icon

Bývanie s partnerom a svokrovcami

8. máj 2022

dievcata , prosim poradte som cerstvo z partnerom ktori si stavia dom spolu s rodicmi. on chce aby som isla byvat k nim maju to oddelene. ja nechcem ist len on mi povie ze inu moznost nema kedze dom nemoze predat lebo kvoli daniam aj rodicom. co by ste robili na mojom mieste prosto ina moznost nie je mi stale povie... ja som s toho zfuala. nechcem byvat v cudzom dome on povie ze to je tak normalne, ze by osm nebola v cudzom on by to tak nebral. len cely dom je len jeho. chcela by som spolocne necitm sa dobre v cudzom.dik

joesvk
8. máj 2022

Možno len veľmi chceš zmeniť stav slobodná na vydatá.Keby si chcela deti, tak by som myslela, že aj biologické hodiny tikajú...
Ale normálny chlap, aj keby chcel pomáhať rodičom, tak by mal mať potrebu osamostatniť sa. Toto mi nepripadá zdravé...

gladys_07
8. máj 2022

Mamickar, nehorazny.

Ty byvas kde? Mas nieco vlastne?

janickacrazy
8. máj 2022

Pokiaľ nechcete mať deti, tak to je jedno. Môžeš skúsiť s ním bývať, ak sa budeš na to cítiť. Keď to nebude klapať, tak si zbalis kufor a odídeš. Hlavne tam nedávaj žiadne peniaze. Asi aj preto sa ženiť nechce, keď neplánuje deti.

kitycat
8. máj 2022

Mrhas svojim casom

Vraz peniaze do vlastneho a k nemu obcas zajdi na sex víkend... 🤷‍♀️

katarinka89
8. máj 2022

Nečítala som komentáre ostatných ale možno ty nebudeš ten prípad ktorý narazí na odbornú svokru ako my ostatné......je tu síce XY tem kde sa len stazujeme na tie svokry ale píšu aj baby ktoré majú kladné vztahy......ja z môjho pohľadu by som cuvla ale nemusí to tak vypáliť u teba

miadi
8. máj 2022

@janickacrazy este ju stihne nechtiac zbuchnut posle ju na potrat a takmer svokra takmer spolubyvajuca (o nicom nevediaca) jej bude hovorit ako by chcela vnučatko . A tema na mk bude “ako mi svokra nici zivot. “

miadi
8. máj 2022

Ste spolu kratko a zda sa ze to nema moc buducnost. On sa zenit nechce . A chce zit s rodicmi. Nebude zo psa slanina. Ty chces nieco ine. Ukoncila by som to. A nasla si niekoho co by chcel svadbu a byvanie len somnou.

zuzanna33
9. máj 2022

Vždy budeš pre nich cudzia ono na začiatku všetko vyzerá pekne ale môžeš dávať aj každú výplatu NIKDY nebudeš môcť povedať toto som sama vybudovala alebo tu som doma.Niekedy si človek musí prežiť aby pochopil ako to v živote chodí...A správanie svokrovcov je len zrkadlo pre teba aby si videla čo ťa o niekoľko rokov s tvojim drahým čaká otvor oči kým je čas.

autor
Autor odpoveď zmazal
marca12
9. máj 2022

Tak toto je u mna jasna stopka. Tie jeho vyjadrenia a povaha a navyse byvanie s rodicmi. Sama vidis,ze je tazke s nim vychadzat.

sense
9. máj 2022

Po tvojich ďalších správach by mi neblikali kontrolky ale hukal maják, je panovacny, rozkazu je po 4 mesiacoch, máš chodiť pomáhať na stavbu ako lacná pracovná sila... Ty ak máš peniaze kúp si niečo svoje a keď je to tak ze vždy chodí k jeden druhému bývať tak nech on býva u teba, buduje za jeho peniaze u teba ale nebude to jeho... Ci by pristúpil na takú alteenativmu

mirkava
9. máj 2022

My tak mame dom. Dole býva svokra a my hore. Máme zvlášť vchod. Ja som v pohode nevadí mi to

kassandra25
9. máj 2022

Ty vo svojom veku 36, co nie je 22, sem pises na mk o princovi , ktory ma 41, bez vlastneho byvania a s tym, ze ste spolu len 4 mesiace a je do teba tak zazraty, ze ti povedal, ze so svadbou v ziadnom pripade nerata a siel by za tebou aj na kraj sveta, to jest presne do domu zvacseneho, kde byvaju aj jeho rodicia. ? Teraz, co je otazka, lebo ja osobne by som o toto individum ani bicykel neoprela a na kavu von by ma nedostal ani s okovami okolo noh a ruk. Ja som v nemom uzase z teba, ze 4 mesiace sa psychicky rutis dobrovolne s je.om na vysmech sveta a tu sa cudzich zien pytas, ci mas v tom pokracovat. Vlastny usudok, rozum a pocity sa bohuzial stracaju a tak to tu s mnohymi zial vyzera.

