Chcem sa rozísť s partnerom, ale nemám odvahu
hcem sa dokázať rozísť so svojim priateľom, ale nedokážem v sebe nazbierať odvahu. Mám 26 a spolu sme už 4 roky, bývame spolu, vlastne celý svoj život prispôsobil mne, nie že by som ho do toho nútila, ale v podstate mi splní všetko, ak je to v jeho silách. On ma ľúbi a vraví, že som tá, s ktorou plánuje budúcnosť, ale už dávnejšie, od leta, cítim, že to nie je to pravé orechové z mojej strany. Viem, že každý vzťah prežíva nejaké krízy a problémy, ale zúčastnení by ich mali riešiť a ja nemám záujem. Okrem toho aj intímnej stránky to nefunguje, odmietam ho i keď som predtým nemala s takýmito vecami žiaden problém. Snažila som sa to všetko nejak prehliadať a radšej som sa zavalila pracovnými a školskými povinnosťami, a práve v tomto rozpoložení sa objavil ďalší človek a z priateľstva vzniklo bližšie priateľstvo a dospela som do štádia, že už si neviem predstaviť byť s niekým iným. Problém nastáva môj frajer...áno za ten čas som stále s ním, a je mi jasné, že by som sa mala s ním rozísť, a práve tu narážam na problém nátlaku spoločnosti vôkol nás. Nejde o to, že sa s ním rozídem a hneď budem s tým druhým, s tým nech to dopadne akokoľvek, ale rozísť sa treba tu a teraz, pre dobro všetkých, akurát pre nedobro rodičov a všetkých ktorí nám už div že neplánujú svadbu a akým kočíkom budú kočíkovať, projektujú nám dom a podobné aktivity. Okrem toho bývame spolu, kvôli mne si našiel prácu v meste kde žijem aj ja a a vôbec netuším ako k takýmto veciam "chlapsky" postaviť a riešiť ich. A bojím sa to skončiť, toho kolotoča čo sa rozprúdi, výčitiek, nárekov, som slabá povaha. Môj priateľ je do mňa stále zamilovaný a chce, aby som bojovala pre náš vzťah, ja ale nemôžem a nechcem, moje racio vraví, že je to chlap na život, ale dá sa oklamať aj srdce?
Hľadám usmernenie, niečo čo by dalo odvahu konečne veci riešiť a čeliť im miesto neustáleho utekania pred tým a zatľkania, za každý postreh a radu vopred ďakujem
@kiara22 ak sa citis slaba, tak mu napis list, kde napises vsetko dolezite, co mas na srdci a potom mu ho precitaj. Bude to pre Teba jednoduchsie, budes to mat cierne na bielom. Vysvetli mu, ze chyba nie je v nom, ale v Tebe. A snaz sa to urobit tak, aby trpel co najmenej a snad aby ste ostali aj priatelia.
Ak mas obavy len kvoli okoliu, nebud smiesna... Co je koho do toho? Je to Tvoj zivot, nie? Ved je to normalne, ze vztahy zacinaju a koncia, pretoze su tam iste okolnosti. Si mlada, on tiez, ako pises, je skvely /kolko zien by takeho chlapa chcelo..../, urcite si niekoho najde, kto si ho bude vazit. Manzelia este nie ste, deti nemate, tak co...
Na jednej strane, nie je dobre zit s niekym v klamstve. ty ho nelubis, ked s nim stale si, tak ho vlastne klames a tahas za nos. Na druhej strane, ak sa s nim rozides a on Ta miluje tak velmi,ako pises, velmi ho tym zranis a uz nebude cesty spat. Poriadne si v hlave ujasni, ci je to naozaj koniec lasky z Tvojej strany, ci len koniec zamilovanosti... Ty si ho nikdy nelubila? Alebo len hladas nieco viac? Nemate spolocne zaujmy, hobby? Nerozpravate sa? Konecne rozhodnutie je na Tebe. Drzim ti prsty, aby to bolo bezbolestne a rychle, akokolvek sa rozhodnes
najprv som pisala matkinovi, lebo ho povazujem za trefneho cloveka ci uz je to muz ci zena, este tak pred mesiacom, a necakala som odpoved, tak predsa odpisal/a, vobec nejde o utahovanie si z niekoho...
