icon

Chcem počkať až do svadby

nikamonika
11. mar 2015

Ahojte, rozišla som sa s chlapcom,ktorý naliehal, hoci som nechcela. Bolo to z náboženských dôvodov, ale aj z vlastného presvedčenia. Chcem niečo také zažiť až po svadbe.Teraz mám kamaráta, ktorý so mnou súhlasí. Myslíte, že v dnešnej dobe je to bežné?

mateson
14. mar 2015

mám tam hrubku "do svadby"

cmulinko
14. mar 2015

@celasapremenim pocas mojich 3 tehotenstiev sme uplne abstinovali az do ukoncenia sestonedelia...mali sme na to vazne dovody a aj ked sa to na nas urcite prejavilo psychicky (podla tebou spomínaných a dokazanych prejavov uz po pol roku) co je pre zmenu podla vlastnej skusenosti pre mna smiesne, tak som rada,ze sa mi vzdy podarilo donosit a porodit zdrave dieta (dufam,ze aj teraz po 4 krat sa mi to podari ) co mi je prednejsie ako hocijaky neziaduci prejav nasej abstinencie a v nasom pripade toto bol jediny normalny a zdravy sposob ako zas nezvisovat riziko potratu.nevidim v tom nic smiesne,nic skodlive a uz vôbec to nevnimam ako hovadinu,ktoru si musim obhajit.

lucka_vengl
14. mar 2015

@mircalla @celasapremenim niekedy je abstinencia nevyhnutna - sestonedelie, rizikove tehu, vazna choroba - vtedy sa moze obdobie abstinencie predlzit aj na viac nez pol roka. co potom?

maria117
14. mar 2015

ak je abstinencia skodliva, preco je pre mnohe neprijatelna i nevera v pripade, ze su napr na dlhsej pracovnej ceste al rizikovom tehu?

mircalla
14. mar 2015

@lucka_vengl normalka - ak su k tomu zdravotne dovody nemam s tym problem, ja som nemala sex cele tehu a par mesiacov potom....pride mi to neprirodzene medzi 2 ludmi, ktori sa maju radi, tuzia po sebe a pritahuju sa a su spolu x rokov

mircalla
14. mar 2015

@maria117 na toto som odpovedala vyssie...nepletme 2 veci....

cmulinko
14. mar 2015

@celasapremenim stavaju sa aj tebou spominane problemy aj medzi partnermi co sexualne fungovali pred manzelstvom vdaka chorobe ci iných udalosti..nie zrovna vdaka abstinencii.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
cmulinko
14. mar 2015

@celasapremenim osobne taky par nepoznam...konkretne poznam len 4 teraz uz manzelske pary co sa rozhodli pockat az do manzelstva a vsetci mali do 1-2 rokov svadbu....a nakolko sa tu bavime aj o negatívach abstinencie tak nebudem prikraslovat fakty a viem,ze konkretne 1 par z nich ma problemy v sexualnej oblasti zo strany jedneho z partnerov,ktory ale z môjho uhla pohladu nie je nevyriesitelny a tym padom neohrozuje manzelstvo az tak,ze by to malo zajst az do rozvodu.

timea7
14. mar 2015

@mima4 ja som tu nikde nepísala, že je to choré, to by som si nikdy nedovolila. Je to na tých konkrétnych dvoch ľuďoch, na ich spoločnom rozhodnutí. Nikto nikomu nedal právo do tohoto niekomu hovoriť, ja som tu len vyjadrovala svoj názor. Nerada by som sa niekoho dotkla, ale mne to trošku od veriacich ľudí pripadá ako určitý typ obety. Je to samozrejme ich vec, ja už dávno nemám dvadsať, ani tridsať, ale svoje rozhodnutie by som nemenila a keby sa mi tie roky vrátili a to viem teraz podstatne viac, ako som vedela vtedy. O svojej negatívnej skúsenosti som písala. Nemyslím si, že sa sex v dnešnej dobe preceňuje, len si myslím, že prestal u veľa ľudí byť tým niečím krásnym, čo obohacuje a korení vzťah a kričí na nás z každého rohu, čo mi osobne dosť vadí. Osobne poznám oveľa menej párov, ktoré čakali do svadby, ako tých, ktoré nečakali. Netvrdím, že mi to všetci vešali na nos, ale malé ženské kolektívy urobia svoje a keď spočítam tie tehotné ešte pred svadbou, tak už som pomaly za polovicou. Ešte raz opakujem, že je to každého osobná vec, len nemám rada, keď sa tu niečo, čo až tak bežné nie je, prezentuje ako bežné u absolútnej väčšiny párov a v niektorých príspevkoch ako jediné správne.

