icon

Chcem opustiť partnera. Našla som si iného

klaudiam
16. nov 2010

ahojte maminky,prosím vás neodsudzujte ma, aj ked viem, že takých bude asi dosť. s partnerom sa poznáme takmer 3 a pol roka, nie sme zobratí,po dvoch mesiacoch známosti som otehotnela, zostali sme spolu, máme krásneho syna. no pred pol rokom prišiel problém, z mojej strany. stretla som niekoho, s kým mi je super, rozumieme si a chceme spolu žiť. terajší priateľ už zohnal byt, čaká sa len na to, kedy to ja poviem tomu môjmu. len neviem naozaj ako.súčasný partner mi nijako nikdy neublížil, je to super chlap, miluje malého a viem, že aj mňa. lenže ja nemôžem takto žiť ďalej,keď ma to stále ťahá niekam inam. boli ste niekedy niekto v takejto situácii??? ☹

grenadinka
24. mar 2011

@zufalka1 mozno je to pre teba blbost, ale myslis na deti? co ak oni svojho otca miluju a ako budu niest to ze uz neuvidia otca kazdy den, ale len raz za dva tyzdne? vies ja si myslim ze v prvom rade ma matka mysliet na deti, nikdy nemozes vediet ako sa druhy chlap bude chovat k tvojim detom, hovorit moze co chce. takisto som zastanca nazoru ze clovek nie je monogamne stvorenie, menime partnerou, je to prirodzene. ale odist od chlapa ktory ma rad zenu aj deti, stara sa o ne. je podla mna vrchol , mozno by stacilo pockat a skusit sa aspon na cas , kvoli detom premoct. su chlapi alkoholici, suknickari alebo biju svoje zeny a deti. to je dovod okamzite odist od takeho muza. kazda z nas ma ocividne iny nazor na tuto situaciu. nechcem sa stebou hadat ktora z nas ma pravdu. a tiez trosku predbiehas udalosti moje deti maju jeden a dva roky. mame zdravy vstah, neviem preco si myslis ze kazdy musi mat taky vstah ako ty a tvoja mama. kazdy sme iny a kazdy sa chova inak . proste som si napisala svoj nazor - ty svoj a dufam ze si nebudeme skakat do vlasov
😀

zufalka1
24. mar 2011

@grenadinka vobec si nechcem skakat do vlasov. kazdy ma pravo na svoj nazor, ja nehovorim, ze ten moj je spravny. chcela som iba, aby sa baby, ktore rozmyslaju opusit partnerov, pozreli na to aj z tohto pohladu

ellit
24. mar 2011

ahoj, tazko sudit, ked to clovek nezazil. Len zamilovanost je jedna vec a laska druha. Treba si to velmi dobre premysliet, lebo cesta spat uz nemusi byt mozna. Skus si to zobrat zo strany svojho terajsieho partnera s ktorym zijes. Keby stretol niekoho druheho a opustil ta aj s malym, len preto, ze je zamilovaný do nejakej inej. Pritom ty si nespravila ziadnu chybu, milujes ho, staras sa o maleho.....Nehovorim, ze mas ostat pri nom, len to treba poriadne zvazit, lebo mozes casom prist na to, ze ten pravy pre teba uz nezaspava kazdu noc pri tebe 😒