@kiara22 Vzhladom k tomu, že máš na rozchod iba jeden jediný dôvod. (Vyprchanie lásky) tak ti môžem so 100% istotou povedať, že tvoja nová známosť a tvoj nový vzťah skončí rovnako.....Ono tá láska po 4 rokoch a 4 týždnoch je velmi odlišná.....Už sa ti nerozbucha srdiečko pri každej sms, pohlade, puse.....bude to o niečom inom.....pevnejšom.......a takto môžeš "začínať" každý 4 rok kol dokola s niekým iným.....
Je to iba môj názor, neber to nijako v zlom.....Viem dobre o čom píšem 😉
Mam presne taky isty problem ako autorka tejto temy,nedokazem povedat svojmu priatelovi ze sa s nim Chcem rozist,neviem preco ale je mi ho strasne luto,pretoze byva u mna,teda lepsie povedane pristahoval sa ku mne,zmenil pracu kvoli mne,dovtedy byval u rodicov,asi 70 km od mojho bydliska,sme spolu 3 roky s toho 2 byva u mna,deti spolu nemame,ja som vsak velmi nestastna v tomto vztahu,jednoducho nie jeto ono.....na zaciatku bolo vsetko pekne ked sme spolu len chodili ale ako sa ku mne nastahoval,vsetko sa zmenilo,pripada mi to niekedy akoby mam dalsie dieta o które sa treba starat,(mam dve deti s predosleho vztahu )on si sam ani jest nevezme ked nie som doma a to ma strasne obmedzuje,lebo sa musim stale ponahlat domov z roboty,aby som mu nachystala jest,ked som dlhsie v praci on si sam nevezme,zevraj on sa mi v chladnicke nebude kutrat,mne to stale pripada ako by tu bol na navsteve,vela krat som mi povedala ze nech sa citi ako doma kludne si może zobrat co chce,ale on je akoby az prehnane slusny,inak je to velmi pekny muz baby sa po nom obzeraju nepije nefajci nikde nechodi lenze mne v tomto vztahu strasne nieco chyba....laska....nepride ku mne aby ma objął,alebo len tak pritulil,pohladil,.....je toho strasne vela na rozpisovanie,podstatne je ze uz som mu asi tri krat povedala ze sa Chcem s nim rozist ale doslova sa zrutil,strasne plakal,prosił ma,....a to je problem ze ja sa necham obmekcit a povedala som mu ze dobre teda tak tu zostań....ale ja sa trapim strasne ja ho uz ani nemilujem,mam ho rada ako kamarata ale to je asi tak vsetko......chcela som vediet ci niekto podobne nieco zazil a ako to riesil,alebo aspon sa len tak vyrozpravat.
@chiccco S tym bytom to uplne chapem, moj priatel byva u mna 3 roky a ma tiez zabrany cosi si zobrat z chladnicky, ked nie som doma. A ked uz ano, tak sa ma vzdy spyta, ci to moze zjest, aj ked to napriklad kupi on. Ale akosi to neriesim, vzdy mu poviem, ze samozrejme zober si co chces...Viem, ze by pomohlo nove spolocne byvanie, ale nemienim to zatial riesit...A parkrat do roka chodime na jeho chalupu...a ja mam tiez zabrany motat sa po chalupe a robit si tam, co chcem....tiez sa vzdy spytam, ci to a to si mozem vziat...
