Bývanie so svokrou
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na vaše názory ohľadom bývania so svokrou, bývame spolu so snúbencom 2 mesiace a jeho mama chce ísť bývať k nám do bytu.
@sasa1310 mali sme podobny pripad v rodine chlap zasnubeny byval so snubenicou v babkinom dome (😉) dovliekol si tam celu rodinu (predali dom a nemali kam ist) do pol roka zrusene zasnubenie , snubenica sa pokusila o samovrazdu a mamicka mu uz hladala inu obet (bohatsiu)
resp mamaicka nasla nehnutelnost a syna potrebovala k hypoteke to bol hlavny dovod
@loginexistuje mne to smrdí týmto smerom. A on jemne dobiedza, aby aj mama mohla ísť bývať. Normálny chlap by sa to priateľky ani neopýtal. Obzvlášť v byte jej rodičov. To čo je za chlapa
@kubkovamama Veď to, že to jej na chvíľku poznám.
@martul Máš pravdu vo všetkom. 😏🙏
@nikoll_ nedaj sa do toho dotlačiť. Ty nie si povinná nič také robiť.
@nikoll_ a co na to rpiatel, ze s tym nesuhlasis? Inak toto je velmi dobra situacia otestovat aj priatela 🙂
@nikoll_ tvoj partner je slaboch a nema pravo na teba tlacit,uz byval u VAS,teraz byva v TVOJOM,co robil,aby bolo o matku postarane,ked sa o nu tak bal?!
akoze ty budes zachranovat jeho,jeho matku a koho este?...ja som za pomoc ludom,ale toto je prilis a hlavne je to hrozne sebecke od oboch a na teba a co chces ty obaja uplne kaslu a ak jej dovolis par noci,nikdy neodide
@elizabet173 Ďakujem naozaj. Pouvažujem nad tým. 🙏
@katkine_terapie Povedal, že ma chápe, že on to tiež nechce. No len predsa je to jeho mama.
@nikoll_ Pozri , ja napríklad beriem moju svokru ako svoju mamu a to už len preto , že vychovala zo svojho syna čestného , zodpovedného a milujúceho manžela , aj keď toho v detstve nemali veľa ,dokázala z detí vychovať pracovitých a zodpovedných ľudí. My žijeme s manželom v malom byte dvoj izbovom , ale keby to svokra potrebovala , prísť k nám bývať neváhla by som a pomohla jej .. prišla by som o svoj konfort , ale nie vždy treba pozerať len na seba ale aj na to , že niekto tvojho priateľa vychoval a dal mu život bez nej by si ho nemala... a hľadala by som aj iné možnosti , možno na pár mesiacov by mohla u vás zostať a hľadala by som jej možno nejaký prenájom jednoizbový prípadne garzónku , vždy je riešenie pokiaľ človek chce a ten co nechce hľadá dôvod ako nie. Sme ľudia pomáhajme si. My tvoju svokru nepoznáme nikto z nás , nikdy by som nikomu nedarila , aby svoju svokru nevzal k sebe , pretože nevieme o nej vôbec nič tak isto o tebe a tvojom priateľovi , je to len na vás. 🙂
...jednoducho nad tým ani nemáš premýšľať, nie je to tvoj byt(povedz,ze rodicia nedovolia, že si rada,že priateľovi dovolili tam s tebou bývať, že rozmýšľajú aj nad predajom bytu napr.) Priateľ by mal rozmýšľať ako pomôcť mame,zohnať garsónku, mestský byť,.. spýtaj sa priateliovej mamy na ako dlho by to bolo, ci už si hľadá iné bývanie.... iné by bolo keby to bol priateľov byt. Ale tu to tiež vidím na prípad podobný ako píše loginexistuje. Prečo si tvoj priateľ nenašiel za 2 roky bývanie, vedel,že ty máš sľúbený byť od rodičov a čakal?
@nikoll_ tak to nechaj na neho, nech to rieši a nech do toho nezaťahuje teba. Je to jeho mama.
@monika12323 je rozdiel tvoji rodičia a je rodziel táto pani. Táto pani dovolila, aby jej muž vyhodil jej syna. Prichýlili ho cudzí ľudia (autorkyni rodičia). To je čo za matku, ktorá sa postaví miesto strany dieťaťa na stranu alkoholika? Ja by som mojim rodičom aj svokrovcom pomohla okamžite, so všetkým. Ale ani jeden nie je alkoholik a ani jedna z matiek nie je taká, že by dovolia vyhodiť dieťa z bytu a potom sa k nemu chcela nasáčkovať. Dotyčná mala roky na to, aby riešila rozvod s alkoholikom a rozdelenie bývania. Neurobila to a nejde to urobiť ani teraz, len sa chce proste odsťahovať.
@melanta A kto je bez chyby? Vy ste nikdy neurobila chybu , ktorú ste neolutovala ? Nevieme ako to bolo a žiť s alkoholikom nevie nikto aké to je , kým si to človek nezažije, možno to bolo najlepšie čo mohol urobiť ,že ho vyhodil a odišiel.
