icon

Bývanie s priateľom

kvetinkaaaaa
13. jan 2016

AHOJ BABY,
CHCELA BY SOM POCUT VAS NAZOR / RADU.
MAM 23 ROKOV, SOM V TRETOM ROČNíKU NA VYSOKEJ SKOLE. MOJ PRIATEL MA 24, TENTO ROK NA VYSOKEJ KONčí.
MAME NASLEDOVNÝ PROBLÉM SO SPOLOčNÝM BÝVANíM. V LETE TO BUDE 6 ROKOV CO BUDEME SPOLU CHODIT. VELMI RADA BY SOM SO SVOJIM PRIATELOM ( AJ ON SO MNOU) ZACALI SPOLU BÝVAť V PODNAJME NA ZACIATOK, ALE NIE JE TO TAKE JEDNODUCHE. JA BY SOM SI VELMI RADA DOKONCILA SKOLU AZ PO MGR. NECHCEM ABY MOJ PRIATEL PLATIL CELY PODNAJOM, STRAVU...KONIEC KONCOV NEVIEM CI BY TO Z JEHO NASTUPNEHO PLATU CELE AJ VYšLO. JA MAM DOSť NÁROčNÉ STUDIUM, BRIGADOVAT POPRI SKOLE SOM SA POKUSALA UZ DVA KRAT ALE AJ NAPRIEK VELKEJ SNAHE, VZDY TO PO DVOCH - TROCH MESIACOCH BRIGADOVANIA SKONCILO, SKONCILA SOM VZDY NEDOSTATKU CASU NA UCENIE DO SKOLY- TAKZE TAKY PRIJEM JE DOST NEISTÝ... OD MOJICH RODICOV MI JE MAXIMALNE TRAPNE PYTAT PENIAZE NA VLASTNE OSAMOSTATNENIE SA. JE TO OTAZKA DVOCH ROKOV KYM NEDOKONCIM SKOLU AKO SPOLOCNE FINANCOVAT VLASTNE BYVANIE. MAME BYVAT ESTE DOMA, KAZDY U VLASTNYCH RODICOV A POCKAť KÝM DOSTUDUJEM A ZACAT ROZMYSLAT O VLASTNOM BYVANI AZ O 2 ROKY???, ALEBO POPROSIť NASICH O FINANCIE ??? KAZDY MESIAC NEJAKYCH 150-200 EURO... ALEBO PREDSA LEN BRIGADOVAT ? - BOJIM SA TOHO AKO BY SOM TO ZVLADALA SO SKOLOU SICE ALE UROBIM MAXIMUM.... VIETE BABY PYTAM SA PRETO LEBO CHODIME UZ SPOLU SKORO 6 ROKOV A UZ TERAZ SA DOST TRAPIME KVOLI BYVANIU, ZE NEBYVAME ESTE SPOLU,,,NAS VZTAH SA TYMTO PROBLEMOM DOST NASTRBUJE, LEBO TO UZ CHCEME OBAJA, LEN NEMAME FINANCNE PROSTRIEDKY NA TO... A VOBEC SI NEVIEM PREDSTAVIT V AKOM STAVE BY BOL NAS VZTAH ESTE PO 2 ROKOCH CAKANIA NA TO BYVANIE... UZ TERAZ SME DOST NESTASTNÝ A NERVOZNY OBAJA Z TEJTO SITUACIE. BABY PROSIM NAPISTE MI VAS NAZOR, AKO BY STE RIESILI TENTO PROBLEM VY ? S PRIATELOM SA VELMI MILUJEME, LEN TOTO NAS TRAPI.... 🙂 DAKUJEM VAM :* A DAKUJEM ZA KAZDU RADU 🙂

janaochi
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa prečo by si nezvládla školu a brigádu?Ja to to poviem takto-tiež som v bakalárskom ročníku a tiež si chcem urobiť aj druhý stupeň VŠ a mať Mgr.Mám dennú kombinovanú formu štúdia, to znamená, že musím chodiť aj na povinnú prax, darmo už robím v odbore. Chodím do práce, mám dve deti, na starosti celú domácnosť, chorú mamu, ktorej musím pomáhať a ašpirujem na červený diplom. Teba nechápem. Ja mať na starosti LEN štúdium, asi sa unudím, čo by som nevedela čo s voľným časom. Kto chce hľadá spôsob, kto nechce hľadá dôvod. Dospej.