No, ale to, ze ty sa ponahlas domov, aby si mu nachystala jest, ked si sam nezoberie..vies, to je vcelku tvoja chyba. Chlap nie je male dieta, aby sa nevedel o seba postarat...nemyslim, ze ak by si musela odist na dva dni na skolenie, tak by zomrel od hladu...Rozumiem, ze ta k tomu nutia akesi vycitky, ale kludne ich posli do certa, nie si povinna ho obsluhovat a ked ma zabrany liezt do tvojej chladnicky, nech si kupi svoju...
A myslim, ze by to chcelo poriadny rozhovor, do hlbky, povedat mu, co ti vadi, co ta obmedzuje...a taktiez nech on si povie svoje. Vies, poslat niekoho k vode , je to najjednoduchsie na svete. Ale problemy su na to, aby sa riesili a treba ich riesit spravne. Mozno po riadnom zemetraseni vykukne slniecko a budete mat k sebe podstatne blizsie, ked si uprimne poviete vsetko, co vam obom lezi na srdci...Ak to budete chciet riesit, je este sanca.... 😉
awojte no ja som alebo skor bola som na tom podobne akurat neprisiel iny muž do života , byvat este spolu nebyvame ale prerabame dom a mali sme ist spolu byvat ....rozmyslala som nad rozchodom a nevedela som sa dokopat tak som nakoniec zvolila komprosim a dali sme si pauzu vlastne akoby rozchod ale s tym ze potrebujem cas aby som si dala veci do kopy a zistila co vlastne chcem a myslim že mi to pomohlo som rada ze som sa neunahlila s rozchodom sice neviem ako t o dopadne ale myslim si ze za to vsetko co pre mna robi si zasluži aby som pre neho spravila nieco aj ja a posnažila sa to zachranit ..nevravím ze sa podari ale chcem to skusit...
@victory1 ten poriadny rozhovor bol viackrat,povedala som mu co mi na nom vadi,ale asi najviac aj to ze mi dává strasne malo penazi v podstatě taham vsetko sama platím byvanie stravu vsetko a on mi velkodusne dá na vyplatu .100e a tym to je vybavené s toho este mu mam kúpiť aj drogeriu,spodne pradlo...len oblecenie si kupuje za vlastne....vela krát som mu povedala ze aj ja by som tak strasne rada žila niekomu dám stovku a viem ze uz ine platit nebudem ze je o mna postarane,on vsetko ostatne natlaci na účet a uz len preratuje kolko este do konca roka ušetří a to podotýkám ze zarobi celkom slušne toto he moj problém je dost lakomy presne má vyratane kolko kedy minie a naco..
Ja mám tiež tento pocit že už svojho priatela nelúbim ,žijeme spolu 4 roky mám spolu hypotéku na dom ..zdalo by sa že si plníme spoločné sny...ale príde leto a on sa venuje len rybárčeniu a ja ostávam sama doma...za celý ten čas si nespomenul na mňa že by mohol tráviť čas so mnou. ked mu navrhnem nejaký výlet aby sme aspoň chvílu strávili spoločný čas tak všade vidí nedostatok penazí a milion výhovoriek kam sa nedá ísť.už som s toho unavená a poslednú dobu mám pocit že mi to už je jedno,,očakávam od neho akúkoľvek aktivitu alebo zmenu..čo bohužial neprichádza...už má nebaví sa v jednom kuse vyhrážať že odídem a riešiť stále dokola to isté.to neni láska ked mu musím povedať aby ma objal alebo si ma pritúlil ... 😒
pres to všetko neviem odísť...skôr mám strach znova sa vrátiť mame -akokeby som cúvala a nie napredovala do predu...čo s tým spravím ?poradte.vidím to správne na rozchod?
Ako chlap som zažil presne toto iste len s tým rozdielom že som opačneho pohlavia.