.... je úplne v poriadku,že pani chce konečne odísť od alkoholika, ale prvou voľbou nemá byť byť cudzích ludi (rodičov synovej priateľky), ale snažiť sa osamostatniť. Táto žena našťastie nie je chorá, nevládne, ale pracujúca žena....
@nikoll_ No to bola katastrofa, ako večer otvárala dvere na ich spálni a chodila im polievať kvety 5x denne, nakoniec odišli do Nemecka a dcéra to skončila tak, že povedala, ani do Nemecka ju už nechce, viac k nim nepríde. Ale zať je spokojný, vôbec neprotestoval. Keď mu zavolá zdvihne raz za čas, veľakrát ju vypína a raz za mesiac videohovor, ale len on a deti na chvíľu a dcéra nie. Povedala, že stačilo. Možno aj priateľ by bol rád, keby to niekto riešil za neho, takže musíš ty - nie je to tvoj byt - NIE.
@monika12323 robiť chyby je ľudské. Ale dovoliť vyhodiť dieťa a potom sa chcieť k nemu nasťahovať do cudzieho bytu, to nie je chyba. Dotyčná urobila na svojom dieťaťi krivdu tým, že ho vychovávala v prostredí s alkoholikom. Potom ďalšiu krivdu na svojom dieťati dopustila, keď dovolila mužovi vyhodiť ho z domu. Ja by som sa bila za svoje dieťa ako lev. A teraz chce urobiť ďalšiu a nasťahovať sa k nemu do cudzieho? Je načase, aby pani začala riešiť svoje sama a nechala svojho syna konečne žiť.
@nikoll_ prečítala som všetky tvoje komentáre od začiatku. Takže po 3 mesačnej známosti sa nasťahoval k tvojim rodičom, lebo ho otec vyhodil. Už ste spolu 2.5 roka. Idete konečne bývať spolu - zasa do bytu tvojich rodičov.
Tvoj partner mal vôbec nejakú snahu riešiť vlastne bývanie? 2 roky je dlhá doba, aby si to vyriešil po svojom a nespoliehal sa stále na teba a tvojich rodičov.
Či naozaj si mu potom neni dobrá len kvôli bývaniu. To už ty musíš vedieť.
@nikoll_ "Povedal, že ma chápe, že on to tiež nechce. No len predsa je to jeho mama." Na to by bolo vhodne reagovat, ze si rada, ze to chape. A viac o tom nedebatovat. Ak povedal vetu (a nie je to iba tvoj dovetok): "No len predsa je to jeho mama.", ktora nazväzovala na to, ze to chape, tak je to trosku manipulativne. A je iba na tebe ci sa chytis alebo nie. Dala som ti navod, ako sa do toho nechytit.
@sasa1310 tak berme do úvahy prostredie, v akom mladý muž vyrastal. S matkou, ktorá roky neriešila život s alkoholikom. Tak je z určitého uhla prirodzené, že chlapec 2,5 roka žil u rodičov priateľky, teraz s ňou síce sám, ale v ich byte a za celý ten čas neriešil, čo bude robiť, ak by u nich bývať nemohol. Pretože takto neriešiť veci ho naučila matka. Takže áno, toto by autorka mala mať na zreteli.
Uz pri prvej prilezitosti, keď priateľova mama zacala riesit, ze "ked si vy dvaja najdete samostatne byvanie, konecne sa bude moct odsťahovať od muza alkoholika" ste jej mali povedat razne nie.. ale tipujem, ze ste hovorili nieco ako "hmm, mozno, uvidime, to je este daleko.." plane nadeje pre nestastnu zenu.. musite jej proste povedat, ze sa nic take nebude konat, ziadne jej stahovanie nebude, musi si zivot zariadit sama
@katkine_terapie nie on povedal len ze to chápe, to som k tomu dodala ja za samu seba.
... ak si už hneď na začiatku nepovedala jednoznačne nie a teraz sa nevieš z toho vykrutit, porozprávaj sa s priateľom, povedz mu, že tvoji rodicia s tým jednoznačne nesúhlasia, že ten byt mali pripravený pre teba, nie cudzích ludi, že po tom, čo oni pomohli priateľovi, sú sklamaní,ze on sa za 2 roky nepostaral o svoje bývanie, pripadne nevie pomôcť matke inak ako ju nasťahovať k cudzím ľuďom. Povedz priateľovi,že najlepšie bude, keď matke pomôže nájsť bývanie-prenájom, mestský byt....

@nikoll_ perfektný postreh napísala @kubkovamama dotyčná pani dovolila, aby jej muž alkoholik vyhodil jej dieťa z bytu. Dovolila to, neurobila nič pre svoje dieťa. Jej dieťa prichýlili cudzí ľudia. A teraz čaká, že prichýlite aj ju.