Chcem byť šťastná. Chcem tak veľa?
Dumám, rozmýšľam a už neviem ako ďalej. Je to začarovaný kruh. Manžel ma podvádzal ani neviem koľko krát. Hádam ani on sám to nevie. Bola som nešťastná a tak som si našla známosť. Samozrejme že je ženatý a samozrejme že som sa zaľúbila. S manželom už rok nespávam. Teraz som mu našla starý mobil s sms-kami, kde si dohadoval stretnutie s kurvou. Rozhodla som sa, že sa rozvediem, napísala som žiadosť o rozvod. Problém je, že sa bojím, že ostanem sama. Priateľ sa nechce rozviesť.
@88patka88 Máš úplnú pravdu 🙂 Je veľa žien, ktoré majú nutkavú potrebu mať chlapa... Nech si pani @paula145 dá život do poriadku, lebo bude ešte veľmi plakať😢 Aby sa náhodou nezaľúbila až po uši a potom sa zrazu vynorí ďalšia "dáma" a bude jej u riti, či je ženatý, alebo nie...A bude sa jej to páčiť? Ešte v príspevku je, že rozvod s priateľom....tak frajer, alebo manžel?
@kllamarka @paula145 ....v dnešnej dobe sa už veľmi ťažko dá nájsť solídny chlap, ktorý by mal mať to, čo žena potrebuje, takže autorku celkom dobre chápem....tu jej len radíte, čo by robiť nemala, čo ona vie, ale poradiť, kde takého nájsť, ktorý by jej bol oporou v živote, neviete. Cez internet ? To ťažko, tam sú väčšinou len podvodníci a hlavne len na sex.
@paula145 - neviem, či si zamestnaná ? Skôr ešte v práci si vieš niekoho nájsť, lebo si ho vieš " očeknúť" vopred a aj spoznať, napr. na spoločných prac. poradách, stretnutiach alebo večierkoch...
@lavender273 ale sú aj ženy, ktoré muža potrebujú, nevedia byť bez neho ( a popália sa aj stokrát, ale muža budú chcieť aj tak ) , čo je asi prípad autorky, takže radiť jej, akoby má byť radšej sama, nie je práve to najlepšie pre ňu. Skôr by bolo lepšie jej nájsť chlapa, aby bol pre ňu oporou, a to teda nie je vôbec ľahké.
@liv1 @jurio...ok, česť výnimkám.
@tiper24 určite môže byť aj - sám - človek šťastný, ale tú samotu si zvolil dobrovoľne - lebo zažil v páre veľa zlého a už má toho dosť alebo je už natoľko vyspelý, zrelý a starý, že už si stačí len sám a nikoho iného pri sebe neznesie. Ja tvrdím - samota je zlá, dá sa vydržať možno pár dní, no potom človek už viac neznesie a niekoho k sebe hľadá. Áno, môže to byť kamarátka, suseda, nejaké zvieratko možno, nemusí ísť vždy len o muža, no autorka je typ ženy, ktorá k sebe stále bude hľadať muža.
@libawet tak napr ja som si nasla manzela cez internet. S prvym muzom rozchod, jedno dieta. A teraz mam konecne muza s ktorym som stastna a druhe dieta.
A cez internet to islo. Urcite nie som jedina na planete. Je tam kopec odpadu, ale treba mat stastie ...kazdopadne tak isto ako tam "vonku".
Ja ju tiez chapem o to viac, ze som tiez odisla od prveho muza s dietatom a nasla som co som chcela.
Nebudem radit bludy, ktore si vymyslim len aby bolo co napisat...
Citujem:
"Najprv musis byt stastna sama so sebou a az potom dokazes byt stastna s inymi. Druhi ludia tu nie su nato, aby nas robili stastnymi."
Alebo:
"Ak chces byt stastna, nauc sa v prvom rade byt stastna sama so sebou. Stastie zalozene a zavisle na inej osobe je velmi krehka a nestabilna zalezitost a zvycajne nema dlhu trvacnost."
Alebo:
"ty nevies byt stastna sama,len s muzom??????To je tvoj problem,kt by si mala riesit,naucit sa byt stastny bez muza a potom mozno aj ten princ"
Alebo:
"Šťastie isto neprináša byť vo vzťahu. To je trocha taký detinský rozum. Pokiaľ nie ste šťastná sama zo seba, tak to neprinesie ani harmonický vzťah"
Jedna napíše, ďalšie opakujú (bez urážok).
