icon

Bývame u svokrovcov a svokra mi nedovolí vyhodiť ich staré skrine

Včera o 08:44

Prosim vas ako ste riesili stary nabytok po svokrovcoch? Nastahovali sme sa s muzom a malym do ich domu na poschodie, dole byvaju oni. Dohoda bola ze si to tu prerobime podla seba. Lenze svokra mi nedovoli vyhodit ani jednu staru skrinu z obyvacky, vraj je to "poctive drevo" a stalo to majland v 80-tych rokoch. Ja chcem modernu bielu linku a svetlu podlahu a v strede izby mi troni tmave ozrutne monstrum co smrdi naftalinom. Muz sa jej boji nieco povedat aby nebol ohen na streche, lenze ja sa tu citim ako v muzeu a nie vo vlastnom. Mam ju nechat tak a proste to tam nejako "zakomponovat" alebo ist do ostreho konfliktu aj za cenu ze so mnou svokra pol roka neprehovori?

alenka58
Včera o 09:40

@anonym_autor toto je obyčajne začiatok problémov, keď nie si vo vlastnom

saraxyz
Včera o 09:45

@anonym_autor s kým si sa dohodla na tom, že si prerobite podľa seba?

anonym_e7f5cd
Včera o 09:48
@anonym_5710df

Keby sa mna domov nasťahuje nevestička a chce vyhadzovať moje veci, veľmi rýchlo ju pošlem kade ľahšie

@anonym_5710df ale predpokladám, že by si jej to komunikovala hneď, že môžu prísť, ale nič sa vyhadzovať nebude. Ale nie tak, že najskôr sa dohodnete, že môžu si prerobiť podľa seba pre nich určenú časť (ako je písané v úvode) a potom jej to zakázala.

Na Tvojom mieste by som sa rovno otočila a šla preč. Pretože tu vždy budeš ťahať za kratší koniec, je to jej dom, jej nábytok, jej majetok a jej PRAVIDLÁ ... A týmto to len začalo. Toto fungovať proste nebude a je to ľahká cesta ku konfliktom.

domkakvet
Včera o 09:50

@anonym_autor ty nie si vo svojom a ani nikdy nebudes, teda aspon nie tam kde si teraz a zacina to skrinou a bude este ovela horsie, precitaj si diskusie o zenach, ktore sa nastahovali na poschodie ako dopadli.

anonym_38960f
Včera o 09:52

Nie si vo vlastnom a nikdy nebudes,vzdy sa budete podriadovat,toto ta caka.Moj muz dostal dom,nebyvaju tu ale tych reci co bolo ked sme to tu zacali vyhadzovat prerabat bolo pozehnane.Dospelo to do stadia,ze hladame dom a hoci je to muzove,prerobene za spolocne peniaze,odchadzame a to sme susedia.

anonym_401d95
Včera o 09:59

Je vidieť, že polovica z vás nikdy nezažila takúto situácia. Moja svokra tiež pred našou svadbou sľubovala všetko možné, ako nám dajú prepísať dom, ako si budeme môcť všetko prerobiť, lebo dom je veľký a čo tam budú oni dvaja sami robiť. A realita bola úplne iná. Po dvoch rokoch, keď sme vytiahli otázku prepísania domu, tak najprv to bolo, že už iba polovicu a iba na muža, potom sme boli najhorší, lebo ich chceme o dom obrať a chceme, aby oni nič nevlastnili a podobné reči. Keď sme odchádzali, tak svokra plakala a zase sľubovala, ale už sme sa nedali. Pokiaľ to niekto nezažije, tak neuverí.
Autorka skúste si poriešiť niečo vlastné, aj keď menšie, lebo nikdy sa tam nebudeš cítiť ako doma. Česť výnimkám, nájdu sa aj také, ktoré to zvládnu, ale ty to asi nebudeš a už vôbec, keď nemáš podporu ani v mužovi, čo je ešte horšie, lebo budú potom hádky aj medzi vami.

hederamonstera
Včera o 10:01

Ja nechapem preco tu vsetci nadavaju na nevestu…vsak bola dohoda, ze si mozu prerobit podla seba, tak snad to znamena aj ze asi vyhodia nabytok.
Tuto to posrala svokra klamlivou ponukou.

lienka.7
Včera o 10:04

@anonym_autor jej dom, jej pravidlá....
A ty tam vo vlastnom rozhodne nie si, na rozdiel od nej.

katkazatka
Včera o 10:11

kto z vas mal ten idiotsky napad, ze pojdete byvat k svokrovcom??? Nikto pri zmysloch by s takym niecim nesuhlasil. Ci ty si si myslela, ze budete nazivat ako hrdlicky??

melanta
Včera o 10:13
@hederamonstera

Ja nechapem preco tu vsetci nadavaju na nevestu…vsak bola dohoda, ze si mozu prerobit podla seba, tak snad to znamena aj ze asi vyhodia nabytok.

