Bývanie s priateľom
AHOJ BABY,
CHCELA BY SOM POCUT VAS NAZOR / RADU.
MAM 23 ROKOV, SOM V TRETOM ROČNíKU NA VYSOKEJ SKOLE. MOJ PRIATEL MA 24, TENTO ROK NA VYSOKEJ KONčí.
MAME NASLEDOVNÝ PROBLÉM SO SPOLOčNÝM BÝVANíM. V LETE TO BUDE 6 ROKOV CO BUDEME SPOLU CHODIT. VELMI RADA BY SOM SO SVOJIM PRIATELOM ( AJ ON SO MNOU) ZACALI SPOLU BÝVAť V PODNAJME NA ZACIATOK, ALE NIE JE TO TAKE JEDNODUCHE. JA BY SOM SI VELMI RADA DOKONCILA SKOLU AZ PO MGR. NECHCEM ABY MOJ PRIATEL PLATIL CELY PODNAJOM, STRAVU...KONIEC KONCOV NEVIEM CI BY TO Z JEHO NASTUPNEHO PLATU CELE AJ VYšLO. JA MAM DOSť NÁROčNÉ STUDIUM, BRIGADOVAT POPRI SKOLE SOM SA POKUSALA UZ DVA KRAT ALE AJ NAPRIEK VELKEJ SNAHE, VZDY TO PO DVOCH - TROCH MESIACOCH BRIGADOVANIA SKONCILO, SKONCILA SOM VZDY NEDOSTATKU CASU NA UCENIE DO SKOLY- TAKZE TAKY PRIJEM JE DOST NEISTÝ... OD MOJICH RODICOV MI JE MAXIMALNE TRAPNE PYTAT PENIAZE NA VLASTNE OSAMOSTATNENIE SA. JE TO OTAZKA DVOCH ROKOV KYM NEDOKONCIM SKOLU AKO SPOLOCNE FINANCOVAT VLASTNE BYVANIE. MAME BYVAT ESTE DOMA, KAZDY U VLASTNYCH RODICOV A POCKAť KÝM DOSTUDUJEM A ZACAT ROZMYSLAT O VLASTNOM BYVANI AZ O 2 ROKY???, ALEBO POPROSIť NASICH O FINANCIE ??? KAZDY MESIAC NEJAKYCH 150-200 EURO... ALEBO PREDSA LEN BRIGADOVAT ? - BOJIM SA TOHO AKO BY SOM TO ZVLADALA SO SKOLOU SICE ALE UROBIM MAXIMUM.... VIETE BABY PYTAM SA PRETO LEBO CHODIME UZ SPOLU SKORO 6 ROKOV A UZ TERAZ SA DOST TRAPIME KVOLI BYVANIU, ZE NEBYVAME ESTE SPOLU,,,NAS VZTAH SA TYMTO PROBLEMOM DOST NASTRBUJE, LEBO TO UZ CHCEME OBAJA, LEN NEMAME FINANCNE PROSTRIEDKY NA TO... A VOBEC SI NEVIEM PREDSTAVIT V AKOM STAVE BY BOL NAS VZTAH ESTE PO 2 ROKOCH CAKANIA NA TO BYVANIE... UZ TERAZ SME DOST NESTASTNÝ A NERVOZNY OBAJA Z TEJTO SITUACIE. BABY PROSIM NAPISTE MI VAS NAZOR, AKO BY STE RIESILI TENTO PROBLEM VY ? S PRIATELOM SA VELMI MILUJEME, LEN TOTO NAS TRAPI.... 🙂 DAKUJEM VAM :* A DAKUJEM ZA KAZDU RADU 🙂
@jabadaba mne sa ešte aj páči výrok a stretla som sa s ním na MK viac krát - mňa by ten môj nikdy v živote nepodviedol, tým som si istá......veď žiadna si to neželá, to je normálne, ale byť si istá.....
A zakladateľka témy? Neviem, či sa mám baviť na jej výrokoch, alebo mi jej má byť ľúto. Založila tu viac podobných tém, dúfam, že si niektoré radky zoberie k srdcu a že neurobí krok, na základe ktorého bude mať ďalšie roky života na......
Ha no celkom vtipny prispevok poviem ti takto moja znama s priatelom sa tiez velice milovali a kedze chceli spolu byvat museli prejst odlucenim ona zacala zarabat v nemecku on robil v rakusku teraz maju lkrasnu chalupu v cechach a pekne si spolu nazivaju ..... Ked nato nemate tak hadam pockate nie ??? Jak male decka chceme a hned ! :D a ked sa mate rozist koli tomu ze uz tie dva roky nevydrzite potiahnut bez spolocneho byvania no to je teda velice pevny vztah 😀 😀
No co je zakladatelka, stratila si rec?
