icon

Chcem tak veľa?

lienka565
29. aug 2013

Chcela by som Vás čo toto budete čítať poprosiť o radu. Už naozaj neviem či chcem tak veľa. Pred týždňom som porodila môjho syna. V pondelok sme prišli domov . V byte bol neporiadok taký ako keď som odchádzala do pôrodnice. Priateľ celý ten čas čo som bola ja v nemocnici upratoval rodičovský dom. ( na byt kde malo prísť dieťa sa ako keby zabudlo ) . Hovorím si to nič.. Ale malý nemal pripravenú ešte ani postieľku. Postieľka ma čakala na chodbe rozobratá a ešte k tomu aj špinavá, lebo to bola už staršia postieľka. Priateľ potom odišiel do roboty. Tak som sa rozhodla že ju umyjem a postavím. No zistila som že ta postieľka ma iba 2 výškové nastavenia a chýba jej nastavenie to úplne hore pre novorodencov. Keďže mam problém s krížami a som po cisárskom reze nevedela som si predstaviť dávať malého tak nízko. Keď priateľ prišiel z roboty tak som mu povedala, že tá postieľka je zlá. Na druhý deň doniesol ďalšiu.. Zas som ju išla skladať a zas som zistila že tam chýbajú také železné stuple alebo ako to mam nazvať aby sa dala poskladať a ešte k tomu tá postieľka bola dohryzená od psov. Tak som to znovu povedala priateľovi že je zlá a chýbajú tam veci a ešte k tomu je od psov. A on mi nato, že ho len buzerujem a nič mi nieje dobré, že som obyčajný tyran. Poviem Vám naozaj už začínam pochybovať... Som ja blázon, že chcem pre svoje dieťa normálnu postieľku? Ďakujem naozaj všetkým ktorý mi napíšu svoj názor....

Strana
z4
juliana77
29. aug 2013

@lienka565 Teba trápi len tá postieľka??

sisaha
29. aug 2013

@lienka565 nie, nechces tak vela, lebo ja by som chcela viac... Pre mna nepredstavitelne, ze chlap by mi doniesol postielku len tak odniekial a ani ju neposkladal a ja by som sa s tym po cisarskom nadrapovala.. Cele zle.. Tiez som sa pozastavila nad vetou: "porodila môjho syna". Syn je hadam vas oboch nie? A podla toho by ste k tomu mali aj obaja pristupovat..

mia885
29. aug 2013

Vies co? Postielku ti mal poskladat sam, ty sa mas starat a mimi a on ma zabezpecit postielku, je nehorazne aby po cisarskom a vsetkom aby si sama robila este aj postel. Povedz mu jasne co chces a nech ti pomoze, lebo inak sa mozno pomoci nedockas . Vela stastia.

zuriva
29. aug 2013

@lienka565 nie si tyran, nie si ani blazon, a nechces tak vela. Je to chlap, on ocakaval ovacie za to, ze doniesol tu druhu postielku a nie kritiku. Tak to chodi, casom sa to naucis. Takze mu pekne, nie ironicky podakuj, a ukaz mu, kde je problem. Postielku objednaj cez internet novu a mas po probleme. A samozejme, nech ju zaplati stastny otecko. Zatial nech babo spi na jeho strane manzelskej postele a jeho posli spat na gauc. SAmozrejme, musis mu vsetko riadne vysvetlit /si po cisarskom, nemozes sa zohybat, atd/. Vela stastia

anjelicek26
29. aug 2013

@lienka565 - mas internet tak sadni a objednaj normalnu postielku, ako toto je divne ze az..

nibocka
29. aug 2013

trosku som sa zasmiala lebo neviem teda v com ti treba poradit. no a co sa tyka postielky ja osobne som mala 1,5 mesiaca pred porodom nachystanu tak som potom nemusela nervacit ze mam neschopneho chlapa.

