Chcem tretie dieťatko, ale muž nechce
Baby chcela by som velmi tretie dietatko.ale moj muz nechce.mam 6 a 4 rocne.uz neviem co robit,ta tuzba je neskutocna.muz je priliz setrny chce detom dopriat pekny zivot,zijeme normalne nic extra.ale uz mi je do placu ked vidim kamosky ktore su
tehotne.poradi niekto?vdaka
@carinita nemusi...ja som tlacila vela a bolo to na skodu..odkedy netlacim, tak sam s tym chodi..teda nenavrhuje, ale riesi to...mne muz povedal, ze on vie, ze tuzim po dalsom a ze nie je natolko hlupy aby som mu to musela stala pripominat..ze raz povedat staci..a tym, ze si prezil aj moje citove vylevy a vidi ako pozeram po detoch kamosiek a ako nakukam do kocika a slintam pri reklame na pampersky kde je detsky zadocek s spiace babatko - tak vie, ze ma to nepreslo a ani tak rychlo neprejde..tiez mam 37...ale teda ked som prestala tlacit a doma sa to upokojilo, tak najprv zacal sam vytahovat dalsie dieta v zmysle dudrania -- videl niekde surodencov sa handrkovat a "no, a ty chces dalsie dieta, pozri co by sme mali doma", alebo nas syn ochorel, mal zlu noc, zly den, chaos a uz bolo "no a ty chces dalsie dieta, co by sme robili keby dve boli naraz chore a toto zas prezivat, konecne sme z toho vonku"...a pri vsetkom takom, ked sa kamaratka stazovala ako to nezvlada, ze mladsia dcerka ma zdravotne problemy, ze su stale v nemocnici dokola, ze nema cas na starsiu a uz bolo zas, ze aha...vidis, toto by si chcela? a pritom ja som nehovorila nic, on si vystacil sam s tymto dudranim..ale v poslednej dobe presli tieto dudraciny do uplne ineho levelu....videl syna aky je velky, ako sa vie hrat sam, ako nas trosku prestava potrebovat a sam poznamenal, ze "asi by sa mu aj hodil surodenec"...to bola bomba storocia pre mna...jasneze ked som zareagovala na to, ze v com je problem, tak sa zas stiahol a vysiel so svojimi obavami, ze on sa boji toho a toho..ale uz to nebolo take ako na zaciatku, ze sme sa skor hadali a ja som ostala revat, ale bola to normalna debata...potom asi pred par tyzdnami tiez ze "keby sme mali este druhe, musis mi slubit, ze si lepsie zorganizujeme opatrovanie,....." nejdem rozvadzat, ale uz len zaciatok ten vety bol pre mna sok...nadalej nechce skusat na babatku, nadalej sa brani a zvadza boj so sebou, ale vidim, ze je nalomeny, ze teraz je to uplne ine..ze mozno mam este nadej...tiez mi vek klope na dvere, ale povedala som si, ze natlakom aj tak nic neziskam...a takto ked bude v 40 a ma byt tak bude...ze je tu nadej..lebo len to mi ostalo...
@m.i.r.i vidíš, môj by v nikdy nepovedal, že keby sme mali druhé, čo by sme robili inak, lebo on je taký tvrdohlavý, že čo raz povie, už žiaľ platí...samozrejme, keď sme sa hádali, tak povedal, že keď silou mocou chcem mať druhé, tak nech mám, nech s ním nerátam, keď zomriem na zdravotné komplikácie, tak ja som to tak chcela a pod....no tak pusti sa do toho s takýmito slovami, potom by som celý čas len počúvala, že veď on mi hovoril...ja mám šancu jedine v tom, že nepoužívam už roky žiadnu antikoncepciu, tak možno motyka vystrelí, ale že on zmení názor, to sa nestane, možno by som to ani nepovažovala za fér, lebo by mi vadilo, že načo teraz toľké roky čakal, mohol hneď na začiatku súhlasiť
@carinita ja som tiež vek používala ako argument, že nechcem rodiť ako 40ročná a inak nám to trvalo 8 mes. kým sa malý podaril, takže aj to je celkom dobrý argument, že v tomto veku to už nemusí ísť tak rýchlo, lebo chlapi si vačšinou myslia, že to pojde hned do mesiaca,tedaaspon ten moj bol taký 😀
@salamistka no moj je tiez strasne zataty a zo svojimi zasadami..preto mam pocit, ze niekedy uz nechce len preto, ze keby suhlasil, tak by vlastne ustupil z toho co povedal a ze by som "vyhrala " ja a on by ako vyzeral...taky mem niekedy pocit...🙂 A tiez by mi asi vela vykrikoval, preto sa toho tak trochu bojim, lebo ten strach potom prenasa na mna v tom istom zmysle - keby bolo babatko chore, ked bude revat, ked budem mat stresy, ked nebudem stihat atd atd..tak to bude ze - vidis, som ti hovoril...no tazke to je
@janickacrazy hehe..u nas napriklad naopak...tym, ze my sme nemali problem splodit prveho, ja som aj mala jeden MA este pred nim, ale to sme tiez povedali, ze ideme na to a boli// o 3 mesiace po MA ideme na to a boli // tak on si neda povedat, ze to teraz po 6 rokoch nemusi tak rychlo ist..on stale ze, no ty mi hovoris ako sa budeme dlho pokusat a bude to zas hned na prvy raz...a toho sa desi...ved si vlastne chudak asi ani neuzije 😉) ( to je moj dodadok nie jeho) 😎
u nas je to opacne..muz by chcel tretie ale ja uz asi nie...uz si pripadam ze som teda dost stara na to😀 ako na porod a vynosenie nie,to este v pohode,nie som ziadna usadena tetka ale ked si predstavim co bude o 10-15 rokov...tak asi skor nie...
