icon

Chcem sa volať ako moje deti

1. júl 2022

Ahojte. S priateľom máme dve deti 2r a 3r. Zobrati niesme a tu je kameň úrazu. Chcela by som sa volať rovnako ako moje deti. Ale s priateľovou rodinou nemáme dobré vzťahy. Nebavíme sa už pretože ma nemajú radi nikdy ma vlastne neprijali. Aj keď ja som sa snažila roky. Myslím že im by to asi mohlo vadiť že mám priezvisko ako oni. Už premyslam pár dní. Je mi to aj proti srsti ale na druhej strane chcem sa volať ako moje deti. Kašľať nato? Alebo kašľať na nich a s priateľom sa vziať?

lienka9
4. júl 2022

@acrobaleno ach len toto nie.tym padom pride o svoje priezvisko uplne.nebude uz ani rodena svojim,ale priatelovym...mam znamu spravila tak.potom sa rozisli.

mimulik8
4. júl 2022

a nedá sa zmeniť meno detí na tvoje, možno to by ho nakoplo, aby sa rozhýbal? ja som vydatá a meno som si nechala rodné a dcéra sa takisto volá po mne, manžel pred svadbou sľuboval, že si vezme moje meno, ale nakoniec cukol, tak má smolu, dokonca aj svokra to nakoniec predýchala 🙂

derdia
4. júl 2022

Pozri zobrat sa nemusite, mozes ist na urad zmenit si priezvisko podla priatela. A bodka. Lebo teraz je doba ze ked sa chces volat kvakikvak tak sa tak volat mozes.a budes mat priezvisko ako tvoje deti.

euka210
4. júl 2022

S jeho rodinou komunikovat nemusis...hlavne vy dvaja si to musite odkomunikovat ci jemu to nevadi, ci s tym suhlasi a ako vlastne chcete fungovat do buducnosti.
Sice sa hovori, ze so zenichom si "beries" aj jeho rodinu, ale kedze uz teraz zijete ako rodina aj bez sobasa, tak u vas to je len fakt ten papier a formality s tym suvisiace. Cize, ak si Ta on chce zobrat a planuje dalej s tebou svoj zivot, najdite si 2 svedkov a sup na urad ci do kostola. Hlavne partner by mal byt pripraveny na utoky jeho rodiny a ochotny ta aj branit. Ked Ta on nebude branit pred jeho rodinou, tak by to cele nemalo zmysel.

guiseppinka
4. júl 2022

@derdia preco by to robila? Okrem toho to stoji viac ako poplatok za sobas...

radacak
4. júl 2022

Kašli na rodinu...keď sa chcete vziať tak sa vezmite...! Určite by mi v tom iní nebránili..Ani mňa nema rada mužova rodina..a vieš čo?je mi to úplne jedno...Mali sme malú svadbu a z jeho rodina tam bol iba jeho brat (bol svedok)...inak nikto...zo svokrou sa nebavím už 6 rokov a vôbec mi nechýba.. Nebavíme sa nie mojou chybou...ale samozrejme kto je zlý?no Predsa ja🤷
A sestra tiež nieje vydatá a dcéra sa volá po nej nie po otcovi....a teraz to tak má veľa žien že deti sa volajú po nich keď nie sú vydáte...
Moja dcéra sa volala po otcovi ,brali sme sa až keď mala 5 rokov..

tetaandulkova
4. júl 2022

V dobrom ti radím, ak máš teda zle vzťahy s mužovou rodinou, mysli na to, ak sa mu nedajbože niečo stane, a nebudete manželia, budeš majetky riešiť s nimi s jeho rodinou. Blbá predstava čo? 😂 Nerieš, či ich naštve viac, ak budeš mat po nich priezvisko, oni v tomto smere nie sú podstatní. Svadba je len medzi vami dvoma. Mysli trošku dopredu, ak sa nedajbože niečo stane nebudeš mať nárok ani na vdovské, ani na nič. Svadba nieje len papier. Ja viem a úplne ťa chápem, nie všetci muži sú iniciatívny v tom, čo sa týka svadby. Nie každá z nás zažila prekvapenie kdesi na dovolenke v podobe požiadania o ruku s briliantovým prsteňom (u nás aj ten prsteň som si musela ja sama vybrať a posledný deň dovolenky pri mori mu pripomenúť, ze ešte vždy ho ma v kufri a pomaly už odlietame domov🤭😁). U nás hnacím motorom k tomu, aby sa vôbec k tej svadbe dokopal bolo, keď som mu povedala, že po narodení malej bude mať moje priezvisko, ak si ma dovtedy nevezme 😁 a zabralo. Proste sú muži romantickí, ale aj tí, ktorí nie sú vôbec. To ale absolútne neznamená, že sú niečo menej alebo nebodaj zlí.

