icon

Bývanie s partnerom a svokrovcami

8. máj 2022

dievcata , prosim poradte som cerstvo z partnerom ktori si stavia dom spolu s rodicmi. on chce aby som isla byvat k nim maju to oddelene. ja nechcem ist len on mi povie ze inu moznost nema kedze dom nemoze predat lebo kvoli daniam aj rodicom. co by ste robili na mojom mieste prosto ina moznost nie je mi stale povie... ja som s toho zfuala. nechcem byvat v cudzom dome on povie ze to je tak normalne, ze by osm nebola v cudzom on by to tak nebral. len cely dom je len jeho. chcela by som spolocne necitm sa dobre v cudzom.dik

Strana
z3
adaale
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
adka_bh
13. máj 2022

Rýchlo by som išla z kratšej cesty od takého “princa” čo na teba tlači aby si si to tam oddrela, suchala nohami a bola rada že si rada 💁‍♀️☝️ No na takúto ponuku by som nikdy nepristúpila nech si nájde inú hus……

layla123321
13. máj 2022

No čím viac som si prečítala, tým viac si tiež myslím, že by bolo lepšie sa rozísť alebo aspoň nezačať spolu bývať a zistiť, kam to smeruje. Za mňa to vyzerá, že máte úplne odlišné nároky na život (svadba, bývanie, jeho nátura)... A je síce pekné, že sa chce o rodičov postarať, ale ja by som si aj tak egoisticky zhodnotila, či sa chcem starať o cudzích rodičov. Lebo je dosť možné, že sa to časom zhorší (neviem teda v akom stave je to teraz) a ten ťažký život - to znamená, že otec mamu bije alebo sa hádajú a kričí po nej? Tam by som tiež nechcela bývať... Niekoho ľúbiť je krásne, ale treba sa starať v prvom rade o seba. Zhodnotiť, či dať niekam peniaze do spoločného alebo si radšej kúpiť svoje... Či si dopriať alebo starať sa o iných... Treba byť praktický egoista.

charlinka111
13. máj 2022

A ty kde teraz bývaš? Ak máš niečo svoje, môžeš dať do prenájmu. alebo kúp svoju nehnuteľnosť a keby ste sa rozišli tak máš kam ísť. Ale aj tak si myslím, že s ním keď rád rozkazuje atď.by bolo lepšie sa rozísť a nájsť si niečo iné, myslím, že nebudeš pri ňom šťastná. Chodíte spolu 4 mesiace mala by si teraz lietať v oblakoch a ty máš na miesto toho množstvo pochybností.

