icon

Chcem počkať až do svadby

nikamonika
11. mar 2015

Ahojte, rozišla som sa s chlapcom,ktorý naliehal, hoci som nechcela. Bolo to z náboženských dôvodov, ale aj z vlastného presvedčenia. Chcem niečo také zažiť až po svadbe.Teraz mám kamaráta, ktorý so mnou súhlasí. Myslíte, že v dnešnej dobe je to bežné?

gretocka
13. mar 2015

@janickacrazy prepac ale "nemozu vediet ci by to s inym nebolo lepsie".... ja myslim ze toto je dnes kamen urazu manzelstiev aj vztahov vseobecne - neustale uvazovanie co ak, co keby.... laska spravi rozhodnutie a potom uz nepozera napravo ani nalavo.... dovolim si tvrdit, ze keby clovek siel do vztahu s tym, ze co ak je niekde niekto lepsi, tak som si stopercentne ista, ze ten vztah nevyjde.
A ako tu uz bolo niekolkokrat spominane, ked sa nieco v intimnom zivote zmeni na zaklade zdravotneho stavu napr. je to dovod na rozvod?

janickacrazy
13. mar 2015

@gretocka No mne by to asi nedalo spávať si myslím, lebo ja som taký zvedavý typ človeka. Ja mám super manželstvo, som spokojná a pre mna je moj manžel ten najlepší vo všetkom, som o tom presvedčená, takže vôbec neuvažujem, čo by bolo, keby....Podľa mna je to preto, že som proste stretla toho pravého a nie preto, že to bol moj prvý, kedže nebol. Tak jasné, že ked sa niečo v intímnom živote zmení, napr. príde nejaká choroba alebo tak, tak normálny človek partnera neopustí, ale určite to nie je preto, že bol jeho prvý, ale preto, že ho miluje. Ale poznám aj takú ženu, ktorá začala muža podvádzať, pretože on nemohol zo zdravotných dovodov, takže všelijakí sme.

timea7
13. mar 2015

@sorciera24 aj medzi tými, čo sú si pre seba prví, existuje, že to medzi nimi neklape. A nezmení to ani zopár rokov vzťahu. Neviem, kde berieš tú neochvejnú istotu, že to tak nie je. Každý pár je predsa iný, aj keď sa jeden snaží tomu druhému vyjsť v ústrety, nemusí to byť vždy šťastné riešenie, lebo stále cíti, že to nie je ono.

sorciera24
13. mar 2015

@timea7 ok, mozno sa najde par vynimiek, ja sice take nepoznam...ale ok, mozu existovat...ale pytam sa, okrem frekvencie, kt. sa da zistit este skor, v com si ako nemozu sadnut? 😕

janulka_petkulko
13. mar 2015

možno to nie je bežné, ale určite sa oplatí 🙂 poznám mnoho párov, ktoré čakali do svadby a o nič neprišli, práve naopak, je to investícia do vzťahu, držím palce!

timea7
13. mar 2015

@sorciera24 nemyslím si, že zrovna toto je miesto, kde by to niekto chcel rozoberať, ale u nás to frekvencia nebola.

sorciera24
13. mar 2015

@timea7 prepac, no, len si to neviem predstavit, ak sa par dostatocne pozna.....

timea7
13. mar 2015

@sorciera24 to je pochopiteľné, ani ja som si to dovtedy nevedela predstaviť, kým som to nezažila, vlastne som o tom ani nerozmýšlala, lebo som nevedela, že aj to sa môže stať. Rozchádzali sme sa pol roka, bolo to ťažké, ale s odstupom času obidvaja uznávame, že rozumné.

maria117
14. mar 2015

@nikamonika bezne? Hm, ako pre koho.... ale to nie je ta otazka,kt by si mala riesit. Nejde o to,co je bezne pre ostatnych,ale co a preco chces ty. Skus si najst partiu s podobnymi hodnotami,budes sa mat s kym o tom porozpravat..., my sme chodili spolu vyse piatich rokov,pockali sme po svadbe a nelutujem.ja som mala podobne dvovody ako ty, manzel vsak to vydrzal len kvoli mne,jeho nabozenstvo nejako netrapilo. Drz sa svojho presvedcenia,i ked nie vzdy je to lahke

mirka49
14. mar 2015

@nikamonika nie nieje...pockas do svatby a potom ak vam to nebude klapat alebo bude mat maleho a nebudes spokojna potom co???

celasapremenim
14. mar 2015

@mirka49 potom to asi vadit nebude, ved sex nie je podla nich dolezity v manzelstve 🙂)))))) nechaj to tak, nech si robia co chcu dievcence 🙂

celasapremenim
14. mar 2015

@janulka_petkulko neda miako toto mozes napisat, aka investicia do vztahu? to, ze nebudu intimne pred svadbou zit vobec nic neznamena, jedine si mozu pekne slapnut vedla a zazit zbytocne rozvod, ....je to chory vyploch chorych hlav, to je ako tahat si so sebou medvedika, ktory mi prinasa stastie

mirka49
14. mar 2015

@gubiko jasne tvoj muz a bez sexu 😀 nedaj sa vysmiat

celasapremenim
14. mar 2015

je dokazane, ze na psychiku ma velmi nepriaznivy odraz uz polrocna (s.) abstinencia sexualne dospeleho jedinca

mateson
14. mar 2015

@maria117 prepáč , ale tvoj manžel bol vyše piatich rokov bez sexu?