janaochi
14. jan 2016

ˇčítala som len úvodný príspevok, vyjadrila som sa čiste len k tomu štúdiu a práci, nie k vzťahu.

kvetinkaaaaa
autor
14. jan 2016

@pribinak
@alaguema
@jabadaba
@threetail Baby to ste ma velmi zaskočili teraz vašimi odpovedmi, ohladne toho upratovania, prania, zehlenia....ze ci som pre nho slúžka. Ja mám trošku odlišný názor, áno pre svojho priateľa a budúceho muža chcem poskytnúť takú domácnosť, kde budem chodit do práce, prispievat na domacnost a samozrejme domacnost je v prvom rade ulohou zeny... ci je navarene, poriadene, umyta kupelka a ci ma muz vyzehlene veci v skrini je vsetko uloha zeny... ja som k tomu tak bola vychovavana a vobec to neberiem ze mu robim nejaku sluzku-prave naopak budem to pre nho robit s laksou a radostou... samozrejme od muža čakam ze mu poskytnem taky luxus v domacnosti a stale teple jedno ze ma nebude chciet vymenit a bude mi verní... da mi deti a samozrejme mi s nimi aj bude pomahat, ale co sa týka domacnosti aj keby mi s nou nepomahal ja sa na neho nebudem hnevat, niesom ziadna sluzka ale to je jednoducho uloha zeny. Chlap nosi do rodiny peniaze a zena moze za ten cas byt na materskej , vychovat deti, a starat sa o domacnost.... ja od neho cakam len ze bude pracovat a bude mi verní....ako baby fuha ... ja niesom ziadna handra ani služka ale ja s takouto rolou zeny absolutne suhlasim... aby bol dom v ktorom zijeme tip top, deti mali porobene ulohy do skoly a muza ked pride z prace cakalo teple jedno na stole....a to myslim vazne ze cely tento "servis" pre vas je v mojich ociach uplne normalna vec ktoru robi milujuca zena pre svojho muza .... a samozrejme kym tie deti nemame ratam s tym ze budem chodit do prace a podielat sa na domocnost rovnakym financnym podielom ako moj muz a poskytovat mu cely tento servis s maximalnou laskou...

pribinak
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa sa zobud!!!! To ti kto natlacil do vysokoskolackej hlavicky, ze domacnost je v prvom rade ulohou zeny?

Pocula si uz o delbe prace? Asi nie, vsak?

Prides z prace, budes tahat deti zo skolky, este do obchodu, potom urobit ulohy, navarit veceru, oprat, upratat, okupat deti, pohrat sa s najmensim, ulozit ich spat, byt akcna milenka a aha, este nalozit muzovi na tanier

Potom, ked v 35. rokoch budes znicena a zodrata ako 50tnicka tliachaj nieco o tom, ze domacnost je Len pre zeny

Kde ty zijes? Toto je 21.storocie, muz a zena su si rovnocenni

Moj muz uvari, nakupi, da aj do prachy, aj vyberie dieta z ms, aj uprace
To je chlap, si ma vami a nema ma za skuzku !!