ellit
24. mar 2011

a co sa tyka obetovania sa matky detom....a byt s ich otcom len koli nim. Na to by som tiez netvrdila ,ze obetovat sa a ostat je ta jedina spravna vec. Ked su take malinke tak je to mozno to najspravnejsie, ale napriklad moja mama ostala s otcom vraj len koli nam. Inak by sa uz davno rozviedla. Keby sa nas uz ako vacsie dcery opytala aspon na nas nazor, mohla zit dneska uplne inak a mozno s muzom, ktory by ju naozaj miloval a vazil si ju. Otec uz sice tri roky nezije, ale mama je dodnes na antidepresivach a aj ked ma 55 rokov, vyzera na 70. Je ztrhana, unavena a znicena zivotom, ktorym presla len koli nam DETOM :( a mohlo to dopadnut uplne inak.
Takze ja by som pri malinkych detoch urcite neriesila odchod od partnera.....ale pri vacsom dietati, ktore to vie pochopit je to ine. Ono otca nestrati, iba sa s nim uvidi menej casto a tie ich spolocne chvile budu mozno ovela intenzivnejsie ako keby sa videli pol hodiny vecer kazdy den. Ten odchod samozrejme myslim ak nieje v rodine tyranie a ublizovanie zene a detom. Ci uz fyzicke, alebo psichycke....ale to je nam kazdej uplne jasne 🙂

adkoalauri
24. mar 2011

@ellit Jednoznačný súhlas. Naši sa rozviedli, keď som mala 10 rokov, brat 7, neboli u nás každodenné hádky, ale aj napriek tomu sme aj my deti cítili, že je v rodine napätá situácia, niečo nie je v poriadku. Ja by som jednoznačne odišla od partnera, či sú deti malé, alebo veľké, keby som videla, že pre záchranu manželstva sme urobili všetko a ešte to nie je dobré. Rozviedli sa rodičia, napriek tomu nám, deťom, ani jeden jediný krát nebolo povedané, aby sme sa s otcom nestretávali, aby sme babku nešli pozvieť - pritom si to moc nezaslúžila, podporovala otca a nestála na maminej strane, pritom on bol na vine. Dieťa sa cíti dobre len v usporiadanej rodine.

ellit
24. mar 2011

@adkoalauri ty si zlatunka, staaaaaaaaaaaaale cakas toho Davidka 🙂 uz si v 44tt 🙂))))

blanblan
24. mar 2011

Viete co? ja som sa chcela rozist s priatelom a v tom som zistila ze som tehotna. tak som "musela" ostat. A myslim naozaj musela ak som chcela pre svoje dieta aky taky zivotny komfort. Dnes sme stale spolu mala ma 3 a pol, tiez som sa medzi casom zalubila ale myslim ze ak raz odidem chcem radsej ostat sama ako s niekym inym. To obdobie zalubenosti je krasne ale nikdy nevies co z toho bude lebo aj s mojim terajsim to bola kedysi velka laska a co je to teraz? Myslim ze idem rovnou cestou k antidepresivam ako mama ellit, no zivot slobodnej mamy si vobec neviem predstavit myslim ze by som to nezvladla a vsetky slobodne mamy velmi obdivujem ako to zvladaju a este aj s viacerimi detmi. A tiez sa obavam ze by manzel a jeho rodina obratili malu proti mne, pretoze ja som ta prisna a u ocina vsetko prejde.Takze ja ostavam 😅 prajem vela stastia divcata 😉

adkoalauri
25. mar 2011

@ellit No vidíš, doma mám presne 3týždňového Dávidka a tu ešte čakááámmm🙂))

marcincinova
25. mar 2011

Ahojte.Poraďte mi prosím čo mám robiť.Som vydatá skoro dva roky a naše manželstvo,nemám slov.Všetko sa to zmenilo po pôrode našej malej.Zo začiatku to bolo fajn aj keď sme spolu chodili,všetko super sem tam nejaké nezhody.Ale toto čo je teraz,niekedy,fakt niekedy je to super,ale je viac dní keď je to na nevydržanie.Bývame u mojich svokrovcov,ja tam nechcem bývať a tam vzniká problém.S manželom sa hádame a on si potom nedáva servítku pred ústa,ako sa hovorí.A za hocijaké somariny mi nadáva,ale nechcem to tu všetko písať,lebo by som bola veľmi vulgárna.Už som bola aj hlúpa,aj p...,aj natvrdlá a pre nejakú blbosť,uvediem príklad,to sa stalo dnes.Išli sme večer v aute po dedine a on mi hovorí zapni si ďialkové a ja že vidím dobre a on zase som povedal,že si ich zapni a nakoniec mi nato povedal,že mi hnusne povedané "nasra".Myslím si,že po necelých dvoch rokoch manželstva si nezaslúžim také nadávky.Aj keď viem,že niekedy robím aj ja chyby,ale také nadávky nepatria žene,ktorú by si mal vážiť.Ale to je len trošku s toho všetkého,ináč by som písala román.A na záver nemám odvahu od neho odísť,jednoducho sa zbaliť a ísť preč.Dodajte mi odvahu!Každý máme svoje chyby,ale tie nadávky sa mi hnusia.

