icon

Bývanie u svokrovcov, investovanie peňazí

leatithia
10. mar 2018

Ahojte žienky, rada by som sa poradila ohľadom veci, ktorú teraz riešim. S priateľom chodím rok, zatiaľ nebývame spolu. Chceme už riešiť rodinu a chceme spolu bývať. Priateľ si prerobil rodičovský dom v ktorom ma horné poschodie pre seba, na prízemí bývajú jeho rodičia. Dom je už na neho napísaný. Ja by som si za svoje úspory chcela postaviť chatu, minidomček, kde by sme mohli tráviť víkendy. Chatu beriem aj ako investíciu aj ako miesto kde budem mať aspoň občas súkromie, kedže bývať sa bude so svokrovcami. Chatu by som mala v mojej rodnej dedinke. Keď som o tom povedala priateľovi dosť sa urazil a nechce o chate ani počuť....Peniaze, ktoré mám našetrené mam vraj použiť na rodinu, deti, dovolenky, auta a ako finančnú rezervu....Myslí si, že chatu beriem ako moje zadné dvierka a ak na nej budem trvať ukončí náš vzťah....

sashabb
10. mar 2018

zlate vajce? 😂😂😂 ja by som povedala niečo iné, ale verejne nemôžem - kus ...... to je

11mirka22
10. mar 2018

Je to úbožiak, áno nevyšiel mu jeden vzťah, je opatrný, ale jeho dom a jeho predstavy o partnerke sú pre neho dôležitejšie ako ty! Preto mu ani ten prvý vzťah nevyšiel a ani ten váš nemá budúcnosť. A nedúfaj že zmení názor alebo že sa on zmení. NEZMENÍ! Budeš sa iba trápiť. Bez neho iba chvíľku, s ním cely život.

leatithia
autor
10. mar 2018

@tinka0000 ako vychadzam so svokrovcami? bude to asi zniet divne, ale rodicom ma este nepredstavil ....zvycajne chodi on ku mne a ak idem k nemu nikdy ich nevidim kedze maju oddelene poschodia. asi pred mesiacom som mu povedala, ze sa mi to nepaci ze ma este nepredstavil..reagoval na to tak, ze si vraj myslel ze ich nechcem vidiet /na zaciatku vztahu som povedala ze so svokrovcami nikdy byvat nebudem, tak sa mi ich vraj boji predstavit/

takaakoty
10. mar 2018

Peniaze sa rozkotulaju a ty zostanes na nom zavisla. Ak je zena s detmi zavisla na vyspelom, milom a vyrovnanom partnerovi, je vsetko ok. Taky muz zenu neponizuje, vazi si ju a nekalkuluje. Taky, akeho mas doma ty, bohuzial bude robit presny opak. Uz teraz sa citis nekomfortne vo vasom vztahu, daj sa svoju intuiciu a nepokracuj v nom. Ak porodis svoje deti cloveku, ktory nazyva vychodu deti "hrajkanim sa", budes trpiet.

veronikastrickova
10. mar 2018

@leatithia ty chodis ku nim domov a on ta nepredstavil? Keby si bola pubertacka pochopim, ale toto je coraz viac horsie.

11mirka22
10. mar 2018

@leatithia tak ja by som na tvojom mieste už po zoznámení ani netúžila. Ono to hovorí za všetko. Rok sa stretávate a nepoznáš ani jeho rodičov, no keby ste mali 20 rokov, nepoviem... neľúbi ťa, ani neni presvedčený o tom že chce s tebou žiť. Chata je len zámienka. Fakt sa naňho vykašlú.

janinah
10. mar 2018

@leatithia nepredstavil?????????? čo sa tu ešte nedozvieme? celé zlé....vyzeráš byť inteligentná žena,fakt si na toto /tohto odkázaná?

