icon

Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?

23. mar 2023

Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.

Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?

madeline1
25. mar 2023

@majka_skvela zdielam tento nazor, ale precitaj si, co vsetko jej radili mnohe ine zeny...na slovensku je vela takych teatralnych, urazlivych...

valerya
25. mar 2023

@charliee1980 prečo nie, ak bude žiť na Slovensku.

charliee1980
25. mar 2023

@valerya Lebo deti chodia do skoly, vsakze….

madeline1
25. mar 2023

@miadi preco riesis, ze nemaju byt spolu? v kazdom prispevku pises len ako to riesit potom sudnou cestou...to je prilis...ved oni mali/maju pekny vztah a lubia sa. on ma zaujem vychovat dieta s nou.

ukulela
25. mar 2023

Vies co? Vsak ok, mech cvakne dna testy z krvi matky. S vysledkami na tvoju adresu. Tie nepridu za dva dni. A ked pridu mu ich ukaz a hotovo. Okrwm toho nie, pri porode nebudes, tvoje dieta to totiz budr az ked b7de mat otca v RL.
Ja chapem aj kulturne rozdiely. A skus ich pochopit aj ty. S kludom sa ho opytaj, co ho k tomu vedie, vi je to v jeho okoli normalne a ci chape, ze ta aj 1 percentom obvinuje z nevery. Nech sa na to opyta nejakych znamych zo Slovenska. Ja by som testy z krvi matky podstupila, nech ich vybavi. Ale vztah by som uz snim neobnovila. A teda chlapa, co mi nie je partnerom by som k porodu nechcela.

autor
25. mar 2023

@gagik prosim? Si vedla ako ta jedla.

madeline1
25. mar 2023

@autorka nie, nenaznacil ti, ze ta podozrieva z nevery...v tom case ste skutocny vztah este nemali, aj ked ste si vzajomne boli verni, pretoze sa to vsetko pekne posunulo do hlbsieho vztahu...trebalo si s nim uz vtedy na zaciatku nejake veci vydiskutovat, boli ste spolu kratko, preto to ziada a ze az tak neskor? asi to nechcel riesit skor pre tvoj a jeho pokoj a zdravie dietatka...

ukulela
25. mar 2023

@madeline1 ma zaujem a lubi ju, ale nema sudnost a chce dna testy. Wtf? Mozno v jeho bubline si dna davaju potvrdzovat vsetci kamosi. Ale v nasom kulturnom priestore nie. Mal to komunikovat inac a inokedy. Dilino.

valerya
25. mar 2023

@dankuk Zdalo sa mi, že najviac 18 🙂

madeline1
25. mar 2023

@ukulela tak on pochadza z ineho kulturneho priestoru, ale aj keby, vzhladom na okolnosti, fakt nie je dovod sa urazat

valerya
25. mar 2023

@charliee1980 nerozumiem, my nemáme školy? Ak otec bude žiť na Slovensku, prečo by nemohli na striedavku? Lebo deti chodia do školy? 🙂

ukulela
25. mar 2023

@madeline1 ale je. Pol roka je dost. A navyse on na jednej strane zjavne si bol vedomy, ze moze otehotniet, ked pisala, ze vedia, kedy sa to stalo. A teraz chce dna a na druhej strane si vynucuje pritomnost pri porode. No houby. On ju tak zostresoval, ze bude rada, ak neporodi predcasne.

charliee1980
25. mar 2023

@valerya Pretoze casom (ako ty pises) je vysoko pravdepodobne, ze sa do Nemecka vrati. Kedze bol za prácou vyslaný. Neviem, co by robil Nemec na Slovensku 10 a viac rokov.

madeline1
25. mar 2023

@ukulela ja mam iny nazor. koniec koncov je to jej vztah, jej zivot ...tak ako vyssie pisali laska vs ego...