katy1979
25. mar 2011

@marcincinova kde nie je uc ta nie je cesta a tu zjavne ucta nie je. nie si ziadna handra aby s tebou niekto takto zametal. Mas kam ist? mas z coho zit? ak ano neries a zbal kufre a prchaj. len to nadavanie este len pride ked odides ale potom pride sloboda. On sa nezmeni. a ked uz padaju nadavky nemas tam viac co uz robit. necakaj kym sa nadavka zmeni na facku

marcincinova
25. mar 2011

Ísť mám kde a peniažky?Materská.Ale nemám odvahu.Ale prečo je to raz super,alebo sa tvárime,že je to super.Neviem.Dokáže vzťah stroskotať na takých somarinách,nechápem.

ela2710
25. mar 2011

@marcincinova Podla mna - je to len moj nazor podla toho co pises, vela robi to, ze ste u svokrovcov, manzelia potrebuju sukromie, a nenahovarajme si, ze u svokrovcov sukromie je, sama som u nich zila do 5.mesiaca tehotenstva a bola som nesmierne rada, ked sme odtial vypadli, aj my sme sa tam hadali, aj nadaky padali, stale to bolo horsie a horsie - akonahle sme sa odstavhovali, zijeme samy a mame sukromie nas vztah sa uplne zmenil - samozrejme k lepsiemu. Navrhla by som manzelovi odchod od rodicov. Nemusite byvat hned vo vlastnom, viem, ze v dnesnej dobe sainak nez cez hypoteku alebo pracu v zahranici ani neda dostat k vlastnemu byvaniu. ´My byvame v najme, najom sa nam zvysil na 300 eur mesacne, ledva ledva nam to vychadza, ale vychadza a drzime sa dobre, nic nam nechyba, a i ked je to az 300 eur za naozaj maly bytik mame sukromie a nevahala by som zaplatit aj viac zato, ze sme konecne samy. Musis sa s nim porozpravat, povedz mu, ze ak sa jeho pristup nezmeni odides aj s dcerkou. Myslim, ze je vo velkom strese, prichod babatka do rodiny chlapi znasaju tazsie, pozornost zeny sa upriamuje len na drobca a chlap sa citi byt ,,na druhom mieste", moj nastastie taky nie je, ale viem, ze vela chlapov to tak berie, ja by som mu dala na tvojom mieste este sancu, treba sa s nim pozhovarat, bud sa zmeni, odidete a budete mat sukromie, alebo druha moznost rozchod a ak ta miluje, nema o com premyslat 😉

katy1979
25. mar 2011

my sme byvali s rodicmi az do leta 2010. odchadzali sme s mesacnym dietatom a nic sa nezlepsilo. tiez som myslela ze to je tym ze byvame u rodicov scasti som ho chapala ale chlapec sa vobec nezmenil ani po tom co sme odisli aj ked slubov tu uz bolo.
asi naozaj treba vyskusat odist a byvat sami a uvidis ci sa nieco zmeni. Otazka je ci este mas chut to riesit? ci ho este lubis?