mircalla
14. mar 2015

@timea7 yes!

elenka74
14. mar 2015

Táto téma je dosť háklivá, koľko ľudí, toľko názorov. Osobne nepoznám muža, nemyslím 18- ročných žabiakov, ale muža, ktorý by chodil so ženou niekoľko rokov a nič by s ňou nemal, len by jej hľadel do očí. Ja som v týchto veciach dosť konzervatívna, môj manžel je pre mňa jediným mužom v mojom živote, ale priznám sa, zdal by sa mi divný, keby sa pred svadbou o nič nepokúšal, keby sa na mňa len usmieval. Samozrejme, akceptujem iné názory, len aby sa do takéhoto usmievavého páru nezamiešala akčná slečna, ktorá správne zavrtí zadkom a v mladom pánovi sa prebudia jeho živočíšne pudy.

valy
14. mar 2015

@tortelinka ako mozu pred svadbou vediet, ake maju potreby, ak to nikdy nerobili? vacsina ludi na to pride asi az postupne

lenbea
14. mar 2015

@nikamonika nevšímaj si, či je to bežné alebo nie. ale je to určite velmi dobré. mnohí sa vezmú, aj ked im to "v posteli" až tak neklape. aj ked nechápem, čo tým myslia. dnes sa dá o tom vela prečítať a skúšať môžete celý život a budete si to do konca života vážiť jeden na druhom. velmi dobre si spravila, že si tomu predchádzajúcemu nepodlahla. je to najväčší svadobný dar, aký môžeš mužovi dať a on Tebe tiež. Je to zárukou velkej pravdepodobnosti aj vernosti v manželstve. jednak si budete vážiť že ste to jeden pre druhého vydržali a nebudete mať potrebu "skúšať" inde a tiež neni s kým porovnávať. nevzdaj to.

valy
14. mar 2015

@maculo k tomu, ze nebudes moct porovnat, ze ci je dost dobry. tak podla mna budes citit, ze to nie je ono.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
lenbea
14. mar 2015

@celasapremenim ja tomu vlastne celkom nerozumiem, čo znamena "nesadnuť si v sexe".

valy
14. mar 2015

@sorciera24 inak, to co Ty popisujes, ze si na muzovi poznala vsetko z jeho tela a ze sa vopred da zistit, ci su ludia schopni orgazmu a neviem, co este, tak to ako zdrzanlivost velmi neznie. to fakt potom asi ide o definiciu, zrejme len o samotny akt, vsetko ostatne je dovolene. a to znie tak trochu ako pretvarka.

lauritta124
14. mar 2015

@nikamonika Mne sa tvoj postoj páči. Samozrejme, sex je dôležitý. Ale takisto je veľmi dôležité ako sa k nemu pristupuje. Je potrebné si uvedomiť, že je to vlastne "čerešnička" na torte - v manželstve. Sex treba brať ako sebadarovanie sa jeden druhému a nie uspokojenie si svojich pudov. Je dobre, že aj tvoj zatiaľ kamarát má taký istý názor. No ako tu už bolo spomínané, treba sa, samozrejme trošku neskôr, baviť aj na takúto tému. Napr. čo by bolo pre teba neprijateľné. Aj keď nemáš skúsenosti, nejaké predstavy máš. To, čo je pre teba už nemorálne, nemusí byť pre iného. Treba mať v tom jasno. Odporúčam brožúrky od Richarda Vašečku - Milovať a ctiť. Zatiaľ ich vydal 5. Netvrdím, že to bude ľahké, pokušenie budete mať - určite. Veľmi pomáha spoločná modlitba a čítanie si Písma. Vyhľadajte si stretnutia mladých veriacich a spoločne ich navštevujte.
Správne si sa rozhodla a ak by to ani tentoraz nevyšlo, nevadí. Veď my nevieme, čo je pre nás dobré... 🙂)
A ešte jedna rada: ak by si mala pochybnosti, či máš ešte stále čakať, neraď sa na takýchto portáloch. Zdôver sa takým ľuďom, čo ťa môžu iba podporiť v zotrvaní a nie naopak.