miadi
25. mar 2023

@madeline1 nejak si nepochopila . Nikde nepisem ze len sudnou cestou sa to da riesit. Sud som spomenula len ohladom toho ze ona si povie ze dieta neuvidi. Sama pisala ze snim byt nechce . A o vyske vyzivneho sa mozu dohodnut aj bez sudu. Kde si ty nabrala ze sa lubia ??? Ved on ju nechce naspet bez testu DNA . Kazdy si Asi vysvetluje lasku po svojom. Pre mna je laska a dovera na rovnakej urovni. Ja hovorim za seba ze by som snim nebola nie ze ona snim nema byt. Ja v tom lasku nevidim ., pre inu je mozno uplne bezna vec ze bez testu dna otec ich dietata nechce uznat otcovstvo, Mne to normalne nepride.

madeline1
25. mar 2023

@miadi ved hovoril, ze s nou dieta vychovavat chce a tesi sa nanho a ona s nim nechce byt len kvoli poziadavke na test...hlavne nech im to dopadne najlepsie ako sa da ...

zorkahorka
25. mar 2023

Posli ho do riti! Maximalne by ma urazil a ponizil. Ak o dieťati pochybuje, nie je ho hoden.
Nedavaj si robit ziadne testy a neposielaj mu ich, pretoze si moze na to dieta narokovat. Nech je len tvoje! Drzim palce

miadi
25. mar 2023

@madeline1 ale on ju bez toho testu nechce spet. Takze velka laska. . To nie je len urazene ego. Ona mu mà dokazat ze nie je klamarka. Nestaci ked mu povedala ze dieta je jeho. Ona mu moze s dna 🧬 dokazat ze dieta je jeho. Ale on jej ako dokaže ze ju pozna a veri jej slovu? Tymto jej dokazal len to ze jej neveri ze jej slovo prenho nie je dost dobre. Kde mà ona zaruku ze ked on bude mat potvrdenku 🧬 ze dieta je jeho ze vsetko bude zas “ dobre.” Ak sa ozaj miluju tak nejak tu cestu k sebe najdu. Ale chyba tam ucta a dovera. A to bude dost tazke napravit.

loliki
25. mar 2023

Milá autorka, v týchto dňoch, keď si už pred pôrodom, je to určite šokujúce. No, nenaplánoval to dobre. Teba to veľmi zranilo. A teraz Ťa ovládajú emócie. Kto vie prečo na tom tak trvá, aké skúsenosti zo života ho k tomu viedli? Pre niečo je to preňho dôležité vedieť, či je on otcom. Novorodenci sa podobajú na svojich otcov, možno bude niekto oponovať, ale fakt tie črty po otcovi sú najviac badateľné u novorodencov. Potom ako dieťa rastie po mesiacoch sa všelijako mení v tvári, priberajú či chudnú, rastú ušká, nos, formuje sa tá tvár všelijako. Stačí mu byť pri pôrode a keď nebude vidieť svoje gény, môže si spraviť genetiku kedykoľvek aj bez tvojho vedomia. Objedná si testy zo slín napr. a má, čo chce. Bolo to od neho nedomyslené, čo od Teba žiada. Lebo pre Teba by to bolo určite ponižujúce. Možno ho k tomu viedli vážne osobné dôvody, o ktorých Ti nikdy nehovoril. Nemysli, prosím na urážku, fakt Ťa nechcel uraziť, ale mohol vymyslieť lepší spôsob, ako zistiť dôkaz, že je otcom. Niečo ho asi trápi, čo nevieš, preto ho nemožno pochopiť. Skús zachrániť svoju rodinu. Všetko ste už pripravili. ❤

sasanka605
26. mar 2023

Na testy by som sla, platil by ich on. Uraziť by ma to urazilo, vzťah by dalej nepokračoval. Aj keby som si povedala ze to prekusnem tak v podvedomí by som mu to dával vyžrať, to sa uz poznám. Toto je proste vec dôvery nech ti píšu baby čokoľvek. Ak svojmu partnerovi neverim v takejto veci, tak s tým by som nevedela žiť. Pán asi nebude diplomat ked chudák nad tým tak dlho uvažoval ale drbnut sa to rozhodol pred pôrodom, to sa nerobí. Chápem ze lepsie by si to prijala keby ti to povedal skor. Na jednej strane kupuje, teší sa a po večeroch sa akoze zožiera ci je to jeho dieťa? To je nejaká psychická porucha? A teda v rodnom lište by bol a mal by aj vzťah s dieťaťom, rodičov ma dieťa vzdy dvoch.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
26. mar 2023