@hederamonstera áno, máš pravdu, svokra nedodržala dohodu, ak naozaj komunikovala, že si to môžu prerobiť. ALE - je to jej dom, jej majetok, takže či je to seriózne alebo nie, má právo rozhdonúť sa inak. Čo na 100% nie je v poriadku je autorka, ktorá píše, že sa tam necíti ako vo vlastnom - to je porucha mysle. Ona sa tam necíti ako vo vlastnom, lebo to jej ani nie je. Takže rady žien sú v poriadku, ak sa chce cítiť ako vo vlastnom, tak nech si zariadi vlastné.

januska12323
Včera o 10:17

Nie si vo vlastnom tak ani nemáš posledné slovo. Zmier sa s tým alebo si choď stavať skrine do vlastného bývania.

minenkaa
Včera o 10:17

@anonym_autor odísť,tu bude vždy niečo prečo zacat hádku

tiezjedna
Včera o 10:21
@hederamonstera

@hederamonstera pretože si dovolila veci zle pomenovať, tak sú tu na ňu niektoré ako osy🙄 a vôbec si neuvedomujú, že nebyť svokrinho nedodržaného slova, tak by autorka žiadnu diskusiu nezakladala...

simca06022011
Včera o 10:22

@anonym_autor spytala by som sa normlane, ze ci sa mama odstahovat, aby sme si to prerobili po svojom, kedze dohoda bola ze budete tam byvat ale prerobite si vrch podla svojho. To znamena = ze co nechcete date prec.
Ak skrinu nechce vyhodit, tak pekne by som ju s chlapom chytila a preniesla inam = na povalu, im dole ked si najdu miesto. Nemusia ju vyhodit = mozu si ju dat inam. Ono aj by to bola skoda vyhodit, lebo nove veci su fakt haraburdy :DDD ale to uvidis casom ako budes zariadovat, aj s ohladom cena/kvalita.
A tu ti dam jednu dolezitu radu: neinvestuj prehnane do cudzieho, aby ti nebolo luto ked z tade budes/budete o par rokov utekat a nechas to tam.

anonym_1c7d72
Včera o 10:22
@anjelicek26

Nuz prenajat niekde garaz ci sklad a vrazit tam skrine a vobec to v hlave dalej neriesit, ked je jej to blbe vyhodit... v jednom dome, spolocny vchod, je to stale JEJ domacnost a vy hostia, nikdy to ine nebude... co vas to vlastne napadlo?

@anjelicek26 rodina, ktora (pravdepodobne) nema na vlastne byvanie, ma najblizsie mozno desiatky rokov platit prenajom garaze kvoli 50 rocnym skriniam?

Co ti ja viem…

anonym_3f1db5
Včera o 10:27
@janinah

@anonym_3f1db5 ake lapanie?akoze mať dalsieho v podstate cudzieho cloveka v dome a v sukromi je akoze vyhra? Nemyslim.

@janinah Mozno to nie je tento pripad, ale niektori mladych vyslovene presviedcaju, aby byvali u nich. Vsak mame dost miesta, a co tu budem sama, a naco vam je hypoteka, atd. A takto to konci.

marsmykkok
Včera o 10:57
@anonym_3f1db5

@janinah Mozno to nie je tento pripad, ale niektori mladych vyslovene presviedcaju, aby byvali u nich. Vsak mame dost miesta, a co tu budem sama, a naco vam je hypoteka, atd. A takto to konci.

@anonym_3f1db5 Píše že sa nasťahovala s mužom a malým, teda je to už nejaká rodinka čo je spolu nejaký rôčik a predpokladám že doteraz nebývali vo vlastnej vile s bazénom ani vo svojom a nepredali to, ale v drahom podnájme a nevládali to platiť alebo im podnájom skončil a nový s dieťaťom im nik nechce dať... Teda to nie sú 19 ročné naivné "deti" čo ich rodičia ovplyvnia, ale zjavne skôr svokra urobila dobrý skutok že im vyprázdnila polku domu aby mali kde bývať. A veru to nie je jej VLASTNĚ, preto sa tam ani nemôže tak cítiť a ak je do momentálne jediná možnosť bývania namiesto kydania na svokru sa treba prispôsobiť a snažiť sa do budúcna vyriešiť to nejako tak, aby naozaj mali svoje vlastné.

anonym_c9053f
Včera o 11:04

Na druhej strane svokra urcite chcela, aby jej synacik ostal pri sukni. Takze sa moze prisposobit aj ona.

anonym_2cccf0
Včera o 11:07

Ani sa tam nemozes citit “vo vlastnom” lebo to nie je tvoje. Preco tam byvate? Mate malo penazi na vlastne? Aha, ale potom vam svokrovci pomahaju a treba ich teda respektovat. Ak tam byvat nechcete, chodte do vlastneho, jednoduche riesenie.

mmooly
Včera o 11:10

preboha, to koľko má rokov tá svokra?? aby sa pripútala ku skrini?! to robí naschvál... ak ste chceli ušetriť na bývaní, tak chápem že ste tam, ale oľutujete to... asi by som jej naznačila, že chcete odísť bývať inam, či sa náhodou nepoteší.

hederamonstera
Včera o 11:16
@melanta

@hederamonstera áno, máš pravdu, svokra nedodržala dohodu, ak naozaj komunikovala, že si to môžu prerobiť. ALE - je to jej dom, jej majetok, takže či je to seriózne alebo nie, má právo rozhdonúť sa inak. Čo na 100% nie je v poriadku je autorka, ktorá píše, že sa tam necíti ako vo vlastnom - to je porucha mysle. Ona sa tam necíti ako vo vlastnom, lebo to jej ani nie je. Takže rady žien sú v poriadku, ak sa chce cítiť ako vo vlastnom, tak nech si zariadi vlastné.

