icon

Čakám dieťa, ale rodina nechce oslavu

27. aug 2021

Ahoj babule. S mužom čakáme bábätko, sme veľmi šťastní, po dieťatku sme túžili.
Chceme to oznámiť celej rodine, tak sme s mamou vymýšľali nejaké rodinné stretnutie, kde by sme im to oznámili. Bohužiaľ, jedna zo sesterníc nemôže mať dieťa, kvôli lekárskej chybe a vraj by to bolo vzhľadom k nej necitlivé. A ku mne to nie je necitlivé? Ja sa nemôžem tešiť s rodinou na svoje dieťa kvôli nej? Podľa babičky nemám robiť žiadnu oslavu. Ja oslavu chcem a je mi jedno, či tam prídu, či nie. Urobili by ste oslavu vo nie? To som fakt bezcitna že to chcem osláviť?

mogaa
27. aug 2021

Tak oslava sa môže urobiť pre blízku rodinu, nerobí sa pre širšiu rodinu - čiže nejaká sestranica ti môže byť ukradnutá keďže ju nepozývaš....teda predpokladám že len rodičia a súrodenci prídu - takže tam problém nevidím....a inak u nás sa tiež žiadna oslava tehotenstva nerobí....osobne si mydlím že na oslavu je skoro, keďže deťa ešte nie je na svete....u nás sa chodí pozrieť až dieťa keď je mamička doma s bábom a aj to sa nejaká extra oslava nerobí, len klasické pohostenie a návšteva prinesie niečo pre bábo

kvetinka75
27. aug 2021

a to vieš odkiaľ že by im to bolo jedno? Kto na teba neberie ohľady? Tvoje chovanie mi príde detisnké. Ja chcem, ja chcem a takto to je a hotovo. Urob ako myslíš len potom nevypisuj že máš problémy s rodinou a pod.

rubinka
27. aug 2021

A ešte dodám že voči tej sesternici je to necitlivé pozývať ju aby si jej toto oznámila. Čo keby sa karta obrátila a dopadneš ako ona? Človek nikdy nevie...

7lenka11
27. aug 2021

na čo oslava? tak sa stretnite len s rodičmi a starými rodičmi ako s najbližšou rodinou.. im to povedzte a ostatní sa to budú priebežne dozvedať... úprimne, ja neviem, ako by som sa cítila, keby ma zámerne niekto pozve na takúto oslavu a ja tam sedím s pocitom, že nám sa viac ako dva roky nedarí.. samozrejme, že by som to každému priala, ale určite by mi miestami ostalo smutno.. je to normálne.. a ak tvoja sesternica veľmi ťažko nesie to, že nemôže mať deti a psychicky to nezvláda, tak mi príde scestné ju a jej rodinu pozývať na akúkoľvek party v spojitosti s tehotenstvom a pod..

ajka0207
27. aug 2021

@irusa prvá menštruácia sa vo viacerých kultúrach slávi :D ale teda sláviť otehotnenie mi prípada o dosť viac zvláštne.

nika523
27. aug 2021

Bože môj 🤦 ešte som nepočula že by toto niekto oslavoval alebo usporiadal oslavu a potom to slávnostne oznamoval čo si nejaká princezná a má sa narodiť následník trónu? Také niečo sa neoslavuje až keď sa dieťatko narodí, tešiť sa môžeš aj bez oslavy a slávnostného oznámenia, mať tvoje problémy.....

petulda333
27. aug 2021

A teda celkom mi unika pointa oslavy, kedze to, ze si tehotna uz vedia. Tak im to chces oznamit este raz? Uprimne, mna keby niekto na taku oslavu pozval, tak sa vcelku pobavim 😀

dzejsik
27. aug 2021

tak zavolaj len rodicov, starkych a surodencov

lvula
27. aug 2021

Akože ja som do teba už nechcela 'kopat', nakladaju ti tu slušne a chcem brat ohlad na tvoje tehu hormony, ale tvoje 'argumenty' su fakt sebecke... Za to, ze na teba by údajne nikto nebral ohlad, tak teraz citis potrebu im to vracat? Bud lepšia ako oni a bud empaticka k svojmu okoliu. Oslavovať s najbližšími ti nebrani absolútne nik, tehotenstvo je krásna správa, ale nerob z toho neviem aku rosadu hoci vies, ze tym mozes ublížiť...

