Charakter ľudí na sociálnych sieťach
Ahojte, chcem sa len podelit o moju skusenost, mozno sa trosku zamyslime nad charakterom nas ludi. Pred 3 tyzdnami sme boli na ture na Dumbieri, kde nam skolaboval pes-zlaty retriever, upadol do komy. Nastastie to malo stastny koniec, zachranari psa zniesli dole sli sme k veterinarovi, pes sa zotavuje. Ked som povedala tuto moju skusenost kamoske, tak mi poradila nech zavesim foto psa na nositkach s popisom co sa mi stalo do skupiny na fb turistika, lebo ze tam sa kazdu chvilku niekto pyta ci pes vyjde tam a tam. S dobrym umyslom som ju pocuvla ateda dala koment s foto psa, nech si davaju bacha lebo pes moze skolabovat. To co sa dialo nasledujuce min. bolo cudne. Nadavky, aka som sprosta, hlupa, ako by mi na mieste zachranarov nepomohli, ze co keby pomoc potreboval clovek...Sme si vedomi toho ze to bola hlupost psa tam brat,ale zas cakala som aspon trosku empatie. Nejako som to zle niesla, mi pridu ludia uz podobni zverom co za kazdu cenu si potrebuju rypnut a cloveka udupat. Kedze som na tu skupinu nezanevrela, tak som dnes pridala otazku, ze kde by mi odporucili ist na celodennu turu do Tatier nie velmi nenarocnu. Tiez o par minut posmesne komenty nech idem do Grandhotela Praha, ked sa nechcem unavit a pod. dristy. Proste utok, utok, útok. Manzel je zdrav. postihnuty a ja zas nemam az taku kondicku preto tak otazka. CHodime po turach sice svojim pomalym tempom s milion prestavkami, ale dame to a sme radi. No to co sa deje s ludmi poslednu dobu nema obdobu. Len som sa potrebovala postazovat.....Prislo mi to divne 😒
@louvre ja som to tam dala preto aby autorka videla pomer výšky a váhy a to že som mala čipkované spodné prádlo zatial nikomu nevadilo len tam ale tá ktorá tam začínala ohováranie dnes to robí zase len na inú tému a napadá iné baby takže problém je asi s ňou a nie s mojou pràdlou 🙂
@alicina ahoj,trochu odbocim od temy,no hlavna vec,ze si to dala,to je hrozne co mi ludia si vsetko zavidime,ved to moze dat kazda z nas,len ked sa niekomu nechce,ako pekne si schudla ja nemozem dat dole 10kg
@alicina ako sa ti podarilo tak schudnut? Ja horsko tazko za 4 mes. 7 kil
@svetluska82 kasli na tych ludi. V reali by si netrufli cokolvek komentovat, co sa tyka teba alebo tvojho psa. Vo virtuálnom svete je kazdy frajer a velice odvazny v komentároch....ale v skutocnosti su to mozno zakomplexovani chudaci, ktori sa potrebuju na niekom odreagovat, do niekoho si kopnut....naozaj sa kvôli tomu netrap, to nie je o tebe, ale o nich 😉
@glorikarebeka
@svetluska82 baby rada odpoviem do správu tá téma neni o mne a ani nechcem tému zmeniť lebo fakt lutujem toho psíka aj náš je ako člen rodiny
@svetluska82 ludia, ktori nemaju psa, ale ich vztah k zvieratam je posramoteny to nikdy nepochopia, a to, ze keby niekto potreboval pomoc atd..ludia su niektori tak vychcani a inak narabaju s pomocou...vsetko je kapitola sama o sebe, nic si z toho nerob a neries ludi co si potrebuju ukajat ego na niekom cez net...
Uz nikdy nepocuvaj nikoho a nerob co ti povie ,ani nevies ako sa to otoci proti tebe... Psikovi zelam vela zdravia... 😊
@svetluska82 a ty si pre toho psa volala zachranku.ano????Napadlo ti ze orave v tej chvili niekto vazne chory cakal na tu zachranku kt sla po tvojho psa?a ten clovek mohol prist pri tom o zivot????Nad tym si sa nezamyslela ze ohrozujes ludsky zivot a zneuzivas takto ludmi plateny zdravotny system?????Ale ako som uz spominala niektori ludia maju radsej zvierata ako ludi a preto sa ani necuduj za tue reakcie kt si dostala.Nabuduce toho psa zober na chrbat a zanes si ho sama.
