icon

Chcem byť ženou v domácnosti: Skúsenosti a tipy od ostatných žien

28. nov 2024

Ahojte,

Predtym, nez ma tu odsudite - mam 26r, roky pracujem full time, zaroven som nedavno nastupila na externe studium VS. Viem sa o seba postarat (len pre rypalky, ktore sa pri tejto teme urcite najdu).

Ale chcela by som byt zena v domacnosti - tzn. Muz pracuje a zena “udrziava ohen”, domacnost, vari, pecie, nakupuje, riesi vsetko tak, aby fungovalo atd.
Tieto cinnosti ma velmi bavia. Chcela by som sa starat o muza a tvorit nam ten “tip-top” domov.

Asi vela zien to ma podobne, ale okrem toho este chodia do prace + deti, pridu domov a nezastavia sa az do vecera… su unavene, vycerpane, znicene, zanedbane (to nie je urazka, ale fakt - na zeny je toho proste vela, ked sa to tak spocita dokopy, praca + domacnost, tak robia aj 13hod denne, vikendy samozrejme tiez). Ja tak proste nechcem zit.

Su tu zeny, ktore funguju tymto systemom? Ze muz dobre zaraba (kludne aj nadpriemerne) a vy ste zienky domace? Vedeli by ste mi povedat, ako to u vas presne funguje, ako vam to vyhovuje, co nevyhovuje atd?

maciatkolulu
29. nov 2024

@beatinka máš odvahu dievča.... Zožerú ťa aj s topánkami a ajhľa,ak ty si v takej pozícii,že ukazuje sa prstom,že ta živí muž a pritom....ale veď každy nech sa stará o seba. Ideál.

darmasiswa
29. nov 2024

@slniecko5 nezavid dochodcom, vobec nie je standart, ze maju 1500, to si kde nabrala? samozrejme, su aj taki, ale dochodcovia nad 70 je podpriemer. a zadarmo maju co okrem cestovania? netaraj, a nezavid, radsej im dopraj, oni uz nemaju moznosti, ako si privyrobit, narozdiel od ludi v produktovnom veku.

kylie1983
29. nov 2024

@kassandra25 vidím ze nechceš pochopiť co pisem, tak ti to napisem jasne. Nie je vsetko len čierno biele, my sme takto šťastní, spokojní. Vyhovuje to nam všetkým s ostatná rodina sa do nas nestará-to je myslim základ dobrého fungovania. Zamestnám sa hocikedy, mám skončenu školu ktorú si dovolím tvrdiť ze ty by si nedala, dost špecifickú. Pracovala som dlho v manažmente, teraz som doma. Pretože sme sa tak dohodli a netolerovala by som mužovi tie iste veci ako ty, mozes mi veriť. Neviem akú mas ty zlu skúsenosť, ale rodina môže fungovať AKOKOĽVEK ako im to vyhovuje. Mier s tebou.

slniecko5
29. nov 2024

@darmasiswa och, akože prečo by som mala závidieť? Len konštatujem. Zw niektorým sa zdá vysoký príjem pre rodinu 1700 eur. Porovnala som to s dôchodcami, ktorí majú podstatne nižšie náklady na život.
Priemerný dôchodok je 600 eur, 700 nie je nejaká extra výnimka.

kassandra25
29. nov 2024

@maciatkolulu no ja sa o teba vobec nebojím, ani ma ty s tvojím večerom vobec nezaujímas. A ber si tu príklad z prispievania ostatných žien, lebo smajlíky zodpovedajúce veku 14 rokov tu veru nepouzíva ani jedna.

darmasiswa
29. nov 2024

@slniecko5 mozno som zle pochopila, tak sa ospravedlnujem

kassandra25
29. nov 2024

@kylie1983 iste som za len krátku dobu takehoto oddychu, ale zasa visiet muzovi komplet celý zivot na krku, ze a daj, to si nese svoje následky. Ak je to len krátka doba, co je prospesné pre tú zenu, aby teda aj doma bola, upratala riadne, atd, to je uz iná káva.