@elizabet173 planovali neplanovali .. Mne z toho vychadza ze on teda dieta snou neplanoval .. a cely cas sa citi dako oklamany neprijal nestravil myslienku ze dieta je jeho . Mozno mala sex s inym
A snazi sa to navliect na mna. Som super ulovok a ona je zlatokopka z vychodnej europy. Take nejake jeho myslienkove pochody si predstavujem . Lebo normalny vztah kde je laska a dovera mi Toto nedava. Aj ked spolu boli len 6m. Tie macherky co pisu o urazenon egu .. by s radostou isli na dna 🧬 test Akoby to bol covid test. Ze je to vlastne jedno staci ist a dokazes mu ze sa ti da verit 🤮 Preco by Toto mala dokazovat? A tie jeho blaboly ze na 99% veri ze dieta je jeho. No bez testu neveri .. chore. Aj ten DNA test je len na 99.9 % presny. Ze teatralne odisla domov., fakt by som tym macherkam dopriala rovnaky zazitok od ich muza. A toto bude len spicka ladovca. Teraz sa ukazalo ze ozaj ho dost nepoznala a mà ups baby s takymto.. co ju vie prekvapit. Co si on o nej mysli . Je mi uplne jedno z akej krajiny ci kultury on je. To nedava vysvetlenie preco mu nestaci doverovat partnerke. Takze nie su rovnocenny. Ona mà dokazat ze neklame a on je pekny automaticky. On nic zle nechce len mat istotu. Otec moze byt raz dobry . Ale partner minimalne tejto zene ktorej nevie uverit ze caka jeho dieta .. dobry partner nebude . Ani ked sklopi hlavu a pojde na dna test aby “ zachranila svoju rodinu.” Nie su rodina . Su len dvaja ludia co spolu splodili a potom kupili handricky. Tak sa k nej aj chova je to len cudzia tehotna zena. Sorry autorka ze to tak kruto poviem . Snad sa mylim a on ta miluje a date sa zas dokopi aj bez dna 🧬 testu. Este vzdy je aj taka moznost .

dominyca9
26. mar 2023

@miadi Akosi zabúdaš, že toto nie je v prvom rade o nich, ale o dietati, ktoré buď bude mať otca, alebo nie. Ich vzťah je len druhoradá záležitosť a handrkovať sa o tom, či sa ľúbia a veria si, môžu neskôr, keď sa zodpovedne zachovajú voči svojmu dieťaťu. Áno, na DNA testy by som v prípade autorky šla. Nedovolila by som, aby moja pýcha pripravila dieťa o otca (nech už má voči mne ako matke akýkoľvek vzťah). Bolo by to čisto o mojom svedomí, ktoré by som chcela mať pred dieťaťom čisté. Nedala by som pred ním takéto úbohé prehadzovanie viny, keď ju majú obaja. Asi by mi bolo nevýslovne trápne povedať dieťaťu: "Vieš, nemáš otca, lebo bol debil a chcel odo mňa DNA testy. Musíš ma pochopiť, veľmi ma urazil a zranil." Odpoveď dieťaťa si predstavujem ako: "V poriadku, ale prečo si na ne nešla, mohla si mu s tým papierom vytrieť zrak a ja som mohlo mať otca (ďalšiu babku, dedka, strýka...). Svoj vzťah ste mohli riešiť potom, nie cezo mňa." Ja v podstate chápem, že otec teraz nástojčivejšie trvá na testoch, autorka v ňom svojím správaním vyvoláva len ďalšie pochybnosti. A pritom môže ísť len o smutné a veľmi vyostrené nedorozumenie, lebo sa naša a ich mentalita (ako tu už bolo spomenuté) v tejto veci jednoducho rôzni.

