icon

Chlad po svadbe

karolina15
3. jan 2013

Chcela by som pocut Vas nazor.
Som cerstvo vydata (od leta) a zacinam mat pocit ze nas vztah s manzelom ochladol. Respektive skor ze z manzelovej strany ochladol.
Ked sme este neboli svoji tak ma stale pusinkoval, hladkal...bolo to take spontane ked som umyvala riad tak prisiel a zo zadu ma silno objal, pobozkal na krk...proste stale sa tulil. Teraz mi sice da pusu ale akurat tak ked pridem domov z prace a na dobru noc.
Aby som mu nekrivdila: doma mi pomaha zo vsetkym. Vari, upratuje ked treba. Predal byt aby sme si mohli kupit moj vysneni domcek a planujeme aj babatko.
Len sa zacinam bat ze ked je to uz teraz takto ako to bude za 5-10 rokov? Mne to velmi chyba uz teraz.
Mate niektora podobnu skusenost?

fra
3. jan 2013

Karolinka, myslím si, že sa on prirodzene nepotrebuje "mojkať" hoci ťa miluje jednoducho nie je taký typ ... to, že predtym ťa "mojkal" bolo podľa mna možno fázou "zamilovanosti" keď ide hlavne o hormony a mojká sa vtedy asi každý ... ako tá prvotná fyzická zamilovanosť odchádza, možno fyzicky kontakt už toľko jednoducho nepotrebuje a nie je mu to vlastné napriek tomu ta može hlboko milovať ... lebo zamilovanosť vraj prechadza po 2-3 rokoch vždy, ale to čo ostáva je skutočná láska ... pravdupovediac ani ten moj nie je "mojkací" typ ale prvé cca 2 roky sa mojkal stále a teraz fakt malo, ale mne to nejako nevadí, lebo to až tak veľmi nepotrebujem a sa mame stale radi aj po 18 rokoch ... poznáš knihu "5 jazykov lásky?" ak nie- prečítaj si ju, možno sa ti všeličo vyjasní ... tu je taky stručny obsah http://sotak.blog.sme.sk/c/25159/Pat-jazykov-la...

karolina15
autor
3. jan 2013

@fiffinkaa len sa bojim ze ked to bude horsie tak to neustojime...som fakt prilis mlada aby som bola v manzelstve s kamaratom...
Zatial je to este unosne ale keby sa to zhorsilo tak fakt neviem ako dalej a este k tomu z dietatkom...
Niekedy si myslim ze ziadny vztah presda nie je dokonaly a ze nemozem chciet vsetko...nepije, nefajci, neflaka sa, stara sa o mna, o domacnost, peniaze zarobi....len keby som vedela co s tym...

zuzana76
3. jan 2013

@karolina15 podla mna je v tom aj ten vek, ako ja mam 36 a muz 37 a citim to, ze sme starsi, tiez sa uz necitim ako 20-rocna

karolina15
autor
3. jan 2013

@zuzana76 ale moj muz ani nevyzera na svoj vek a rozhodne sa ani nesprava...on je taka vesela oplasena kopa...ja som z nas dvoch ta rozumnejsia a obcas si pripadam aj ako starsia 🙂

zuzana76
3. jan 2013

@karolina15 tiez mam nazor ako @fra , nepoaznmam ho, ani teba, ale ja by som za tym urcite inu zenu nehladala, jednoducho je len inak zalozeny ako ty, teda temperamentom, potom ten jeho vek, plus to,ze uz nie ste v prvotnych fazach zamilovanosti

zuzana76
3. jan 2013

@karolina15 to je ine, chlapi su podla mna vecne deti

karolina15
autor
3. jan 2013

@fra vrim ze mas pravdu a uprimne som presvedcena o tom ze moj manzel ma miluje. Len si kladiem otazku ze ked ma tak miluje preco je taky problem urobit to pre mna a viac sa mojkat, ked vie ze mi to chyba...ved mu to nemoze byt neprijemne ked ma lubi...