darmasiswa
29. nov 2024

@slniecko5 tema dochodcov je velmi citliva a narocna, vacsinou neostavaju v pare, skor ci neskor jeden odide, vacsinou maju xy chorob a vydaje na liecbu a lieky, ktore dosahuju vysku aj niekolko stovak, ak su dvaja, mozu to zvladnut, ale jeden s dochodkom 400-500 eur, ma nedostojne dozivanie, preto som reagovala, lebo citila som sarkazmus lutovanim ich, a navyse, ze maju vela toho zadarmo

kassandra25
29. nov 2024

@kylie1983 este dve veci : 1) neporovnávaj s tebou a tvojou "specifickou " školou, ktorú ty dáš, 2) ja som mojmu mužovi nikdy netolerovala život s milenkou, to som písala o inom prípade, nie o mne samotnej, zle si to vnímala, ja som vždy pracovala a mna nikdy este nikto nezivil. Ja som uviedla, ze moj chlap, dalsí, opustil svoju ženu, kvoli mne, lebo tá nikdy nepracovala a on to neuniesol mat takeho lenivca a vo mne videl vzor pracujucej ženy, podobnej na jeho vlastnú matku, ktorá tiez nonstop robila, nebola živená, bola odkázaná jedine na vlastné nohy.

silvia2013
29. nov 2024

@mabenn väčsinou su tieto ženy fiktívne zamestnane u manželov vo firmach za minimálku.

slniecko5
29. nov 2024

@darmasiswa chápem hej

lion777
29. nov 2024

Vyskúšaj , uvidíš . Ak ťa to baví, není o čom. Možno sa ti neskôr zmenia priority.

lenkakravcova
29. nov 2024

@kassandra25 Čo robíš profesionálne? Lebo to znie dosť hlúpo a zatrpknuto, čo si napísala..

tiezjedna
29. nov 2024

@silvia2013 skús skočiť do reality... "fiktívne zamestnávanie" bežalo v 90., kedy sa dalo čarovať, brať úvery na kdekoho a neplatiť a tak podobne. Dnes fiktívne zamestnanie neprinesie nikomu nič. Aj z minimálnej mzdy musí zamestnávateľ (manžel) platiť odvody a na druhej strane manželke minimálna mzda (= minimálne odvody) nedá nič, len smiešne odvody, z ktorých jej raz (možno) vypočítajú smiešny dôchodok. V súčte je to úplná blbosť, obzvlášť s prihliadnutím na to, že si tým "fiktívnym" mala predpokladám na mysli to, že je tá manželka zamestnaná len na oko a pre firmu nerobí vôbec nič.

kassandra25
29. nov 2024

@lenkakravcova ked si to tak zhodnotila, naco by ti bolo, co robim profesionálne. Prispela si hadam autorke na jej tému , ale viacej ťa zaujímajú ostatné s vedľajšími vecami. Ja nie som z tých, ktoré manzelia živia fiktívne vo firme za mensí plat. Ides sa tu zaoberat naoko mojou osobou, ale v prvej časti vety vyslovíš hneď ze písem hlúpo, tak si odpovedz sama ty múdro

tiezjedna
29. nov 2024

@kassandra25 všetky sme tu pochopili, že ty si teraz v každej vete potrebuješ dokazovať, že si lepšia než ex tvojho muža 😎 A už to, že túto potrebu máš a dokola urážaš niekoho, koho si on kedysi sám dobrovoľne vybral, o tebe vypovedá viac ako si myslíš 😉

lenkakravcova
29. nov 2024

@kassandra25 čisto zo zvedavosti ma to zaujíma. Ak je to ale tak tajná pozícia, tak si ju nechaj pre seba. 🙄😅

llull
29. nov 2024

Pocuvajte. Zamysleli ste sa niekedy nad touto vecou...ale normalne sa vyjadrite... Ked sa vam narodi postihnute dieta, tak kazdy od vas ocakava, ze presne takto zostanete doma a budete len otrok domacnosti a skakat okolo nevnimajuceho tvora a menit mu plienky do konca jeho (a vasho) zivota. Takze zamyslite sa nad tym, ked nabuduce budete odsudzovat zeny co sli s takym plodom na potrat alebo ho dali potom do ustavu. Okej 🙂 ? Moralistky hlavne ;)

luccija
29. nov 2024

@kassandra25 prečo žena, ktorá nepracuje rovná sa šmudla sediaca na gauči cakajuca na muža?veď oni nemajú reťaz na nohe.Rovnako je smiešne, že keď bude žena doma muž sa zahladi do ambicióznej kolegyni.Muzi zamestnanych žien nepodvadzaju?Možno si ta doma sediaca žena nájde vo fitku rovnako doma sediaceho muža, alebo muža na RD, lebo žena utekala do práce, lebo ju to doma nebaví.Toto je vždy taká vďačná téma buď čierne, alebo biele.Tiez som bola zopár rokov doma dlhšie za svoje našetrené🙂ale samozrejme, že väčšinou ťahal muž a boli to najkrajšie roky a nepresedela som ich prib telenovele

tiezjedna
29. nov 2024

@llull myslím si, že sa tieto dve situácie absolútne nedajú porovnávať.

