Časté návštevy svokra
Ahojte baby... Chcem sa s vami poradiť v jednej veci.
Môj priateľ po dlhom čase obnovil vzťah s otcom. Bola to ťažká minulosť, nevideli sa asi 5 rokov. Ale pred časom obnovili kontakty a ja mám pocit, že tam trávi príliš veľa času. 😔 Chodí k nemu v podstate každé tri dni, aj teraz. Nakúpime mu, urobí nám obed, posedíme ... Aj také tri hodiny. Alebo proste len zavolá že máme prísť a tá moja trúba mu hneď sľúbi že dobre, prídeme. Doma sa v poslednom čase takmer nezdržiavame. Nakúpime mojej mame, jemu, ideme k nemu, k mojej mame. Akurát návštevy u našich som už obmedzila, je to 50 km len k nám a to je celkom veľa peňazí. Ďalšia vec, veľakrát nám aj cez víkend, alebo v týždni zavolá o 8 ráno. Iba tak, že čo robíme alebo či neprídeme na návštevu. Chodíme mu pomáhať okolo domu, s drevom a podobne. Už som z toho unavená až nervózna, doma mám taký bordel až no , nestíham nič ale hlavne že treba chodiť ku svokrovi. Lebo nás chce vidieť oboch 🙈 doma riadne nevarím, lebo povie Však navarte si tu, aby ste aspoň čosi zjedli. Ako keby sme doma mali nejaký chudobinec 🤦Hnevá ma to riadne… keď už náhodou nejdeme k nemu, tak na túru alebo k mojim rodičom pomáhať alebo doniesť nakup.(Naposledy sme spolu chystali drevo, síce aj pre nás domov…) To som ale obmedzila, ako som povedala. Naposledy sa už riešilo, že ostaneme u neho na Veľkú noc. Myslíte, že to preháňam?
prepanakráľa,ale však ani k rodičom tvojim nelezte,ty nepočúvaťš odborníkov? sami dvaja si nevystačíte cez sviatky či ako? ja už nepochopím toto...
Aby Ti nezačali rast šediny z toho, že si medzi starcami.Este Ti raz budú dobrí, aby Ti pomáhali s vnucatami.Cele dni sa hovori o tom, aby sa ľudia nestretávali so starými rodičmi a ty tu toto napíšeš??Navarte si sami, spravte si program.Kolko máš roboty s domácnosťou, keď ste bezdetní a momentálne nepracujete?Ja len uvažujem ako to robia ostatné manželstva so sexom, keď pracujú a majú 2,3 deti?Máte byť doma!Max svokrovi, rodičom nakúpiť a niekde na dvore chvíľu s ruskom sa porozprávať.Ste nezodpovední vsetci
A to buď rada, že nie sú imobilní, netreba s nimi chodiť po doktoroch, chodiť upratovať, s deťmi sa učiť.
@janinah Moji rodičia nikam nechodia, maximálne na túru kde nikto nechodí alebo im nakúpiť. Starých rodičov nenavštevujeme vôbec. Dôkladne všetko dezinfikujeme, nič nepodceňujeme, ale ďakujem za odpoveď k veci. ☝️
Svokrovcov mam 35km priamy spoj.
Rodicia(uz len mama) 140km spoje naprd.auto ani vidicak nemame, chlap pracuje na smeny.
Svokrovcom on chodi castejsie, napr.vyspat sa po nočnej a nieco pomôcť.potom vecer /druhy den domov.
Mame chodime cca 3-6 tyzdnov.
Mame svoj zivot, svoj program aj keby len ležíme na gauci.
Svokrovcom ja uz daaaavno nechodim, lebo svagor/svagrina. Max 1-2x za rok. Moj to na mna skusal, ze by som mala.som nekompromisna a nejdem tam kde ma viac x urazili a svokrovci neporiesili. Stacilo, mam svoj zivot.
Ich rodina sa aj na hlavu postaví.
Mm - v sobotu by sme mohli zájsť
Ja- nie nejdem.
Skús
@cacianka ďakujem 🙂 skúsim to nabudúce takto priamo, uvidíme čo sa zmení. Naozaj ma udivuje, ako si niektoré myslia, že domácnosť sa musí točiť iba okolo detí. Naozaj ma vytáča rozhádzaná skriňa, neumyté okná, špinavá bielizeň a podobne. Nie je to len o deti sa starať ...
@luccija aha, takže mám byť rada za to, že spolu nedokážeme v tomto nájsť kompromis, hádame sa kvôli tomu a mám ustupovať len preto, lebo nemáme deti ?