petulda333
27. aug 2021

@lvula a vlastne im ani nema co vracat, lebo su to len jej domienkyba nema to nicim podlozene.. Otras toto

tajy
Autor odpoveď zmazal
lucia147852
27. aug 2021

Je to predčasne. Nikdy nevieš ako tehotenstvo skončí. 12tt ešte nie je výhra. V živote som nepočula že niekto oslavuje otehotnenie. Chápem, že sa tešíš, ale toto je podľa mna prehnane

autor
27. aug 2021

@petulda333 Nie sú to domnienky, ale to by bolo na dlho a o tom táto téma nie je.

janezz
27. aug 2021

Ďalšia americká kravina, ktorá už začína aj u nás 🤦‍♀️ tam je to bežné, dokonca som videla aj to, že tam sa rodičia dozvedeli pohlavie.
Podľa mňa je skoro takéto oznamovať, si ešte len na začiatku. Ako píšu baby vyššie, môže sa stať ešte všeličo.

petulda333
27. aug 2021

Aj keby to tak bolo, akoby si sa citila? Asi dobre nie. Teraz sa tak citi ona. Este raz, ak chces posedenie, urob tak pre rodicov, surodencov, aj ked stale neviem co chces oznamit, ked to uz vedie. Ale naco volat plno ludi a urobit z toho pomaly hostinu ako na svadbe. Prehnane a smiesne

hederamonstera
27. aug 2021

Vsak si to teda sprav a uzi si ten pohlad na sesternicu.🙄

rubinka
27. aug 2021

Nadpis témy je rodina nechce oslavu čiže načo robiť oslavu keď ju rodina nechce? Nič čo sa robí nasilu nevypáli dobre.

klip0
27. aug 2021

Tak ty vieš že prvý krát to niesla sesternica zle a čudujes sa že ťa rodina odhovara od oslavy ? A ešte k tomu keď to už všetci vedia ?

kepassa
Autor odpoveď zmazal
kepassa
27. aug 2021

Ja som tak oslavila s muzom, jeho a mojimi rodicmi a nasou prvorodenou dcerou, doma...chlebicky,pripitok kedy oznamil muz,ze cakame druhe...o par dni som potratila
A to nebola ziadna velka oslava, iba sme sa chceli podeli so svojimi najblizsimi o nase stastie
Ked som opat ostala tehotna uz som sa bala dokonca svojho tehotenstva ci to tentokrat dopadne stastne
Treba niest sebe pokoru
Clovek mieni, pan Boh meni

danulicek
27. aug 2021

Ahoj, myslím, že názorov tu máš az až. Ale predsa - naozaj považuješ za nutne oznamovať slávnostne celej rodine, že čakáte dieťatko, keď ste ešte vlastne len na zaciatku? To máte take dobre vzťahy alebo to proste “tak chces ty”? Ja si spominam na svoje prvé tehotenstvo, kde sme chodili oznamovať osobne manželovej rodine, že cakame babo, lebo tak to chcel. Cítila som sa ako opica vo výklade, napriek tomu, že bolo plánované a veľmi som sa tesila. V polke tehotenstva som bola zrazu zo dňa na den hospitalizovaná a nasledne až do konca na rizikovom kvôli hroziacemu predčasnému potratu a nikto po mne ani neštekol, kdezto ja som sa bala a modlila cely zvysok tehotenstva, aby sme to zvládli a bolo naozaj čo “oslavovať”. Takze toľko moja skusenost. A napíšem ti ešte z druhého súdka - moja svagrina s manzelom cakali na babatko dlhsie a myslím, že naozaj mali neskutočnú radost, keď to prislo. Napriek tomu o tehotenstve povedali len blízkym a tomu, komu to bolo potrebne povedať. Dokonca môjmu manzelovi (jej bratovi) to len zavolala, nakolko korona opatrenia boli, ake boli. Žiadne ovácie okolo toho, tesili sa v súkromí, ale celkom isto mali aj obavy, pre ktoré to neroztrubovali otca kona bratovi. A dobre urobili. Radovať sa budete môcť ešte veľakrát, oslav bude veľa - krstiny, narodeniny atd atd. dolezite je, aby ste boli v poriadku.

Urob, ako uznáš za vhodne, ale sama vidis, že ani v tvojej rodine ani u cudzích ženských sa veľké oznamovacky, že niekto pocal babo, nezvyknú robiť - bez ohľadu na to, či niekto v rodine môže alebo nemôže mat deti. A inak gratulujem a drzim palce ☺️

joannita
27. aug 2021

12tt je este velmi skoro aby sa to oslavovalo. Samozrejme ti to nezelam, ale stat sa moze este vselico....

fazulka21
27. aug 2021

Keď chceš oslavu, urob. End of story.

mikadooo
27. aug 2021

Nie neurobila. Alebo len pre najbližších - rodičov a súrodencov, tým pádom je sesternica mimo hru a zároveň až tak neprovokujete ani koronu.

katkami123
27. aug 2021

Vy ste sa s muzom o babo nejak dlhšie snažili, ze sa nedarilo a teraz sa podarilo, tak si z toho šťastná a chceš to osláviť? Ešte takto by som to pochopila.Si ešte v 12tt, na take niečo je priskoro, nevieš ako sa tvoje tehotenstvo bude vyvíjať, rodia sa predčasne narodené deti atď., tým ťa nechcem strasit, len aby si niečo potom do budúcna neľutovala. Aj preto sa robí “baby shower” možno až okolo 8. mesiaca tehotenstva zeny, keď je už iste, ze sa nič zle dokopy nemôže stať a keby aj išlo v takom čase von, bude žiť. Ja osobne, keď to už ch es osláviť, zavolala by som najbližších -rodičov, súrodencov a dosť. Trochu sa ti čudujem, ze ako tehotná ideš na nejaké veľké posedenie v čase covidu a ideš takto riskovať, lebo pri tehotných covid spôsobuje predčasný pôrod a do teraz nie je úplne preskúmané ako môže zaťažiť a ohroziť plod. Mne to práve kvôli takejto situácii od teba príde maximalne nezodpovedne. Práve na rodinných oslavách a rôznych svadbách sa vtedy šíril najviac.

naja94
27. aug 2021

Každým príspevkom len viac a viac odkrývaš fakt, že vzťahy vo vašej rodine nie sú ani zďaleka ideálne... O to viac je divné, že chceš iniciovať rodinné stretnutie... Prepáč, ale mne to skôr príde provokácia z Tvojej strany.

zdenka11081983
27. aug 2021

Ja som asi z Marsu... Normálne si predstavujem tu oslavu s bratrancami a sestrnicami z 10 teho kolena ako im oznamujem, ze som tehotná..
No moj chlap by ma asi vysmial a mne by toez trápne bolo. Ale holt kazdy ma svoje..

3vita
27. aug 2021

Babička má pravdu. Takáto oslava sa vôbec nehodí. Nechcem aby to vyznelo nejak zle ale okrem rodicov a svokrovcov to určite širšia nejak neprežíva že si tehotná. Určite by som nerobila nejakú "oslavu počatia" s tedami, ujami, sestrenicami a neviem kým.
A sesternici nemôžeš vyčítať že neskáče z tvojho tehotenstva dva metre. Ber ohľad trochu aj na iných

sejan
27. aug 2021

Aby si nebola prekvapená, keď už to budú vedieť... Aspoň u nás tamtamy fungujú 😊 Stačilo povedať Babke a ani oslava nemusela byť už to vedeli ostatní... Radšej by som oslávila, keď sa Bábätko šťastne narodí

lesana25
27. aug 2021

Tak skôr mi to príde, že ste taká pokrytecká rodinka, ktorá sa akože rada stretáva a rozdáva úsmevy a povinné darčeky na každej oslave, ale v skutočnosti sa neviete vystáť.