Chcem svoj vchod - bývanie so svokrou
Ideme sa sťahovať ku svokre do podkrovia, dole z chodby idú schody hore ku nám do podkrovia, hlavný vchod bude spoločný ale hore na konci schodiská to chcem zamurovat a dat tam dvere ale všetci sú proti mne aj môj chlap že sa to nedá a načo že oni mi tam chodiť nebudú ale ja tam ten druhy vchod chcem len neviem ako ich presvedčiť som zúfalá bojím sa ze mi tam hocikedy niekto vojde, alebo keď nebudem doma mám z toho depresie,alebo zavolať nejakú firmu co to pozrie a ukážu ako sa to dá ja už neviem čo robiť starí sa boja každej prerabky
@misinka0611 tak ale asi to nepisala v startovnej sprave lebo som citala len tu. Ak tam uz imvestovali tak je to potom aj o inom no mali by sa nejak dohodnut ja hy som neinvestovala napriklad do domu z ktoreho viem ze odidem len nabytok sme si nakupili ana ich stary odlozili aby tu neostalo prazdno ked odideme ☺
Osobne by som radsej žila v maringotke ako u svokry😆 Moja je taka vtipnà ,ked som bola teho navrhla aby sme predali nàš dom a išli byvat k nim lebo ich mega barak je bez života 🙈 a náš 3 podlažny dom je na jej vkus maly (A ona je 80r control freak) moja svokra bude mat buduci rok 80 a želam jej aby sa dožila aj 100 a urcite tu este dlho bude .. tak mi je vzdy vtipne ked ludia rataju že raz budu dedit este k tomu pri mladych svokrovcoch 50-60r 😆.. ten ich Dom bude vzdy ich nie vaš a už vobec nie tvoj. Tvoj priatel tam je doma a vzdy bude jemu nebude tak vadit ako tebe že maminka je stale "u vàs" takže ty budeš ta zla. Nepomoze ti nic ziadne dvere v jej dome ju nezastavia. Byvat u nich stym že on je jedinačik a raz to aj tak zdedi je ti nanič ked budes mat 20-30rokov nervy v kybli a ty budes stara kym sa oni pominu. Ak to vobec vydržiš. Este tam nebyvaš a už ste pohadani pol roka?? Ja mam 3r dcerku ale keby som mala syna vnuča a jeho priatelku ubytovat u nas by nebol problem zamurovat stenu a mali by znižene prizemie so svojim vchodom ale urcite by som nečakala že tam budu žit kym umrem 😆Priatela už asi neukecaš na hypo tak asi budeš musiet stiahnut chvostik a ist k nim žit. Ale skus sa dohodnut že ked tam budes nespokojna ( čo budeš) že si našetrite na svoj byt alebo pojdete do podnajmu než sa vam rozpadne vztah. Ten podnajom čo v nom teraz si je viac tvoj a maš tam viac sukromia ako budeš mat v ich dome. Ale budes tam mat krajsiu novu kuchynu od nich a ine veci v hodnote 10000 co ste tam dali ale zabudni že budeš pani svojho domu lebo to nie je váš dom. ja v takomto byvani moc vyhod nevidim asi lepsie ked su ludia zadlzeni na 30rokov ale aspon ziju vo svojom a nekazia si vztahy s rodičmi. Ale už si sa raz na to dala je dost neskoro z Toho vycuvat len koli dveram ktore su aj tak iba formalita a nikoho nezastavia. Nešla by som tam žit iba ak z velkej nudze a s pokorou že vdaka nim nie som bezdomovec
@miadi Je to tak. Sestra mojej mamy prišla do baráku ako nevesta. Vždy jej to bolo pripomínané že býva vďaka nim. Doopatrovala svokra aj svokru a potom sa k nim nasťahovala dcéra s mužom, prerábali a dom im aj prepísali s doživotným užívaním. Po 40 rokoch manželstva v podstate nikdy nebola vo svojom. Blbé čo?