@kvetinkaaaaa predstav si, ze budes tehotna. A nie kazde tehotenstvo je len o "tehu satockach" "tehu foteckach". Mozu to byt rana plne nevolnosti (nikedy aj ovela dlhsie ako 2-3 mesiace), ked nemas chut si zuby umyt, nieto este upratovat a starat sa o seba. Je to obdobie, kedy by sa ON mal starat o teba. Ku koncu tehotensta budes nevyspata, lebo sa nevies poskladat do spravnej polohy na spanie,. Mozno pride nechut na sex (mozno byde zakazany cele tehotenstvo). Ku koncu budes gulata, ze si budes tazko obyvat topanky, nieto este nohy holit 🙂 ...Jasne, vsetko to moze byt, ale aj nemusi. Ale je na toto tvoj pripraveny? Ze ten servis, co on potrebuje, jednoducho budes viac potrebovat ty? (nebude ho hladat inde? )
A k tej ulohe zeny.....Sme zobrati 12 rokov. A moj mus jednoducho akceptuje, ze "mne sa niekedy nechce" (upratat, navarit...) Ako tu uz niekto pekne podotkol, "je to NAS bordel, nie MOJ"
Tvoj priatel ( a aj ty) si predstavujete, ze:
ON pride z prace (dajme tomu o 17.00-18.00), lahne na sedacku straaaaasne unaveny (alebo nieco podobne...)
TY prides z prace, v nejakom podobnom case, upraces, das prat, navaris, ozehlis a budes mu lietat okolo zadku, aby domacnost bola tip-top a on bol nadmieru spokojny, potom ked sa napapa, spraces riady, a pripravis sa s chutou na "partnerske "povinnosti""?
No neviem, ale toto mi nepripada moc rovnocenne, ci? Jednoducho tvoj den ma rovnaky pocet hodin ako ten tvoj.
prepac ze ti to napisem mila zakladatelka...to svadbu v buducnosti ako poriesit? Cvakat budu rodicia??? Ja poviem len jedno, ako sorry, ale keby ze niekto sa chce byvat sam, ale rodicia maju cvakat najom, tak potom laskavo sklopit uska a hoc co povedia rodicia bude tak a svatym to napisane. Pokialna to nemas, tak ani nemuknem....nedajboze sa rozidete je to len zla investicia. Na mieste tvojho otca ti dam poriadnu otcovsku aby si sa spamatala a mlademu panovy pekne vycistaila zaludok, ze ked chce mat rodinu tak nech sa aj postara o nu po kazdej stranke aj financnej!!!!
@kvetinkaaaaa Pozri, ja ta s tym byvanim chapem (nie, rozdelenie prac nie, ale samotne byvanie ano). Tiez som chcela s priatelom byvat, lebo som chcela posunut nas vztah. Ak nemate dost penazi, navrhujem kompromis: co tak si prenajat len jednu izbu? To by sa mohlo zmestit do cca 200 € (aspon v BA) plus teda strava, jasne. Ale brigadovat by si asi musela, resp. by to hradil tvoj priatel, co neviem, ci chce.
Mila Kvetinkaaaaa,
z toho co pises, podla mna nemas vobec realnu predstavu co spolocne byvanie s priatelom obnasa a to nielen financne. Ty si predstavujes, ze najdeme si prenajom a treba mi na to 150-200 Eur a hotovo.
Mozno ak sa na to byvanie naozaj teraz date tak to bude skola zivota pre teba co vobec nemusi byt na skodu, skusenost je to dobra, mozno, sa zobudis potom a spolu s priatelom to zvladnete sami zit aj z mala penazi, ktore neviem kde chcete vycarovat momentalne a mozno este budes spat utekat k rodicom, lebo to az potom pridu realne problemy a konflikty vo vztahu, co budes musiet riesit, aj ked sa neviem ako nenormalne lubite.
Ze vam to nici vztah ze spolu nebyvate? Preco v com konkretne je problem? Lebo nejak mi to nesedi, nechapem to celkom. Tak skus to blizsie opisat. Vidite sa malo preto? Alebo co?
Ked tak velmi chcete spolu byvat a to je momentalne tvoj najdolezitejsi ciel na svete, tak potom hladaj riesenia a nielen prekazky.
