Chcem od muža veľa?
Ahojte. S mojím partnerom sme spolu necelých 5 rokov. Prešli sme si už rôznymi krízami aj odlúčením. Máme 2 deti 2 ročne a 1 ročné. To že sa máme radi, to vieme, o tom sa nedá pochybovať. Problém nastáva inde. Ja mám 22, partner 29 rokov. Donedávna sme bývali u mojich svokrovcov, s tým, že svokra si zakaždým presadzovala pravdu a vznikali hádky. Pred časom sme sa presťahovali a Problém pokračuje, ale už len vo 2jici. Muž chodí do práce na 3 zmeny. 2x ranná 2x nočná a 2x poobedná. Spí po rannej lebo skoro vstával, spi pred nočnou lebo ide do nočnej, spí dlho pred poobednou a samozrejme na voľno vyspava lebo je unavený a na druhý deň lebo ide zase do práce. Ja sa starám o domácnosť, deti. Keď ma voľno, alebo je doma s práce chcem aby sa nám viac venoval, len to tvrdí že mu nedoprajem oddych. (Kto ho dopraje mne??) Deti neprebalí, hlavne keď sú pokakane lebo to sa neda.. Nevstane ku staršiemu dieťaťu, ved je tu mama. Ja som nevyspata, nervozna. Sem tam ide s kamošmi von, ale mňa nezobral už pekne dlho nikam, ani žiadna romantika doma. Ja sama von nemôžem, lebo nezvládne byť s menším dieťatkom, pretože je na mňa fixovaný ( ale moja mama a svokor to zvládnu).. chcem tak veľa aby som bola v jeho očiach zase žena? A nie len sluha a matka? Snazim sa, maľujem sa, stále mu nestačí, dať mi kompliment neexistuje. Hlavne nech je všetko porobené. Ešte skritizuje, že nevidno že som upratala. Chcem aby sa mi venoval viac ako zene a našim deťom ako otec. Sem tam mi pomohol s domácnosťou. A nech menej spí. Chcem od neho veľa? Ved ja sama spím málo, napriek tomu robím všetko čo je treba. A to čo málo mi sem tam pomôže a to málo čo sa venuje deťom, keď chcem od neho viac mi ešte povie, že mi nemusí pomáhať vôbec. Som zúfalá.
chýba a kritizuje že už nie som to čo kedysi som krásna
@nominativ stotoznujem sa s tvojim nazorom, mna osobne celkom dojima ten pristup mama operie, mama prebali, mama okupe, mama ide k lekarovi s dietatom, mama odvezie/dovezie dieta zo skolky, mama utrie, co dieta rozlialo, mama povysava.
Ja chapem, ze chlap, co robi 12tku a hodku cestuje do prace tak nepomoze, lebo vacsina je uz urobena ked pride vecer a dieta/deti spia. Chapem, ze chlap, co robi 8ku a hodinu cestuje do a z prace je unaveny, ale myslim, ze aspon prezliect dieta, dat mu najest zvladne.
Akonahla zena zacne pracovat, tak potom ma toho podla mna o dost viac, ak jej prischne este aj domacnost, organizacne veci okolo deti, mysliet na to, ze treba kupit zimne topanky aby deti nezebali nozicky v backurkach.
Kapitola sama o sebe je, ako su niektori chlapi obskakovani vlastnymi matkami div nie do dochodku. Dojima ma, ze 30 rocnemu muzovi treba poskladat oprate veci do skrine, odlozit prazdny tanier spod nosa a polozit mu plny pred nos, kupit mu trenky, lebo sa nemnozia v sufliku 🤷♀️
@neznamaznama keď vidím aký vie byť chlap, keď si sem tam nájde čas na rodinu. Vtedy je skvelý, ukážkový otec, milujúci..inak ani neviem
@qwer2019 Uz v 20tke si sa citila na rodinny zivot, deti, tak preco si to teraz neuzivas? Zaroven ti chybaju vylety, chodenie von. sloboda pohybu, ako ked si nemala deti. Vsetko mat naraz sa neda. Kym su deti male, je to proste zahul. Treba pockat, kym podrastu. Muz by mal zmenit pracu na denne a viac sa venovat detom.
U vas sa zbehli faktory, ze si prilis mlada mala deti. On zije pracou, ty detmi, zijete si dva vlastne zivoty, on vonku, ty doma a navzajom si vykrikujete, kto to ma tazsie. Vymente sa a zbadate obaja, ze ani jedna strana to nema lahke. Len s tym, ze praca a platenie uctov su povinne a mat deti nie.
Zase vela zien si pochvaluje mat deti v mladom veku. Ze mali dost energie, sily ich zvladat a ked boli velke, stihli si uzit vsetko, co zameskali.
@qwer2019 mna zaujalo nieco uplne ine. Ste spolu nieco cez 4 roky, pocas toho niekolko kriz a odluceni. Pocas par dobrych tyzdnov medzi odluceniami ste do takeho nepevneho vztahu priviedli dietatko, po dalsich krizach a odluceniach hned dalsie. Taky vztah nestoji na pevnych zakladoch a vsetko ostatne je len a len dosledok tohoto 🤔
@qwer2019 môj partner tiež takto funguje... Robí na smeny... Akurát nie 2-2-2- ale po týždni čiže týždeň ráno týždeň poobede týždeň nočná... Toez prespi toho veľa a ja som na deti sama... No ako už uviedli ženy vyššie nikdy by mi nenapadlo mu to vyycititat keďže sama som tak robila a viem ako to dá človeku zabrať... Toho spánku v to to prípade nieje ver mi NIKDY DOSŤ! som rada aj za to,, malo,, čo spraví pomôže...