S takýmto názorom sa vôbec nestotožňujem. Akoby sa šťastie zo samého seba nadraďovalo nad šťastie vo vzťahu. Lebo keď som šťastná vo vzťahu, tak sa môžem popáliť a sklamať. Tak načo hľadať vzťah, keď sa môžem vytešovať sama zo seba.
Prečo potom drvivá väčšina jedincov hľadá partnerov, keď si môžu vystačiť aj sami so sebou? Či len preto, aby si zabezpečili potomstvo?
Keby ľudia viac mysleli na iných a neboli samoľúbi, bol by tento svet krajší.
@paula145 ženatého milenca sa zbav, to je len také na chvíľu, nič do budúcna, užili ste si a choďte každý svojou cestou, lebo on sa nerozvedie kvôli Tebe, to Ti tu dobre radili. Skôr skús naozaj hľadať slobodného ( al. aj rozvedeného, ak sa inak nebude dať )partnera v práci, ak ju máš alebo potom naozaj zostáva ten internet a nejaké seriózne zoznámenia. Ja som si svojho muža našla sama, na letnej diskotéke, a to sa tiež hovorí, že letné lásky nevydržia, sme spolu už 25 rokov. Takže, ako sa to vraví, že keď ten hore dá, aj motyka vystrelí, drž sa, prajem veľa šťastia v hľadaní a nájdení - nenapíšem, že toho pravého, lebo ten pravý to nie je hneď ( to sa len tak v knihách píše ), tým pravým sa stáva spoloč. životom vo dvojici.
@paula145 no kedze sa opakujeme...tak na tom asi NIECO bude.
A myslim, ze si to prebrala zo zleho konca.
Nemozes kade chodit tade hladat, lebo nikoho nemas. A mat niekoho "lebo nikoho ineho nemam".
To je pointa vsetkych rad.
A proste ked neni nic a nikto kto ma robi stastnou, tak ano treba byt spokojny sam so sebou. Aj to patri k zivotu.
Stastie sameho seba sa nenadraduje stastiu vo vztahu. To ma byt rovnocenne.
Jedno bez druheho nemoze existovat.
A to by si musela mat ten stastny vztah, ze ano.
Spokojna sama vo svojom zivote mas byt preto, aby sa k tebe druhy mohol pripojit.
Nie aby ti vyplnal tvoj prazdny zivot.
@paula145 nic si nepochopila... ty nemas byt stastna ZO seba, ale sama so sebou. ZO seba znamena jesitnost, pychu, ego. S pokorou najdes stastie aj z malickosti, ktore ta obklopuju. Nikdy nebudes stastna z niekoho. Na svete si sama za seba, si jedinecna, a nebud prosim taka sebecka, ze budes od druhych ocakavat aby ta robili stastnymi. Byt stastna sama so sebou znamena, ze si stastna len tak pre nic, a nie pre nieco. Uplne staci ze som stastna lebo rano otvorim oci a je na mne ako sa rozhodnem stravit den, s akou naladou. To je radost zo Zivota. A to co mi Zivot prinasa sa odraza presne na tom, ako zijem, ako rozmyslam.
@paula145 to nie je o tom, že jedna napíše a ďalšie opakujú... jednoducho je to fakt, nemôžeš zodpovednosť za svoje šťastie hádzať na to či máš alebo nemáš vzťah... okrem toho platí aj to, že čo vyžaruješ, to sa ti vráti... a bez urážky - z teba vyžaruje zúfalá túžba mať chlapa, lebo... nuž tak sa aj budú na teba lepiť zúfalci...
To naozaj neexistuje pre teba spôsob ako vyplniť voľný čas bez chlapa? Nehovorím, že to má byť navždy, ale aby si nepôsobila ako taká zúfalka, ktorá sa potrebuje obtočiť okolo niekoho... čo ti bráni prihlásiť sa do nejakého klubu, čo ja viem, turistický krúžok, kde si zmysluplne vyplníš voľný čas, niečo nové sa dozvieš a je šanca, že stretneš aj niekoho s podobnými záľubami? Alebo plávanie alebo čokoľvek, čo ťa baví... ak napíšeš, že teba nič nebaví lebo nemáš chlapa, tak potom ozaj smer psychológ...
tak ja som stastny aj sam 🙂
@paula145 citujem ta: " Keby ľudia viac mysleli na iných a neboli samoľúbi, bol by tento svet krajší."
strasne sa mi paci, ako aj ty myslis na inych (napr manzelku svojho zenateho milenca) a urcite ako ti to zabezpecuje stastie......hm, asi ani velmi nie, kedze aj s dvoma chlapmi si stale nestastna????