@saslavka73 ešte blbšie byt so svokrou 40rokov kazdy den. Moja byva križom cez cestu chodili sme ju s malou kuknut kazdy den sa vytočit Teraz chodim raz dva x za tyzden hnet je to lepšie. Švagrina byva 7minut autom vidi ju 2-3x za rok a zvlada to s McDonald's usmevom.. Oni asi velmi chcu syna doma ked aj tu kuchynu cvakli hoci nechceli dovolit. A jemu to vyhovuje nemusi sa trapit s uverom a ako jedinačik furt počuva že ten dom aj tak raz bude jeho.Uz len aby sa priatelka prisposobila a on si bude moct hocikedy odskočit k mamine na svoje oblubene jedlo. A ona bude o nich vsetko vediet a všetko riešit.
@miadi Podľa mňa je väčší problém, že je priateľka a nie manželka ako dvere.☹
Ahoj ja viem že si to písala pred troma dňami ale ja mám takú istú situáciu doma bývam u svokrovcov hore na poschodí máme vlastný vchod a nie je nič lepšie neviem si ani predstaviť že by som chodila cez svokru aj moje návštevy v žiadnom prípade no máme aj tak že z našej chodby sa dá isť dole k svokre a samozrejme že tu máme dvere to si tiež neviem predstaviť že by neboli keď sa vadím s manželom alebo synom samozrejme by svokra o všetko vedela presvedč manžela za každú cenu ver mi ešte ti bude ďakovať a keď nebude chcieť sprav si po svojom aj bez neho veď k mame môže ísť kedy chce ale aby ste mali súkromie ver mi ja keby sme tak nemali ako je teraz nebývam tu ani za nič a to ti poviem že môj muž je riadne tvrdohlaví ale na to to by musel pristať ináč by bol slamení vdovec a nech si žije trebárs z mamou len nepovoľ a uvidíš on na to pristane pre pokoj takí sú chlapi veľa nevydržia 😃😊
Podla foto,by si to musela riesit prerabkou ako ti povedali.tu zarubnu treba do niecoho osadit a v podstate zrusit zabradlie a miesto neho stenu.a zase druha strana,je to ich dom nemas moc pravo menit predispoziciu s ktorou nesuhlasia.daj na shodisko branku a zamikaj ju ked pojdes prec.isto to nebudu preliezat.
Nezapájam sa často do diskusií, ale tu mi to nedalo. Tie z vás, ktoré píšu akoby sa ich to týkalo "V mene jej svokry" , spamätajte sa! Presne pred takými ženami (svokra mi) ako ste vy, by som dala ruky preč. Lebo by teda budete tie prave zatrpknuté svokry. Áno, máte pravdu tie, čo píšete, že mladí a starí v jednej domácnosti neveští nič dobré, viem O čom hovorím. Sama som to odmietla aj na tých pár mesiacov, čo sme stavali a to sme mali ísť LEN ku mojej mame a nešli sme. Ale písať tu autorke, že keby je vaša nevesta, tak by ste ju hnali kade ľahšie, je trošku trápne. Nikdy neviete; či sa vaše dieťa nebude chcieť nasťahovať ku vam, alebo to budete chcieť vy samé a urobíte Všetko preto, aby boli deti spokojné. Pokiaľ by môj syn s nevestou trvali na vlastnom vchode, tak by som určite pre súkromie oboch rodín povolila, pokiaľ by som si bola istá, že to teda nie je len z rozmachu nevesty. Namiesto toho, aby sme my ženy stáli pri sebe, prI otázke O radu poradili, vyjadrili si LEN svoj názor, tak tu do seba útočíte ako osy. Najlepšie je sa vyventilovať na cudzom človeku, ale chápem, keď si už inak neviete poškriabkať ego, musí tu byť pár z vás takých, čo sa navzájom V rovnakom útočení podporujete a to vám vlastne asi to Zakopané sebavedomie zdvíha. Inak neútočím na nikoho konkrétneho 👍
@janii12345 ja sa fakt zabávam,má si spraviť po svojom v cudzom dome😀😀😀😀a muž ustúpi😀😀😀😀 muž môže byť rád,že majú kde hlavu skloniť a niekto im povolil prerábky a ubytovanie vo svojom dome. Naozaj zaujímavé názory. Fakt trochu pokory a slušnosti a vďačnosti a nie kopkat nozkami v cudzom dome.
A nie nepotrebujem si nič hladkať.... len som si vedomá,že byť mojej matky je jej a kebyže tam idem niekedy s celou rodinou v kríze bývať,tak rozhodne dodrziavam jej podmienky a nestaviam si hlavu a rovnako to isté budem vyžadovať od mojich detí. Rada pomozwm,ale kebyže mi nevesta,syn,dcéra začnú,že oni henro a takto a keď nie tak neprídu bývať,tak ok😀😀😀budem rada,že sa mladí osamostatnia a nebudú mi dupat nad hlavou.