@lucinka511 tema charakter ludí - ty presne zapadáš do popisu , rypať a rýpať za kazdú cenu 😀
@mb269 kks si ma predbiehla 😀
@lucinka511 prosíme ťa velmi pekne tu nezačínaj
@svetluska82 milá autorka také hlúpe komentáre neber na srdce sú ženy ktoré doma sú potlačené a nevedia kde vybúriť tak začnú tuto rypať do každej ake sú z nich len pár ale oni furt a furt pod každou témou je to už smiešne... a k téme nemohla si vedieť dopredu že psík skolabuje a urobila si dobre že si zavolala záchranárov pre psíka prajem skoré uzdravenie a teba pevnè nervy 😉
necuduj sa....ked das fotku psa na nositkach ktorého ste umorili turou..ze jake reakcie budu toto neber zle sak sama vidim co sa tam deje napríklad..je tam bazar na fb a niekto tam da inzerat ze predam steniatka a co ti ludia tam zacnu robit??? hned zacnu pisat komenty ze pani je mnoziarka ze jak si dovoli tvrdit ze ma cistokrvne civavy ked nemaju papiere a ze psy budu mat choroby atd atd..no je*le hlavy....je pravda ze je vela podvodnikov ale fakt z kazdeho urobit mnoziara psov co chce na psoch zarobit chore na hlavu....a milion dalsich veci samozrejme
@mirandina s tým súhlasím. Sú tu pár nick-ov furt tie isté ženy ku každej téme vedia niečo dodať a začínať hádku, rypať do každej. Už ani nemám chuť reagovať na jednotlivé otázky lebo hneď napadajú tie supermúdre a začnú ohovárať ale každú kto má iný názor. Už ny sa s tým malo niečo robiť. Som zvedavá ako vychovávajú také ženy svojich detí keď majú v sebe toľko zlosti...
@mb269 je rozdiel medzi rypanim a konstruktivnou kritikou.a mas v tom aj ty medzery.
@lucinka511 bohužial, umysel rovnaký. Keby pes nesral tak by ho roztrhlo, keby ludia nevolili debilov bola by ina situacia na SR, keby keby keby.... takže ked naozaj bude niekto umierať a potrebovat zachranku a jedina sanitka bude obsadená psom potom možes konstruktivne kritizovať 😉
@svetluska82 takychto ludi si netreba vsima....su to sprosty ludia ktory hladkaju len svoje ego.
@mirandina mila Miranda,je sto ludi a sto nazorov neznamena ze ten jeden je univerzalny,treba rozlisovat medzi rypanim a konstruktivnou kritikou.A osobne by som bola zvedava ako by si sa zachovala v situacii kebyze v zivote ohrozujucom stave cakas na zachranku aj 40min a pri prichode zachranarov sa dozvies ze sorry.zachranovali sme psovi labky.ci by si nola taka chapava aj v tej situacii.A stavajubsa ajbtake veci a zial nie kazdi ma domanapr rodinne auto.a taki ludia su odkazani na rychlu pomoc..A to je zneuzivanie.Autorka si kludne mohla zavolat taxi alebo kamadata s autom.nie zachranku.v takomto pripade uz aj moja tolerancia je nulova.Btw inak sama som chovatelka nie len psov ale aj inych zvieratiek.
@lucinka511 aj ja mam radcej zvierata ako podaktoeych ludi a nehambim sa za to!
@katkabg a v Afrike maju ludia porekadlo. citujem .Kto porodil toho psa. asi tak k danej teme.Ja este stale som nastastie ludomilna☺
@lucinka511 ja keby sa dalo zachranim vsetky zvierata na svete,ked viem kolko utrpenia im clovek dokaze urobit....nad tym sa vsak nik nezamysli.Co uz.
