icon

Chcem ísť bývať k priateľovi ale rodičia to nevedia pochopiť.

kika419
4. jún 2018

Dobrý deň... Chcela by som radu od vás pretože viem že ste skúsenejšie. Mám 19 rokov a chcem ísť bývať k priateľovi problém je ten že moji rodičia to pochopiť nevedia mama sa obracia nato že je chorá a že mam.byť doma.pritom.viem že to neni naozaj také zlé normálny kolisajuci sa tlak. Ale viem že ked.budem doma nebudem mať nikdy nic nepohnem sa .nemam.tu ani.vela kamaratok takže som.celý den zavreta a strážim súrodencov.. naozaj.neviem.co.mam.robit... ďakujem naozaj za každú radu

Strana
z3
mrkvicka060
9. jún 2018

V zivote by som sa nevydala, ak by som predtym minimalne rok-dva nezdielala s mojim nastavajucim spolocnu domacnost... To je fakt rada nad zlato :-/

lienka_snehulienka
9. jún 2018

@kika419 Držím ti palce. Na svoj vek vyzeráš, že to máš celkom rozumne premyslené, aj čo sa budúcnosti týka a nepripadáš mi ako nejaké rozmaznané decko, čo nevie, čo od dobroty, takže ja ti fandím 🙂 Mama tvoj odchod časom určite rozdýcha, najmä, keď uvidí, že sa od nich nechceš úplne odstrihnúť, ale si ochotná pomáhať aj naďalej, len nie v rovnakej intenzite ako doteraz. Pre ňu je to nová situácia, možno mala celkom iné predstavy o tom, ako sa tvoj život bude vyvíjať (mamy to tak občas majú naplánované 🙂 ) a nevie, akým spôsobom ti to má povedať, tak to hrá na city. Ale ak jej zdravotný stav naozaj nie je vážny a ty neplánuješ pretrhnúť všetky kontakty, môžeš mať svedomie čisté. Okrem toho, ak tie čísla, čo si tu niekde písala, sú vek tvojich súrodencov, tak to už predsa nie sú úplne nesamostatné deti, ktoré by potrebovali strážiť a kontrolovať. Naopak, v takom veku sa už aj oni môžu zapájať do pomáhania v domácnosti - určite zvládnu poupratovať, môžu pomáhať s varením, s nákupmi atď. A o školských povinnostiach ani nehovorím, s takými veľkými deťmi snáď nemusí robiť domáce úlohy nikto, tobôž sestra, ktorá chodí do práce.
Reči o tom, či je dobré bývať s priateľom “nadivoko”, nerieš. Každý to musí vedieť podľa seba. Poznám ľudí, čo spolu pred svadbou nebývali a rozviedli sa, poznám takých, čo spolu bývali a rozviedli sa, poznám takých, čo sa brali po troch mesiacoch, lebo “museli” a sú spolu doteraz... je iks možností, ako môže dopadnúť hocijaký vzťah, ale to, čo v ňom má rozhodujúcu rolu, nespočíva v dĺžke chodenia a spoločnom bývaní/nebývaní.

stanulienkat
9. jún 2018

@sasesoe jej manzel sa asi nepripravoval. Keby si vyskusali pred sobasom spolu zit bez papiera, tak sa tomu mohli vyhnut. Jeho byvala zena si povedala, ze ona nebude robit nikomu sluzku 🙂 zadarmo a chcela sa stoj co stoj vydat. A takto to dopadlo.

sticker
persica
9. jún 2018

@stanulienkat Co sluzku...ved on aj navari, napecie. Na svoj vychyreny zakusok ma ulovil 🙂
Moja babka kedysi hovorila, ze musi to tak byt, ze dobry muz ma zlu zenu a zla zena dobreho muza, aby bola rovnovaha. Tak ja som ako mala vyhlasila, ze sa nikdy nevydam, lebo ja by som vychytila zleho 😀
To tak na odlahcenie.

kika419
autor
12. jún 2018

@lienka_snehulienka dakujem vám veľmi pekne 🙂 no z mamou sme sa už uzmierili aj ked sme sa nemohli rozprávať osobne lebo by sme na seba len kričali sme si písali smsky a pochopila ma . S priateľom je to fajn a na budúci mesiac sa chystáme na pár mesiacov do zahraničia k jeho známym a tam skúsiť prácu.. Ďakujem vám 🙂

cecilia68
12. jún 2018

@pieksamaki Ja som určite staršia od jej maminy, tak nechápem, z čoho je mamina taká "unavená", keď sa o celú domácnosť a všetky deti vždy postará mladá ?

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
cecilia68
13. jún 2018

@pieksamaki Niečo si mi napísala a vzápätí zmazala :(

Strana
z3