mimca77
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa A o par rokov tu budeme citat temu ako na teba muz kasle a prstom nepohne, a ty len skaces okolo deti a domacnosti a potrebujes psychiatra, takych tu uz bolo, zobud sa, zijeme v 21. storoci, stereotypna rola zeny v domacnosti, ktora zabezpecuje muzickovi "servis" ako to nazyvas, logicky vobec nejde dokopy s tym, ze mas pracovat a prispievat. Bud chce full-time zienku domacu starajucu sa s radostou o jeho vecne blaho alebo rovnocennu partnerku, ambicioznu a vzdelanu zenu, oboje sa neda, inak sa zblaznis. Ak s takymto zadelenim, ze domacnost je len tvoja starost, suhlasite obaja, tak vasa vec, ale potom by si mala sediet doma a zutulnovat mu jeho hniezdocko kym on zaraba ako spravna hlava rodiny. A ak si myslis, ze preto, ze sa budes starat o domacnost a poskytovat teple jedlo ti tvoj muz bude verny, tak si pekne naivna, prepac.

ettel
14. jan 2016

"bude mi verní... da mi deti "- ani gramatika ani formulácia nie sú ok , asi by ste ešte nemali bývať spolu, lebo ty sa ešte nevieš o seba postarať, ja som si myslela , že všetci vysokoškoláci majú aspoň minimálnu brigádu, čo robíš cez semester, keď máte vyučovanie len pár hodín do dňa?držím ti palce, ale najprv skús sama so sebou niečo spraviť a uvidíš, že to nebude také strašné.

vroni
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa, tak potom dvakrat nechapem. Basnis tu o ideale z cervenej kniznice pre jednoduchsie zeny, ako chlap zabezpeci rodinu financne a chces si zo vsetkych sil zavesit na krk exemplar, ktory financne nezvladne ani podnajom. Inak by ma velmi zaujimalo, ako chces roky muza pritahovat teplou vecerou, vyglancenou domacnostou a vychovou deti? Bezny chlap totiz potrebuje aj zenu, ktora ho zaujme, inspiruje, motivuje, bude niecim zaujimava, prinesie nove temy a pohlady, tema deti a domacnost mu velmi rychlo polezie usami a pojde za zaujimavejsimi partnermi na konverzaciu (alebo aj ine) Ak by mi muz povedal, zoberme si byt, potrebujem navarene, vyzehlene a upratane, tak mu asi po sialenom zachvate smiechu dam take kopacky, ze sa zastavi az v susednom okrese.

simonka77
14. jan 2016

poctivo som vsetko precitala...toto je vážna tema? alebo si to zakladatelka vymyslela?
lebo ako citam, tak citam, uz prvotny prispevok je na hlavu postaveny a o odpovediach zakladatelky ani nehovorim.

@kvetinkaaaaa so vsetkou uctou k tebe - daj tuto temu uzavriet, lebo nech ti akokolvek dievcata radia, aj tie, co maju preziteho raz tolko ako ty, stale je to len o tom, ako sa nieco neda, ako nieco krachne (ani nie je dovod), ako zena služi muzovi ako pred sto rokmi....dievcatko mlade, ty este vobec, ale vobec nevies, ba ani netusis, o com je zivot. to nie je o tom, ze hup hup byvat spolu a skakat muzovi okolo zadku. porodit deti, skakat okolo nich, domacnost tip top, ty ako zo skatulky, aby bol manzel spokojny. nuz, celkom takto to nefunguje. pokial je muz normalne vychovany, nepracuje na tyzdnovky a nie je to nejaky macho, co si mysli, ze mu zena padne k noham, tak nema problem upratat, o deti sa postarat, zene pomoct co treba, popripade navarit - ak to vie. lebo ak by to malo byt podla tvojho vzorca, veru netusim, co by tvoj partner/manzel robil po prichode domov. Pozeral sa na zenu, co po vsetkych vykonanych povinnostiach pada dole hubou, ale snazi sa este vyzerat ako tak k svetu...vies, je prakticky nemozne byt top mama, top manzelka, top kucharka, top milenka, top priatelka (pre manzela), top zamestnanec bez toho, aby ti niekto pomahal. Den ma len 24 hodin, ty len dve ruky a dve nohy 🙂
Preco sa tak silou mocou snazis hladat riesenie vlastneho byvania, ked nemate moznosti? Preco v takmer kazdom prispevku uvadzat, ako Vam to krachne, ak okamzite hned nejdete spolu byvat?

