked si s kamaratkou skusala spolubyvanie ale nevyslo to.... Inak tomu pribehu ako miesto prace chodila na kavu nemozes mysliet vazne, predsa do spolubyvania ides s niekym koho poznas
Zivoris cely zivot nic si nespravila, nijako si sa nepoucila z chyb, vystriedala si vela prac a brigad vsetko ocividne blosti ktore ti nedali skusenosti do lepsieho (rozumej lepsie plateneho) inak by si mala aspon usetrene na kauciu... Ale ty mas velke H!
A k tomu reci co si tak protirecia, ze to nie je mozne.... Najskor mala byt svadba potom uz nie, preco si s nim nesla na opacny kraj republiky ked ludia, u ktorych byvas su ti vlastne cudzi? Nejako si sa tamotala v komfortne-nekomfortnej zone
@janusa14 ono závisí ako to vyzerá aj z druhej strany. Či si schopná sa o syna aj sama postarať. Lebo podľa prvotného príspevku si nie som moc istá. Bývaš u cudzích, máš dieťa bez partnera a do toho ďalšieho partnera. Práca ti končí. Tak ja neviem, ale v prvom rade si sa mala postaviť na vlastné nohy, mať stálu prácu a až pom hľadať partnerov. Fakt otázne, ako by oni popísali starostlivosť o dieťa. Pochybujem, že niekto cudzí si bude nárokovať na cudzie dieťa bezdôvodne.
@janusa14 za toľké roky, čo platíš iba obyčajných skromných 100 eur nemáš nič. Hypotéku vziať nechceš. Otca dieťaťa v base. Lebo si ho nechcela udať. Trošku ti tu veci nesedia. Keby si ho neudala v base nie je. Nikoho nezaujíma či ti platí alebo nie. To je na tebe, či to nahlásiš. Okrem toho v deň súdu môže všetko vyplatiť a do basy by nešiel. Jedine pri alimentoch sa dá zvrátiť basa priamo na súde a to ich vyplatením. Takže asi ďalší taký ako ty.
Ja si skôr myslím, že oni vidia, že si nezodpovedná, že im dáš 100 eur a myslíš si, že vybavené, tak preto ti to aj vravia. Otázne koľko ešte ďalších prešľapov si zatajila, na základe ktorých majú taký názor.
@sasa1310 ďakujem za tvoju reakciu ale nebudem to ďalej riešiť. Jednoducho kým nemám stálu prácu, stály príjem a vlastne bývanie, nepohnem sa z tejto, zlatej klietky"...
Ci som zodpovedná alebo nie, či som urobila ďalšie prešľapy alebo nie, či si myslia ze som alebo nie som schopná sa o vlastné dieťa sama postarať nebudem viac riešiť, lebo je to už strata času a nikam ma to neposuva....
Ďakujem Vám všetkým ktorí ste sa zapojili do tejto diskusie ohľadom mojej situácie a vyjadrili ste svoj vlastný, subjektívny názor. Cením si každého jedného.. Je pravda ze sa mi niektoré reakcie páčia viac iné zase menej ale koľko ľudí toľko chutí.
Všetkým prajem pekný deň a týmto považujem túto debatu za ukončenú a nebudem sa viac vyjadrovať k Vašim ďalším reakciám.
Ahojte.
Na tvojom mieste by som si zaistila pracu, byvanie a odisla so synom bez toho aby o tom niekto vedel ze kedy a kam odchadzas... Proste sa vyparit a najlepsie do ineho mesta. Nasledne zmenit telefonne cislo a zrusit vsetky socialne siete aby ta nemali ako otravovat... Nemyslim si ze by cudzi ludia mali moznost vziat ti syna, su cudzi. Ale spravila by som to takto
Mne je to cele divne...
Mama ta "odlozila" k znamym??
A tebe nevadilo ze si od maminy prec??
A mamine si nechybala?
Co ta drzia niekde zamknutu v pivnici?
Teraz to iste robis so svojim synom.
Tak isto s pracou ja neviem ved v obchode na tpp - sa da celkom fajn zarobit sym uz je skolkar k tomu nahradne vyzivne platis 100 e mesacne...
Ja som na md ale keby mam naklady len 100e tak si zijem ako prasa v zite..
Kam ti idu vsetky peniaze ja roxuemiem ze oblecenie strava atd ale aj tak...
Partner v base...
Ja neviem zamysli sa a to nemyslim v zlom naozaj...
Co by si pre syna mohla urobit lepsie.. kde si spravila chybu oretoze takto byvat nie je normalne...
A nic normalne to do zivota ani chlapcovi neda

@janusa14 si inteligentna zena.... myslim ze by nemali mat narokna maleho, ale musis mat byvanie a byt schopna sa o neho postarat.... osud sa a tebou nepekne zahral.... drzim palce.... 👍😉😊🤗