Rozhodol som sa hlavou a vykaslal sa na nejake srdce (ved to sa casom utrase som si hovoril a mozno predsa len rodicia a vsetci naokolo maju pravdu len teraz to neviem docenit). Sex (milovanim to nemozem zdaleka ani len nazvat bohuzial) sme museli planovat alebo som si musel dat poriadne na odvahu aby sa dalo hovorit aspon o nejakych "bozkoch". Naplanovalo sa kedy su plodne dni a jednym vrzom - vdaka bohu bol z toho syn.
Teraz je to vsetko nahovno a kiezby som sa vedel spravne rozhodnut na zaciatku a vykaslat sa na to ze to nema zmysel. Teraz som "stastne" zenaty, sex za posledne 2 roky sme mali 6 krat z toho predposledny naplanovany vrz bolo dieta ked to zjednodusim. Som mlady mam este pred 30 tkou.
Vztah pripomina take nieco ako spolunazivanie so sestrou. Ziadne neznosti, ziadne bozky ani pusy (lebo je mi to vlastne proti srsti pokial som triezvy). Je to cele chladne, pripomina to studenu vojnu striedajucu sa so zakopovymi roztrzkami.
Nevera u mna nic neriesi, lebo to co ma zoziera je fakt ze spolunazivam s niekym ku ktoremu necitim lasku a v mnohych ohladoch som dost drsny prave preto lebo nemam obmakcene srdce mojou laskou.
Mozes sa rozhodnut ci budes radsej celit intenzivnemu hurikanu tvojho okolia ktory prejde a budes si zit vlastnym zivotom. Alebo pomaly umierat a pochovavat zaziva svoju nadej zo dna na den, tryznit seba, partnera a v neposlednom rade na to vpodstate doplati aj nejaky potomok.
Hauk Stary nacelnik domluvil .....
@kiara22 Táto debata je úplne zbytočná. Po čase sa s ním rozídeš a hotovo. Keď je v tom iný chlap tak tobôž. Nie si vydatá, takže nič strašného sa nedeje. Iba sa potvrdzuje, že žiť na hromádke je riadna blbosť, lebo je to skoro to isté v očiach okolia ako keby ste boli zobratí a potom sú naozaj iba komplikácie a nedorozumenia. Je to ok, keď sa rozídeš, pokiaľ vo vzťahu nie sú deti. Na druhý raz si premysli, či nie je lepšie hľadať už iba toho pravého a nie striedať po pár rokov použitia.
@bohuzial_zenac sorry, ale musím sa opýtať: si homosexuál?
@bohuzial_zenac prepac, ale to naco si si vzal zenu, ku ktorej si nic necitil?
necitala som prispevky vyzsie ale prepac co riesis mas muza ktory ta miluje a chce s tebou zit, mate zivot zabehnuty a ako viez ze za 4 roky ta laska neprejde aj k novemu partnerovi, ja som vydata uz 5 rokov a teda neni to ani omylom ako na zaciatku, nikdy to tak neni ta bezhlava zalubenost vyprcha a potom pride ta prava laska tu ktoru robi tvoj partner ide za tebou do mesta zmeni pracu plni ti co si zelas atd urcite neni dobre zotrvat vo vztahu len kvoli tomu "jej co tomu povie okolie" ale ty mas podla uvodu zivot pekny, clovek nikdy nevie co bude o rok o dva stale ideme do neznama ale ked mas uz zazemie a hlavne niekoho kto ta miluje nemen, moze sa ti stat ze budes ty milovat a on teba nie, a potom zostanes v 30 sama a tvoj byvali bude mat zalozenu rodinu a ty budes doma revat ze ja blba ako som si mohla zit, nehovorim ze sa to stane ale co ak? zvaz si co je pre teba viac ci tvoja laska k niekomu alebo to ze budes nosena a milova ty niekym inym .
@bandikovajana to mas tak... Ked je koze dobre, ide sa na lad smykat... 🙂
V jednom meste vznikol obchod , v ktorom si može každá žena kúpiť svojho muža. Má 6 poschodí a kvalita mužov rastie s každým poschodím. Ale je v tom jeden háčik : akonáhle žena vyjde na vyššie poschodie , nemože už zísť nižšie , len odísť východom bez možnosti návratu.