Je korona, k seniorom sa nema chodit na navstevy - maximalne doniest nakup 1x za tyzden. Ani by som o tom nediskutovala. Ked chce priatel ohrozovat vlastneho otca, nech to robi sam, bez teba. Nechapem, na co sa mas ty na tom spolupodielat a este k tomu nedobrovolne. Ked to oni dvaja nechapu, co sa deje okolo nas, ty sa do toho nedaj vtiahnut a stoj si za svojim.
Ak nie sú kompromisy teraz, neskôr už nebudú vôbec. Manžel si zvykne, že on povedal a tak to bude. Ťažko potom budeš vysvetľovať a hľadať rovnováhu. Zažila som.... Aby si ho neskôr prebrala, bude potrebné razantné rozhodnutie, ale to ho potom bude riadne (chcela som to napísat aj expresívnejšie) bolieť. Nedá sa jednému len brať, ale dávať inde. 😐
Mladá slečna vzťah je celý život vždy o kompromisoch asi nepíšem novinku.Mne je jedno, že ty si potrebuješ upratať, či mať sex to si vydiskutuj doma s partnerom.Povedat o rodicoch, svokrovi, že majú starecké reči a, že z toho chradnes je silné kafe na babu po 20tke.Este pri nejakej pubertálnej 12tke by som to zniesla.Nikto Ti nepovedal, že máš ustúpiť konaj podľa svojho svedomia a nálady.Ty máš iný problém a nie svokra
No tak neviem. Teraz ste obidvaja doma a ty más neumyté okná, prach, a bva koše špinavého prádla. Vieš čo, dnes ráno mi muž, kým nešiel do práce zložil záclony, naložila som do práčky a kým som umyla okná na 3izbovom byre, boli hotové na zavesenie. Chce to len trošku organizácie a nie skrývať nedostatky za svokra.
@seahorse27 ale veď vidíš, že sa ešte obhajuje, že k starkym nechodia iba k rodičom😂a ti potom asi k starkym.Ale hlavne, že svokor uvarí obed.Podla veku to asi nebudú 70 tnici aj, keď ona z nich opisom už spravila starcov.Este kľudne môžu chodiť do obchodu sami
Prosim ta, kolko rokov ma tvoj svokor? 100? Ja mam rodicov takmer sedemdesiatnikov, babka bude mat tento rok 90 a nikto z nich nepotrebuje takyto navstevovaci servis. Normalne kazdy chape situaciu, ktora je tu raz za zivot a funguju vsetci tak ako treba a nelezieme k nim...
a esteee matematicky: ak ste usetrili 5x9 hodin casu co by ste chodili do prace ( vrat.obeda a dochadzania) a k rodicom sli aj 4 krat do tyzdna na cely den - tak stale si ziskala tym ze ste doma 9 hodin volneho casu ked moze byt doma naviac.
hmm a priatel/manzel na to co.. ako skusala si sa mu s tym zverit? ak nechodite k vasim rodicom stale, tak ako naco chodit k nemu, viem si predstavit, ze je mu po tych 5 rokov vzacny, no nenachajte sa strhnut tym, ze tam budete stale
@lentilkaxxx
@seahorse27 ďakujem pekne baby 🙂
@zirafienka môžete si to kľudne skúsiť 🙂
@0silvia0 ja chápem, že on sa cíti sám. Nežije so ženou, ale raz za čas s bratom. On uviazol tak trochu v čase, kedy bol môj asi malý chlapec a teraz potrebuje dobiehať zameškané, mám pocit že niekedy by ho chcel učiť aj bicyklovať 🙂 Je mladý, krátko po 50 ale v tomto je no ako malé dieťa. Nechcem naozaj aby to vyznelo zle, ja mám svokra rada, ale príde mi to už až príliš. Predsa je schopný, môže sa naučiť tráviť čas aj o samote. Už mi to príde miestami ako také... No, ostaňte u mňa žiť, nič iné vám netreba, ja vám dám všetko, nikde inde nepotrebujete chodiť, čo vám tu chýba. - áno, aj toto dokáže vyjsť z jeho úst a fakt neviem, čo si myslieť .