ela2710
25. mar 2011

@katy1979 ahoj, podla mna to chce riesit...nie kazdemu to nevyjde, moj vztah sa zlepsil akonahle sme vypadli od jeho ,,skvelych" rodicov, s ktorymi nastastie nekomunikujeme dodnes - my sme tam mali toho vela, to tu teraz nechcem rozoberat, ale niekedy je naozaj natlak ked sa zije u svokrovcov, ja som tam zila tehotna, este som ani maleho nemala a uz sa to tam nedalo vydrzat, neviem si predstavit co by bolo keby som tam bola dodnes, asi by sme sa pozabijali. Niektori chlapi su nezmenitelny, ale vzdy stoji zato dat este jednu sancu, samozrejme pokial zena chce vztah zachranit, ale ak aj tu chlap premarni potom uz bohuzial nie je o com ☹

katy1979
25. mar 2011

vsak ano len si musi sama ujasnit ci to chce riesit a ako. sancu si zasluzi asi kazdy. len milion sanci uz nie.
ela vy ste to chceli asi zmenit obaja a hladali ste cestu a je to super ze vam to vyslo.
ja to vidim asi len zo svojho pohladu cierne teda moje skusenosti su take. mne to otvorilo oci toto spolunazivanie s rodicmi

marcincinova
25. mar 2011

Mám chuť to riešiť,ľúbim ho,ale niekedy si myslím,že nie.Neviem.Keď je všetko ok,tak je veľká láska.ja si myslím,že keby som odišla,možno až vtedy by si ma začal vážiť,lebo by ostal sám.A vtedy ma človek veľa času na rozmýšľanie.

ela2710
25. mar 2011

@katy1979 kazdy sme na tom inak, moja mamina tiez nemala stastie na chlapov, bola so mnou sama 2,5 roka, nemala to lahke ako slobodna 19 rocna maminka, ale zvladla to, jej vztah sa uz tiez neoplatilo zachranovat, kedze moj biologicky otec (nie je mojim otcom - adoptoval si ma v troch rokoch maminkin novy priatel) maminu zbil ked bola tehotna, tiez vo veci mal svoju ulohu aj alkohol. No treba zabojovat, ak ho miluje, nech skusi, ak sa nezmeni, tak prec od takeho chlapa, ja by som take urazky nestrpela, ved to pocuva aj to male dieta, preto si musia urcit svoje pravidla

katy1979
25. mar 2011

@marcincinova no tak ries holka ries. naber odvahu a sadni si s nim a porozpravajte sa.

staronova
27. mar 2011

@marcincinova -tak moja zlatá-vulgárne nadávky nie sú somarina!!! to si zapamätaj navždy. To je základ úcty vo vzťahu. Vyjadrovať sa vždy za každých okolností slušne. To si tak klesla, že mu to chceš prepáčiť a pokladáš to za somariny. A ver, že sa to bude ešte stupnovať do budúcností. Rozhodni sa správne a hlavne pre dobro a klud tvoj a tvojho dieťaťa. Baby, čo to prežili by ti vedeli popísať romány. Tiež čakali na zázrak a ten sa bohužieľ nestal.

marcincinova
27. mar 2011

Ešte chcem vyskúšať jednu alternatívu a to odísť do podnájmu.Skúsiť byť sami.Dnes sa s ním chcem porozprávať.

grenadinka
27. mar 2011

@marcincinova drzim ti palce a dufam ze bude tvoj manzelik chciet opustit svojich rodicov. poznam aj takych chlapov co ani za boha odist od rodicou. ale dufam ze ti to vyjde. 😀

marcincinova
28. mar 2011

Takže dievčatá môj manželík nechce ísť do podnájmu,lebo 200 eur je veľa za 1 izbový byt.Takže co dál?

severaseptima
28. mar 2011

@marcincinova 200 eur vobec nie je vela za 1 izbovy byt...my tolko platime za fakt mini-garzonku...ale chceme ist odtialto do konca maja prec lebo je to tu fakt male 😀

marcincinova
28. mar 2011

Aj ja si to myslím.Lebo keď človek chce,tak sa dá.V prvom rade musí chcieť.Náš príjem je skoro 1000 eur,takže dalo by sa.

