icon

Bývanie u svokry

18. júl 2022

Po svadbe sme začali bývať u svokry sú to cca 3 mesiace, čakám bábätko, no moja svokra je úplne neprístupná, strasne sa do mňa stará, chce aby som bola s nou, nič nerobí len sedi a ja za ňu všetko robím v 9tom mesiaci..
Plány na dom sú hotové ale začne sa až budúci rok 😪
Našla som nájom bytu za 400e, ist do toho ci radšej trpiet a setrit na dom?

Strana
z4
karhu
18. júl 2022

@danica2711 😂 asi tak👍👍👍

evica17
18. júl 2022

Autorka, trochu pokory. Bez rodičov by si mala pravdepodobne veľké nič,
A pri dnešnej inflácii a raste cien materiálu, ten dom asi ťažko postavia za 120 000so všetkým. Môžeš snívať.

melanta
18. júl 2022

Podľa mňa je toto buď troll alebo tupaňa. V prvom prípade škoda energie, každý príspevok trolla len zabáva. V druhom prípade škoda reči. Po škole otehotnela, čiže okrem otehotnenia v živote ešte nič nedokázala, býva u svokry ale na svadbe dostali toľko peňazí, že si za to postavia dom a preto by nešla bývať do zatuchnutej bytovky. Ani pokora, ani rozum, ani správanie. Minule som písala, že si myslím, že niektoré svokry sú zlé, pretože nevesty/zaťovia sú zlí. Myslím, že toto môže byť ten prípad.

dilino
18. júl 2022

@melanta presne tak máš úplnu pravdu suhlasim s tebou.

janca2262
18. júl 2022

Chod do bytu, dom sa ti možno oddiali o rok, keďže namiesto šetrenia dáš do bytu, myslím nájom,ale nervy si usetris na celý život, a aj tvoje dieťa bude mať jasne stanovené kto je matka a co a ako ma robiť, nie ze mama zákaze, babka dovolí...

dilino
18. júl 2022

Každy býva v zatuchnutej bytovke.Prebud sa na svokru tu kydáš ked ako sa tu prezentuješ ked peniaze niesú problém načo si išla ku svokre.Bývať u svokri zadarmo to hej a svoje si odkladať tu je vždy niečo za niečo.Kľud pohoda byt a sama alebo peniaze odkladaš a máš za chrbtom svokru.Ak prispeivate svokre tak tie peniaze si radšej mohla dať na prenájom a mať kľud a pokoj.Ci TY všetko zadarmo.TY tu kydáš na ostatne hlavne že TY si sama dokonalosť čo si si zabezpečila sama natrčila si tak akurát ruky.Po škole si ostala tehotná tak čo. TY si veci pozemok, a okolo toho všetko dostala.Ak by ste si to mali všetko kúpiť stačil by TI zatuchutý byt možno aj garsonka a bola by si spokojna. Tvoje arogantne slova.A tvoje EGO preboha to asi ani neni možne.Ked si sa chcela pochvaliť načo to je dobre.A nemaj veľke oči že tvoj muž postavi dom za 1,5 rok.Hej ked je preč.Ma firmu ak má firmu tak kočiruje zamestnancov a nechodi pracovať na 10 dni vonku.A ak by bol taký tak v ramci tvojho zdravia mal povedať jasne že idete byvať sami a nie k jeho mame.Hold jej dom jej pravidla.Len svokra je zla TY si dokonála.Každého tu úražaš a ponižuješ sama si nizka.A tvoje zmysľanie no tak sa spravajú 15 ročne.A nie dospelé ženy.Každý je zlý len TY si dobra.Už len samotný fakt dostali sme pozemok.Ale nemôžme k našim bývať lebo som zo 7 súrodencov.Tak pišeš dostali sme od koho od tvojich rodičov.No tak to musia byť bohatý ked TI darovali pozemok a TY máš ešte dalšich 6 súrodencov.Dostali sme veľa penazi k svatbe tak na nej muselo byť asi aj veľa hosti.A kto to všetko platil jedlo VY dvaja s mužom asi nie.Iba sa chvastaš zhadzuješ tu normalne ženy ale bez rodičov si obyčajna veľka bezvyznamna 0.Ze si vyštudovala VS no a čo tu na MK je kopec žien a matiek ktore tu školu si urobili popri deťoch aj v neskôršom veku.Jedine čo si dokazala dokončiť školu.Mala by si figu borovú ak by si nemala rodičov.Bol by TI dobrý aj 2 izbový byt.Mame všetko vybavene ale stavať môžme na buduci rok ja ked mám všetko vybavene a nič mi nestoji v ceste stavam hned.Iste tvoj muž TI ho postavi kedy ked vždy je preč či bude odbehovať stavať.Materiál mate ale za 120 tisic snivajte s nami.Sused ma tiež pozemok stava svojpomocne a prizemny žiadne nič poschodove a stava to už 2,5 roka a to penazi má aj znamosti takže za taku sumu nepostaviš aj ked máš materiál a pozemok.Tu na Strednom Slovensku stoji 3 izbový byt 120 tisic a nie dom.A pokiaľ začnete stavať tak cena materiálov na dostavbu sa zasa zvyši.Polož si otázku čo by si mala keby ste pozemok nedostali.Bola by TI dobra aj 1 izbova zatuchlina.Mnoho ľudi býva v krásný novostavbách v bytoch.A drahšich ako domy.Bez rodičov by si mala veľku figu borovu.A môj manžel ma firmu ved nech má podľa vyjadrovania by si obyčajného chlapa nenašla.TU na MK kopec žien ma mužov podnikateľov a nechvastajú sa že urobi to a to.Asi nebude nič moc ked necha svoju ženu s jeho matkou v jednom dome.A kriči na svoju mamu.Matka vám dala strechu nad hlavou a ON ešte na nu kriči.To keby som bola na jej mieste veci vyhodim pred bránu a chod si kde chceš milý synačik.Dospej a dostaň rozum.Casom na lieky na psychiku dáš koľko.Bývanie zo svokrou je len pre silne osoby a to TY niesi .Nikdy by som nedovolila aby mi nevesta ktora býva v mojom dome mi rozkazovala.ONI by boli v mojom bývani.ONA je tam doma nie TY.Ked TI neni dobre a ako pišeš máš peniaze chod do podnájmu.A prestaň tu uražať ženy, matky, prispievateľky, a chlapov.TY si najmudrejšia všetko vieš všade si bola.Len ruky si natrčila.Pamätaj si schopne dospele deti sa dokažu o seba postarať sami. Tie neschopne natrčiia ruky.Nedavno tu bola téma že chlap sa druhým vysmieval že majú hypotéky ON má vlastne bývanie a nakoniec to bolo o tom že keby nemal rodičov má veľke hovno.Ak si sa prišla pochvaliť máš smolu MY TI nezavidime nič u mňa máš hlboku ľútosť a neschopnosť.Môj muž je podnikateľ tvoje slova pišeš áno peniaze má a mal ON pred svatbou, čo si doniesla do manželstva TY ako osoba pozemok od rodičov.Ale sama za seba nič.A ked vydi tvoja svokra ako spraváš tak ON TI ukazuje tvoj obraz.Zamysli sa nad sebou a priznaj si že na chybe neni len tvoja svokra ale hlavne TY sama pre tvoje EGO.