kormino
9. máj 2022

Ja mám niečo po 50 je,tak napíšem svoj starosvetsky názor.Ked sme si ja a moje rovesníčky zakladali rodinu,každá jedna sme začínali buď u rodičov,alebo svokrovcov.Postupne sme si vybudovali svoje zázemie,odsťahovali sa,vychovali deti.Teraz naše mamy ,svokry a rôzne tetky,väčšinou vdovy ďaleko po sedemdesiatke ostali vo veľkých domoch samé.Ťahajú réžiu domov väčšinou za pomoci 50 ročných detí,na ktoré sú často odkázané,či už s nákupom,lekárom,pomocou okolo domu atď.My bývame aspoň blízko,ale sú aj takí,čo bývajú ďalej a musia častokrát aj cez týždeň prísť.Dokonca vidím ,že sa deti vracajú k rodičom,aby im pomohli a doopatrovali.Nie vždy je viacgeneračné bývanie ma škodu,hoci som tiež zástanca názoru,že mladí majú bývať sami.

heleninamama
9. máj 2022

@kassandra25 Presne. Nadávajú tu na chlapa, ale prehliadajú, že to zúfalá stará dievka sa na neho zavesila a vnucuje sa mu - chce od neho manželstvo a spoločné bývanie, aj detí sa už dopredu zriekla, len aby mu vyhovela a pritom chlap o ňu nemá žiadny reálny záujem, práve naopak a jasne jej to dáva najavo.

mimikarol
9. máj 2022

Čudujes sa že po 4 mesiacoch sa nechce ženiť? A že nechce tvoje peniaze do svojho už rozostavaného domu? Bože veď po 4 mesiacoch ste ešte cudzí ľudia 🤦Mňa keby sa chlap pýta po takom krátkom vzťahu na svadbu a dom tak by som si myslela že je šialený (to nemyslím ako urážku na teba, ale všeobecne)

autor
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
9. máj 2022

Podľa toho čo píšeš, nič nenasvedčuje tomu že s tebou počíta do budúcnosti. 🙄

cacianka
9. máj 2022

@evaachesa mne môj chlap už po mesiaci povedal, že si vie predstaviť so mnou budúcnosť , že mu imponuje moja povaha, že by som bola dobrá matka, že to proste cíti. Aj zo všetkých náznakov okolo, v práci, s rodinou,
Viem že to bolo priskoro, iba vyjadril svoj dojem, (a ten sa časom potvrdil). Ale aj preto, že sme boli obaja 40+, už sme nepotrebovali robiť cukrbliky.
To sme mali obaja za sebou svoje odzite, prekonali sme už nejakú etapu života, mali sme životné skúsenosti, zdravý rozum, rozhľad, tak sme sa vedeli zorientovat.
Tu u autorky mi to príde iné, ok obaja majú + - 40, ale on stavia dom pre seba a rodičov, láka ju ako pani domu ale ten status jej defakto radikálne odopiera.takze po pár mesiacoch by som nevolila nasťahovať sa k nemu, nerobila lacnú pracovnú silu(veď potrebuje dokončiť a zariadiť) a už vonkoncom by som ušetrené € nevrazila do jeho domu. Jeho matka je tam pani domu, aj furt bude, lebo lebo lebo jej syn ! A ona iba frajerka, družka...

julinka65
9. máj 2022

to, ze nepotrebuje svadbu neznamena, ze s tebou do buducna nepocita. mam znamych, ktori su takto uz 15 rokov a funguje im to. ako ano svadba ma vela vyhod hlavne co sa papierovych veci tyka, no nie kazdy za to proste je

lujza123
9. máj 2022

Tak rozmýšľam ze keby si teraz niekoho nájdem tiez by som bola podobná ako tvoj chlap. Svadbu nechcem, určite nie po 4 mesačnej známosti, k tomu by možno došlo po nejakých 5 rokoch keby vidím ze je to pre partnera nejaké extra dôležité, ale teda zo začiatku by som to neslubovala ani náhodou, skôr by som tvrdila ze načo papier.
Dom mam a na nikoho by som ho neprepisovala, ani nepredávala a nekupovala niečo nové s niekym napoly. Tiež mam za sebou všeličo, kamoši už majú niektorí po rozvode a viem co je to handrkovat sa o majetok. Toto je tiež taka situácia ze do spoločného majetku iba s niekým koho sakra dobre poznám a sme spolu roky rokuce.

V tomto je možno nevýhoda vzťahov v staršom veku. Keď mas 20 stretneš svoju lásku tak vidíš pred sebou ružovú budúcnosť, chcete spolu bývanie, deti, rodinu.... Ale v 40 tke je proste človek vďaka životným skúsenostiam skeptickejsi, opatrnejsi.