@melanta to je take blbe chytanie za slovicka paneboze….mozno sa chce citit ako doma…proste chybu urobila svokra

anonym_150b93
Včera o 11:24

@anonym_autor nasťahujte sa do svojho a môže si nábytok dať aký chcete. Prečo chceš cudzí nábytok vyhadzovať?🫣

anonym_d0cd32
Včera o 11:24

@anonym_autor To jak u mojich svagrovcov. Stary dom, hrozny plesnivy, tak svagor ked tam prisiel byvat po svadbe ku svojej manzelke a jej rodicom (cize jeho svokrovcom) tak tiez si myslel, jak to vsetko popreraba, projekt si dal vypracovat, toto, hento tamto prerobí tak a tak a bum...skoncilo to na tom, ze svokra nechcela na nich dom prepisat, nedovolila dokopy nic prerobit, lebo podla nej ..."nam bulo dobre i vám budze..."...takze mily svagor sa nasral, ze on nebude vrazat a prerabat nieco, co ani nevlastní a pozical od druheho brata peniaze a kupil si byt v blizkom mestecku. Maly 1izbak. Jeho svokra o tom ani netusila. Chcel sa tam sam nastahovat, odist od svokrovcov. Manzelka samozrejme rodicov samozrejme opustit nechcela, tak on ze pojde sam. Ale nakoniec sa to zrejme nejako urovnalo. Do bytu nesiel. Ale aj to je super, maju aspon investicnu nehnutelnost. Stale je u svokrovcov, medzitym svokor zomrel a jak je to teraz, netusim, mozno uz je dom na nich prepisany. Ale preraba predsa len take nutne veci, kedze maju aj deti a nechce aby vyrastali v plesnivom dome, tak to trosku dava dokopy po castiach. Ale teda, mali krusne casy vtedy. A ste ako ho svokra komandovala, kritizovala, des. Sa cudujem, ze to tam ustál.

katarinka963
Včera o 11:55

@anonym_autor tvoje to nieje a ani nikdy nebude. kup si svoje a postav sa tam aj naha

anonym_a075c9
Včera o 11:58

Nie si vo vlastnom. Nepatri ti ani klucka na dverach. (Ani nebude, zdedi vylucne jej syn a tebe ostane igelitka) Urobila si hlupost, ze si sa nastahovala a bude horsie. Nevstupuj do konfliktu, ale hladajte si naozaj vlastne byvanie. So svokrou len prehras …

anonym_e5a24c

Ved ich tam nechaj so všetkými ich haraburdami, ale nech potom na staré kolená neplaču, že sa už nevládzu starať o dom.

dankakuc

Ak je svokra generál tak nič neurobíš. Myslím, že bude len horšie. Ja by som sa poobzerala po niečom svojom.

maryetta
Včera o 12:07

A preco ste vlastne tam?

sova7
Včera o 12:22

Vidím tu dva problémy. Muz ktorý za sebou ťahá pupočnú šnúru a teba dotiahol k mame. To nie je vhodný materiál na vzťah zastať sa ťa nevie pred mamou má rešpekt budeš asi vždy tá druhá. Druhý je ten že doma je tam niekto iný si u svokry v jej dome takže sa musíš prispôsobit nie je to tvoj dom. Ústne dohody su na dve veci hlavne s cudzími ludmi. Čo nie je oficiálne na papiery neplati. Alebo to máte poriesene aj cez lv cko? Ak nie a si tam v podstate v cudzom dome s nejakou ústnou dohodou do budúcnosti urcite by som si u svokry nič nezariadovala neprerabala neinvestovala tam a brala to len ako docasne riešenie. Takto ako so skriňami to bude do všetkým.

anonym_e21cc2
Včera o 12:25
@anonym_e7f5cd

@anonym_5710df ale predpokladám, že by si jej to komunikovala hneď, že môžu prísť, ale nič sa vyhadzovať nebude. Ale nie tak, že najskôr sa dohodnete, že môžu si prerobiť podľa seba pre nich určenú časť (ako je písané v úvode) a potom jej to zakázala.

Na Tvojom mieste by som sa rovno otočila a šla preč. Pretože tu vždy budeš ťahať za kratší koniec, je to jej dom, jej nábytok, jej majetok a jej PRAVIDLÁ ... A týmto to len začalo. Toto fungovať proste nebude a je to ľahká cesta ku konfliktom.

@anonym_e7f5cd isla na ulicu?