@lucinka511 čaka som už 40.min na sanitku a predstav si ani nemisel to pes obsadiť lebo naše zdravotníctvo je 0 a keď záchranáry prišli pre toho psa určite nemali len tú jednu sanitku ide tu o Dumbier kde sú podla mňa pripravený zàchranáry na to že môžu vyskytnúť rôzne situácie a určite boli priptavenè aj na záchranu ostatnych
Jednak su aj ludia na diskusiach nie velmi prijemni a vela krat utocni.... ale zas druhi diskutujuci nevedia prijat ziadnu kritiku a hned su urazeni ( hlavne zeny).
To fakt pride ludska zachranka k zvieratu? To snad nie!!! (to nie je kritika autorky, to je sok nad systemom. Ked si predstavim, ze osetria choreho psa a potom letia k porodu - nuz, to je minimalne divne) Nam takto pred par rokmi skolabovala macka (bez tury, mali sme podkrovny byt, vonku 35 stupnov a koza sa vyvalila v sklenenej zimnej zahrade, kde bolo minimalne 50. Ale ratoval ju zverolekar)
A co sa socialnych sieti tyka, niekedy si myslim, ze by sa mali volat asocialne. Animuju ludi zverejnit svoje dusevne zvratky a este sa za to nechat obdivovat podobne postihnutymi.
@operaphantom nie kritki ako kritika keď hneď začnú s tým že "si normálna? " alebo neď "hlúpa a sprostá " lebo sú aj také tak to je už urážajúce ale o kritiku stavajúcu nehovorím to berem aj ja
tiez som sa pozastavila nad tym,ze psa zachranovali zachranari....teraz,nemyslim,ze nemali,atd....ale k ludom prist nestihnu,spekuluju,opakovane si overuju totoznost,vek-cim starsi clovek,tym mensia sanca,ze pridu rychlo....k mojmu otcovi ked mali prist,tak 3x volali ake je to vazne....a pritom mal infarkt,uz 2x,takzme sme vsetci vedeli,poznali priznaky,atd...a nakoniec aj zomrel-ano,netvrdim,ze je ich vina.....ale nestalo sa to 1x...a psa zachranit pojdu-divna logika....ale ok
noc,co sa ludi na soc.sietach tyka...osobne si myslim,ze su taki isti ako aj v skutocnosti-akurat,ze pri osobnom kontakte sa viac ovladaju,su diplomatickejsi....
takze,ked nieco takto riesis,musis ratat aj s takouto "uprimnostou"....
niekedy vela robi vlastne nestastie a zavist toho stastia u ineho,niekedy je to len praobycajna hlupost...a niekedy si clovek pri menej prijemnych reakciach uvedomi,ze mozno niekedy nie je zle pozamyslat sa nad tym vsetkym,co sa napisalo a zobrat si z toho nieco...sebareflexia nejaka....ved clovek sa uci cely zivot a pohlady z "inych"stran su niekedy velmi prospesne
mne sa napr,na MK nie vzdy pacili rozne reakcie,ALE snazila som sa zamysliet nad viacerymi a mnoho veci a aj nazorov clovek prehodnoti...
tiež sa nad tým pozastavujem 😀 na nič nie sú peniaze ustavične sa to opakuje, ale možno horskí záchranári sú na tom lepšie čo sa týka systému 🙂 neber to ako kritiku svetluška82 🙂 ozaj ako dopadlo to kúpalisko prehovorila si manžela?
@svetluska82 Nic si z toho nerob, ako vidis, aj v tejto neutralnej bude kopec ludi, co budu rypat. Treba to brat s rezervou, kazdy sme nejaky a niektori viac frustrovani. Ale zase na druhu stranu, je tu kopec ludi, co dobre poradia. Ja mam napriklad velmi rada skupinu na FB ohladom turistiky Tipy na vylety BA a okolie, ludia poradia, odporucia, vdaka aspon takymto skupinam. Ostatne treba ignorovat.
@blankaj dievcata vy ste v zivote neboli na ture? Samozrejme horska sluzba nie zachranka, ta by nevyliezla pod Dumbier. Horski zachranari nam ho zniesli k autu, kedze pes je velky a ma 30kg...CO sme ho tam mali nechat?

@louvre nemal ziadne problemy, len to bolo na neho vela zrejme a na skalnatom chodniku sa mu uplne zodrali vankusiky na labkach, liecit sa bude cca mesiac. Zrejme kolaps z vycerpania