icon

Čakám dieťa, ale rodina nechce oslavu

27. aug 2021

Ahoj babule. S mužom čakáme bábätko, sme veľmi šťastní, po dieťatku sme túžili.
Chceme to oznámiť celej rodine, tak sme s mamou vymýšľali nejaké rodinné stretnutie, kde by sme im to oznámili. Bohužiaľ, jedna zo sesterníc nemôže mať dieťa, kvôli lekárskej chybe a vraj by to bolo vzhľadom k nej necitlivé. A ku mne to nie je necitlivé? Ja sa nemôžem tešiť s rodinou na svoje dieťa kvôli nej? Podľa babičky nemám robiť žiadnu oslavu. Ja oslavu chcem a je mi jedno, či tam prídu, či nie. Urobili by ste oslavu vo nie? To som fakt bezcitna že to chcem osláviť?

rivini
27. aug 2021

V zasade je to tvoj zivot a mozes si oslavovat co chces, s kym chces. No celkom tiez nechapem napad s oslavou tehotenstva, kde maju byt pritomni bratranci a sesternice...celkovo to oznamenie vo velkom, ze budete rodicia...mne to pripada zvlastne, ale to asi preto, ze k tehotenstvu pristupujem dost s pokorou, je to velmi zranitelny stav, aj zranitelny cloviecik...oslavovat budeme, ked sa narodi..a este detail-sama som sa par rokov trapila, kym sa konecne podarilo-cize ja by som tiez vzdy brala ohlad na rodinne prislusnicky, ktorym sa mozno sen o babatku nesplni...rodina nie je len o mojich potrebach.

dilino
27. aug 2021

Ešte som nikdy nepočula aby niekto oslavoval a tak horlivo oznámoval pred celou rozvetvenou rodinou tehotenstvo.Načo to je dobre ešte sa môže nedajbože stať všeličo nikdy človek nevie a z radosti môže byť razom aj plač.Tešte sa s manželom a tvojou a jeho rodinou ale žiadne bašaveli by som nerobila.A už nie vôbec rodinne ja niesom ten typ čo by kecala po rodine nejake veci.

zuzi0911
27. aug 2021

Neviem si predstaviť, žeby som o volala celú rodinu kde nás XY s tým, že dáme obed a ja na všetkých vyblafnem, že som tehotná....
Neviem, príde mi to divne. Dôležité je, že to vie blízka rodina a to.... Rodičia, súrodenci, starý rodičia, aké vôbec by som do toho netahala ujov a sesternice....ak ste v kontakte tak sa im to povie normálne vrámci "co nove"... Ale neprehanala by som to.
Viem, že ste šťastní, to vám verim, no stačí ze to vedia, ridicia, súrodenci....

winki13
27. aug 2021

Ako zavolaj rodičov a svokrovcov na veceru....pripadne ak uz viete, tak prizvy aj buducich krstnych a hotovo.
Moja sesternica musela kvoli zdr. problemom v 6tom mesiaci porodiť zdrave dieťatko....teda potrat. A ja som sa o mesiac nato dozvedela, ze som tehotna....su to uz tri roky a odvtedy u nas nebola a malemu a styku teda aj so mnou sa vyhyba. Ja to berem ako jej rozhodnutie a sice ma to mrzi, ale na druhej strane jej aj rozumiem. A nenicim ju napr. navstevami a pozvankami na oslavy. Tiez ked viem, že je u svojej mamy....mojej krstnej, tak tam nejdem s deťmi.

tncka
27. aug 2021

Ja som nrni poverciva ale dopredu robit oslavu?! No neviem ci je to dobry napad

winki13
27. aug 2021

Neviem aký maš s ňou vztah, ale ak už más potrebu to vsetkym oznamovať priamo....tak by som jej to povedala osobne medzi 4mi očami a uvidíš ako to prijme, či by súhlasila zúčastnit sa tej tvojej oslavy.

winki13
27. aug 2021

Tehotenstvo som oznamila priatelovi a svojim rodicom a on svojim....az ked to zacilo byť vidieť to moja mama s mojím povolenim oznamila starkej a krstnej. Zvysok dalsej rodiny sa to dozvedel postupne, keď prišli na navstevu, alebo sa konala oslava v rodine a bruško uz bolo viditeľné.

tamvtme
Autor odpoveď zmazal
ejanjelik
27. aug 2021

Zavolaj si rodicov, surodencov a s manzelom pekne oslavte. Vzdialenejsiu rodinu nevolaj.

squ1rrel
27. aug 2021

@autorka A prečo potrebuješ jej súhlas?