A tak vchádza prvá žena s vážnym záujmom o kúpu muža.
Na prvom poschodí vidí tabuľku " Títo muži majú prácu " No to je niečo, moj bývalý nemal ani prácu - pomyslela si žena , ale pozriem sa, čo je vyššie.
Na druhom poschodí bol nápis. " Muži tu majú prácu a majú radi deti. " Pekné , ale pozriem sa co je vyššie.
Na treťom poschodí si bola ceduľka. " Muži tu majú prácu, majú radi deti a sú neskutočne pekní." No čím dalej tým lepšie- pomyslela si - ale vyššie , to už musí byť...
Na štvrtom poschodí si mohla prečítať. " Muži tu majú prácu, majú radi deti, sú neskutočne pekní a pomáhajú pri domácich prácach." Sladké, ako sladké...ale skusím ešte o poschodie vyššie.
Na piatom poschodí bolo napísané. " Muži tu najú prácu, majú radi deti, sú neskutočne pekní, pomáhajú pri domácich prácach a sú diabolsky dobrí v posteli." No to je neuveritelné, priamo zázrak - pomyslela si žena- ale keď je to tak skvelé tu, čo musí byť o poschodie vyššie!?!
A na šiestom poschodí si veľmi prekvapená žena prečítala. "Na tomto poschodí už nie sú žiadni muži. Poschodie bolo postavené ako dokaz toho, že vám ženám proste nejde vyhovieť.
@slniecko2
kiezby, to by sa plno veci vyjasnilo a bolo by to celkom jednoduche v svojej podstate.
@magic08 bol to taky vseobecny tlak okolia ktory som vyhodnotil vo velmi zlom case svojho zivota a bolo to celkovo viac faktorov. Nevera bola vsade naokolo takym narodnym sportom alebo co. Nemal som potrebu premrhat 10 rokov zivota len tak hladanim nejakej pravej ked vzdy som sa aj tak zalubil do uplne nespravnej a bola tak povediac mimo mojej ligy (alebo som aspon tomu nespravne veril). Tak som si proste povedal ze treba zobrat nejaky zeniaci sa material co bol po ruke spravit si dieta a ked nepride v zivote nic tak po mne ostane aspon nejaky potomok a nejaka splatena nehnutelnost ked sa pominiem.
@bohuzial_zenac pfuha, aj toto pise zivot. A co chces robit dalej so svojim životom? Tvoja manželka toto vie?
Manzelka sa starala hlavne o to ze uz "musi" mat uz teraz dieta alebo nikdy, tak jej bolo asi jedno ako sa citim ja. Nikdy nemala zaujem o vazne rozhovory o pocitoch aj ked citliva je dost a aj preziva silno emotivne niektore veci. Je to skor taka nejaka jej ochrana ze sa vyhyba vaznym temam aby nemusela celit pravde.
Prebehla medzi nami taka ticha dohoda o nesexovani. A uz to bude pomaly aj rok co nespavame spolu v jednej posteli (co jej z casu na cas prekaza ale nenuti ma aby som si siel nasilu lahnut k nej do spalne).
Takze v skratke: ano vie o tom, raz sme sa rozpravali aj otvorene o tom ze zijeme tak ako spolubyvajuci alebo ako surodenci. A v podstate obaja to nejako tlacime pred sebou aby mal maly zatial oboch rodicov a buducnost ukaze.