@janeninka ďakujem, možno som len potrebovala toto dostať zo seba von a uľavilo sa mi. Jednoducho som mala doteraz pocit, že aj keď o tom hovorím tak ma nepočúva a hneď to zmetie zo stola akože Čo sa ti nepáči? Takže už som si povedala, že ak chce, nech ide, ja nemusím 🙂
@lubbi1 no on je taký, že čo mi prekáža? Čo mám za problém? Veď doma sa nudím, tak idem tam. Najnovšie už boli reči, že nám svokor zaplatí byt v dedine, kde býva. Ale to som hneď zamietla, to by sme tam boli už stále. Keď aj už naozaj zvrčím, že dneska nie, tak si môj niečo vymyslí že musíme urobiť ale počujem to jeho sklamanie v hlase že Ahaaa....no.... Tak čo sa dá robiť, maj sa
je mu to vzacne, ze zacali vychadzat, mozno chce dobehnut vsetko, ale treba mat iste hranice, prizvukuj mu, ze musi v tom byt nejaka hlava a pata, ze raz za tyzden budis, mozete ist, ale rovnako ako jednym rodicom, tak aj druhym
moje nervy, ved to je mlady chlap, partnerku by si mal hladat a nie takto sa liepat na syna. Asi mu je naozaj vzacne, ze ma so synom dobre vztahy, ale takto sa to fakt nerobi....
@pupavocka101 áno viem, majú sa radi a ja som šťastná za dobrého svokra naozaj. Cítim sa hrozne keď mi tu aj ostatné naložia, aká som nevďačná a podobne, ale nemôžem za to, čo cítim.
@0silvia0 áno je mladý aj fajn vyzerá, vie navariť a upratať. Možno by mu naozaj trebalo ženu. Alebo psa 🙂
Môjmu ujovi zomrela zena pred 6r.on ma 74.byva v dedine ale je trochu frustrovany ze ma malo podnetov, bol zvyknuty aj na mesto a jeho ruch.prace ma nad hlavu v zahrade aj vinohrade.
Ale - citi to prazdno v podobe blizkeho cloveka, aj ked kamarátov ma vela, deti svoju pracu povinnosti a program, takze aktívne pracuje v jednote dochodcov, chodi na akcie po celom okoli(teraz nie), ma psa a je mu lepsie.
Skamaratil sa bližšie s jednou vdovou, teda v smere ze si začali pomahat v zahradach, vinohradoch, v domacnosti. To co robili sami robia spolu, aj ked nie kazdy den.
Takze skuste svokra nenapadne nakontaktovať na nejaku skupinu co chodia napr.na vylety, turistiku, kúpanie, nejaké tvorenie v kulturnom centre, filmovi zberatelski alebo citatelski maniaci....
Zaobstarajte mu psa. Nieco ho musi zaujať aby nevysel iba na synovi. On potrebuje okolo seba seberovnych, a preboha ved je to chlap v najlepších rokoch nie roztraseny chorucky senior nad hrobom ktoremu treba podat hrncek vody a kašu....
@cacianka náš papá ešte rozvedený nie je, ale zachytila som medzi chlapskými rečami že nejaká žena sa k nemu minule pristavila v obchode, že je na Vianoce a pod sama, že jej je aj smutno... Možno po rozvode si nájdu k sebe cestu, bola by som šťastná keby našiel novú iskru v živote. 🙂 Zaslúži si to.
Práce má dosť, okolo domu, má záhradu kde sa s bratom starajú o stromčeky, chcú tam s mojim postaviť chatu... Takže niekedy nás zavolá tam alebo teda k nemu dole iba tak sedieť. Ja viem že hľadá kontakt s niekým blízkym, ale bojím sa, že sa naviaže až príliš a potom to bude len horšie. Nie, o neho sa naozaj takto netreba starať. Dokáže navariť, upratať... Prednedávnom si kúpil auto, ale aj tak nám dal "úlohu" že by sme mu mohli raz za čas nakúpiť. Len potom rozmýšľam, na čo mu to auto je.😅 Ale to je detail.
On mal donedávna taký hlúpy zvyk, trochu si uhnúť s alkoholom. Ale potom začal mať problémy s pľúcami, berie lieky na ktoré nesmie piť, tak je to lepšie... Nemala som rada, keď bol opitý a boli sme na návšteve...
to by mu podla mna dost pomohlo, nebol by sam, pes by mu robil spolocnost, rozhybal by ho a mal by aj za niekoho zodpovednost. ja by som to takto isto skusila
@bert22 ďakujeme, asi to skúsime 🤗

@janinah bohužiaľ, rovnaký okres.
@zirafienka momentálne nepracujeme kvôli tej korone. Takže času dosť.
@cacianka áno to sa mu snažím celý čas vysvetliť... Nedochádza mu to. Ja tam pôjdem rada raz za týždeň, dva ale nie tam drepieť každú chvíľu a robota doma stojí. Fakt cítim ako chradnem počúvať stále tie "starecké" reči a príhody...