tinka0000
10. mar 2018

@leatithia Odid od neho!!!! 🙂

cacianka
10. mar 2018

Nikdy nebude tvoj.aj keby prepisal 1/2 na teba stale su tam rodicia ktori "krvopotne postavili a nejaka ludra sa tam vyvaluje robi si co chce chcela by len rozkazovat prisla s holim zadkom..." a neustale by si bola priselec trpeny.
Mozno sa aj mylim...
A este ked je tam aj jeho dospele dieta v zakladnej podstate ma ono narok na 1/2 dedicstva keby sa jemu nieco stalo a ty defakto by si zveladovala aj jeho majetok.tak si to zrataj kolkym ludom by si zdvihla zivotnu uroven a svoju znizila.
Len ty poznas svokrovcov, jeho dieta a jeho, len ty vies kolko mas nasetrene a co si z toho mozes dovolit kupit / postavit. vsetko si nechaj prejst hlavou neber do uvahy iba lasku ale aj racio.mozno by bolo dobre nepriamo si zistit co to o jeho ex a dovoide rozvodu.v kazdom pripade zelam zrele rozhodnutia a drzim palce

tinka0000
10. mar 2018

@tinka0000 Nestojis mu ani zato,aby Ta predstavil po roku??? Pricom planujete dieta ? Nooo mam dost,,, odid...!! 🙂

bimbambim
10. mar 2018

Tak v ziadnom pripade by som s nim neostala.radsej sama s peniazmi ako s dietatom na krku a bez nicoho on si ta uz nevezme a investovatvdo cudzieho v ziadno pripade mal investovat do svojho a nie rodicovskeho nemam v laske dvojgeneracne domy. Sa kedysi tak stavalo dnes nie .svokrovci tak maju a nakoniec byvaju sami v 3 poschodovom dome a v ziadnom pripade by som tam s nimi nebyvala akoze nic proti nim svokrovci v pohode ale ja neviem byvat s nasimi nie s druhymi

v_alika12
10. mar 2018

a co ako konkretne na nom milujes? lebo uz nemas 18nast. posobis ako inteligentna osoba... byvat s rodicmi/svokrovcami je cista samovrazda. A to mame v rodine vsetci fajn vztahy. mat dieta s blbcom je samovrazda na druhu. co sa chaty tyka, tak aby ti to tam neschatralo, kedze budes muklovat na obrovskom dome a zahrade, kup si byt, daj ho do prenajmu a z penazi chod obcas na wellness alebo skratka na nejaky pobyt (ak potrebujes vypadnut) . ale teda s takymto typkom neradim zostat. zbytocne s nim zabijas cas. ktovie aky mal pravy dovod rozpadu predosleho vztahu, vsakze?! zivot sa da pritom zit tak krasne. ozaj potrebujes byt nestastna, slobodna matka s financnymi problemami a deckom na krku? len preto ze mas "uz" 35??

leatithia
autor
10. mar 2018

ja viem, je to zle....ono zacalo to cele tak, ze ked sme sa spoznali chcel ma...no ja som mu hned povedala ze s jeho rodicmi zit nebudem....no po case som sa nejako do neho zalubila a pristupila som aj na tu moznost....rodicom ma vraj nepredstavil lebo si nebol mnou isty kedy ho kopnem...a aj preto lebo som bola na zaciatku proti nim

tinka0000
10. mar 2018

Necakaj ani na zmenu z jeho strany...Nech si uvedomi co mal pri sebe a co stratil...lebo verim ze ked od neho odides bude za tebou doliezat...
Necakaj na zmenu, a nechaj ho....
Bude to mozno tazsie zo zaciatku....ale prekonas to...♥

tinka0000
10. mar 2018

@leatithia Ved je logicke,ze so svokrovcami nebudes zit, vved mate svoj vek..treba sukromie...a nie so svokrovcami... :(

leatithia
autor
10. mar 2018

@cacianka na toto som ani nemyslela, ze ak by sme boli manzelia a v pripade ze by sa mu nieco stalo jeho dieta z prveho manzelstva dedi 1/2 majetku......