moncici7
29. nov 2024

@jaja1979 uvazovala si aj o tom, ze predpokladajme ze je ta zena zabezpecena a vychova spokojne vzdelane deti, lebo ked sa detom venujes je to vidiet a venuje svoj cas a energiu do rodiny ktoru najviac miluje a ta rodina si to uvedomuje, lebo ma muza ktory si ju vazi a deti ktore jej to oplacaju, lebo su uspesne a na stare kolena sa o nu postaraju lebo si uvedomuju ze maju za co. Nie je toto lepsia investicia ? Rozhodne je 😉

sasa1310
29. nov 2024

príjem muža v čistom 1700 eur a ty chceš ostať doma? Som teraz oplula monitor. toto má byť nadštandardný plat? A z toho platu chceš aj ty fungovať, aj investovať, aj sporiť, aj zdravotku si platiť 😀

moncici7
29. nov 2024

@luccija zeny doma vyzeraju ovela lepsie, a vela pravdy je v tvojom prispevku,to je take typicke slovenske doma = teplaky, dnes je ina doba. Zena doma je o 11 na nechtoch 13.30 u kadernika a medzitym niekde na obede, ach milna predstava o dnesnej zene doma

llull
29. nov 2024

@tiezjedna daju,ver mi, je to to iste a mas na krku este to dieta

silvia2013
29. nov 2024

@tiezjedna môj názor nezmeníš. Pooznám veľa takých žien. Dochodok nie je jediný príjem, ktorý možeš mat na dôchodku. Zjavne nepoznáš nič iné.

mateson2004
29. nov 2024

Nechápem, na čo si vôbec založila takúto debatu.Ak si s tým OK, budeš tak šťastná tak ti môže byť ukradnuté ,čo si o tom kto myslí. Keď nájdeš k sebe chlapa ako si predstavuješ (možno už ho.máš , nevieme🤷) myslím hlavne čo sa zárobku týka, tak nie je či riešiť. Za seba napíšem , že ja by som úplne takto asi nedokázala žiť. Pre mňa by bolo ideálne chodiť do roboty tak pondelok-streda-piatok🙃. Možno aj utorok-štvrtok by stačilo 😀 Ale musím chodiť normálne😢

katik22
29. nov 2024

My tak žijeme .. a vyhovuje nám to obom.. aj keď mne niekedy práca chyba .. ale pred tým som pracovala veľmi veľa s ludmi.. a keď si na to spomeniem, tak mi je zle😄 a nájdem si nejaku aktivitu .. a aj napriek tomu, že zatiaľ nemáme detičky .. mám furt čo robiť .. samozrejme bola to dohoda oboch strán.. návrh prišiel od môjho manžela .. a kým k tomu prišlo, že som ostala doma, sme sa veľa rozprávali, lebo mi bolo blbe ostať doma .. ale nakoniec sme dospeli k tomu, že to ideme skúsiť takto 🙂 o babo sa snažíme, tak dúfam, že čoskoro príde .. ak máš tu možnosť .. a chceš byt zienka domáca .. chod do toho.. nie každý má takú možnosť . Hejty si nevsimaj,,, tie sem tam aj ja dostanem.. ale v konečnom dôsledku od ľudí, Kt má ani nezaujímajú

drahomirrra
29. nov 2024

Presne som vedela, ktore nicky sa tu zhrnu 😁

katik22
29. nov 2024

@drahomirrra milá Drahomírka.. 🙂 to je milé, že stíhate takto sledovať nicky .. 😄😄to napr ani ja nestíham, ako zienka domáca 😂

nyusika
29. nov 2024

@sasa1310 muž bude jesť suché rožky...a ona žiť týždeň ako hviezda z 1700 eur a zvyšné tri týždne jesť s mužom tie suché rožky.
S láskou nakrájané na kolieska 😁😁😁😁😁