sardinka335
14. jan 2016

Podla mna maš ružové okuliare a naivné predstavy o zivote...ty kks....
Ale neboj vytriezvieš, to ti garantujem...len pride tehotenstvo, nejake nepohodlie, nevolnosti, potom dieťa, jedno, druhé a ked budeš na všetko sama a metlu budeš mať aj na chrbate a muz bude len chodiť do prace, bude verný a pohra sa s deťmi tak potom si povieme či si nezmenila nazor.
Ty si sen mnohých muzov.... 😀 😀

threetail
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa pozri a skús porozmýšľať... Teraz nedokážeš skĺbiť školu a prácu... Ako si myslíš, že neskôr skĺbiš prácu, starostlivosť o deti a domácnosť a o muža? Je to milión krát ťažšie ako škola...

Písala si, že úlohou ženy je starať sa o rodinné hniezdo, a chlap nosí domov peniaze. Tak ak to takto funguje, nech tie prachy neťahá od teba.

alaguema
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa chodiť do práce, prispievať finančne a všetko doma robiť sama? Nemyslím, že by ti tento prístup vydržal dlho. Ja nemám nič proti tradične rozdeleným úlohám, ak je žena doma s deťmi, tak je logické, že sa stará aj o domácnosť ale nemá to byť nepísaný zákon a chlap ani slamu nepreloží, keď sa vráti z práce. Navyše, ty ešte nemáš deti a nie si na materskej. Pripadáš mi s tým náhlením do spoločného ako typická "vdavekchtivá", ktorá aj upíše dušu diablovi, len aby to už bolo. Ani nevieš, aký bič si na seba pletieš, ak to frajerovi takto predkladáš. Z čirej naivity...

pribinak
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa nemas dieta ani jedno, nemas predstavu ake je to fasa stravit 3-4 noci za sebou s chorym placucim dietatom, chyt do toho z vycerpania migrenu a potom si spomen co si tu pisala
Sa budes sama sebe smiat

jabadaba
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa to vazne? Domacnost je v provom rade ulohou zeny? Dievca, tebe uz len odporucim pozriet si film "Usmev Mony Lizy" s Juliou Robertsovou. Ak ovsem pochopis jeho obsah a myslienku. Ak ano, potom sa tam najdes ako v zrkadle! A nebude to velmi pozitivny obraz.😝

caoli
14. jan 2016

nie vsetko, co do nas rodicia tlacili, je pre nas zivot prospesne. dokonca su modely, ktorych by sme sa mali velmi uvazene vyvarovat. jednym z nich je tzv. rola zeny, ako ju ty chapes. ak pravda studujes vs len tak, aby si studovala, lebo dnes to robi kazdy a nasledne svoju zivotnu realizaciu vidis v sedeni doma, prdelkovani manzelovi a detom, bez vlastnych prof. ambicii. ak ale pracovat chces, tak pri dnesnom tempe a narokoch zamestnavatelov vsetky tie tvoje idealy nedas, ani keby si sa naklonovala.
pre realny zivot je nanajvys nevyhnutne pouzivat predovsetkym vlastny rozum a vlastne predstavy, nie tie prevzate. ale na to prides. lenze moze byt neskoro.
popri studiu sa pracovat da, takych ludi su stovky, tisicky. moja dcera pracovala pocas celeho vš studia, od prveho rocnika, aj ked na to vobec nebola odkazana. a nestudovala ziadnu sv. alzbetu. okrem ineho to bol aj riadok v cv, ktory zavazil pri hladani zamestnania po skole. ale to len na okraj. je to o chceni, time managemente a hladani cesty, ako sa to da, nie preco nic nejde.
ak si ale sebareflexivna a vies, ze to proste nevies dat dokopy, tak su predsa len modely, ktore istym typom ludi treba len odporucit - skola dokoncit, svadba/zostahovanie, zamestnanie, dieta.

