Bývanie s rodičmi
Idem sa trošku posťažovať... možno pohľadať trochu pochopenia alebo podporu...
S manželom bývame s rodičmi zo začiatku som mysela ze to bude fungovať ale teraz mam pocit ze mi chýba taka svoja domácnosť,varenie spraviť si niečo aj vianoce troška podla seba 😕 mat taký náš kľud a vytvoriť si taký svoj domov.
Všetci si myslia že ako sa nám dobre býva že máme o všetko postarané a ja mam teraz pocit že si sťažujem len ja .... ze hľadám chyby aj tam kde niesu.
Aj uz naše vzťahy akosi ochladli od kedy tu bývame na jednej strane nechcem aby rodičia ostali sami vo velkom dome a na druhej strane chcem aby sme bývali sami!
Máte niekto podobnú skúsenosť ako ste sa rozhodli ....
@marca12 ak je to dobrovoľné rozhodnutie oboch strán, vychádzajú si spolu, dokážu sa dohodnúť, je to v poriadku. Ale dávať si podmienku?
naivná predstava, že môže fungovať spoločné bývanie s rodičmi, nie každá generácia má žiť sama ..to je základ
Ono voľakedy bol taky štýl, že aspoň jedno dieťa ostalo s rodičmi, teda v rodičovskom dome. Preto sa aj stavali veľké generačne poschodové "domiska" aby sa tak dalo žiť. My bývame v takom dome, dolu svokra, hore my. Ale mame vlastnu kuchyňu, kúpeľňu, WC, tri izby, proste dve oddelené domácnosti. Dá sa aj tak fungovať, ale minimálne ta kuchyňa a kúpeľňa s WC by mali byť samostatné.
@melisska1111 zaboha by som nechcela zit s rodicmi/svokrovcami, ani s nikym inym... ALE.. ked uz si to trpela doteraz, myslim ze po porode to bude pohodlnejsie, ked ti budu pomahat s dietatom...
každy je strojcom svojho stastia a ked ti je luto rodicov ze ostanu sami tak bud sa cez to prenesies alebo sa nestazuj lebo vychodisko nie je ak chces oboje
Ani oddelené bytové jednotky nie sú vždy výhra a nepomôžu ku kľudu... Záleží na prístupe všetkých zúčastnených ako sa budú akceptovať. Lebo často je spoločné schodisko alebo dvor a tam tiež môže dôjsť ku treniciam.
A čo tak sa osamostatniť? Ja si neviem predstaviť ,že by som bývala s mojimi alebo muzovimi rodičmi.Ja som odišla z domu keď som mala 19 rokov .S mužom sme si zobrali podnájom nech sme sami ,a máme kľud .Časom keď sme zistili,že vieme spolu fungovať tak sme si kúpili vlastné bývanie .Ja osobne by som určite s rodičmi nemohla bývať .Tak ale každý je iný a každému vyhovuje niečo iné.Ale nechápem to.Na jednej strane sa sťažovať a na druhej nespraviť nič pre zmenu .
Ak vidis, ze vam to nastrbuje vztahy, vyrieste si vlastne byvanie. Ja som v podstate so svokrovcami v dvojdome, takze nastastie mam vlastnu domacnost, ale to je tak vsetko, zvysok je ich, davaju to patricne najavo a chcem sa cim skor spakovat, lebo mi to nevyhovuje. ani s vlastnou mamou by som nebyvala, a to mame super vztah. a taktiez mi vsetci hovoria, ze ako dobre nam tu je.. je to vzdy o prisposobovani sa, pytani, nemozes mat po svojom, aj ked, vyhodou je pomoc s detmi napr...
Bývate už vo vlastnom bývaní ?
@melisska1111 ano poznam taketo spoluzitir a o to horsie ze moja mama je sama uplne nemame otca oto horsie sa mi rozhodovalo odist a nechat juv chalupe samuˇˇˇˇˇˇ asi rok som nad tym rozmyslala ale urcite zvady mi potvrdili ze najlepsie je odist aj ked to mija mama nemohla prezit a radim ti chod prec nebudes stastna

@melisska1111 nič nerozdeľujte, choďte do svojho