Možno je chlap mamičkar, bohvie. Každopádne stavbu domu isto riesi s rodičmi už nejaký ten rok, je to rozbehnutý vlak ktorý nejde len tak ľahko zastaviť.
Ja si skôr myslím ze ty by si mala spomaliť. Prepáč ale plánovať kúpu nehnuteľnosti a svadbu po 4 mesačnej známosti je príliš skoro. Netlac toľko na pílu. Pokračuj v randeni, ani náhodou mu nemukluj zadarmo na dome a nechaj si dvere otvorené. Možno to nieje pravý chlap pre teba ma iné priority. A možno je tým pravým, možno zmeni názor. Ešte je príliš skoro

zlomika
9. máj 2022

Kedze si pisala, ze ho este len stavia a vy ste spolu cerstvo, tak je to zbytocne este riesit nejak nasilne. Peniaze od teba nechce, tak by som to neriesila

autor
Autor odpoveď zmazal
danica2711
9. máj 2022

stačí, ak sa trošku odosobníš, prečítaš si po sebe to, čo si napísala a máš odpoveď, čo ďalej. Utekala by som od neho rýchlosťou Usaina Bolta

sashabb
9. máj 2022

Hej hej, je proti manželstvu ale rýchlo rýchlo potrebuje do toho svojho domu nejakú slúžku, upratovačku a pomocnú silu na stavbu 😀 ach, to vážne toto?

zdenkastanka
9. máj 2022

Si cerstvo vo vztahu? Dievcaaaa, utekaj od toho mamickara..... chlap co sa nevie osamostatnit od rodičov nie je chlap a do takéhoto byvania by som nikdy nesla... ano ,pokial mi zhori dom a inu moznost zatiaľ nemam... ale nie na zaciatku vztahu...

zmrzlinka2021
9. máj 2022

Z toho čo píšeš, mmne vychádzajú tieto veci:
- nechce sa zenit, ale to, ze budes "akoze" jeho zena, a budes sa starat aj o domacnost a vlastne mu robit "akoze" manzelku, to mu uz nevadi - proste ta bude zneuzivat
- neplanuje s tebou do buducnosti dokonca ani spolocne byvanie, nehnutelnost, t.j. neplanuje sa s tebou ani takto "spajat". Proste ked ho prestanes bavit ako jeho frajerka, tak si zbalis caky paky a pojdes domov "do detskej"
- vobec neberie ohlad na tvoje pocity, nazory, ale vnima len svoj plan, co on chce a nič iné neprichádza do uvahu

Mne z toho vychádza, ze on ta nelubi a ani neuvazuje ta lubit a tvorit s tebou rodinu (ano, aj manzelstvo a spolocny majetok su prejavom, ze sme rodina, aj ked deti nemame).

Uplne chapem, ze po 4 mesiacoch sa nehnrnie do vsetkeho zrazu, hlavne, ak si nie je isty, ci si ta prava, ale on s tebou vsteko uz teraz komunikuje, ze buducnost s nim bude taka ze budes mu hrat "manzelku", ale bez zavazkov z jeho strany.

Osobne by som to ukončila.

jarinka33
9. máj 2022

@zmrzlinka2021 mas pravdu. ako zo vsetkeho ju proste vystrnadi a potom kocka fakt nebude mat pravo nic povedat. nepoviem, ze kazdy sa chce zenit, no an vydavat, no tu to nebude ten najzasadnejsi problem

zdenkastanka
9. máj 2022

Hned rozhodol aj za teba... jednoducho tu budem byvat a ty bud tiez alebo chod... vlastne byvanie nikdy nebude mat.toto ti pôjde na nervy.aj keby boli svokrovci neviem ako super... jednoducho ta tuzba sukromia ta prevalcuje... do tohto by som nesla...

janetinka27
9. máj 2022

ahoj, neviem, aku mas vlastnu predstavu o buducnosti. ak ti on zatial vyhovuje, skus ho spoznat z viacerych stranok, poznat jeho plany do buducnosti. obaja mate vo vztahu rovnake "prava" a teda ak on chce teba, potom musi brat do uvahy aj tvoje predstavy a plany a musite najst spolocne riesenie. neda sa to tak, ze jeden bude rozhodovat a druhy sa prisposobovat.
je dolezite poznat aj dalsie odpovede, napriklad ako budete riesit financovanie domacnosti, nakupy atd. aky ma nazor na delbu prace v domacnosti. alebo ci budete chodievat na dovolenky. co v pripade, ze otehotnies, ked neplanujete dieta? alebo ako budete travit vikendy, budete navstevovat rodinu spolocne? takych otazok je milion a skus zistit odpoved aspon na tie, ktore su pre teba dolezite.
jasne, ze clovek v styridsiatke ma uz svoj zivot, svoje zvyky a to sa tazko meni. ale nemoze sa prisposobovat iba jeden.
moja znama sa zasnubila po troch mesiacoch, obaja 40+ a nezhodli sa na spolocnom byvani - ona chcela u rodicov, on prerabal rodicovsky dom, ona zasa nechcela vrazat do cudzieho. a tak sa 4 mesiace po svadbe rozisli.