luccija
27. aug 2021

Nerobila by som žiadnu oslavu.Mne to príde trápne:(viem, že tebou lomcujú hormóny, ale mne to príde prehnane.Ak potrebuješ pozornosť a byť stredobod pozornosti uži si to ináč.Niektore ženy majú konečne tých 5 minút slávy a pocit uzasnosti a preháňajú celé tehotenstvo a, keď porodia
Tes sa s mužom rodičmi a ostatní sa to dozvedia, keď bude pravý cas

mareka49
27. aug 2021

Podľa mňa tá tu ženy dosť dávajú dole.
Slovo oslava, je nešťastne myslím.
Chcela si zvolať rodinu a oznámiť im..
Myslím, že pekne a asi to aj dokážem nejako pochopiť ak ste si veľmi blízky a mate dobre vzťahy.
Ale keď píšeš o tej sesternici, tak už to pôsobí na mňa inak.
Skus byť empaticka a zúž to posedenie na rodicia svokrovci a pripadne vaši súrodenci.
Ak veľmi chceš.
Ostatným posli v rovnakom čase dáku milú sms, alebo obrázok...
Ale teda nepozyvaj sesterky, stavias ju do ťažkej situácie.
Nepríde a bude to blbé a príde a bude to blbé.
Teda ak nie je úplne vyrovnana že detičky nebude mať.
Nejde o to, že keby to bolo naopak ako by to bolo.
Ty si požehnana ona nie..
Bud vďačná a dobra💗

sara005
27. aug 2021

Dostala som sa v citani po tvoj komentar, ze keby si bola na sesternicinom mieste, tak by na teba nebrali ohlady. Tu sa zastav a zamysli sa. Sesternica by urcite bez vahania s tebou menila. Radsej nech na mna babka ci tetka neberie ohlady, no ja mozem mat v zivote to, po com tuzim -zdrave deti.

sara005
27. aug 2021

@mareka49 no ja hlavne nechapem, ze v rodine maju posedenia casto, ale zakladatelka temy je zjavne zatrpknuta a vycita rodine ich spravanie voci nej. Takze mi uplne unika pointa naco a pre koho to ide organizovat. Zjavne tie vztahy niesu nic moc...

winki13
27. aug 2021

A na druhej strane.....pochopila som spravne, ze o tehotenstve vie tvoja mama a jej mama teda babicka tebe a sesternici? A ta babicka vyjadrila nesuhlas a teda svoj nazor na vec. Co mozes a nemusis akceptovat. Lebo z nadpisu to pride ako ze rodina nesuhlasi a v tom pripade je fakt scestne oznamovat hromadne nieco, co vsetci aj tak vedia.

irusa
27. aug 2021

dievčatá.. inšpiráciou je nejaký americky film😁

nika523
27. aug 2021

@mareka49 veď už o tom všetci vedia tak čo chce oznamovať?

eternity24
27. aug 2021

Bez ohľadu na sesternicu, robit oslavu pri otehotnenii je podla mna prehnane. Pozvyte rodičov vás oboch, pripadne aj vašich súrodencov na večeru a tam im to oznámte. Ak teda chceste nejakú “udalost” a prijemne posedenie. Pozývať aj sesternice a …. je podľa mna úlet.Na dieťa sa tešiť mozes, aj mu mozes uz kupovať kočiar atd, ale oslava pri otehotneni??? Oslavu môžete mat pri príležitosti krstu.

nika523
27. aug 2021

A ešte rozmýšľaš že ako by to bolo keby to bolo naopak? myslím že by sesternica s tebou hneď menila, nevážiš si čo máš....

1katus1
27. aug 2021

Keby si robila krstiny tak beriem oslavu ale kôli tomu že si ostala tehotná ? To je blbosť. Však to normálne oznam budúcim starým rodičom a to stačí. Ostatný sa to aj tak dozvedia. Teraz spravíš oslavu potom sa môže niečo stať a budeš to oveľa horšie znášať

aleshka_supermama
27. aug 2021

Nerobila by som už len kvôli sesternici.. Moja sestra otehotnela skôr ako ja všetci sme sa tešili my s mužom sme si ešte robili srandu že majú po cestovaní my sme už deti viac nechceli a predsa som ostala tehotná tiež.. No sestra musela neskôr porodiť pomaly mŕtve babo my sme to veľmi dlho tajili aj pred rodičmi že som tehotná už len kvôli nej lebo nám ju bolo fakt ľúto 🤨..

sjuzi
27. aug 2021

S tak detinským, sebestredným a neempatickým chovaním u budúcej matky som sa snáď ešte nestretla. Snáď len, keď sa staneš matkou, dospeješ. Babička má pravdu.