karolina15
autor
3. jan 2013

@zuzana76 to veru hej 🙂 som si myslela ze tym ze mam starsieho tak ze zodpovednost bude na jeho pleciach..ale u nas som hlavou ja..ci uz treba nieco vybavit alebo co sa financii tyka...preto hovorim ze si pripadam starsia 🙂

janinah
3. jan 2013

@karolina15 od 43r. chlapa buď rada,že sa ti aspoň tá pusa na dobrú noc ujde, on je kvôli veku ozaj inde ako 25ročný 😉 a ako to myslíš s tými finaciami? ty finančne zabezpečuješ domácnosť alebo on a ty len tie penižky prerozdeľuješ? ja si myslím,že chlap je v rodine hlavou,zodpovednosť je na ňom /napr. má živ.poistku, má/majú finan.rezervu pre každý prípad.../a teda má doma aj trochu iné myšlienky ako nonstop sa mojkať 😉

karolina15
autor
3. jan 2013

@janinah nie nezabezpecujem domacnost...sice mam slusny plat ale moj manzel zaraba viac...cize som to myslela tak ze ja s nimi hospodarim...no u nas som hlavou ja...ja vybavujem vsetky veci , staram sa ani bolo vsetko poplatene este aj alimenty na jeho syna z predchadzajuceho manzelstva...moj manzel nie je na teke veci...
Co sa tyka toho veku 43 nie je tak vela...poznam chlapov ktory maju 50 a sexovali by kazdy den...dokonca moj otec ma 63 rokov a mama sa mi postazovala ze uz z neho nevladze 🙂
Ja som sa vztahu s mojim muzom velmi branila zo zaciatku presne kvoli veku ale nakoniec musim uznat ze zivot s nim je zabavnejsi a aktivnejsi ako 25 rocnych chlapom ktoreho som mala predtym.

maria117
3. jan 2013

@karolina15 komunikuj s nim o tom. Odporucam i knihu 5 jazykov lasky, pise prave o tom,preco sa po svadbe vsetko zmeni,ako akosi automatocky prenasame odpozerane role z domu do novej rodiny, ponuka 5 rozlicnych sposobov prejavovania si lasky i ako to uviest do praxe.su tam opisane i konkretne situacie / pribehy. Velmi dobre sa to cita 🙂 clovek si uvedomi niektore veci.potom to uz "len" vyskusat...
Myslim,ze uz je i pokracovanie 5 jazykov lasky vo vztahu k detom (ako komunikovat s detmi,neviem presny nazov)

karolina15
autor
3. jan 2013

@maria117 urcite precitam dakujem

fiffinkaa
3. jan 2013

@karolina15 ked budeš mať bábatko, to ťa bude plne zamestnávať a nebudeš takéto veci riešiť..a potom oceníš ako písala zuzana že Ti pomáha, stará sa o Vás,rieši problémy, uprace, navarí, nakúpi....zatial si bezstarostná a jeho kvality nevieš ešte tak oceniť ako napr. žienka čo má 2 deti, takže ja sa no to pozerám inak ako ty..

fiffinkaa
3. jan 2013

@maria117 veľmi zaujímavé, skúsim aj ja popozerať, stále je čo vylepšovať..a čo sa deti týka, ani nehovorím 🙂

janinah
3. jan 2013

@karolina15 myslela som,že nehovoríme o sexe,ale o mojkaní,takom spontánnom,že ťa muž objíme a ide ďalej do izby,ale sex nenasleduje 😉 všetko má svoj čas a príčinu,keď budeš vyšťavená a nevyspatá s babetkom,tak budeš ešte rada,že ti dá pokoj a nelepí sa na teba 😉

karolina15
autor
3. jan 2013

@janinah hej bavili sme sa o mojkani...sex mame aj ked viac z mojej iniciativy ale mame..

