icon

Chcem sa volať ako moje deti

1. júl 2022

Ahojte. S priateľom máme dve deti 2r a 3r. Zobrati niesme a tu je kameň úrazu. Chcela by som sa volať rovnako ako moje deti. Ale s priateľovou rodinou nemáme dobré vzťahy. Nebavíme sa už pretože ma nemajú radi nikdy ma vlastne neprijali. Aj keď ja som sa snažila roky. Myslím že im by to asi mohlo vadiť že mám priezvisko ako oni. Už premyslam pár dní. Je mi to aj proti srsti ale na druhej strane chcem sa volať ako moje deti. Kašľať nato? Alebo kašľať na nich a s priateľom sa vziať?

Strana
z5
zuzi0911
4. júl 2022

Koli tomutu som sa aj ja vydávala...keďže som riešila všetko už má prestavalo baviť sa všade do podrobná k tomu vyjadrovať prečo sa moje deti volajú inak...
A tak som išla na úrad,vybavila termín, oznámila priateľovi a o 2 týždne som bola pani....
2 svedkovia a bolo....
Čiže ak ti vadí meno tak irvite sa bud výdaj a rodinu nerieš .ty s nimi nežijes a ak partnerovi na tom záleží (rodina)hold nená úctu on k tebe deti by som prepisala na seba a mohol by ich vidieť 2x do mesiaca ....

mamula20
Odpoveď bola odstránená
opica_skorica
4. júl 2022

Vyniesol som ti smeti.
To je tiež veta, že? Ja si myslím, že vo vašom prípade iba trochu viacej komunikujte a rozpravajte sa spolu.
Pestovat KVET:
Komunikovat, verný byť, empaticky a tolerantny. To stačí.
Keď niečo z tých dolezitosti pokulháva, treba to napravit.

autor
4. júl 2022

@zuzi0911 keby bol viac úprimný možno sa dozviem či to je kvôli rodine alebo kvôli niečomu inému.. ale takto neviem povedať on je mlčanlivý rak

autor
4. júl 2022

@mamula20 🤣🤣🤣🤣👍 to nie ale keď som bola tehotná a niečo som už nevladala tak som sa mala pozbierať lebo jeho babka rodila na poli dobre že nie 🤣

autor
4. júl 2022

@opica_skorica ja sa snažím..ale nemôže sa snažiť iba jeden to nemá význam 😀
Smutné je že už ja som sa pretransformovala na tieto jeho formulky "prosím ťa vymen mi žiarovku" "prosím ťa prines mi zdola vysávač" 😀😀😀

lelet1609
4. júl 2022

Ja nechápem, prečo ženy dajú priezvisko po chlapovi a po čase plaču, že sa nevolaju rovnako ako deti.
My sme tiež neboli manželia, keď sa narodila dcéra, ale priezvisko mala po mne. Nepristupila by som za žiadnych okolností, aby sa moje dieťa volalo inak ako ja, čo som si ju vynosila a porodila. Samozrejme sme sa zobrali keď mala 1,5r. A automaticky sa zmenilo priezvisko mne, ako aj jej.
Moja krstná robí na matrike a stále hovorí, ako ženy chodia na matriku s plačom a prosikanim, aby im zmenila priezvisko detí. Žiaľ také jednoduché to nieje, bud treba súhlas otca, alebo súdne a odôvodniť prečo trvá žena na zmene priezviska, keď pred narodením sa dohodli ako sa bude volať 🤷‍♀️

patinqaa
4. júl 2022

Myslim si, ze si ta nevezme.
Trapi ta to ale je neskoro. Ma uz vsetko a pravdepodobne je pohodlnny aby urobil krok. Naco ked ma domacnost , “zenu” a aj deti ?
Proste ja som v tomto zastaraly typ, dieta rodim manzelovi. Tiez som mala s mojim debaty co a ako budeme robit a ci bude svadba a deti kedy a pod.
U mna: NAJPRV FARA A POTOM MARA

Drzim palce, ale skus sa s tym zmierit ze ho asi k sobasu nedotiahnes

autor
4. júl 2022

@lelet1609 tak to kukám, že niesm jediná 😱 vieš, ono človek plný lásky, s tehotným bruchom ináč premýšľa, ako behom života po pôrode. Keď sa nám narodilo prvé dieťa, nechcela som na neho tlačiť, prerabali sme dom. Ale, už keď sa nepohol po druhom pôrode, kde som už cakala kedy má prekvapí...tak ma to sklamalo. Takže chápem tie ženy ktoré utekajú s plačom na matriku

autor
4. júl 2022

@patinqaa kiežby mi niekto dohovoril v tomo duchu pred týmto všetkým

mamula20
Odpoveď bola odstránená
marca12
4. júl 2022

Preco by ste sa nemohli zobrat. Nemusia o tom ani vediet. Ci chces velku svadbu?

mmazalka
5. júl 2022

Ak sa ľúbite, zoberte sa. Ver mi, nie je to len meno, kde pocítiš zmenu. To, že jeho rodina Ťa nechce prijať je ich záležitosť a ich smola, pretože tým ubližujú aj synovi. Bude sa Ti lepšie dýchať, keď budete manželia pred zákonom (i pred Bohom). Dá sa spraviť vyslovene malá svadbička, a ak Ťa ten tvoj miluje, rád do toho pôjde. Zvlášť, keď detičky sú už tu ❤️ Držím palce.

kittykat22
5. júl 2022

nechcem byt nejaka hnusna - ale on si ta nechce zobrat ked uz s tebou zije, ma dve deti a tebe je trapne nedat koli tradicii detom mena po sebe? 🙂 Povedz muzovi co ta trapi. Povedz, ze chces svadbu na matrike a hotovo.

Strana
z5