11mirka22
10. mar 2018

Ženy, toto neni o dome alebo o chate, čo sa týka vzťahu, v podstate sa iba stretávajú, autorka príspevku má 35 , nemá záväzky, je slobodná, on je rozvedený , zatrpknutý so záväzkom 200 € mesačne. Chápem ju že rieši čo ako, keby mali deti, keby spolu žili, ale to čo od života ona očakáva, to jej tento chlap isto nedá, ani v jeho dome ani v jej chate ani v podnájme. Autorke: na toto si čakala do teraz? Sama vieš , že nie. Pohladaj iného.

leatithia
autor
10. mar 2018

@11mirka22 ano, mas uplnu pravdu....uz som sa prebudila po precitani vsetkych prispevkov...vidim ze je to zle

kikina84
10. mar 2018

@11mirka22 túto tému si uložím..a o dva tri roky sa dozviem že už kocka nevládze lebo svokra a že najradšej by odišla ale nemá za čo..môžem sa staviť že to takto dopadne..čo je smutné 😒

sasa1310
10. mar 2018

@leatithia to akého k...ta si si narazila? Starý chren, ktorý býva u rodičov a vyhovára sa, že do ich nehnuteľnosti investoval. Ako keby nemohol vlastniť nehnuteľnosť aj ďalšiu s tebou. A chudáčik mal chladnú manželku.

Pozri sa, on ťa volá, aby si sa nasťahovala k nemu aj s peniazmi a rovno na rovinu ti povedal, že nech sú radšej na auto na dovolenky....

A za druhé, keď chceš so svojimi peniazmi si spraviť po svojom, tak ti rovno na rovinu povie rozchod. Dobre to má on prešpekulované, nasťahuje si ťa k sebe, pomíňa prachy, a potom ti povie "Bye, bye"

asia83
Autor odpoveď zmazal
cacianka
10. mar 2018

@leatithia kedze jeho dom nie je tvoj , dejure ho ziskal pred manzelstvom nepatril by do bsm zdedil by ho iba syn. ty by si max mohla pri rozvode/umrti ziadat vyplatit cast svojich penazi - investiciu do JEHO majetku. Myslis ze ti to niekto vyplati do 30 dni ???

sasa1310
10. mar 2018

@leatithia keby sa mu niečo stalo, tak jeho dieťa dedí všetko. Teba by si zobral? Chce vôbec ďalšie dieťa? Jeho dieťa by totiž dedilo, a ty by si musela odísť

cacianka
10. mar 2018

@sashabb ja to napisem- zlaty kkt je to😝🙊

tinka0000
10. mar 2018

@sasa1310 Nezobral by si ju, kedze po roku ju ani nezoznamil s rodicmi....:(

11mirka22
10. mar 2018

@leatithia no dobre to nie je... ale nie je to ani koniec sveta, aj takýchto ľudí potrebujeme spoznať, aby sme sa im v budúcnosti vedeli vyhnúť. Hlavne si s ním nerob plány . Láska je krásna, ale kalkulovať takto nie je správne. Keby tá ľúbil, nekalkuloval by takto. Je zabezpečený, pozval by tá k sebe bývať, ponúkol by ti nejaké zázemie, že keď budete spolu, že sa postará o teba, aké určite by sa ti nevyhral, nechal by tá aby si si so svojimi peniazmi spravila čo chceš. Ako pochopila by som, keby sa do svadby hneď nehrnul, ale rodičom tá ešte ani nepredstavil, a už ti dáva ultimátum? No nelubi tá, ani to možno nevie, ľúbiť...

11mirka22
10. mar 2018

@cacianka teoreticky, ak by mali spolu dieťa, tak každé by zdedilo polovicu po otcovi. V prípade že by sa zosobášili, po smrti manžela by ona polovicu zdedila a deti každé pomernú časť tej druhej polovice, záleží od počtu deti. Ale veď nie sme v stredoveku aby sme sa koli peniazom a majetku sobasili a rodili deti..

11mirka22
10. mar 2018

@cacianka samozrejme v prípade rozvodu by nemala nárok na nič....

taga
Autor odpoveď zmazal
daakotaa
10. mar 2018

@leatithia mas len 35 rokov ešte si mozes najst aspon o trošku normalnejšieho chlapa. Od tohto utekaj......Ja by som ušla uz dávno