@tiper24 a co tak dat si rande s autorkou temy??? 😉
@oli18 sme sa nepochopili. Rozpravam o v samej podstate nestastnom cloveku. Ked sa upne na partnera a povazuje ho za vypln svojho prazdneho zivota, taky vztah je nezdravy a skoro vzdy si taky clovek vyberie nespravneho partnera (ktoreho by si za inych okolnosti nevybral, ak by nemal nutkavu potrebu s niekym byt za kazdu cenu).
Aby muz spravil zenu stastnou, nemusi byt predsa nestastna predtym...
@obsadenemeno Ideme sa chytať za slovíčka? Prečo ja mám myslieť na manželku svojho milenca, keď ona nemyslí na svojho manžela? Jasné, teraz sa strhne vlna kritiky, že ako som mu uverila to, čo o svojej žene nahovoril. Nie, nikdy ju neohovoril. Stačí mať oči otvorené. Jasne, ste manželky, tak sa zastávate manželky. Aj keď neviete okolnosti.
@paula145 no tak potom aky mas problem? Uzivaj si s milencom a bud "stastna". Nechapem, co tu vlastne riesis?
A ten tvoj milenec asi vie, preco sa nikdy nerozvedie, ze? Mozno by si bola prekvapena, aj s tymi otvorenymi ocami.
Tvoj pohlad na danu situáciu je aktuálny......priatel do ktorého si momentalne zalubena nie je jediny na svete ...zalubila si sa uz 2x ...1x do svojho manzela 2x do svojho momentalneho "milenca" ak ho tak môzem nazvat....kto tvrdí ze ostaneš sama ? ved môžeš sa zalubit opatovne....stastie je v tvojom vnutri je to relatívne ale čo je pre teba stastna nebyt sama ....ok ak je toto byt stastna bude to nebudeš sama !!! ved zivot nekončí rozvodom - si teraz na dne ok kazdy mame také dni - nebudem ti tvrdit ze to potrvá par dní tyzden - bude to ešte tazké rozvod taky je - odstahovanie - vysvetlovanie - neviem či mate deti nespomínas....takze mysli nato, ze vzdy môze byt horšie - mysli nato, ze ak si na dne pojdeš krasne uz len hore - je to momentalne tvoje obodboie a to pominie a bude dobre - rozvedieš sa budeš chvílu sama a potom sa znovu zamiluejš a vieš čo BUDES STASTNA !!!! drzím palce neboj ........sama som len matka amateraka a tiez sa učim zit
@paula145 no ale ty tiez posudzujes vztah svojho milenca.....a ty ako vies, co sa NAOZAJ v ich manzelstve odohrava? Lebo "vidis"??? Sa nedaj vysmiat....vidis len to, co chces vidiet.
@obsadenemeno som realista, vidím čo vidím a nenamýšľam si ... nejdem do detailov všetko opisovať, lebo čokoľvek napíšem, bude použité proti mne ... nepotrebujem čítať také komentáre ... ak nemáš dosť svojich starostí, odbavuj sa inde ... končím túto diskusiu
@paula145 pozri, ty si vobec nepochopila, co sa ti tu zeny snazili povedat.....to o tom stasti.....a to to, ze aj keby si ziskala muza svojich snov aj tak by si nebola stastna...ako ti ludia, co maju vsetko, kopu penazi, najkrajsie ludske exemplare za partnerov, zdravi su....a aj tak castokrat nie su stastni, maju vsetko a uz nemaju o com snivat, nic ich uz nevzrusi, lebo vsetko je na dosah......Lebo stastie je STAV MYSLE. Nezavisi od toho, co mas, alebo ak ano, len na kratku dobu. Ludia, co su naozaj stastni toho vela nemaju..... ale maju stastnu mysel..... lebo vedia, ze ich pocit stastia nezavisi od vonkajsich okolnosti..... no ale toto ty nepochopis, lebo si len ides svoje lebo proste ty CHCES.
A nie, nie je to vela, co chces. Ale si to TY, kto sa o to musi pricinit. Nejaky nahodny chlap ta stastnou neurobi, a ak, tak len na kratku dobu (kym odoznie orgazmus 😲 ).
A pravdou je, ze ak chces byt naozaj stastna, vysporiadaj si to s manzelom. Lebo predstav si, ze fakt najdes toho svojho superchlapa a oooops, otravny manzel stale v zavese..... co s nim? Bude ti otravovat tie chvile stastia uz len svojou pritomnostou....dokelu, zase som ti posrala ten idealny obrazok.... 😒

@tiper24 vibrátor ma nepobozká