Čakám dieťa, ale rodina nechce oslavu
Ahoj babule. S mužom čakáme bábätko, sme veľmi šťastní, po dieťatku sme túžili.
Chceme to oznámiť celej rodine, tak sme s mamou vymýšľali nejaké rodinné stretnutie, kde by sme im to oznámili. Bohužiaľ, jedna zo sesterníc nemôže mať dieťa, kvôli lekárskej chybe a vraj by to bolo vzhľadom k nej necitlivé. A ku mne to nie je necitlivé? Ja sa nemôžem tešiť s rodinou na svoje dieťa kvôli nej? Podľa babičky nemám robiť žiadnu oslavu. Ja oslavu chcem a je mi jedno, či tam prídu, či nie. Urobili by ste oslavu vo nie? To som fakt bezcitna že to chcem osláviť?
Ja by som nerobila ziadnu oslavu, oslava bude, ked sa male narodi. Nikdy nevies co sa moze stat. Moj nazor, uplne zbytocne a predcasne...a este sesternice volat? My na krstiny volame len najblizsiu rodinu a aj info o tehu po 3.mes sme davali len najblizsej rodine a naj kamoskam.
@irusa prvého vypadnutého zubu, prvého zubu múdrosti, nástup do 1. triedy, ukončenie prvého stupňa ZŠ, druhého stupňa, No nazbiera sa to. Asi som hnusná ale príde mi to fakt pritiahnuté za vlasy.
Tak konkrétna sesternica nech ostane doma keď ma pjcit že ju to psychicky položí a ostatní oslavuje... Dilema vyriešená. Je total nefer od teba žiadať aby si sa netešil kvoli sesternici ale zasa by bolo od teba nefer trvať na tom aby na tvoju oslavu prišla keď sa na to necíti... Takže neviem kde je vlastne problém????
Rozumiem, ze sa tesis, ale robit nejake posedenie kvoli tomu, aby si sirokej rodine oznamila, ze si tehotna? Keby si to chcela oznamit rodicom a surodencom na nejakom posedeni typu slavnostny obed a pod, tak je to ok. Ale tahat do toho bratrancov, sesternice a ktovie, koho este sa mi zda trosku (trosku dost) prehnane.
Neviem, ako ti to napisat tak, aby som neurazila... vase dieta bude stredom vesmiru len pre vas. Rodicov, starych rodicov, mozno prastarych rodicov a mozno surodencov. Ale vacsine bratrancom, sesterniciam, tetickam a stryckom to bude viacmenej jedno, ci si tehotna alebo nie.
@kvetinka75 ako podľa mňa už celá dnešná doba je chorá
Zvyky napr v gréckej či tureckej rodine, kde sa rieši a oslavuje každá udalosť chápem (možno máte aj vy také zvyky), ale príde mi moc volať všetky sesternice, teticky...ešte je skoro, oslavujte 3 dni všetci po narodení dieťaťa 🙂
@diewcatqoo toto je velmi dobrá poznamka, ktorú si niektoré matky neuvedomujú. Ich dieťa nebude stredom vesmíru pre všetkých, iba max pre rodičov a starých rodičov, s nimi nech si kľudne spravia posedenie doma a po obede nech to oznámia. Ale sesternice? 😁 Mna tato tema úprimne pobavila. Samozrejme autorke gratulujem k pocatiu 😁
Si len v 12 tt. Este nevies s istotou co oslavujes, moze sa stat cokolvek.
Pockaj na porod a ked uz tak oslava narodenia, alebo krstiny.
Hm a pozývaš takto širokú rodinu aj na svoje narodeniny, vianoce? Stretávate sa aj inokedy v takom hojnom počte? Pre mňa je to divné organizovať takéto “posedenie” kvôli tomu, aby si im oznámila, že si tehotná, nejako nechápem, čo od toho očakávaš. Lebo vo všeobecnosti keď niekto povie “som tehotná” tak odozva je “jeeeej gratulujem”, potom pár nezmyselných otázok typu “to ste chceli či nehoda? A už viete čo to bude? A mená máte vybraté?” a tým to končí. Ale nikoho tvoje tehotenstvo v skutočnosti nezaujíma, to je vec teba a tvojho muža, MOŽNO svokrovcov.