janinah
29. aug 2013

@lienka565 nezávidím ti,ľahké to mať nebudeš.......bez rýpania,ale akosi neviem pochopiť,že niektoré chodia a žijú s chlapom istý čas,dokonca aj dieťa splodia a až potom v istom momente akoby sa im otvorili oči,koho to vlastne majú vedľa seba 😒 nemáš brata,otca či niekoho súceho,kto by ti s tým pomohol? a malá rada pre iné budúce mamičky-už pred pôrodom treba mať nachystané veci a izbičku pre dieťa,nikdy sa nevie v akom zdrav. stave mamička dôjde a montovať po cisárskom postieľku? no ty kokso ☹

zuriva
29. aug 2013

@nibocka ano, ale niekedy to vyjde tak, ze babo sa chysta na svet skor...

janinah
29. aug 2013

@anjelicek26 asi by tak aj urobila,ak by mala peniažky 😒

anatalia77
29. aug 2013

@lienka565 vy tam máte zrejme iný problém,a ty si sa zamerala na postielku.Neviem,my ked sme čakali naše deti,tak sme aj pripravili všetko,teda aj postavili postielku.
Ak si to možte dovoliť,tak objednaj novú postielku a basta.Na jej zmontovanie si hneď pozvi nejakého fešáka.Hneď a zaraz si urob poriadky vo vzťahu,lebo polovičné riešenia len predlžujú agóniu.

ematko29
29. aug 2013

@lienka565 premna je nepredstavitelné už to,že ked si prišla domou nebolo upratané apostielka nezložená,ešte ten neporiadok by som možno prekusla,ale tá postielka by ma dožrala .Podla toho čo píšeš tak to vyzerá,že nemáte velmi na rozhadzovanie,ale ked bol po tú druhu postielku to bol slepý,že nevidel,v akom je stave?ach jaj.Máte aspon kočík,v kočíku by zatial mohlo bábo spať.Prvé týždne sú niekedy ťažké asním ešte len budeš mať problémy,ked bude bábo často plakať.My sme si tiež finančne nemohli vyskakovať,ale ked som prišla z pôrodnice mi manžel aj vydláždil chodník kamenmi aby som nemala špinavé kolieska od kočíka,čo by mna vôbec nenapadlo.Vtedy sme mali totiž čerstvo postavenú prístavbu abolo blato.

leria
29. aug 2013

blázon budeš ak takúto prkotinu nezačneš riešiť s ním ale tu 🙂 aj to patrí k budovaniu vášho vzťahu 😉

broskilinka
29. aug 2013

@lienka565 neviem ci je problem postielka alebo pristup a nepochbopenie tvojho partnera... na postielku by som sa vykaslala... moj maly n nej spal asi tri noci a to uz bude nat dva roky...
skor si vydiskutuj s partnerom co od neho chces... lebo chlapom to nedojde hned, treba to povedat polopate s pripadnym komplimentom na jeho adresu... napr, ja viem ze dokazes zohnat druhu postielku, verim ze to zvladnes, je to pre mna teraz dolezite..
s dietatom prichadza do zivota vela nedorozumeni ktore treba riesit tu a teraz, inac sa zamotate...

anatalia77
29. aug 2013

@lienka565 a hlavne si nehovor tú mantru-to nič- ☹
@zuriva ved ako v pohode,može byť aj skorší porod,ale ked sa už tak udeje,tak ten chlap snád tu postielku pripraví.Veď nikto od neho nechce aby ju vystružlikal z kmeňa buka 😀