kleofaszkutya
14. jan 2016

AHOJ KVETINKAAAAAAAAAAAAA
UZ Z UVODU TVOJHO KRASNEHO PRIBEHU SOM USUDIL, ZE NAOZAJ ASI STUDUJES VYSOKU SKOLU, LEBO NIE VSETCI LUDIA DOKAZU TAK DO HLBKY, SIRKY, AJ VYSKY, HIHIHI, POPISAT TAKYTO ZAVAZNY PROBLEM, A TO JE, ANO, BYVANIE S PRIATELOM.
CO SOM TO CHCEL... ANO, TAKZE PYTAT PENIAZE NA VLASTNE OSAMOSTATNENIE JE NAOZAJ TRAPNE A HLAVNE KED TEDA STUDUJES NA TEJ VYSOKEJ SKOLE, CO HNED VIDNO, LEBO NIE KAZDY NAOZAJ DOKAZE TAK EMOCNE PESTRO A KOGNITIVNE NA UROVNI POPISAT TAKY PROBLEM AKO JE, A TO JE, BYVANIE S PRIATELOM.
TEDA CHCEM TI K TOMU NAPISAT, ZE CI TO VEZMES SPREDU, CI ZOZADU, STALE LEPSIE TI BYVANIE S PRIATELOM, A HLAVNE KEDZE STUDUJES VYSOKU SKOLU, CO HNED VIDNO, LEBO NIE KAZDY JE DNES TAKY SIKOVNY V TOMTO, ZE DOKAZE TAKTO POMENOVAT TIE PODSTATNE PROBLEMY, TAK VZDY TO BYVANIE S PRIATELOM, JE LEPSIE AKO BYVANIE S NEPRIATELOM.
PROSIM.
:* :* :*

jabadaba
14. jan 2016

@kleofaszkutya krasne si to...tak od pluc, uprimne, vseobsiahle. To ty sam alebo si si pomohol odbornou literaturou? Nevidany exemplar....vzacny kus, jedinecny, svojho druhu neopakovatelny. Ty musis byt hlava studovana, z bozej vole....kutya!

alaguema
14. jan 2016

@kleofaszkutya TAK VZDY TO BYVANIE S PRIATELOM, JE LEPSIE AKO BYVANIE S NEPRIATELOM....skoro som si cvrkla 😀 😀 😀

caoli
14. jan 2016

@kleofaszkutya sarkazmus a urazky, to nam ide vsak? asi sme studovany … (ten ypsilon na konci nie je gramaticka chyba podotykam)

jabadaba
14. jan 2016

@caoli nechaaaj, ved je zabavny a ma tu aj kolegu..vedla v teme riesi vevericku na ceste. 😀

caoli
14. jan 2016

@jabadaba ok, nebudem kazit zabavu, idem citat 😀

jabadaba
14. jan 2016

@caoli 😀 citaj, chlapci sa nejak rozkokosili.

ukulela
14. jan 2016

@jabadaba zeny, potrebujem zdvihnut zabavu - kde najdem tu vevericu, nejako mi unika? 🙂

jabadaba
14. jan 2016

@ukulela tema sa vola cierna macka cez cestu alebo tak volajako.

alexska
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa premna si rozmaznana chudera...mam sestru studuje denne studium popri malom dietatti aked este dieta nebolo vzdy si dokazala zarobit sama na seba,snazila sa a nejajkala tu ako ty chuderka ze sta 2ja mladi slobodni a si neviete na vlastny pelech zarobit..tak sa rozidte ked ste taki neschopni a narusa vam to vztah...ty kks obaja cez 20 a totalne neschopni si zariadit samostatni zivot...