Ahojte baby. Mam 30rokov 3deti a teraz z priatelom z ktorym som viac ako 2roky cakame babo. Vsetko bolo fajn ale teraz zacinam mam pocit ze snim nechcem byt. Stale ma len sklamava. Jeho matku vobec nepoznam a vlasne nikoho z jeho rodiny okrem otca ten je v pohode a ma strasne rad aj moje deti. Ale o ostatnom sa radsej ani nevyjadrujem. Mam pocit ze sa za mna hambi. Stale sa len boji aby ma nikto nevisel z bruchom a to by bolo nadlho. Boze konecne som aspon trosku to zo seba dostala. No avtych sklamani je milion. Vcera som mala narodky 30rokov a od neho som nedostala nic. Ano vzal ma do obchodu ze vyber si co chces ale tak citila som sa tak strasne smutna ze ma nevedel prekvapit kvetinou aj ked ich moc nemusim. Proste chcem snim skoncit
@kiara22 aj ja som jeden vztah takto ukoncila.dlho nam nefungoval,rok som sa odhodlavala na rozchod.po roku odhodlavania mi uplnou nahodou vstupil do zivota niekto iny a dodnes napriek rokom,ktore ubehli,mam velke vycitky.v podstate som podviedla vtedajsieho priatela.pri rozchode som mu samozrejme nepovedala,ze mam niekoho ineho.on sa z rozchodu zrutil,ale ani raz ma neziadal,aby som sa vratila.to,ze sa zrutil som zistila az po rokoch od nasho spolocneho znameho.a ja mam vycitky,ze som ho vyse roka vodila za nos,pretvarovala sa a zbierala odvahu.poradim ti,aby si si co najskor s nim sadla a jasne mu povedala,ze chces ukoncit vas vztah,ze uz nie je nadej na obnovu citov z tvojej strany a nech to pochopi.ak je chlap zrely pochopi a nebude sa ti doprosovat.ak sa ti bude doprosovat a obtazovat ta,to znamena,ze aj tak si dobre urobila,lebo taky chlap ti je v zivote na nic,ktory nema svoju hrdost.sama pises,ze vie o vasich problemoch a mysli si,ze sa city z tvojej strany zmenia,takze pojem rozchod nebude prenho novinkou.
Ahoj.ako si sa nakoniec rozhodla? Mám podobný problém😕
@kiara22 Z mojho chlapského pohľadu: Vravíš od leta to nie je pre teba to pravé orechové. To nie je nejak extra dlho. Nie je to len chvílkový skrat u teba? každý pár má svoje vzostupy a pády.
Asi skús s ním v prvom kole nejak prediskutovať že máš pocit, že Váš vztah ochladá, vysvetliť mu čo cítiš. Pokial je taký ako píšeš, tak to pochopí.
Ak sa to neutrasie tak sa skús na týždeň dva prestahovať ku kamarátke aby si mala klud si to nejako premyslieť.
Ak nepomože ani to tak sa ním rozíď, aby mohol žiť svojim životom a neviazal sa na teba.
Ale asi podmienka je aby si sa zatiaľ stránila toho "Nového", aby si mala na vec realnejší pohľad.
Možno ste mali nejaký problém a ty si si našla nejakú bútlavú vŕbu a preto máš pocit že ten "nový" je iný. Ale každý vzťah tak začína, vždy je tam veľa hormonov. Partnerský vzťah sa časom mení, ale asi nie si ešte schopná prijať jeho novú formu.
Určite ani tlak jeho rodičov na plánovanie vašej budúcnosti ti nerobí moc dobre.
@kiara22 preslo cez 2 roky, tak ma zaujima ak mozem ze ako to dopadlo?
Nasa znama mala manzela, co by pre nu spravil cokolvek, strasne ju mal rad, mali spolu syna, ona ho podvadzala pocas celeho manzelstva, lebo sa pri nom nudila. Nasla si noveho,rozviedla sa, otehotnela, ten jej novy chlap je cisty idiot, kasle na nu, ona je v depresiach, sama, dve deti, bije si hlavu o stenu, ze bola hlupa ked odisla od svojho manzela ... bolo koze dobre, isla na lad tancovat.

Tusim si tu niekto z nas dobre utahuje.
http://zena.pravda.sk/poradna/clanok/282983-boj...