autor
16. máj 2022

@layla123321 ja som z toho uz uplne zufala, neviem sa vobec rozhodnut co robit. ono je to tak, cez vikend sme boli spolu a ked on nieco obcas take spravi, co ma dost zaskoci alebo povie, ja si vtedy hovorim, ze tak po tomto ho uz nechcem dalej vidiet. ze skratka sa zanho obcas az hanbim, za jeho spravanie, on ma teda uz po 40-ke ale niekedy mi pride ze sa sprava ako taky pubertiak. neviem ci to predomnou, ze kvoli tomu ze ja taky uvolneny alebo co... napriklad teraz cez vikend zacal zvysovat hlas a ze zena hybaj umyt riad a prines mi pivo! ale on to povie takym tonom ze ja sa az zarazim a zlaknem :( tak som mu to povedala a on mi na to ale ze ved preboha to bolo len zo zartu! ze kde je ten moj zmysel pre humor. potom sme isli autom a volal mame a on takymto podobnym stylom zartoval aj s nou. a ona to brala v pohode. len mne to pride take neuctive, ja neviem teda, ci som nejaka prehnane citliva alebo co. asi ano. vies, ja mam aj pocit, ze ked mu nieco rozpravam, nejaky opacny nazor alebo tak, tak on si aj tak rozprava svoje, ja sa aj obcas bojim povedat, lebo on sa na mna tak zvlastno pozrie a aj sa osopí ze coooo?! a celkovo ma take troska ja neviem to spravne pomenovat, ale povedala by som vybusnejsie jednanie. no on co hovoril o otcovi, tak ze je nejaky vybusnejsi tiez, ze ked s nim dlhsie zil, tak si uvedomil ze ma k byvalej partnerke podobne spravanie ako on k jeho mame. Ja som sa velmi nechcela vypytovat do detailov, iba co on mi povedal. casto sa s jeho mamou háda, este davnejsie vraj chodil na pivo, ci pil pivo, to uz neviem a on preto odvtedy neznasa pivo, lebo otec stale smrdel po pive. Podla mna bude taky hulvat... a jeho mama to toleruje. jeho sestra sa s otcom vraj velmi nebavi, neznesie sa s nim.
on tu jeho mamu stale lutuje, aky mala tazky zivot a neviem co vsetko, ze jej chcel na stare kolena dopriat, aby mala dom a psa, aby si troska uzila.
este sme sa bavili o tom manzelstve, o com on ani nechce pocut, ze by sme my dvaja niekedy boli manzelia, a povedal, ze jeho stara mama hovorila jej mame aby sa nerozvadzala s jej otcom a tak sa jeho mama teda s nim nerozviedla a pritom jeho otec nie je dobry. a ze on je vyslovene proti manzelstvu kvoli tomu ze to k niecomu zaväzuje a ze potom sa z toho tazko vychadza, su opletacky s majetkom atd. a takto ked sa rozideme len ako partneri, tak nikto nic nemusi dalej riesit.
lenze podla mna keby je ta jeho mama taka nespokojna, tak snad sa rozvedie a nebude az tak pocuvat jej mamu (ja neviem teda...) ale stale hovori o nejakych statistikach ze aka je velka rozvodovost atd. ze on nema rad, ked mu nieco prikazuje, ze by sa malo po case vstupit do manzelstva, ze to prenho nic neznamena, len kus papiera a on dokaze zit aj bez toho v laske, nie aby mu niekto prikazoval ze takto to teraz musi spravit.

dalsia vec je, ze ja si tieto chyby jeho vsetky uvedomujem, nepaci sa mi to, som nespokojna, napriek tomu ho mam rada a neviem si predstavit, ze by sme sa uz nikdy nevideli, nevolali si, nepisali. Toto je na tom to najhorsie, ze mna prepadne pocit paniky len ked si na to pomyslim. :(

autor
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
16. máj 2022

@autorka
Prečo ostavas vo vztahu s niekym, kto si nechava zadne vratka a jasne ti to komunikuje?

autor
Autor odpoveď zmazal
zdenkastanka
16. máj 2022

Jezis🙈🙈🙈🙈tieto naťahovačky s debilom do posledneho centu... kopla by som ho tak do zadku ze by odletel🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️nevyzrete decko co chce len byvat s rodicmi a vsetko delit na polovicu... ach ruky prec od neho.

autor
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
16. máj 2022

Nehnevaj sa na mňa, ale vy nie ste v poriadku obidvaja. On štyridsaťročný sedlák bulo (asi preto doteraz nemal priateľku a nie je ženatý) a ty tridsaťšesťročná, ktorá sa správa ako pubertiačka a po štvormesačnom vzťahu sa chce vydávať!!! Preboha po štyroch mesiacoch ho nemôžes absolútne poznať. Ja som ešte v živote nepočula, že by sa po štyroch mesiacoch chcela zena vydať za cudzieho človeka. Buď si veľmi naivná, alebo nerozumiem tomu, ale už máš dosť rokov na to, aby si sa zamyslela. Po ďalšie nechápem, prečo by si dávala do jeho nehnuteľnosti polovicu peňazí aby si aj ty niečo mala. Ja nevidím nič zlé na tom, keď partner zabezpečí bývanie a bývate tam spolu. To sa pri rozchode musíte silou-mocou handrkovať o polovicu domu? Proste rozídete sa, pobalís si švestky a nemusíte sa jeden druhého vyplácať a máš po probléme. Alebo keď nevieš kam máš dať peniaze, tak si kúp vlastné bývanie. Ale naťahovat sa so starým bulom -no sorry....

autor
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
16. máj 2022

@stanulienkat

Ale ona sa nechce silou mocou vydavat!

Ale ak na začiatku vztahu jej jasne povie, ze:
- s nou ako manzelkou do buducna nepocita, lebo sa mu bude lahsie rozchadzat (to ze ona bude sa pakovat mozno aj s dietatom, to jeho netrapi) a
- chce byvat s rodicmi a ona moze byvat "u nich"

... načo s ním strácať čas?