majdus
14. mar 2015

@nikamonika V dnesnej dobe je tak malo takto odhodlanych a presvedcenych ludi. Vzdy sa nesmierne potesim, ked viem, ze niekto takto zmysla. Velmi vam obom fandim. Pockat do svadby je velky dar, ktori mozu zakusit len takto vnimajuci ludia. Tazko sa to vysvetluje inak zmyslajucim, ale pockat do svadby je nadherna skutocnost, ktora dvoch spoji v jedno nielen fyzicky, ale aj psychicky a vnutorne. Myslim, ze taketo odovzdanie sa patri nie nadarmo prave do manzelstva. Boh to naozaj dokonale vymyslel. Podla mna 🙂 Velmi vam drzim palce, lebo je to boj. 🙂

mirka49
14. mar 2015

@majdus jasne chlap pocka do svatby....sa nedaj vysmiat...u chlapa nezistis ci je este panic.....a pokial je normalny tak caakat nebude

timea7
14. mar 2015

@lenbea buď rada, že si to nezažila - s človekom inteligentným, milým, pozorným. A že je to sexuálna zdržanlivosti zárukou vernosti v manželstve,to hádam nemyslíš vážne? Môže a nemusí. Keby to tak bolo, neboli by tu desiatky tém založených nešťastnými ženami, ktoré tu píšu, že muž bol ich prvý a ona jeho, mala pocit, že ich manželstvo je šťastné a aj tak sa rozpadá. Šťastné manželstvo popredu nezaručuje absolútne nič. A sexuálna zdržanlivosť určite nie, skôr úcta a nesebeckosť. Pred štyridsiatimi, päťdesiatimi rokmi bola takmer každá nevesta tehotná a napriek tomu bola rozvodovosť oveľa nižšia, ako je dnes.

mirka49
14. mar 2015

@lauritta124 dalsi faanatik krestanstva

lauritta124
14. mar 2015

@mirka49 ešte som nepočula že by sa "normálnosť" chlapov merala tak ako opisuješ. No zrejme si nemala moc veľké šťastie na chlapov. Nečakám že vy, "normálni" viete pochopiť niečo také. Ale to je tvoj problém. A mňa to nezaujíma. Ľudí, ktorí za každú cenu útočia len preto, že niektorí si dovolia mať iný názor či postoj k životu, sa stránim a nepotrebujem ich ku šťastiu.

mirka49
14. mar 2015

@lauritta124 vy co tvrdite taketo koniny ste trapni a smiesny

maculo
14. mar 2015

@elenka74 Podľa mňa nemať sex až do svadby nevyzerá tak ako si to popísala asi u žiadneho
normálneho páru, ktorí sa o to snažia...teda určite nie v tých čo poznám vrátane toho môjho.
Moje túžby sú dávno prebudené a moje dievča je pre mňa najpríťažlivejšie na svete a neviem sa
dočkať dňa kedy to príde ( svadobnej noci 🙂 ) ...A len na seba nepozeráme.. naše objatia a bozky
sú nádherné a takmer vždy lákajú posunúť sa už ďalej. Ale rozhodol som sa počkať, z dôvodov, o
ktorých som tu už písal. ( no napriek tomu, že som sa tak rozhodol a vnútorne s tým veľmi
súhlasím, tak sa občas stane, ze ma moje túžby prekonajú a mám tendenciu pomaly posúvať hranice,
ale našťastie je moja priateľka silnejšia a neváha ma schladiť, ak už moja vôľa oproti tuzbam
nestačí...muzi su slabsi v tomto, to je jasne, a preto je viac v rukach zeny ako to dopadne...
som jej velmi vdacny, ze je silnejsia ako ja 🙂 ). Svoje dievča ľúbim a preto počkám
( aj ked je to tazky boj ), keby mi šlo o naplnenie tých pudov, tak by som s ňou nebol.
Ale ide mi o veľmi vzácny vzťah, ktorý verím bude na celý život a dievča, ktoré "správne
vrtí zadkom" je oproti tomu primálo.. 🙂

janinah
14. mar 2015

@maculo pri tvojej zmienke o svadobnej noci mi napadla naša svadobná noc,ktorá sa vôbec nekonala v deň svadby,padnúť ráno o pol 6tej do perín ako mrtvola nie je čas na manželské radovánky,tak maj aspoň trochu rozumu a svadobnú noc si posuň na čas,kedy nevesta sa akotak po náročnom svadobnom dni vyspí a oddýchne,inak to môže byť minimálne pre ňu "nicmoc" 😉

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal