icon

Čakám dieťa, ale rodina nechce oslavu

27. aug 2021

Ahoj babule. S mužom čakáme bábätko, sme veľmi šťastní, po dieťatku sme túžili.
Chceme to oznámiť celej rodine, tak sme s mamou vymýšľali nejaké rodinné stretnutie, kde by sme im to oznámili. Bohužiaľ, jedna zo sesterníc nemôže mať dieťa, kvôli lekárskej chybe a vraj by to bolo vzhľadom k nej necitlivé. A ku mne to nie je necitlivé? Ja sa nemôžem tešiť s rodinou na svoje dieťa kvôli nej? Podľa babičky nemám robiť žiadnu oslavu. Ja oslavu chcem a je mi jedno, či tam prídu, či nie. Urobili by ste oslavu vo nie? To som fakt bezcitna že to chcem osláviť?

danka56
27. aug 2021

Gratulujem ti k tehotenstvu. Ale ber to tehotenstvo a pokorou. Áno aj kvôli sesternici by som niečo také nerobila. Ale aj kvôli tomu, že 12 týždeň ešte nič neznamená. Čaká ťa dlhá cesta. Držím palce aby bola bezproblémová. Ale v dnešnej dobe to je už výnimočné.

mandarinka555
27. aug 2021

Takže tú "oslavu" chceš urobiť preto, lebo tvoja sesternica to tak urobila, tak sa musíš opičiť po nej ? Si ako malé trucovité decko....ja chcem....chcem...a chcem....ešte si dupni nohou, aby to bolo teátro 😝😝

ivik4
27. aug 2021

Ved si oslavuj trebars hoc aku kravinu ,pozvi koho chces a hotovo. Sesternicu vynechaj, mna by sa to na jej mieste dotklo keby ma tam chces . Kto bude chciet tak pride

ivik4
27. aug 2021

Inak nechcem byt zla ale ak ste velka rodina tak si myslim ze tvoje tehotenstvo bude 99% ludom uplne u prdele. Pozvala by som oboch rodicov na obed a hotovo

tianna
27. aug 2021

Neviem ale nikdy by som nerobila oslavu otehotnenia.. Nikdy nemôže žena vedieť či bábätko donosi.. Ak oslava tak až po pôrode.

ysseba
27. aug 2021

Tiez by som nerobila. Neviem, pride mi divne oslavovat nieco co vlastne nevies ako dopadne. Mam kamosku, bezproblemove tehotenstvo a v nejakom 24tt zistili vážnu diagnozu a musela na potrat- porodom 🥺

zuzana212722
27. aug 2021

Uvedom si ze to že ty čakáš dieťa nikoho nezaujíma.. A pre sesternicu to bude blbé.. Max tak rodičia a starký a súrodenci.. Ostatným je to tak u prdele

bielavila
27. aug 2021

Ked to chces oslavit tak samozrejme oslav, ja mam tiez sesterku ktora je neplodna, kamosky co nemozu mat deti a teraz sa pre nich nebudem tesit? Pre mna je sice oslava oznamenia tehotenstva novinka, este som o tom nepocula, ale ked to ty takto chces tak jasne ze oslavu urob, ja by som asi isla cestou baby shower, uz aj u nas dost rozsirena oslava ktora sa robi tak mesiac pred porodom… btw ja som ju nestihla, porodola som o mesiac skor😂😂co mi je aj luto lebo co mi baby ukazovali vyzdobu a napady vyzeralo to super😊

bielavila
27. aug 2021

@irusa ved aj sa normalne oslavuje v niektorych krajinach, akoze kszdeho vec co si oslavuje

senta_sofia
27. aug 2021

Oslavu by som robila po narodeni. Nechcem byt zla, ale stat sa moze este hocico a ta momentalna sebeckost sa moze lahko otocit proti tebe.

bielavila
27. aug 2021

@irusa preco? Lebo chce nieco oslavit s rodinou? To je chore? Viac chore je ked sa rodiny tvaria, ze sa nepoznaju a nenavidia sa, to te chce oslavit s rodinou ze je tehotna je iba jej vec

bucko555
Autor odpoveď zmazal
sara005
27. aug 2021

@bucko555 co to je? Ty nemozes mat dalsie dieta, jej sesternica ziadne. Kazdej zene trva inak dlho, kym sa s tym vysporiada. Tak junebudem zranovat takouto zbytocnostou, hlavne sk viem, ze podobna ju v minulosti ranila.

dupinka
27. aug 2021

Bežne sa ako širšia rodina stretávate a riešite všetci všetko? A ešte falošne jedni k druhým? Za chrbtom si myslíte niečo iné? No to už je aký argument "slávnostne" oznámiť tehotenstvo, aj keď to už vlastne všetci vedia.
Zvolávať rodinu pre vašu súkromnú vec? Veď keď sa často takto stretávate, pri najbližšej príležitosti im to poviete, alebo si to všimnú. A hotovo. Či máš potrebu piecť koláče a mega párty?

nyusika
27. aug 2021

Kks, celá rodina to už vie, ale aj tak to treba oznámiť oficiálne ??

sara005
27. aug 2021

@nyusika ano, treba to oznamit tej sesternici, lebo na tu “mrchu” beru vsetci ohlady. Si vymyslela taku hlupost, ze decko nemoze mat 🙄

basullinka
27. aug 2021

No ja by som oslavu na začiatku tehotenstva nerobila. V tak skorom štádiu je xyz scenárov, ako to môže dopadnúť a veľa z nich končí zle. Keď už, tak možno neskôr. Ale ak chceš, tak si oslavu sprav, je to tvoje rozhodnutie, avšak akceptuj to, ak niekto nepríde (napr. spomínaná sesternica). Len neviem, aký význam ma robiť oslavu pre rodinu, ak viem, že ta rodina ju nechce 🤷‍♀️

minutka
27. aug 2021

V usa sa robia baby shower party. Tu nie je taky zvyk. Navyse 12 t je velmi skoro. Este keby 8.mesiac… ja by som urobila az krstiny. A teda vo velkom ked po tom tuzite.

andrea_prestastna
27. aug 2021

@sara005 toto je dost trapne, co ju sudis? Ako vies ze nemoze mat deti? Treba jej to oznamit a hotovo ale zas nadavat na nu je pekne prizemne

winki13
27. aug 2021

@taskataska toto je taka somarina co si napisala, že až.

sara005
27. aug 2021

@andrea_prestastna vsak to pisala v diskusii. Ze jej sesternica nemoze mat dieta zo zdravotnych dovodov. A uz druha sesternica taketo posedenie mala a ta sesternica co dieta mat nemoze to niesla zle. Takze ano, sarkasticky pisem to, co pisem. Lebo trosku empatie k zene, co tuzi po detoch a nejde to je fajn mat. Ved blizka rodina to uz vie, dokonca aj stari rodicia. Tak nech to necha rozkriknut sa aj po sirsej rodine a na najblizsom rodinnom stretnuti jej sesternica aj pogratuluje a mozno bude mat aj menej sileny usmev, lebo jej da priestor spracovat to trosku...

jordana111
27. aug 2021

Teš sa z bábätka iné nerieš nemusí byť oznamovanie tehotenstva vo vašej rodine stále rovnaké mne by to bolo nepríjemné volať celú rodinu ja mam tiež tetu (ujova žena) ktorá mi nedopraje a to už jedno dieťa má len ho mala neskoro a druhé sa jej asi nedarí neviem prečo ma tak neznáša keď som bola tehotná plakala prežívala to odvrkovala keď niekto mňa spomenul... A keď vieš že sesternica nemá ani jedno dieťa a má problémy a už jej jedna takáto oslava ublížila nerobila by som to. Ty by si sa cítila dobre keby to oznamujete a pozeráš na ňu a čakáš na jej reakciu načo do toho rýpať.... A keď máš pocit že babka je taká len k tebe neriešila by som ju ani by som ju nekontaktovala ale možno sú to len tvoje dohady a hormóny babka len nechce zle v rodine

dolem
27. aug 2021

Oslavu čoho?? Mam dve deti a až kým som neporodila, bála som sa o ne. Predsa, v brušku sa môže stať všeličo. Držím palce nech to dobre dopadne.

marika39
27. aug 2021

ako sa to hovorí ? "nechváľ deň pred večerom" mne to príde úplne prehnané a dosť smiešne, to čo sa pred nich postavíte a poviete že si v tom🙂to je vec v prvom rade dvoch ľudí a potom najbližšej rodiny, vážte si že sa to podarilo a nepreháňajte to

nikolapie
27. aug 2021

Ahoj, tak nečítala som všetky komentáre, ale dávajú ti tu ženy, mamy zabrať. Verím, že je to myslené všetko v dobrom a verím aj v to, že naozaj chceš im radostnú novinu oznámiť a chceš aby sa tešili spolu s vami. Zúž to naozaj na najbližšiu rodinu a môj názor na to je asi taký, že sa mi to páči prečo nie?
Akože keď sa to niekde robí tak hneď je to opičenie sa? Niekoho napodobňujeme?? Celkom nechápem. Rob naozaj tak ako cítiš. Ja by som to bola spravila tiež, ale s nami sa nikto netešil, tešili sme sa len my s mužom. Ešte taká vec, prečo všetko iné je hneď zle??
Čo sa týka strachu o bábätko, to už bude dokonca života. Či už v brušku alebo mimo. To už teda neoslavujme ani narodenie lebo sa niečo môže stať. Stať sa môže hocikedy v 5tt alebo dokonca pri pôrode. Ťažko sa to vysvetľuje zakaždým.
Prajem veľa zdravia. Nestresuj sa kvôli hovadinam, no voči sesternici by som bola určite empatická. ☺️

katika9145
27. aug 2021

To som este nepocula, zeby sa toto oslavovalo... Jasne, ze sa to oznamuje s velkou radostou blizkej rodine, ale nie sirokej.... Paneboze, co uz dnes nevymyslite... A jasne, ze sa treba tesit, ale nie je na skodu byt aj pokorny... Ja som stastnou mamkou 4 deti, ale bohuzial aj mi jedno v 32tt po bezproblemovom tehotenstve zomrelo... Takze respekt k zivotu aj ku druhym... A zaroven sme velka rodina, takze sa to oznamovalo, ale postupne... No rob ako chces, je to predsa tvoj zivot

leuska15leuska15
27. aug 2021

Áno, podľa mňa si sebecká. Keby si bola citlivá a empaticka, vcítila by si sa do jej koze a ani by ta taka hovadina nenapadla. A to nehovorím ako neplodna žena ale ako šťastná mama ktorá obe deti splodila na prvý šup

whatever1
27. aug 2021

Autorka, ty si riadne rozmaznana. Závidíš sesternici aj to že trpí. Lebo babička s nou súciti. Wtf? Si strašný sebec, keď sama povieš že pri poslednej takejto podivnej oslave to sesternica niesla ťažko. A ty ju chceš napriek tomu tiez pozvať a prekvapit ju? Ak už ideš robiť tu oslavu, tak by bolo férové ak by si ju vopred varovala a napísala jej, že to bude vlastne "tehotenska"oslava, že budeš rada ak príde, ale že pochopíš ak nie.

katika9145
27. aug 2021

@nikolapie ano, oslavuju sa kazde narodeniny, lebo sme stastni, ze zase o rok starsi... Ale ze sa podarilo otehotniet... Podla mna to uz je roztopasnost a marnivost... A ked mechce pocut nase nazory, tak nech sa na koniku v diskusii nepyta, ale nech si urobi oslavu, je sloboda😉

nyusika
Autor odpoveď zmazal