elizabet173
18. júl 2022

@melanta chcela som napísať presne tvoju prvú vetu, predbehla si ma. Ani pravopis, ani vyjadrovanie, ani predstavy o živote, ani predstavy o stavbe veľmi nevypovedajú o žene, ktorá má VŠ. A na ostatnom sa iba dobre bavím, dom sme stavali, tak viem, že to, čo píše, sú bludy. Tá zatuchnutá bytovka ma pobavila, veď môže ísť do novostavby, čo jej bráni?

0kristina0
18. júl 2022

@panelacikova ak si si nevsimla tak som napisala aj druhu vetu. Ale ano, potrebovala si byt zase zaujimava a do niekoho si rypnut.

panelacikova
18. júl 2022

@0kristina0 hej. tak to bolo. lebo ty si bola absolútne nerýpavá voči autorke 🙂

0kristina0
18. júl 2022

Tak ked ste si spravili dieta lebo ste chceli ale nemali ste kde byvat tak si teraz trieskaj hlavu o stenu ked ti neni u svokry dobre. To sa naozaj pytas cudzich zien na MK ci sa mas odstahovat od svokry ked u vas peniaze nie su problem? Potrebujes na to pozehnanie? Z niektorych prispevkov tu mam pocit, ze autorky su nesvojpravne.
Suhlasim co napisala @melanta

jaond19
18. júl 2022

Najkrajsie obdobie v zivote (prvý rok dietata) si ides nechat dobrovolne znicit.... a to sestonedelie si nechci ani predstavit.... bude ti trhat novorodenca z rúk aby si jej mohla glancovat barák

xena0
18. júl 2022

Volila by som radšej byt, ak by ste už stavali tak ok...ale tým že ešte len začnete budúci rok tak to bude dosť dlho u svokry preto budeš mať viac pokoja v byte

mikadooo
18. júl 2022

Pravdepodobne by som zaplatila ten podnájom, uľaví sa ti.

buberova
18. júl 2022

Ja vlastne ani nechápem načo si túto tému zakladala.. všetko vieš, na všetko máš odpoveď a riešenie, všetko máš akože premyslené a si ťažko za vodou.

gabika128
18. júl 2022

My ideme stavať teraz, budeme sa musieť neskôr rozhodnúť, či po predaji bytu ( na dokončenie domu) pôjdeme do podnájmu alebo ku svokrovcom na poschodie. Vzťahy so svokrovcami máme super, ale už teraz sa viac prikláňame k podnájmu 🤷‍♀️

Strana
z4