severaseptima
28. mar 2011

@staronova veru mas pravdu, ja by som nikdy vulgarnu nadavku neodpustila... moj muz mi len raz povedal "vypadni" aj to len preto, že je cudzinec a este nevie vsetky odtienky slov a dostal poriadne vysvetlene, ze s manzelkou sa takto nevyprava... neviem si predstavit ze by mi povedal p...alebo nieco podobne...jasne, vulgarizmy do zivota patria, ale nikdy nie za osobnymi zamenami! mna ked nieco nahneva tiez sa vyjadrujem obcas ako vodic fekalneho vozu, ale milovaneho partnera takymto slovom oznacit?? to je presne to iste, ako keby ti vrazil a boli to mozno este viac 😠
ako by sa pacilo manzelovi @marcincinova keby mu povedala za to ze nezapol dialkove na aute (popritom v dedine, kde sa nimi nema svietit vobec), ze je koko*? a co by na to asi povedali jeho rodicia? co by @marcincinova povedala svojmu zatovi, keby sa dozvedela ze jej dcere nadava do p*č?
jasne, chlapi maju vela chyb, aj mna muzicek vie obcas vytocit (ako kazdy), ale takato neucta...a este sa vyhovarat ze 200 eur je vela za jedno izbak...sak zije v danom casopriestore a musi akceptovat, ze nic lacnejsie na slovensku nezozenie, ked 150 eur su len priemerne mesacne vydaje za energie... 😠 mne sa zda ze su to skor vyhovorky, aby sa nemusel stahovat...

severaseptima
28. mar 2011

@marcincinova a ak mate prijem 1000 eur tak neni o com...ja som studentka a prijem mame polovicny...a vyjde z neho aj na internet, mobily, cestovne...hladom tiez netrpime, kose vyberat nechodime... s príjmom 1000 eur vam uz schvalia aj hypoteku, da sa aj za 300 e mesacne a nebudete musiet "vyhadzovat peniaze do vzduchu" ako pri najme...
hoci my radsej platime za najom ako byvat u nasich...

grenadinka
29. mar 2011

@marcincinova no ja neviem ale je to asi presne o tom ze tvoj muzik nechce od svojich rodicov odist. nejde tu o hlupych 200 eur. strasne mi je luto , ze nema zaujem spolupracovat. ☹ co ides teraz robit?

marcincinova
29. mar 2011

Neviem čo budem robiť,ale my by sme chceli stavať dom,začať toho roku alebo na budúci.Ale ja som si nie istá ako budeme vychádzať potom,preto som chcela zmeniť prostredie a odísť preč od svokrovcov,lebo mi už idú riadne na nervy.Dnes sa tu svokra od rána premáva po poschodí ako fúria,robí poriadky.Na nervy.A ešte jedna alternatíva je odísť k mojim rodičom.Bývajú sami vo veľkom dome,ale to už nebudem mať svoju kuchyňu,ale to by sa časom spravilo.Keď sa chce všetko sa dá.A kto nechce hľadá dôvody.Myslím si,že zmena prostredia by mu pomohla a hlavne mne.

adkoalauri
29. mar 2011

@marcincinova Podľa mňa by ste mali skúsiť podnájom, nakoľko absolútne neviete, či vôbec ostanete spolu ☹ Začať stavať dom s takýmto manželom, nie je žiadne šťastie. Budeš potrebovať riadne nervy a trpezlivosť ( a to pri stavbe dome aj v normálnych manželstvách dejú zázraky, človek je neustále vyčerpaný). Prajem však veľa šťastia 🙂

grenadinka
30. mar 2011

@marcincinova aj ja si myslim , ze je nezmysel zadlzit sa pri stavbe domu 😒 , ked je to taketo blbe . a ku vasim podla mna uz vobec nebude chciet ist. muzska jesitnost 😠 . drzim palce a sledujem ako sa to bude dalej vyvíjať. nezavidim ti 😖