Čakám dieťa, ale rodina nechce oslavu
Ahoj babule. S mužom čakáme bábätko, sme veľmi šťastní, po dieťatku sme túžili.
Chceme to oznámiť celej rodine, tak sme s mamou vymýšľali nejaké rodinné stretnutie, kde by sme im to oznámili. Bohužiaľ, jedna zo sesterníc nemôže mať dieťa, kvôli lekárskej chybe a vraj by to bolo vzhľadom k nej necitlivé. A ku mne to nie je necitlivé? Ja sa nemôžem tešiť s rodinou na svoje dieťa kvôli nej? Podľa babičky nemám robiť žiadnu oslavu. Ja oslavu chcem a je mi jedno, či tam prídu, či nie. Urobili by ste oslavu vo nie? To som fakt bezcitna že to chcem osláviť?
a inak k príspevku tvoja babička je jedná múdra žena
ako ja som moc za taketo oslavy moc neni. podla mna pred narodenim je to take nie ze zbytocne, no bala by som sa aby mi nepriniesla nejake nestastie. ale ak ju chces tak ju maj a pride ten kto bude chciet
Urob tak, aby si ty bola spokojná. Toto je len prvá skúsenosť kedy vidíš kto bude komentovať a snažiť sa ovplyvňovať všetky tvoje kroky a rozhodnutia v budúcnosti. A keď budete mať napríklad krstiny alebo oslavu prvých narodenín v širšom kruhu, tak to bude pre tú sesternicu iné? Možno by bolo lepšie, aby sa s tým vyrovnala čo najskôr. Pokiaľ ide naozaj len o tú sesternicu, tak si to s ňou vydiskutuj priamo. Stále je tu aj možnosť, že sa bude úprimne tešiť s tebou a tvojmu dieťaťu venuje všetku lásku, ktorú by dala svojmu.
Ďakujem za názory. My sme v rodine zvyknutý oslavovať všetko, ani nie oslavovať, ale stretávať sa celá rodina. Zase ďalšia sesternica keď bola tehotná to urobila rovnako, pozvala sa celá rodina a ona oznámila, že je tehotná. Bol to taký dôvod na rodinné stretnutie, my to takto v rodine robíme. Nemyslím si, že som stred vesmíru (pre môjho muža áno 🙂), ani moje dieťa.
Nie si bezcitna že chceš osláviť svoje úspešné počatie, to je úplne na tebe ako oznámis svoje tehotenstvo 🙂
Ale bolo by bezcitne a kruté ak by si pozyvala aj sesternicu o ktorej vieš ze nemôže mať deti. 🙁
Ale neviem ci som to správne pochopila, možno si to myslela tak ze by si sesternicu nepozyvala ale tvoja babička nechce takéto veľkolepé rodinné oznamovanie vzhľadom k nej.. kudos babičke, jej empatia je na vysokej úrovni.
@squ1rrel Škoda, že nie je empatická ku každej vnučke/vnukovi rovnako.
Predstavujem si tých cca 30 bratrancov a sesternic z manželovej strany ako sa k nám hrnú aj s rodinami oslavovať, že som v tom...
@tajy No je proti lebo ide o mňa. Ale pri druhej sesternici to nejak nevadilo.
Možno to pri druhej sesternici nevadilo lebo si to neuvedomili. Po tej oslave nevieš ako sa trápila sesternica ktorá deti mať nemôže. Možno preto to teraz už nechcú.
Takže si vlastne len ješitná, lebo keď mohli sesternice, môžes aj ty?
Neviem ale je tá oslava pre teba tak dôležitá že chces pohnevať rodinu ? A robiť napriek keď si to neprajú ? Aby to si nebola potom ty smutná ze sa netešia všetci ako si predstavuješ
Necitlive to nie je, ale prepac mne to pride smiesne. Ak chces posedenie, tak zavolaj rodicov, sv9krovcov, mozno starych rodicov a surodencov. Naco tam tety, ujov, sesternice atd? A navyse si este len v 12tt. Ked uz, tak pockaj a ked budes vediet pohlavie, tak urob posedenie vtedy, kde nejak pekne odhalis pohlavie... Toto mi pride zbytocne. A zas z pohladu tej sesternice, kebyze nemozem mat dieta a niekto ma pozve na taku hlupost, asi by mi to prijemne nebolo. Lebo podla mna robit posedenie pre mozno 30ludi ak nie viac, pen preto, ze si tehotna je hlupe
Keď píšeš, že to tak robíte v rodine ok. A nie je to tak, že iná sesternica to tak urobila a tá čo jej nie je dopriate to niesla zle ale vyžalovala sa len babke, tak tá Ťa teraz odhovára? To je len tak uvažujem...