karolina15
autor
3. jan 2013

@fiffinkaa asi mas pravdu...len ja som fakt uplne zavisla na fyzickom kontakte...som najmladsia zo surodencov a proste bola som vychovavana s castym fyzickym kontaktom

fiffinkaa
3. jan 2013

@karolina15
ja Ti to verím, ved ktorá žena by nemala ráda mojkanie..treba nájsť kompromis, spoločné aktivity, skúsiť sa porozprávať s manželom..alebo sa zmieriť s tým že sa musíš vždy ty pritúliť a je po probléme...a možno sa to časom u neho zmení k lepšiemu a začne si ťa viac všímať, aj to môže byť,..obdobia su rôzne...

voskovaeva
3. jan 2013

@karolina15 a zkusila si si o tom s nim porozpravat ze co sa deje aky ma problem apod.??mozno by pomohlo tez jsem si vsimla ze co jsem zacala chodit cvicit a vic casu venovat sebe ze je pritulnejsi 🙂 Verim ze sa to zlomi a budes talka stastna ako ja vsetkym by som to priala keby sa dalo

zamyslena41
3. jan 2013

@karolina15
Nevycitaj mu co robi, resp. nerobi, ale porozpravaj mu o svojich pocitoch, ako sa citis, ked Ta "fyzicky ignoruje": ked je mojkanie aj milovanie len po Tvojej iniciative. Povedz mu, ze sa ako zena citis ignorovana, prehliadana, a ze to v Tebe prebudza pochybnosti a myslienky, z ktorych mas obavy.

A naopak, povedz mu, ako sa naopak citis, ked Ta objime, ked je voci Tebe aktivny ako muz ...

Bude sa k tomu preba opakovane vracat, ale nevzdavaj to. A nevzdavaj to ani ako docasne vyhradne Tvoju iniciativu (lebo to je cesta ku "smrti vztahu"). Pripadne ho poziadaj o objatie sama, ked sa len oprie/zvali, tak upresni, ze chces citit, ze Ta objal muz. Atd. Spontanne, hormonalne riadene zo zaciatku vztahu je potrebne kultivovat a rozvijat na vedome ciny, konane volou, z lasky.

A skus rozmyslat aj nad tym, ze: Preco ho objimas? Preto, ze ho mas rada a tuzis ho objat, a tak mu dat najavo, co citis? Alebo ho objimas len preto, ze cakas "odmenu", chces aby vratil, co si mu dala? Alebo mu davas objatia zo skutocnej lasky?

karolina15
autor
4. jan 2013

dakujem vsetkym za uzitocne rady...s manzelom sme sa vcera vecer porozpravali a snad to bude lepsie...
Mam skveleho chlapa tak verim ze vsetko vyriesime tak ako vzdy 🙂
@zamyslena41 on ma objime aj ked ideme sa spat ma objima...ale o par minut sa otoci a zaspi...predtym ma drzieval celu noc v naruci...ja nerozumiem tomu rozdielu...nehovorim ze ma uplne ignoruje, ale uz to nie je take iste
A moje objatia su z lasky..nedokazem okolo cloveka ktoreho milujem prejst bez toho aby som sa ho dotkla,pohladila....preto ma tak trapi ten utlm z jeho strany...

moni244
4. jan 2013

@karolina15 ahoj, my síce nie sme zobratí, ale sme spolu už 6 rok, teraz čakáme 1. bábätko. A mám pocit, že odvtedy, čo som tehotná, tak ma viac objíma, mojká a pusinkuje. Sex nemáme, lebo sa bojí, že bábu ublíži. Tiež sme prešli rôznymi fázami a ako ti tu písali iné, keď budeš tehotná, veľmi oceníš pomoc s varením, nakupovaním a upratovaním. Skoro všetko robí on a to má dosť náročnú prácu, ale vždy pomôže.