Tvoj priatel este tiez nema skoncenu skolu a nema pracu. Ma on financie na zaciatok? Je to ochotny a schopny utiahnut aj ked ty budes bez prijmu este 2 roky? A uvedomte sa, ze to neni len zaplatit prenajom, byvat samostatne stoji omnoho viac penazi! Lebo ak je aj byt kompletne zariadeny, musis kupit kazdu drobnost, od varesky cez praci prasok a vesiaky do skrine, to sa ti tak nazbiera ze sa ani nespamatas z toho!!! A ked teraz nemas cas na brigadu, budes mat cas na to starat sa o domacnost s priatelom ked budete sami? Riesit ucty, nakupy, vybavovacky, konflikty ktore pridu - lebo este podla mna nebol par na svete ktori spolu zije a nemal konflikt? Vztah sa dostane do inej roviny, casto aj ovela lepsej, lenze to si vyzaduje tvrdu pracu na vztahu, rozhovory a spoznavanie!! Porad sa rodicmi a mozno aj s nejakym inym parom co byvaju sami, kolko penazi ich co mesacne stoji. Ci ti rodicia nieco daju – to ja neviem, to sa ich musis opytat. Mozno na to nemaju a mozno maju - to je potom na nich ci to podporia alebo nie.
No ale normalne mi neda jak to citam niektore prispevky. Niektore baby tu pisete, ze je drzost, aby rodicia pomahali detom pri starte do zivota, ked sa chcu osamostatnit? Ci Kvetinkini rodicia ju financne podporia je ich rozhodnutie ze si myslia ze je to pre dceru dobre tato skusenost alebo je to skoro (ak na to maju!)
Ale ze je drzost aby rodicia pomohli svojim detom aj financne v starte do zivota??? A kto ma im ako pomoct? Je ine ked rodicia ziju od vyplaty k vyplate a nemaju ani na poriadny nakup potravin a ich prave dospele dieta alebo absolvent ocakava hmotne dary ako auto alebo byt. Tak ano to je drzost. Ale je rozdiel, ked rodicia na to maju alebo cely zivot setrili hoci aj par korun - to detom v starte do zivota pomoze, ved skoncia skolu, platy su slabe, treba byvat, chcu mat deti, kto im ma pomoct ked nie rodina? Ako sa zobudte vy matky ked vas prave dospely syn alebo dcera dokonci skolu a nema NIC a ze rodina povie si dospely staraj sa a necakaj od nas ziadnu pomoc, ze toto je normalne? No tak sa potom nedivim ako tu niektore mlade baby pisu ze su na MD a nemaju ani co do ust pre seba a deti, tak ked sa naucili taketo vzory v rodine a potom si nasli debila co im tiez povie staraj sa o seba ked nemas tvoj problem.. keby boli sebavedome a sebestacne a vedeli ze maju za sebou rodicov, tak sa ani nedostanu do takej situacie ze ich chlap bude utlacat a ony si este myslia ze to je normalne.
@kleofaszkutya smejem sa ako blazon a neviem prestat, velmi vystizne 🙂 🙂 🙂 🙂
Teraz som si precitala kvetinkin prispevok o tom ako je uloha zeny skakat okolo chlapa... Ze co sa tu clovek nedozvie, ako neviem ci sa mam smiat alebo plakat, autorka uz radsej nereaguje, lebo nikto nezdiela jej inteligentne a zrele nazory... Asi je presvedcena o svojej pravde. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
@kvetinkaaaaa
Ahoj, nikde som to tu nesla a velmi by ma zaujimalo - čo študuješ?
Slecna studuje informatiku, zalozila uz viackrat temu s tou istou otazkou dookola a niekde to pisala

@timea7 vystizne! Ja proste ziram aky jednoduchy pohlad na svet maju podaktore zeny a ako sa podritkuju samcovi lebo pravda nie je ich dostatok a tak radsej samca na hovno ako byt sama.... Jo, dokonaly servis posluznej manzelky je zarukou vernosti.....vacsiu kravinu som nepocula!
Som sa dnes opat pobavila - vozime deti okolo parkoviska pod Horskacom a pravidelne sa tam zlieza dvojica - ona na auticku, on na auticku. Skoro rano! Objimaju sa a stiskaju ako o dusu.....mozno aj dotycny mladik ma doma taku usluznu horlivu manzelku tak sa chodi cmagat na parkovisko so zenou, ktora ma svoju hrdost! Joj, to je usmevny pohlad na tych dvoch, chcela by som vidiet ich polovicky, ktore si naivne myslia ako su ich partneri na ceste do prace. 😎