@jankalukasova Je pravda, že vtedy to niesla ťažko. Asi máte pravdu.
Nechcem byť hnusná, ale bohužiaľ nevieš či o týždeň nebudeš plakať. Ale to ozaj ti neprajem. Želám ti aby všetko bolo v poriadku. NiNevieš čo bude. Či bude dieťa zdravé, aj keď ti želám aby to bolo oka. Je to podľa mňa skoro na také akcie. A fakt mi je ľúto sesternice. To, že ty sa tu správaš trucovito vnímam skrz hormónov, že všetko je okolo teba. Áno, nemôžeš brať vždy na všetkých ohľad, ale v takej situácii je to ťažké pre ňu. Jasné, že ty nechápeš aktuálne tomu, lebo sa tešíš, ale ver, že na jej mieste skrz svojej bolesti by si sa nevedela tešiť, iba by ti to ublížilo.😅 Mam v blízkosti také žienky a tie, nikdy do očí nič zlé nepovedali, ale doma plakali mesiace, lebo im to bolo ľúto aj keď ostatným priali len to najlepšie...
Tvoja najbližšia rodinka je dôležitá, sesternice atď už sú ozaj ďaleko, oslavovať môžte po sestodeneli keď budeš chcieť a dieťa bude na svete. Ale teraz urob pekne posedenie s najbližšími, ktorí ozaj sa budú tešiť. Vzdialenejsia rodina to tak prežívať v dobrom ako ty. Nebude... Bohužiaľ 😅
Pocujem prvy mrat ze robit oslavu a oznamit tehu..a uz vobec nie tam pozvat niekoho kto deti mat nemoze...povedala by som rodicom a ostatni to uvidia ked porastie brucho...my sme teda ziadne oslavu nerobili, ani nikto koho poznam
@tajy Vieš čo, mne lezie na nervy, že ja musím vždy brat ohľady, ale na mňa by nik nebral. Keby to bolo naopak, teda ja by som nemohla mať dieťa a ona áno, všetkým by bolo jedno ako sa budem ja cítiť.
Autorka a komu to chces vlastne oznamovat ked to uz aj tak vsetci vedia? Nebude ti to trapne, ked to oznamis na oslave a vsetci sa budu tvarit ze to pocuju prvykrat?
Ja som neoznamovala nikomu nič.Vedeli to moji rodičia a to je všetko. Ostatná rodina sa to dozvedela keď som bola v 7 mesiaci .
Moja babka s dedkom z otcovej strany sa to dozvedeli keď som bola v 9 mesiaci .
Moje prvé som potratila v 12tt a s dcerou som mala problémy až do pôrodu. Takže ak by som náhodou bola znovu tehotná tak znova nikomu nič nepoviem .Stačí keď to bude vedieť najbližšia rodina .
Ale rob ako uznáš za vhodne .Len aby si nepočúvala z každej strany "veľmi cenné rady ohľadom bábätka " a hlavne od ludi ktorý nemajú dieťa.
Ja na tvojom mieste nevolal nikoho .Stačí keď sa to dozvie babka a v tom momente už to všetci vedia
@anonym Takže problém je, že máš averziu na sesternicu a tou oslavou si chceš iba niečo dokázať. 😀
Povedz mi, načo ti sú viac osôb ako súrodenci. Rodičia a starká? NAČO? Vidno, že sa očividne len chceš predvádzať a niečo skrz svojich komplexov takto si niečo ukázať a byť "stredobodom".
Akosi nechápem komu to idete oznamovať keď rodičia i babky to už vedia? A tiež nevidím zmysel v oslave či posedení vyslovene na tento účel. A s celou familiou sesternicami počnúc. Babka ma pravdu.
Neprehanaj. Prides mi teraz uplne detinska. Ako male dieta. Ani sa nedivim, ze nechcu oslavu. Ked sa metas a ty vies ako by to bolo, keby to je naopak. Ach. Oslavuj ak chces, daj to aj do tv, ale skus sa zamysliet nad tou sesternicou, akoby bolo tebe. Vies, keby od teba chceli, aby si o tom vobec nehovorila atd, tak fajn, to by bolo prehnane, ale, ze nechcu oslavu je normalne. Vacsina twhotnych to totiz ani nerobi

Nie nerobila by som takú oslavu, keď tak zavolám len rodičov a súrodencov, pripadne starých rodičov a to je všetko. Co sa sesternice týka, tak áno chápem nazor rodiny. Určite by som nevolala sesternice, keď viem ze jedna z nich majú problémy s otehotnenim. Neplodnosť je obrovská bolest, určite by som nerobila verejnú oslavu ak mam niekoho takého v mojom blízkom okolí.