Keď ale oslavu potrebuješ, tak si ju sprav, aj keď si myslím, že nakoniec všetci budú krútiť hlavou, že či to muselo byť. Sesternica to prežije, hádam vie, že ty nemôžeš za to, že im sa nedarí.
Tešiť sa môžte aj bez oslavy, to ti nik nezakazuje ani neobmedzuje... a babička je múdra žena. "Oslavu" si nechaj na čas kedy bude dieťa na svete.
Ja som síce aj tak nikdy oslavu nerobila, ale na prelome 18/19 tt som rodila mŕtve bábätko. Vraví sa, že 1.trim je najrizikovejší, ale je tu dosť žien, ktoré síce 1.trim zvládli, no napriek tomu sa z dieťatka tešiť nemohli. Samozrejme, prajem nech je u teba všetko ok, len robiť si takéto starosti navyše mi príde zbytočné. Radosť z tehu predsa bez oslavy nezmizne. A rodičia ťa vystískať môžu..
Prepac ale trosku viac to prezivas akoby si mala. Ja chapem, ze sa tesis ale niektori tvoji pribuzni toto nadsenie s tebou nemusia zdielat. Keby toto zorganizoval niekto z mojej rodiny tak si o nom pomyslim ze mu preplo. Z prispevku som pochopila, ze ta najblizsia rodina (rodicia, svokrovci, babky) to uz vedia, takze predpokladam, ze uz vsetci to vedia, v rodine sa to rozkrikne velmi rychlo tak naco tu oslavu? Teste sa vy dvaja s muzom a nikoho ineho do toho netahaj.
Uzi si to v kruhu najblizsich, zvysok rodiny si uzijes aj potom. Netreba z toho robit telenovelu. Uzivaj si to.
Robit oslavu, lebo si tehotna je pritiahnute za vlasy. Teraz si predstavujem, ze som tvoja rodina a pozyvas ma na oslavu a cakas velkolepe gratulacie, kvietocek a usmev od ucha k uchu a skakanie od radosti po plafon, lebo ty si v 12. tyzdni. Prepac ale koho to zaujima? To je tvoja vec a vec tvojho muza. Oznamte to rodicom, budu predsa stari rodicia a ostatni sa to prirodzenym sposobon dozvedia bud od vas casom alebo od starych rodicov.
Ja ti prajem, aby neboli ziadne komplikacie, ale trosku by som si na tu velku hubu dala na tvojom mieste pozor. Aby sa nestalo, ze oplakavat plod budes nakoniec ty a tvoja svagrina bude ta "komu bude jedno ci tehotna si, alebo nie" tak ako je to jedno tebe.
Mozem ta ubezpecit, ze vas ucastnici oslavy tak ci tak za chrbtom vysmeju, aj ked sa proforma usmeju a zablahozelaju 😉 lebo nebudu mat inu moznost. Uvedon si, ze ludia maju svoje problemy, hlavne v tejto dobe. Nejaka tehotna "tu som, pokakajte sa zo mna" svagrina nikoho zaujimat nebude.
1. Nie, nerobila by som, nevidim v tom zmysel, pre mňa by to bolo vyslovene trápne
2. Nie si bezcitná, ale načo tam voláš takých, ktorí tam nechcú byť? Ak vieš, že sesternici to je nepríjemné, a aj tak ju chceš volať, tak je to trošku zvláštne a detinské
3. Komu to ideš oznamovať, keď už všetci vedia?
Tiež si myslím že je to od teba necitlivé ťahať tam ešte aj sesternicu keď vieš čím si prešla. Keď už máš takú potrebu to oznamovať, urob to v kruhu najbližšej rodiny (rodičov a súrodencov). Okrem toho 12tt je ešte len začiatok tehotenstva, treba sa tešiť ale po tichu, nikdy nevieš čo sa môže udiať, no netreba to zakríknuť...aby si raz nebola v rovnakej situácii ako tvoja sesternica ...