Aby jej ušli najlepšie roky zivota a mozno prisla o moznost spoznat muza, ktorý ju bude skutočne lubit a bude chcieť s nou mať aj závazky?

stanulienkat
16. máj 2022

No po štyroch mesiacoch, keby sa ma ktokoľvek opýtal či sa chcem vydávať, tak by som si po ťukala na čelo a povedala by som určite nie. Na to, aby si vedela či si máš niekoho vziať sa musíte dobre poznať a musíš si tým byť istá. Keď položíš úplne na začiatku vzťahu takúto otázku, je to obzvlášť čudné a aj keby ti povedal áno, možno po troch rokoch zistíš že sa za neho vydať ani nechceš. Chlapík je aj tak čudný, okrem toho takéto debaty sú vždy veľmi nejasné, pretože vôbec nevieme, ako hodnotí váš vzťah on z jeho pohľadu. Toto je len jednostranné podanie veci.
@zmrzlinka2021 píšes, že jej utekajú najlepšie roky. No ja si dovolím tvrdiť, že už je na sklonku tých najlepších rokov a okolo štyridsiatky by mi bolo úplne jedno, či s niekým budem žiť nadivoko, alebo či sa vydám. Veľký dôraz by som kládla iba na kvalitu vzťahu. Keďže deti neplánujú, bolo by mi to úplne jedno. Z textu som nevyrozumela, či autorka má už manželstvo za sebou, či už má nejaké deti, partnerstvá... atď.

zmrzlinka2021
16. máj 2022

@stanulienkat Lenze dovod nevstupit do manzelstva, aby som mohla poslat dotycneho do riti same vypoveda o kvalitne vztahu.
A nikto tu netvrdi, ze do roka a do dna sa maju vziat. Ved je logicke, ze sa ludia musia spoznat a zistit, ci si pasuju alebo nie.
Ja by som ani chodit nezacala s niekym, kto tak uvazuje. Ved to by bol uplne zabity cas. Mesiace / roky investovat srdce, lasku, cas do niekoho, kto mi vopred povedal, ze ked ho prestanem bavit, mozem ist do kelu.

On ju potrebuje na sex a upratovanie domu, kde si byva s rodicmi. Akoze do takejto ponizujucej ulohy by som ja urcite nesla.

Toto urcite nie je kvalitny vztah. O kvalite hovori aj ochota prijimat zavazky, viazat sa a je jedno, ci mam 25, ci 40 - stale si ako zena zasluzim to najlepsie.

stanulienkat
16. máj 2022

@zmrzlinka2021 Ja poznám niekoľko veľa párov, ktore sú spolu cez dvadsať rokov a nie sú zobratí a majú kvalitné vzťahy. Ja si myslím, že je úplne fér, keď ti niekto na začiatku vzťahu povie, že sa ženiť nechce. To ešte neznamená, že bude zlý partner a že s ním bude mať zlý život. Pozri sa koľko žien je tu na koníku vydatých a majú manželstva nahovno. U mňa sa kvalita vzťahu nemeria sobášnym listom. Apropo ja som sa tiež nechcela vydávať a mam šťastne manzelstvo vyše 20 rokov. Takže necítim sa horší partner len zato, že som manželstvo voľakedy odsudzovala. A doteraz si myslím, že ženy ktoré si chcú vydupať sobáš sú buď hysterky, alebo majú málo sebavedomia. Ja som o takéto ceremónie nikdy nestala, ale možno aj preto že som nemala nikdy núdzu a pozornosť opačného pohlavia a mala som si z čoho vyberať.

autor
Autor odpoveď zmazal
zdenkastanka
16. máj 2022

To ano... ale tak raz zaplatim ja, raz on...a nie delit vsetko na polovicu a ak sa náhodou nespytas ze kolko si dlzba tak nabuduce ti ho splechne do oci ze" aj tak si mi este dlzna"🙈 lakomy je a preto sa nechce ani zenit.este ti aj sam povie ze lahsie sa da teraz rozist.ok, tak sa rozchadzam... by som mu povedala.to kolko ste uz spolu ze uz mysli na pripadny rozchod?moj boze...