jaskolka
27. aug 2021

Ak ste celkovo rodina, ktorá oslavuje úplne všetko, tak ok, chápem, normálne teda urobte, ako chceš. Ale v inom prípade mne by bolo až smiešne, že "pozve ma sesternica na oslavu otehotnenia". Ešte by to dalo sa pochopiť, že spojiť s nejakým výročím, narodeninami, ale čisto kvôli tomu to vážne vyzerá zvláštne.

winki13
27. aug 2021

A ešte zamyslela si a domyslela dôsledky tohto hromadného oznámenia? Tisíc otázok čo to bude, ake meno atď a potom ďalších tisíc rád čo sa týka tehotenstva a pôrodu a výchovy a čo môžeš a nemôžeš. Len aby si z tohto vášho stretnutia neutekala domov v slzách a psychicky v peeečku.

veroonr
27. aug 2021

Ked som bola v 13tt, mali sme stretnutie sesternic a bratrancov (lebo 2 sesternice prisli zo zahranicia kde ziju, tak sme sa po dlhej dobe zorganizovali a stretli). Tam som im oznamila svoje tehotenstvo, velka radost, buchalo sampanske, a v 16tt... Takze tak. A to som to stretnutie neorganizovala kvoli oznameniu tehotenstva, proste to tak casovo vyslo a aj tak som potom mala divny pocit ze aj ked neplanovane, oslavovalo sa nieco, co sa este oslavovat nemalo

taskataska
27. aug 2021

oslavu ako taku nekomentujem, ak ste na taketo basavely zvyknuti, nech sa paci

ale dokedy sa ma rodina prisposobovat sesternici? ked sa dieta narodi, tak tiez nic nebude, aby sa necitila blbo? krstit tiez nie, lebo chuderka nemoze mat deti? promocie tiez neoslavia, lebo sesternica to v zivote u svojho dietata nezazije?

je to smutne, najma ak ona po detoch tuzi, ale dokedy a do akej miery sa jej ma okolie prisposobovat aby nezranilo jej city, lebo ona nemoze mat deti?

stevvvka
27. aug 2021

Gratulujem k bábätku!

Chápem, že sa tešíš, každá sa teší, keď zistí, že bábätko je na ceste. Ale ak chceš svoju radosť zdieľať s niekym iným, skus osloviť mamičky na koniku s podobným termínom, ako máš ty, tie budú mať viac pochopenia z tvojej radosti, lebo prežívajú niečo podobné. Môžete sa tešiť, ako babo rastie, že už je veľké ako "citrón v 12tt?"...

Lebo ak chceš silou mocou oslavovať s rodinou, nepoteším ta... Okrem tej sesternice aj iní ľudia pogratuluju, lebo tak sa to robí... Ale každý má svoj život, svoje problémy, a to, že vy čakáte babo, to ich nejako extra nezasiahne a radosť nebude až taká úprimná, akú by si si predstavovala.

Podľa príspevkov mi to príde, že nemáte v rodine až také srdečne vzťahy, a je to len o predvádzani a trucovani a ukazovani sa... Taka sociálna sieť naživo.. Poďme sa pochváliť...

Ó tom, aby si sa skúsila vcítiť do sesternice, ani nepíšem, lebo každý empaticky človek to urobí sám od seba... Toto je len taky tvoj rozmaznany truc, že hentá mala, aj ja budem mat.. Prepáč mi.

Hlavne nech je babo zdravé a všetko dobre dopadne. Veľa šťastia.

stevvvka
27. aug 2021

@taskataska ved samozrejme ze nebudú celý život prisposobovat sesternici, aj krst bude aj oslavy... Ale nová info o novom bábätku je dosť citlivá vec a ver, že potrebuje čas na to, aby to spracovala, že ďalšia ma niečo, čo ona mat nemôže.

Mňa tiež dostávalo do depky keď niekto oznámil tehu. A to som bola zdravá.

Skratka keď vedia, že ma problém, tak ich nezabije oznámiť tehu nejak citlivo a brat na ňu ohľad.

ahaknaj
27. aug 2021

Celkom skoro na oslavu otehotnenia...predpokladam, že ešte nemáte urobené všetky testy a vyšetrenia na Down a abnormality....asi by som počkala s oslavami až po pôrode.

brita7777
27. aug 2021

A co nie si dospela, ked za teba rozhoduju druhi ? Nedaj si zobrat svoj hlas, ved hadam preboha riad sa podla seba. Ak das druhym ludom pocitit, ze mozu rozhodovat za teba, spravia si z teba len takeho panacika. Bud zodpovedna za seba, za svoje rozhodnutia, no bud pripravena, ze mozu byt aj nespravne a mozes sa stretnut aj s nevolou okolia, aj to vsetko patri k tomu, aby si mohla riadit svoj zivot sama za seba.