Oslavu co posedenie lebo si tehotna???🤣🤣🤣🤣 Akoze sorry milujem babatka ale toto je sprostost a voci sesternici necitlive a vzhladom na koronu este viac cudne.
No toto ma fakt strasne pobavilo 😂😂😂😂😂
Niekto ma potrebu sa citit dolezito ako pupok sveta. 😂😂😂😂
Ja som najstarsia sesternica z oboch stran a ked sa dozviem, ze niekto je tehotny, tak si pomyslim, ok, super, nech to dobre dopadne a tam to konci. Ked sa dieta narodi, tak si pomyslim, ok, super, nech je vsetko v poriadku. Ak by ma niekto pozval na rodinnu akciu "oznamenie tehotenstva", tak by som sa urcite vyhovorila, lebo by som asi nezvladla sa tvarit tak, ako si to tehotna predstavuje.
To je super pristup, ja chcem a chcem a ostatni ma nezaujimaju. A vies, ze takto to bude asi aj naopak, ze sesternice a spol. tiez asi nezaujima, ze si tehotna.
Mne pride trapne aj gratulovat.
Mali ste styk, ostala si tehotna.
Je to nieco vynimocne co sa tyka celej rodiny? Nemyslim si.
Oslavte to vy dvaja ako par a je po probleme.Nevidim jediny dovod preco by nerodicov a tym myslim vsetkych okrem vas malo fascinovat tvoje tehotenstvo.Deti sa rodia, rodili sa, budu sa rodit.
Dnesna doba to fakt cele prehana vsetko okolo toho.
Tehotenstvo 2 zien v nasom blizkom okoli som zistila tak, ze som videla bruska a ani vtedy som sa neopytala.Az muz mi povedal lebo mu to povedali kamarati, ziadna party z toho nebola.Normalna vec ktora sa tyka partnerov, manzelov.Ostatni si to bud vsimnu a opytaju sa alebo nie.
Prepac, ale je to tak.
Nezabudnite prezentaciu aspon 15slidov a pochopitelne aj poziciu, pri ktorej k oplodneniu doslo 🤦
Nie , nerobila by som posedenie pri príležitosti otehotnenia . V podstate to bude asi aj tak každému súm a fuk , či si tehotná , pretože je to tvoje dieťa a predovšetkým zalezistost tvojho muza ( a ešte rodicov, popr. Surodencov) a hlavne by som nerobila žiadne posedenie pri príležitosti tehotenstva , keď si len v 12 tt. Prajem ti všetko len to dobre , sby bolo babenko zdravé a úspešne donosene , ale pri mojich pobytoch v nemocnici som už videla kadečo, tak ja som sa tešila, oznamovala az keď som mala dievčatá živé a zdravé v rukach ❤️
ono myslím, že niektoré už fakt nevedia čo so sebou...mne stačia niektoré príspevky tu na Mk. Tie otrepané papučky a podobne...no ja som staromódna povedala som mužovi, že som tehotná a hotovo. Svokrovcom detto a nikto z toho ceremónie nerobil a popravde ani mi to ku šťastiu nechýba...
Poviem to tvrdo: Tieto nápady sú podľa mňa hrozný trapas. Celkom nerozumiem pointe oslavy, rodicia a blízki to vedia, sesternicam a ujkom s piateho kolená je úplne fuk, ze si tehotná. Každý pohybe hlavou, zožerie kremes a za 10 minut nebudú vedieť ze existujete. Uplne stačí posedieť s rodičmi, pripit si sa zdravie "embrya" (😀berte z rezervou, lebo ešte ani dieťa to nie je) a ostatných nechajte žiť.

Podľa mňa je to necitlivé voči sesternici. Čo akože chces aby sa celý čas tvárila aká je happy? Veď sa teš aj z dieťaťa sa budeš tešiť, ale načo to vnucovať druhým? Prídu a budú si ťukať na čelo všetci podľa mňa.