@alofinka Ja len jednu poznamku, dom zdedi raz tvoj muz, resp. druh, tvoj nikdy nebude.
Nezavidiahodna situacia, byvat so svokrou a dobrovolne😮😨😱... Moju svokru mam celkom rada, vychadzame ale stretavat ju viac ako 2krat v tyzdni to nieee (moja ma tendenciu vo vsetkom radit a viest dlhe monology..atd.. ) Par Krat si pytala kluce od nasho bytu, vzdy som sa vynaliezla a zahovorila fuuu😰😰 a raz sme rozmyslali ze zoberieme hypoteku na rodinny dom, vtedy bola aktivna a nasla taky mega drahy, ja som sa zasmiala ze to nikdy nesplatime. A ona ze ale ved je luxusny a je dvojgeneracny to by som mohla byvat s vami.. Baby je jedno ci mate dobre alebo zle svokry, ale nechodte s nimi byvat. Ine je ked su velmi stare a chore a treba ich dochovat, ale takto nie. Inak cest vynimkam u ktorych to tak funguje bez problemov. Autorka s tym nemala suhlasit uz od zaciatku ale teraz po tych prerabkach by bolo blbe povedat ze si to rozmyslela... Ja by som tam sla nech aspon vidia ze som to skusila ak by to bolo na nevydrzanie tak ma aspon pochopia ze chcem odist.
Ake ste len mudre tie co pisete, ze ma byt svokrovcom vdacna.. Co ak chceli svokrovci aby mladi byvali u nich aby sa o nich na stare kolena postarali? V mojom okoli to tak totiz je takmer pravidlo.. Rodicia poskytnu cast domu na oplatku za starostlivost v starobe. A vlastna kuchyna a vchod naozaj nie je ziadna prehnana poziadavka, zvlast ked pred tym s tym suhlasili a az potom ked uz v podstate vsetko prerobili je s vchodom zrazu problem.
Nezapájam sa do diskusií, ale tu musím. Nechápem ženy, ktoré sa k tomu stavajú ako svokra. A to viem o čom hovorím. Bývame u svokry, ako autorka, na poschodí. A máme dvere na schodišti. Samozrejme dom sme prerobili za naše peniaze, moje a manželove. Svokrovci do toho nedali ani cent. Iba svoje múdre reči. Ale keďže chceli, aby sme tam bývali, prepísali dom na nás. Podotýkam na nás, nie len na manžela. A ešte pred svadbou, keď som tam nebývala. Samozrejme, sme im za dom zaplatili. Svokrovci si musia uvedomiť, a to si budete musieť všetky uvedomiť, že ich syn je v prvom rade môj manžel až potom ich syn. Už to nie je tak, že oni sú rodina a ja nevesta, nejaký manželov prívesok. Ale sme dve rodiny v jednom dome. Každá s vlastnou domácnosťou. A aké pravidlá sme si stanovili u nás, také tu platia. Rešpektujem pravidlá, ktoré platia dole u svokrovcov. Svokra príde na kávu, keď ju zavolám, nerobí prepadáky. Môžem si po hore chodiť v spodnej bielizni, nikto nám tam nevpáli. Nechápem reči, že by som mala byť svokrovcom vďačná. Oni by mali byť vďační nám, že neostali sami. My sme si za tie peniaze, ktoré sme im zaplatili za dom a za ktoré sme prerobili mohli postaviť nový dom. Keď mi niekto chce tvrdiť, že nemám pravdu, nech ide bývať ku svokre, nie len na týždeň, rok ale do konca života s vyhliadkou, že sa nikdy neodsťahuje.

Ahojte, my sme tiež bývali u svokry... v podkroví sme mali 2 izby, v jednej sme bývali.... nebudovala som tam žiadny súkromný vchod, nemenila ani zámky... keď chceli niečo, stále zaklopali... mali sme súkromie, aké sme mohli mať... nevyberali sme, lebo sme na to nemali financie. Potom sme išli do svojho bývať.... Najlepšie je vo svojom a tak sa vzťahy neničia zbytočne :D