pragmaticka
29. aug 2013

@lienka565 wouw! tak toto sa nam stat nemoze! kde si preboha takeho chlapa nasla?? to si ho musela dlho hladat..teda sorry, ale pekne neschopne trdlo! s chlapom to nema nic spolocne! nechapem preco ste si obaja (a tam mas trosku vinu aj ty) nechali skladanie postielky na poslednu chvilu , ale ze max. poslednu! to by vam az tak zavadzala keby ste ju mali postavenu mesiac pred terminom a vsetko pekne pripravene?? a co sa pristupu tvojho priatela tyka, je to viac nez katastrofa - osobne by som s takym chlapom nezostala ani minutu! nejde iba o bordel, ide o to ze si ta vobec nevazi, je sebecky, necitlivy a lenivy! moj by si aj volno z prace zobral ci celu noc staval postielku, len aby bolo pre jeho dieta vsetko pripravene , nehovoriac o tom zeby nechcel aby som sa ja s tym natahovala. este len som zistila ze som tehu a uz mi zakazal nosit tazke veci, vsetko vyklada z auta on, na nakupy chodi a pod..este aj pradlo mi znesie do do pracky alebo rovno operie..jedine co mi dovoli robit je upratat (vysavanie ale uz prevzal on), zehlit a varit. takze dievca zlate ak s tymto chlapom zostanes, nepotrebujem mat ani vestecke schopnosti, aby som s istotou vedela povedat, ze budes mat pekne na h.... zivot! ☹ ☹ osobne by som od takeho chlapa zutekala radsej k rodicom ci do podnajmu.

lienka565
autor
29. aug 2013

píšem, že môj syn lebo v podstate všetko čo sa týka tohto drobca vybavujem a riešim len ja, ja som izbičku chcela zariaďovať oveľa skôr ale jeho otecko na to nikdy nemal čas. tvrdil mi že postieľka je v ich rodičovskom dome. On si teraz zariadil izbu v ich dome, tak asi sa tam plánuje presťahovať... kočík máme ale keby som netlačila tak by nebol ešte ani kočík, Áno asi máte pravdu bude tu aj iný problém a ten budeme musieť vyriešiť. Otecko asi prestal mať záujem o dieťa... ja osobne som si to myslela už pred pár mesiacmi keď odmietal chodiť so mnou zháňať kočík... len moja mama tvrdila, že mám počkať kým sa narodí malý.... a s peniazmi by problém ani nebol... len peniaze sa dávajú na všetko iné len nie na malého... peniaze mína na zbraň a veci čo potrebuje on sám :(

lienka565
autor
29. aug 2013

@pragmaticka chvála bohu žijeme v mojom byte... ale máš úplnú pravdu... a začínam si ju uvedomovať....

mima4
29. aug 2013

@lienka565
preco si si ho vybrala za otca svojho dietata? ako dlho spolu chodite a ako dlho z toho byvate v spolocnej domacnosti?

nibocka
29. aug 2013

@zuriva prave preto som si tu postielku nachustala o tolko skor. a v tomto pripade nevyzera ze by sa pytalo skor lebo boli po par dnoch doma

monvitka
29. aug 2013

ruky preč od takého "chlapa"..hnala by som ho svinským krokom z mojho bytu

lienka565
autor
29. aug 2013

@mima4 hmm sme spolu vyše roka malý bol neplánovaný a hlavne ja som si ho chcela dať zobrať lebo sa mi to zdalo príliš skoro ale priateľ s tým nesúhlasil... teraz ja neľutujem pri pohľade na malého ale asi jeho otec to celé už oľutoval...

juliana77
29. aug 2013

@mima4 väčšinou súhlasim s tvojími príspevkami, ale ako vidíš sama, niekedy ľudia robia veci, na ktoré sami nevedia odpoved.