guinevre
14. jan 2016

@ukulela Aj mne, my s muzom sa uz tu smejeme! 🙂

moni244
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa dobre ta rodicia rozmaznali, ani prstom nepohnut, nepracovat, le o studujes. Co robis ten cas, ked zaciatkom juna skonci skola a zacne az ku koncu septembra? Sedis doma na riti a prazdninujes? Za tie tri roky si uz mohla mat nasetre pekns peniazky na spolocny podnajom. A nemyslim si, ze mas tazku skolu, podla tvojho pohladu na svet, ulohy zien v spolocnosti studujes nejaky velmi lahky, socialne zamerany odbor. Jaj, fy v zivote dobre narazis a bude to velmi, velmi tvrdy naraz

katka1981
14. jan 2016

@kvetinkaaaaa, ty si fakt myslis, ze vernost muza si zabezpecis tym, ze mu budes robit komplet servis? 🙂 Ked vsetko cco si popisala postihas, pride domov, das mu veceru a rovno zaspis. Pri detoch je to dost nerealne, budes znicena jak pes. Moja mama takto fungovala cely zivot a neskutocne je znicena, ja ked som videla ako to funguje u nas doma, som povedala, ze nikdy a ozaj ani taka nie som. Pomahame si vzajomne. Bordel doma, je nas bordel, nie moj. Chodime do prace obaja, nevidim dovod aby boa cela domacnost na mne. Viem, ze mam v istych veciach vynimocneho muza, ale preto som s nim 🙂 On nepotrebuje k zivotu zenu - sluzku, bol absolutne samostatny, ked sme sa spoznali. Ja by som nezniesla chlapa, kt. je neschopny a caka vo vsetkom na mna, aby som mu vyzehlila, navarila, ach, nikdy v zivote.

timea7
15. jan 2016

@kvetinkaaaaa moja zlatá, ty sa sústreď na školu a ani neuvažuj o spoločnom bývaní, lebo si život predstavuješ ako "Hurvínek válku"....sa tu bavím na tvojich naivných predstavách, ako ti bude manžel verný, keď bude v domácnosti všetko tip-top, deti budú mať úlohy, teplá večera....prosím ťa povinne si prečítaj zopár tém na MK o ženách, ktoré opúšťa manžel, lebo sa dobrovoľne pasovali do role slúžky, robili všetko možné aj nemožné a on si našiel milenku, ktorá nie je ani krajšia, ani štíhlejšia, nevie navariť ani praženicu, ale je pre neho zaujímavá, lebo sa nepasovala dobrovoľne do role slúžky. Z tvojich riadkov cítim strach, obrovský strach, aby ťa ten tvoj nenechal. Ak nebude spoločné bývanie, pôjde váš vzťah do krachu....nechápem, prečo. On ťa potrebuje, sám by nešiel bývať, lebo potrebuje mať navarené, upratané, oprané.....no to už je len výhra, taký muž 😒 😒 a ty zúfalo hľadáš možnosti, ako mu to splniť, lebo máš strach, že sa na teba vybodne a ešte rozmýšľaš, ako vytiahnuť peniaze z rodičov, už aj tak dosť zaťažených dvomi študentmi VŠ, aby on preboha nemusel platiť nejakú dobu podnájom sám 😝 😝 😝 . Ani si neuvedomuješ, ako v jeho očiach klesáš. Ale ja si začínam uvedomovať, akým spôsobom sa niektoré ženy dostanú do bodu, keď zúfalé založia na MK smutnú tému- uvažujú presne tak, ako ty. Mala by si v jeho očiach inú hodnotu, keby si sa s ním nestretala dva krát denne, ale dva krát za týždeň a zvyšný čas využila na brigádu. Mala by si inú cenu, keby si neriešila spoločné bývanie, pretože on potrebuje slúžku, ale mu povedala, že aj ty potrebuješ, aby ti niekto navaril, popratal a opral. Minimálne by mu to v hlave začalo šrotovať, ak nie, za takým mužom by som neplakala.