Bývanie - čo by ste robili na mojom mieste?
Prosim, co by ste robili na mojom mieste? Aktualne zijeme s partnerom u rodicov, ale je na case pohnut sa dalej. Otazka je zobrat si hypoteku alebo ist do prenajmu? Muz nema nasetrene viacmenej skoro nic, ja mam nasetrenych 20 tisic.. Hypoteku by som si brala ja. Ak zoberiem do uvahy, ze treba mat 20% z nehnutelnosti, tak mi to vychadza cca na 100 tis.nehnutelnost. Ano, viem, ze sa hypo posudzuje aj na zaklade prijmu a celkovej bonity. S tym by nemal byt problem. Akurat za tu sumu mi u nas nachadza v podstate len garzonky a 1izbaky. Nemam problem sa uskromnit, ale fuuu, ved to je kopec penazi a malo muziky za to 🙈 Ano ano.. viem aka je teraz doba a co sa deje.. Ale aj tak.. Riesit dofinancovanie spotrebakom asi prilis nechcem. Alebo ist jednoducho do prenajmu a hotovo? Co by ste robili na mojom mieste? Mne uz ide z toho hlava prasknut a nie a nie sa rozhodnut...
@sasa1310 ja denne. Chceme kupovať 2 byty. Boli sme na viacerých obhliadkach, stretli sa s marklermi. 90% sa vyjadrilo, že treba počkať, ak neberieme hypoteku. Mame cas na kupu. Na jeseň sa ma trh ochladiť, bude väčšia ponúka bytov, s cenou sa bude dat výraznejšie hýbať ak niekto chce predať.
@gemerka17 su ludia, ktori maju cas na "predaj" a pockaju si, tomu ver. Zatial byt bude v prenajme, a ked bude dopyt opat enormny, ceny opatovne vyssie (co budu), tak vtedy budu predavat. A kedy si ten "kupujuci" kupi ten byt? Ked bude dedit v 60tke? Ludia potrebuju teraz byvat
@laurita285
To mas pravdu, ale z dlhodobejsieho hladiska (no pokojne aj za 5 rokov) cena nikdy neklesne. Resp. moze sa zastabilizovat, ale nehnutelnosti uz nikdy lacnejsie nebudu. To dopredu nevieme. Znamy kupoval 3izb. za 35tis pred 6 rokmi, prerobil ho, stal ho 50tis a zaciatkom tohto roka ho predal za 93tis. Je pravdou, ze tato doba je na nehnutelnosti sialena, ale podnajom su peniaze do vetra.

@gemerka17 ja kukám týždenne realitný trh už niekoľko rokov a nevšimla som si, že by klesal dopyt. Chcem opäť kupovať a nie je čo.