Btw. Ak je autorka po tejto žiadosti zranená a urazená, ako sa bude cítiť po zvyšok svojho života? Vždy keď bude riešiť otcovstvo (aj v pôrodnici) alebo ukáže rodný list svojho dieťaťa - na každom úrade, v škôlke, škole, v práci... Musí počítať s tým, že sa jej ujdú krivé pohľady a v myšlienkach ľudí budú blúdiť dôvody, prečo to chúďa dieťa nemá otca. Za hrdú a urazenú ju bude mať len málokto... Áno, môže každému dookola vysvetľovať, prečo sa tak stalo a môže jej byť jedno, či jej cudzí ľudia uveria alebo nie. Alebo vlastne čo koho do toho? No, žiaľ, pôjde to s ňou aj s jej dieťaťom. A to je hanba, ktorú by som ja (len pre svoju zrazenú pýchu) dobrovoľne neabsolvovala.

mariska1989
26. mar 2023

No mne to príde z jeho strany že má o dieťa veľký záujem .je možné že mu niekto dal do hlavy chrobáka aby pochyboval samozrejme mňa by sa to tiež dotklo a pravdepodobne by som reagovala ako ty no ak ťa miluje a aj ešte nenarodené dieťa tak si Spiš papier že po potvrdení DNA že je jeho dieťa nebude nárokovať naň a dieťa bude zásadne v tvojej starostlivosti .poprípade že pri narodení dieťaťa môže byť, že v rodnom liste bude písaný ako otec ( kvôli alimentov) meno však bude mať po tebe a dala by som podpísať aspoň na matrike . A už len to nechať ako sa to časom ukáže

sense
26. mar 2023

@dominyca9 nuž ak on bude. Chcieť byť takým otcom tak si to. Súdne vymoze, rovnako ako aj testy. A to aby sa mohol hrať na otca roka neznamená ze oni dvaja spolu ostanú žiť.
Ona ma dokázať ze bola verná a kde ma dôkaz ona? Keby ju tak strašne miloval a veril jej tak jej to nepovie týždeň pred pôrodom. Už vidím všetky tie kt píšu ze co ma aké problémy s jedným testom, ako nadšenim prikyvuju týždeň pred pôrodom ovplyvnené aj hormónmi. Jasne miláčik nie je problém ze mi neveríš ved ja ti to dokážem.

charliee1980
26. mar 2023

@mariska1989 🤣🤣🤣🤣🤣 Dala by si podpisat na matrike, ze si nebude na dieta nárokovať ??? 🤣🤣🤣
Mna picne. Ty si myslis, ze ľudská bytosť je nejaka srobovacka v regáli v Mercury Markete ?

charliee1980
26. mar 2023

@sense On nechce dokaz, ze bola verná. On chce dokaz, ze s jej vajíčkom sa spojila jeho spermia😁

veronikastrickova
26. mar 2023

@mariska1989 ty si to velmi lahko predstavujes. Otec raz ked je zapisany v RL ma rovnake prava ako matka, aj ked sa s dietatom nestretava. Ale nikdy by som v RL nenechala prazdnu kolonku otec, aj ked niekedy, to je na maslu.

dominyca9
26. mar 2023

@sense Ja uvažujem pragmaticky. Samozrejme, že by ma zranil. Ale city bokom, dieťa nemá byť ich rukojemník. Osobne by som si to uľahčila, lebo po pôrode by som isto nechcela riešiť súdy a veci s tým súvisiace (obzvlášť ak viem, že to otec riešiť chce). Ich vzťah ja vôbec neriešim. Ten si majú dať doproadku/uzavrieť mimo tejto záležitosti, toto je len spúšťač. Podľa všetkého majú viac problémov ako len testy. DNA testy beriem čisto ako potvrdenie otcovstva, nie vylúčenie nevery (pritiahnuté za vlasy - potvrdenie otcovstva predsa nevylučuje, že matka nemala aj iných partnerov). To, či si môžu navzájom dôverovať im nepotvrdí žiadny test, to si musia vydiskutovať.