akvarelka
4. júl 2022

@luccija U nás tiež tak. Deti majú priezvisko tatina, zobrati zatiaľ nie sme a nikdy som rozličné priezviska riešiť nemusela 🤷‍♀️ Na úradoch vždy, ak je treba, mam pripravené doklady deti aj moje,kde priezviska vidia a u doktorov ma volajú priezviskom deti 😁😁 Po prvýkrát som pozerala, koho volajú 😂😂 Ale zvykla som si 😁😁 Ja by som sa týmto vôbec netrápila 😉

any_soj
4. júl 2022

Ahoj. V prvom rade - si riadne statočná, že si prijala aj neplánované dieta. Mrzí ma veľmi, že ti je z toho ťažko, aký tvoj priateľ je. Zároveň myslím, že bolo treba, aby si trochu počula realitu, čo ti tu ženy písali. Súhlasím s tebou, že je krásne brať sa z lásky, nie pre dôvody ako deti a tak. A súhlasím, že je vzácne, aby muž prišiel s iniciatívou "vezmeš si ma?" - lebo ženy sú schopnejšie zrieknuť sa kus seba pre dobro iných (napríklad v materstve, aj v partnerstve, ako vidíš aj ty v tomto - priateľ má všetko, čo chce a netrápi ho, ako to žiješ ty) - preto bolo pre mňa dôležité, aby môj priateľ dospel k bodu, že sa mi chce darovať, dospel k ochotu riskovať, ponúknuť sa mi - a vyjadriť to ponúknuť im seba v otázke vezmeš si ma. Súhlasím tiež ale, že tvoj priateľ nie je z tých. Tiež myslím, že my ženy k tomu mužov vychovávame. Keďže som to chcela ináč, sex sme mali až po svadbe. Manžel to chcel tiež tak, s iným by som nebola, kto by si nevadil, že sa chcem darovať len jednému a navždy. Veľmi odporúčam, pred prípadnou svadbou, podcast Ako si nezobrať teľa, zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Trochu ti dá zrkadlo, či je tvoj priateľ ozaj schopný milovať.

majka2804
4. júl 2022

Nášmu synovi sme dali tiež prizvisko po ockovi, keďže sme neboli zosobášení. Ale teda začali sme spolu bývať, teraz už manžel ma požiadal o ruku a do toho som otehotnela. Svadbu sme nemali, pretože ja som nechcela s bruškom a potom s malým bábätkom... preto sme mali sobáš až v deň synových 4. narodenín 🙂
Dovtedy som fungovala normálne s iným priezviskom, aj pri lekárovi, v škôlke, na úradoch... synčekov rodný list som si dala apostilovať a cestovali sme aj letecky bez manžela, kedy nebol žiaden problém...
Skôr väčším problémom než rozdielne mená je to, že nie si manželka, ale len družka, ktorá nemá na nič nárok.
Len kvôli tomu, aby som sa volala rovnako, ako moje deti, určite by som si nebrala cudzie, bez svadby. Radšej dať deťom svoje dievčenské 🙂

petko81
4. júl 2022

My sme sa brali ked mal maly 5rokov.a to som povedlaa mužovi bud si ma zoberieš alebo dam malého prepísať na moje rodnne priezvisko
Do rola bola svadba

valika67
4. júl 2022

@petko81 az také jednoduché by to nebolo zmeniť. Musí s tým otec suhlasit

44janica44
4. júl 2022

No mňa picne ty si dala deťom priezvisko po otcovi z úcty k nemu a on nemá toľko úcty k tebe aby si ťa zobral potom čo si mu dala 2 deti??? Nikdy nikdy by sa moje deti nevolali inak ako ja už len z úcty k sebe samej kedy sa to tie ženy zaslepene s ružovými okuliarmi naučia že deťom majú dať svoje priezvisko.

zuzu11166
4. júl 2022

Ano! Si zober,ze nieco sa fakt nedajboze stane.ak zijete spolu v nehnutelnosti,ktora je jeho,deti sice dedia-to je pravda,ale uz len ked si zoberies vyplatu mas urcite mensiu ako on.napr.take vdovske-nie je to vela,ale lepsie ako nic.a to ti nedaju+ zostavas iba s tvojim prijmom-velmi rychlo by ste boli na mizine.nehovoriac o tom-ak ta nemaju radi z jeho strany,hned si viem predstavit,ako by tam okamzite nabehli a len problemy robili,vyhanali by ta aj s detmi.
Ja ti nechcem nic tu vycitat,na to nemam pravo,len-ja som tiez rozvedena a mam teraz druheho manzela,ktory uz ma deti z prveho vztahu.aj ja som cakala dost dlho,kym si ma vzal,no kym sme boli sami,neriesila som to.ja som mala svoj byt,o seba sa viem postarat,ale ked sa nam uz narodila dcera,tak som mu veru pekne krasne povedala,ze nech sa presne nad tym zamysli,ze nedajboze nieco sa stane,co bude s nami.
Mama mi umrela a otec ked bol na urade vybavit vdovske,presne tam vraj 1 teta plakala,ze ako je mozne,ze nedostane ona vdovske,ved spolu s partnerom zili okolo 30 rokov.-nuz neboli manzelia!! A teraz chuďa teta nic nedostane po nom.aj na toto by tí chlapi mali mysliet.zeny maju tak ubohe dochodky a este aj takto dopadla.takze fakt je to dolezite,skus mu to takto predostriet,nech sa zamysli nad tym.
Aj my sme mali iba sobas so svedkami a hotovo.obaja sme uz svadbu predtym daaav no zazili,takze formalita za par minut