petkavka
16. máj 2022

No tak aspon v tom mas jasno - posledne 4 roky kedy este mozes zalozit realne rodinu, tak stravis ako milenka a pripadne upratovacka. Bez deti, Bez naroku na jeho majetok, Bez pravnych zavazkov (Bez svadby). No ktory muzsky by toto nebral, ked sa najde taka co suhlasi 🙂

zmrzlinka2021
16. máj 2022

@stanulienkat
Ja hovorím "pre mna" - proste ak by mi buduci priatel povedal, ze on nemieni sa zenit, lebo potom su komplikacie pri rozvode, nebudem ja stracat cas s takym clovekom. Byt vo vztahu "kym ma bavis" - tak ja nie som nastavena. Mam vysoke naroky na vztah, na muza, pretoze si myslim, ze som toho hodna a zasluzim si len to najlepsie.

sashabb
16. máj 2022

Nič v zlom, ale to si ozaj až tak zúfalá, že si chceš na krk uviazať tohto blba? Mne samej by bolo trápne keď by som musela chlapovi platiť polovicu všetkého. Veď ste ešte len na začiatku vzťahu. Miesto toho aby sa choval ako džentlmen, rozmaznával ťa a choval ťa ako v bavlnke, tak ti vyratúva každú kávu a každý kilometer benzínu? Miesto toho aby ste si bezstarostne užívali, riešiš veci okolo svadby? a uvažuješ po 4mesiacoch!!!! dávať peniaze do jeho nehnuteľnosti. Ja neviem, ale prečo sa ho tak silou mocou držíš? 😨

layla123321
17. máj 2022

No pre mňa by toto bolo jednoznačne na odchod. Ja som nebola úplne zžhavá na svadbu, ale keď mi partner povedal, že už bol predtým ženatý, tak ja som sa ho hneď pýtala, či sa ešte chce ženiť. A to sme boli podľa mňa spolu aj menej ako 4 mesiace. Ale vedela som, že je to niečo, čo vo finále naozaj chcem.

Čo sa týka peňazí, tam aj chápem, že platíte napoly, ste spolu krátko a ak chodíte hore dole často, tak pokiaľ nezarába extrémne peniaze, tak to asi nemôže platiť sám. Na druhú stranu, to že si prepočítava do posledného centu a potom Ti vyčíta (aj keď to akože myslí zo žartu..) to podľa mňa nie je okej.

Takisto s tou mamou - sám tvrdí, že otec sa k nej správa hrubo a on sa správa tak isto. Bohužiaľ, ľudia obvykle chytia od rodičov to zle a vekom sa to zhoršuje.

Čo ma ale najviac desí je jeho panovačnosť, on sa nechce ženiť, aby mu niekto neprikazoval, ale on sám funguje len podľa toho, čo chce on... Nie je to normálne, že sa musíš báť povedať svoj názor, nemať na výber (napr dovolenku) a podobne. Áno, iné by bolo, keby je to prekvapko, všetko kúpi a zaplatí sám - vtedy môže vyberať.

Ale vieš si predstaviť do budúcna takto stále riešiť veci? Že radšej mlcis, aby si sa nemusela báť, že na Teba vybehne? Alebo dáš mu polovicu na dovolenku na Floride, kam ani nechceš ísť? Alebo sa nikdy nevydas a navždy budeš vlastne len tak prebyvat v cudzom?

Ťažko povedať, či si to on uvedomuje, ale podľa mňa je to riadny manipulátor, ktorý vlastne nechce úplný vzťah, chce len ženu, ktorá sa bude oňho starať (ale iba tak, ako to chce on) a možno z nejakého spoločenského hľadiska partnerku, aby nevyzeral divny, že býva s rodičmi.

Rozhodne to však nie je chlap pripravený na vzťah.

Ja si zvyknem predstavovať potom ešte napäté situácie - napr čo ak by sa náhodou pritrafilo dieťa? Pôjdeš na potrat, lebo on bude chcieť? Nedáš mu meno, aké sa Ti páči, lebo on nebude chcieť? Budeš ho vychovávať podľa neho, aby si predišla hádkam? Toto sú samozrejme extrémne situácie, ale mne by dosť uľahčili nájsť si smer v tejto situácii.

zdenkastanka
17. máj 2022

@sashabb presne... radsej sama ako s takymto blbom.ved nie je posledny chlap na svete 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Strana
z3