Rodina je niečo viac ako muž a žena, a on upratuje rodičovský dom a to jeho rodičov tiež nezaujímalo, či má vnúčatko všetko pripravené, ved ked mladý nerozmýšľa ešte ako otec, tak ho trochu dokopeme , pomôžeme. ????????????????

mima4
29. aug 2013

@lienka565
jasne by som s nim komunikovala, co znamena byt otcom a co ma stve, cim ma zranil. Velmi dolezite je aby ste sa spolu rozpravali. A ak by nedoslo k zmene, ani by o to nemal zaujem... tak by som sa s nim rozisla (za hodku si zbali kufre) a vyhodila ho z mojho bytu.

lienka565
autor
29. aug 2013

@juliana77 nuž tomu sa aj ja čudujem že jeho maminu to nenapadlo tak ale možno jej tvrdil že je všetko pripravené....

anatalia77
29. aug 2013

@lienka565 tak ako si to dopísala,tak tam nevidím velmi vela možností na klučkovanie.Prosím ťa,hlavne si uvedom svoju situáciu a zbytočne neočakávaj premenu tvojho priateľa.Ušetríš si nervy a smútok z nesplnených očakávaní.
Do ruky bič a pryč!!

kinna
Odpoveď bola odstránená
lienka565
autor
29. aug 2013

@anatalia77 asi máš pravdu... nieje ešte pripravený mať dieťa a starať sa o neho...

mima4
29. aug 2013

@juliana77
otazne je, ci je to clovek zrely na rodinu, ci chape, co znamena mat rodinu, zodpovednost, co znamena viest rodinu, pretoze muz ma viest zenu, ma velmi velku zodpovednost za celu rodinu, ma byt oporou zene... No dnesni muzi neraz vyrastaju bez otcov, resp. zili s otcami, ktori tiez nechapali, co znamena mat rodinu. Aj tu na konovi mozes vidiet, ze mnohe zeny beru ako uplne prirodzene, ze muz je na nosenie penazi, a potom sa cudujeme, ze chlapci ked vyrastu, nevedia sa zhostit role muza a otca... V slovenskej mentalite neexistuje plnohodnotna uloha otca. Z matiek sa robia "bohyne", ktore pre rolu matky musia stratit svoju identitu... a potom je nejaky doplnok....ktory ich oplodni a financne zasobuje... Potom sa nemozme cudovat, ze z deti vyrastaju ludia neschopni niest zodpovednost, neschopni vstupit do manzelstiev, postarat sa o manzela/manzelku, deti, domacnosti.... Mladym ludom velmi chybaju pozitivne vzory, plnohodnotne a vyvazene rodiny, vedenie k urcitym hodnotam...
Si zober, on travil cas v rodicovskom dome, preco mu nikto z rodicov nedohovoril..ze vsak tvoja priatelka je v porodnici, caka babo..co tu robis..prac sa domov... daj doporiadku cely byt..prekvap ju!! V tomto ho mali jasne usmernit jeho rodicia... ale zda sa, ze tam tiez chybalo a chyba vedie k nejakej tej zodpovednosti.

Zasadne nesuhlasim so slovenskym zmyslanim v style "darebak, lenivce, nezodpovedny - no proste chlap". Chlap nie je taky, zrely muz ma otvorene srdce pre potreby svojej priatelky alebo zeny, svojej rodiny... a aj ked si hned nedomysli mnohe veci, tak po upozorneni zacina konat...
Ja osm napisala clanok vo svojom fotoblogu o tomto...

lienka565
autor
29. aug 2013

@kinna to nahnevalo aj mňa nič som od neho špeciálne nechcela.. keď som odchádzala do nemocnice tak som mu povedala aby bola aspoň postieľka pripravená... no čakalo ma prekvapenie... včera som mu povedala že idem kúpiť novú postieľku že mám už toho dosť a normálne mi to zakázal.. vraj on tú postieľku postaví... ale kedy? možno keď ju už malý nebude potrebovať....snahu nemá vôbec čo sa týka nás... a zodpovednosť... tiež nie... to som si všimla už keď som bola tehotná... 😒

lienka565
autor
29. aug 2013

@mima4 plne s Tebou súhlasím do bodky... neviem.. možno aj pre jeho rodičov je dôležitejší ten ich byt... čo bolo tam či oni vedia že nieje nič pripravené... netuším...

Strana
z4