autor
4. júl 2022

Ženy meniť meno si nebudem. To už má aký zmysel plus vyhodiť za to 100€ zbytočne.
Včera som sa sním o tom rozoravala už som pritlačila. Vysvetlila som mu okolnosti ako to vidím ja a o čo všetko oberá nás s deťmi. Povedal že dobre že sa vezmeme... Bolo mu aj trochu ľúto bolo mu to vidno na očiach. asi doteraz on nechápal prečo sa cítim na hovno ako taká posledná ktorá si nezaslúži ani jeho meno.
Takže uvidíme som zvedavá či sa nejako dohodneme alebo zas budem musieť pritlačiť na neho lebo on to nezacne riešiť sám od seba

autor
4. júl 2022

Som veľmi zvedavá čo urobí teraz po tomto rozhovore. Ak nič tak to už zorganizujem sama. Ďakujem vám za všetky komentáre ❤️

karelova
4. júl 2022

To znie strašne divne 'zaslúžiť si jeho meno'... 🙄

autor
4. júl 2022

@karelova čo je na tom divné porodila som mu dve deti starám sa o neho o deti aj o domácnosť doslova som mu zmenila život. A on si ma ani nevezme.

karelova
4. júl 2022

Ja len, ze to znie zúfalo. Hold, spravila si chybu, ze si detom nedala svoje meno ked si ta nebol schopný sam vziat... A neriesila by si problém ineho mena ako maju deti.. Mat jeho meno nie je nič svetoborne, co by si si mala zaslúžiť... najmä s jeho prístupom..

oncology_nurse
4. júl 2022

@matkahelka tak presne. 100% súhlas. To je taká čudná móda, mať deti s priateľom a nie manželom... 🙄

autor
4. júl 2022

@karelova mňa to vtedy ani nenapadlo že by som dala svoje.. a aj keby napadlo neurobila by som to prišlo by mi to že som ho odstrihla. Práve aj mená sme deťom vyberali podľa priezviska - jeho. A nebudem klamať vtedy som ešte naozaj verila že sa vezmeme ako normálni ľudia.

opica_skorica
4. júl 2022

Deti sú brnkačka a svadba, to nie, to je veľký krok.
To kde žijeme?!

autor
4. júl 2022

@opica_skorica sú brnkacka keď ich nemusel vynosiť ani porodiť ani ostať s nimi doma 😆 on svadbu nevníma ako veľký krok neviem čo mu v tom doteraz bránilo chcela by som mu nazrieť do hlavy

karelova
4. júl 2022

Autorka, podla mňa mu to je absolútne jedno. A aj to, ze ty sa kvôli tomu trápiš...

opica_skorica
4. júl 2022

Máte dve deti, vezmite sa trebars aj na urade a hotovo.

opica_skorica
4. júl 2022

Uz som pocula i taky nazor, ze deti? Ved o deti sa stará žena. Žiadne starosti chlap nemá.
Ale nechcela by som muža s týmto názorom.

autor
4. júl 2022

@opica_skorica áno občas má také reči keď ho poprosím o pomoc niečo s deťmi alebo doma tak ma odbije že ja som na materskej. Ale neni to tak každý deň vie aj pomôcť

autor
4. júl 2022

@karelova on možno nevie čo spraviť keďže mám s jeho rodinou vzťahy aké mám..ale ja zato nemôžem trpela som to všetko dlho bohužiaľ

opica_skorica
4. júl 2022

Škoda, že niektorí chlapi nevnímajú svoje deti ako svoje deti.
Iní by zas i kojili, keby mohli. 😜

autor
4. júl 2022

@opica_skorica takým závidím. Kde sú dvaja rovnocenní a nikto nikomu "nepomaha" lebo sú rovnocenní rodičia. Môj priateľ je síce mladý ale má zastaralé spôsoby. Nás život porovnáva so životom jeho babky a dedka. 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️