mircalla
14. mar 2015

@nikamonika Nie, nie je to bezne. Ja by som necakala do svadby z toho dovodu, ze by som nechcela zistit az po svadbe, ze si v tomto smere nerozumieme....Podla mna je sexualny zivot vo vztahu dolezity a ak si partneri v tomto nesadnu, tak ich vztah nemoze dobre fungovat. netvrdim, ze clovek ma byt promiskuitny, ale proste viem, co v tomto smere ocakavam....

mircalla
14. mar 2015

Este dodam, ze ak bol raz niekto v tomto drevo - tak proste sa to nezmenilo....a naopak. a teraz to mozno vyznie strasne, ale napisem to - proste by som nemohla fungovat s niekym, kto ma extremne maly penis. tak to je a nehanbim sa za to. sex bol pre mna vzdy sucastou vztahu a keby som mala cakat do svadby, tak ho nemam ani doteraz🙂

adelakk
14. mar 2015

Citala som iba par prispevkov....moj nazor, nie je dolezite co je a co nie je bezne. Rob tak ako ti to vyhovuje, riad sa svojim rozumom a svedomim, nenechaj sa ovplyvnit tym co si o tebe kto mysli. Super ak sa ti podarilo najst niekoho kto to citi tak ako ty.

sorciera24
14. mar 2015

@mircalla ano, lebo uz mas co to za sebou a vies, co ocakavas, proste si uz preskusana, odsusana...ale kto nie je suseny, tak tazko moze amt take anroky ako popisujes.....(extremne maly penis inak sa da zistit aj z pohladu a nemusi mat hned s nim sex).... podla mna logicky cakaju do svadby vacsinou ti, kt. este sex. skusensot nemaju.... a tam su s prepacenim dereveni na zaciatku obaja;)

janulka_petkulko
14. mar 2015

@celasapremenim môžem to napísať, lebo som to zažila na vlastnej koži, každý máme nejaký názor, a prepáč, ale vôbec ma nepoznáš, tak ako môžeš hodnotiť, že je to výplod chorých hláv...

mircalla
14. mar 2015

@sorciera24 Vsak ja pisem za seba....tiez by som sa neriadila tym, co je bezne, ale podla vnutorneho pocitu. pre mna by bolo cakanie nepredstavitelne uz len kvoli tomu, ze proste hormony pracuju, osobne by som sa urcite nebola schopna ovladnut. proste podla mna aj tie sexualne potreby a libido ma kazdy niekde inde.
ale bola som bez sexu napriklad aj 4 roky (v dospelom veku samozrejme) a prezila som....ale ked mam vztah, tak to tam proste patri...

skuste1983
14. mar 2015

@nikamonika My sme "vydržali". Mali sme podporu jeden v druhom a aj v priateľoch, ktorí vyznávajú tieto hodnoty. Je to o tom, čo chcete vy dvaja, vaše srdcia a svedomie, nie o tom, čo chce svet...

maria117
14. mar 2015

@mateson aby som ti to upresnila, obaja sme boli bez sexu az do svadby. Ja 24r a manzel 29r. a poznam kopec parov,kt su na tom podobne

timea7
14. mar 2015

bolo by fajn, keby sa tu vyjadrili muži, aj keď sú v absolútnej menšine. Poznám mladú ženu, ktorá sa rozhodla do svadby počkať, jej snúbenec tiež, trvalo to päť rokov. On bol v Anglicku a pochybujem, že päť rokov žil bez sexu - do jeho 35 rokov, lebo je od nej o desať starší.......

yollanda
14. mar 2015

poznam pripad, ze vzali sa a ked mala byt svadobna noc, tak povedal, ano ON povedal, ze s nou spavat nebude. ze jednoducho on od nej sex nechce. nepresli tri tyzdne a bol rozvod

mima4
14. mar 2015

@mirka49
moj muz bol panic tiez do svadby, a realne existuje .. .to ze nieco ty nepoznas, nemas s tym skusenost, neznamena, ze ot ani neexistuje...

@celasapremenim
aky nepriaznivy odrza?
Je rozdiel abstinovat z dovodu, ze manzel/manzelka vedome odmieta a ten druhy/druha chce..a ine, ked clovek vidi v tom vyznam.

@maria117
@timea7
poznam vela takych parov, su spolu, lubia sa a hodnotia to pozitivne, ze pockali. Dnes sa sex velmi precenuje a mozno preto mnohym ludom pripada zvlastne ba az chore cakat

mima4
14. mar 2015

@yollanda tam vsak problem nebol sex, ale chybajuca laska a ucta k zene... Mudry muz sa urcite takto nezachova...dotycny bol proste debil

mateson
14. mar 2015

@mircalla mna napadlo,že keď tu píšu, že čakajú do svatby, tak či totálne 😉 Pretože ak sú tam iné formy 😉 zbližovania tak potom asi aj dotyčná vie aký penis má dotyčný. Prosto ak tu píšu, že čakajú do svatby tak či majú na mysli pohlavný styk ako taký. Pretože aj Clinton povedal, že s Lewinskou nemal sex 😀

mateson
14. mar 2015

@mima4 prečo hned debil? Možno skrytý homosexuál, možno asexuál, možno impotent.

mima4
14. mar 2015

@mateson keby skutocne lubil tu zenu, tak sa takto nezachova a ak je homosexual, ci iny sexual..tak to mal si vyriesit skor... vsak bol mentalne zdravy,ci?