@sakura77 u nás podobne 🙂 muž veľmi chce ďalšie (u nás ešte len druhé), stále mi to pripomína, stále dobiedza, stále to rieši... a mňa nevie zlomiť 😀 nie je problém vo financiách, nie je problém v bývaní, v práci, proste nikde (musím si zaklopať, nech to nezakríknem), proste sa na to necítim...
@ketere tak tak.u nás ale ešte aj to že mladšia je ADHD a neviem si predstaviť pri nej mimčo. ...môj tiež stále podpichuje.na jednej strane by som aj brala -keby mám o 10rokov menej a este k tomu sme O jedno čo som sa dala nakoniec presvedčiť, prišli pred rokom,a už sa bojím, druhýkrát by som to asi ne rozdychala už. No stále takých 10% vnútri mňa sa s tým bije😊
@m.i.r.i Ja som pri prvých dvoch tiež otehu hned, ale pri tomto treťom to trvalo akosi dlhšie. 😉
inak, úprimne, ja by som tri deti tiež nechcela, jedno je málo a tri sú pre mňa veľa, dve je taký môj vysnívaný ideál, kľudne by mohla byť ešte jedna dcérka, to by bolo fajn, prvá je úžasná a druhá aj keby bola náročnejšia, nevadí...no ale stačilo snívania 🙂
moje prvé tehu bolo tiež MA ako u m.i.r.i., tehotenstvo nebolo v pláne, druhé hneď a keby bolo ešte jedno, tak by to išlo asi ťažšie, podľa mňa
@m.i.r.i Ja ti velmi drzim palce, aby ste to babatko mali. Precitala som si len par tvojich uvodnych prispevkov k tejto teme a teraz zaverecny, takze ak sa nemylim, mate len jedno dietatko. Aj pre mna su deti svetom, je to ta najvacsia radost, ze su tu, ze im mozeme nieco posunut, dat, milovat... Ked som mala len dcerku, aj som sa "bala" mat druhe, nevedela som si predstavit, ako budem moct mat rada rovnako, viem, ze je to osuchane klise, ale je uzasne mat to druhe dieta... a ked uz je druhe, tym si uz viem predstavit aj dalsie a dalsie.. ale aspon mozno tretie. Uvidime. Ale mat dve, to ti isto prajem. Poznam mnoho zien, ktore to druhe dieta odkladalo a napokon sa "na cas" uspokojilo s jednym, no po rokoch im je luto, ze to druhe dieta "nestihli". Vidiet dve stastia vyrastat, to je nadhera! Dat zivot dvom... Velmi ti to prajem. Myslim, ze aj tvoj manzel to uz vie a tie dve deticky budete mat! A keby aj pri chorobach druheho dietatka nieco podudral, bude v dusi najstastnejsi otecko a pri mnohych krasnych prilezitostiach by sa to dalo otocit a povedat mu: No vidis, a ty si tolko rozmyslal!... Ale ja myslim, ze ani ty, ani manzel k tomu casto alebo vobec nedospejete, lebo budete stastni, ze to druhe babatko mate a obaja si budete uvedomovat, ako spravne ste sa rozhodli!!!! Ked budes tehotna, napis mi internu postu, velmi sa potesim, ze je to tak! Pomodlim sa za to! 🙂
@dietazenamatka velmi pekne si to napisala a pomohlo to aj mne.prosím pomodli sa aj za mna aby mojho muza osvietilo.Ďakujem
@dietazenamatka joooj aka si zlata..dakujem pekne..krasne si to napisala, az mi slzicky vyhrkli..ja to aj hovorim, ze ak sa nahodou stane ten zazrak a ja predsa budem mat druhe dietatko tak to bude cely kon vediet velmi rychlo..lebo ja sa tu s tymto pasujem uz dost dlho, ze manzel takto nechce...a strasne ma to trapi..a keby sa to stalo tak to vytrubim celemu svetu....🙂 dakujem ti!
a
@carinita to iste samozrejme patri aj tebe..ja by som tiez rada casom vedela ako to dopadlo..ked tato tema stichne a po par rokoch by som rada vidiet ako to slo dalej 😉
@janickacrazy moj aj taky je... Lebo nam sa deti podarili rychlo.. On vzdy-chcela si babo,mas babo,chcela si druhe babo,mas druhe babo.. Chcela si chlapca,mas chlapca,chcela si dievca,mas dievca.. Ano,priznavam, vyslo to. Pri druhom som mu tiez davala argument,ze rodit v 40,resp.plodenie nemusi v tom.veku uz vyjst..
Ale o tretom nechce ani pocut,co i len naznak,to ako hned zamietnute. On sa obava financii (a v tychto mesiacoch opravnene), ja zas viac toho zdravia,lebo som sa uz k tej 40tke vlani dopracovala,takze nanhi netlacim. Davame si pozor,ked uz,no pochybujem,ze druhykrat by som otehotnela z davania si pozor,ako to bolo pri prvom drobcovi.
Rozmyslam co robit dalej a neviem.nechat deti u mamy a urobit pekny vecer pre muza hlavne mat klud na rozhovor?ale on robi 12-sky aj v sobotu.teraz setri na auto a ja nemozem byt len ticho...vdaka za rady
@sakura77 no ja tiež nechcela ani náhodou... Dvoch synov máme konečne ako tak odrastenych, narodili sa do roka,búdu mať 8a9 a náš tatino nič je bio 🙂 7 rokov som bola d nimi doma na materskej potom spoznala muža, tešila sa ze pracujem a už aj žijem mimo povinností a...
Momentálne sa gulkam v34tyzdni 😀 a bude ružový náramok 🙂

Ahoj, ak muz nechce tretie dietatko, tak ho vynechajte, a spravte rovno stvrte.