Cele zle. Divoke obdobia, mlada 22 rocna mamicka s 2 detmi. Bez manzela,len s partnerom,ktory sa nechce venovat rodine...Naco?? Ked nepomahal s 1, nerobim si 2 decko. Bez manzelstva,bez pomoci,bez zaujmu z jeho strany..Naco preboha?? Kde je vzor pre deti?? A ,ze robi na smeny a potrebuje stale spat? Co vam hrabe?? A zeny,co robia na smeny, im kto robi full service?? Co su to za hlupe obhajovania leniveho chlapa? Naco by mi bol taky chlap?? Na nic.. Treba si urobit do 25 tretie decko, mozno sa zmeni.🙄
Moj tatko tiez robil na smeny a to sa riadne fyzicky namakal, ale ked dosiel domov tak ziadne dlhe vyspavanie, lebo ho cakala praca okolo domu a na zahrade. @qwer2019 nepride ti divne, ze ti povie, ze ste rodicia tak travit cas ako par nieje vhodne a ze zaroven sa detom venovat nechce? Darmo si budes lamat hlavu nad nim, ked ocividne mu to tak vsetko vyhovuje a nic menit nechce.
Mne pride ako najvacsi problem to ze stratil zaujem o teba ako o "zenu". Vyzera ze ta bere ako sucast domacnosti. Co sa tyka hlavne malych deti tam vela muzov nevie moc s nimi. Domacnost casto visi hlavne na pleciach zeny obvlast ked je na RD a faktom je ze vsetky tieto veci okolo deti a domacnosti by sa ti robili s vacsou chutou keby si od neho dostala nejaku spatnu vazbu. Nemyslim tym ze ti musi dakovat za kazde jedlo ci umyty zachod ani ty mu nedakujes za kazdu vyplatu co prinesie. ALE vidno ze nestoji o teba ako zenu. A hlavne si velmi mlada. Mas 22 rokov. Radsej vecer pozera telku alebo hra videohry akoby travil cas s tebou obzvlast ked deti spia. A o spolocnych aktivitach mimo domu ani nehovorim. Bohuzial nevidim to ruzovo do buducnosti. Ako chapem ze su pohodlny muzi ale toto nema nic spolocne s tym ze ci chlap tuzi alebo netuzi po svojej partnerke. Nadrzany chlap skoci po zene aj po 12 hodinovej sichte.
Hlavne sa sustred na pracu a dobru antikoncepciu, keby si nahodou zostala s detmi sama, lebo sa z problemov nevyhrabeš Vyhoda je, že v 40ke budeš mat dospele deti a hlavne sa dožiješ aj pravnukov, čo je vzacne. Aby ti mladost nepretiekla celkom medzi prsty dalšie dieta by som teraz nemala, aby si mala peniaze ked začneš chodit do roboty a ked deti podrastu, tak aj začať žiť ,a nezavisiet hlavne od tvojho muža, ktory investuje malo zaujmu do rodiny
@nominativ ta pani co sa stazuje, ze robi sluzku sama stale ich obskakuje predpokladam. A ze muz nie je na umyvanie riadu? Akoze chapala by som ak by chlap robil na 25 arovom pozemku terenne upravy, ak by betonoval polku jari ale ak ziju v byte alebo v sucansych domoch so 4arovym pozemkom? Ja obcas pokosim, lebo sa potrebujem odreagovat od kolotoca umyt dlazku, utriet prach.
Muz ma podla mna tie iste predpoklady postarat sa o dieta okrem kojenia. Netreba mat specialny kurz na stavanie kociek do komonika.
@qwer2019 a myslíš, že toto ti bude stačiť na celý život? Nie som zástanca rozchodov, vždy si myslím, že treba o vzťah bojovať, ale bojovať musia dvaja a tu sa mi zdá bojuješ len ty.
Aktuálny príklad... muž má 10 dni dovolenku. Trčíme doma, boli sme len v obchode, z ničoho nič sa vychytil s kolegami do krčmy. Naozaj som ja tá zlá? A to nehovoriac že dnes má naša dcéra sviatok.
@qwer2019 ako dlho robi takto na zmeny? To,ze vela spi sa mu necudujem. Aj ty si unavena,ale je ine byt unavena z deti a ine z roboty. Vam by pomohlo vymenit si ulohy. Ty robit na zmeny a on na matersku,potom by ste lepsie pochopili jeden druheho. Predpokladam,ze to nebude mozne. Tak si aspon raz do mesiaca vybavte niekoho na strazenie a chodte sa zabavit alebo do kina kamkolvek len nech ste spolu. A bohuzial takyto je zivot s detmi a este ked robi na zmeny to je velmi tazke. Nemoze si najst inu robotu?
@qwer2019 muž má 10 dní dovolenku a ty s ním trčíš doma? ved sa zober a chod si oddýchnuť ty, ked jemu sa nechce nikam, nech si užije deti a to, že materská je "pohoda"
@qwer2019 a kam si pozvala pocas tych 10 dní svojho manzela? ake aktivity pre vas si mu navrhla?
@zmrzlinka2021 von, že by sme si mohli ísť niekam sadnúť, poprípade kino.. namiesto toho som mala u nás doma 2x svokru a raz jeho opitých kamošov

darmo clovek hodnoti a sudi, ked nebol v kozi ineho a ako sa hovori nechodil v jeho topankach, trosku empatie, komunikacie 🙂 byvaju aj horsie problemy medzi partnermi