karolina15
autor
4. jan 2013

@moni244 hlavne gratulujem k babatku...tak snad mas pravdu...mozno casom docenim viac jeho ine aktivity...Ako pises tiez ma manzel narocnu pracu a pomaha ako vie...
asi mate pravdu a netreba to privelmi riesit

kobrtko
7. jan 2013

@karolina15 Však jasné, že keď človek vidí tie páriky, čo sa furt pusinkujú a cichotajú, tak aj trošku závidí (ale dopraje), no fakt každý vzťah má nejaké úskalia a čo sa mám zdá možno niekedy idylické, môže byť úplne iné.
Človek sa celý život prispôsobuje, aby to v tom vzťahu klapalo a jednoducho sa nedá povedať, že už som spravila všetko, už sa mi nechce (aj z jeho strany)- ale vládať niekedy naozaj už človek nemusí...
Ja v rodine takýto príklad nemám, nakoľko mamča so mnou odišla od fotra alkoholika a vychovávala ma sama. A môj chlap mi niekedy pripadá ako svokor- ten tiež svokre nelichotí a určite jej nepovie, aký je šťastný, že ju má. Ona už nevládze a tvári sa, že je to úplne v poriadku a tak to má byť 😒 . No, čo som si zavesila na krk, to mám 😀 . Ale inak je ten môj dobrý človek s hromadou vlastností, ktoré obdivujem (aj vďaka ktorým máme málo peňazí... 😠 ).
Takže je asi lepšie si občas všimnúť aj páriky, ktoré sú vyslovene na tom zle (aj keď im to človek nepraje) a pomyslieť si, ako je nám fajn...

karolina15
autor
7. jan 2013

@kobrtko presne ako hovoris...uvedomila som si ze napriek tomu ze to nie je idealne je to pekne...zacala som si viac vsimat jeho mimovolne reakcie...ako sa na mna pozera a ze napriklad v noci pocas spanku sa ku mne prituli...tak mozno trochu ochladol ale viem ze miluje...a to mi staci..nechodi s kamaratmi po vonku, nepije nefajci, slusne zarobi a vzdy sa mi snazi vyhoviet ..tak co na tom ze na pusinkuje o polovicu menej ako predsvadbou, nevadi ze je trvdohlavy a ze ho mam chut niekedy zabit..ako si sama napisala "co som si zavesila na krk to mam " a som rada 🙂

acko
7. jan 2013

@karolina15 ani moj muz nie je extra mojkaci typ po tych skoro 10 rokoch co sme spolu (omg to uz tolkooo???? 😀). ale zase ani ja nie som uplne mojkaci typ...
vies, ono ta vasen ma svoje rizika a niekedy ide ruka v ruke aj s roznymi problemami...
ja neviem, ja by som 1000x radsej brala zodpovedneho chlapa, ktoreho po rokoch presla ta najvacsia zamilovanost v tom fyzickom zmysle, a nepotrebuje sa mojkat a ktory ako ty pises "nepije, nefajci, neflaka sa, stara sa o mna, o domacnost, peniaze zarobi..." nez takeho s ktorym by som mala vasnivy sex a vztah este aj po rokoch, ale ktory by ma vasnivo sem tam stlkol, alebo ktory by nedokazal zarobit peniaze a postarat sa o rodinu, alebo ktory by mi behal za inymi...
myslim ze este o zivote dost malo vies, ked tieto veci riesis - nehovorim to v zlom, ale s tym, ze viem ake rozne problemy moze zivot priniest a ze co je dolezite...
samozrejme, kazdy sme nastaveny inak... pre niekoho je ta vasen alfa a omega az natolko ze z "nevasniveho" vztahu odide... ale asi je to skor u ludi, ktori nemaju este deti.... lebo ked by si tie detimala, tak by si dokazala viac ocenit klady tvojho manzela...
ja si myslim, ze mas doma idealneho manzela 🙂 (teda podla kriterii ake ma na chlapa vacsina zien co maju deti...)
a aj na tej vasnivosti sa da popracovat. skus najprv ty sama, kazdy den sa snazit a davat mu viac dotykov, milych slov v beznych kazdodennych situaciach... necakat kym zacne on... mozno ho takto prirodzene navedies na tu atmosferu aka medzi vami bola predtym.. a ked to nezaberie, tak otvorene sa s nim porozpravat, ze ti to chyba...

filipal
7. jan 2013

@karolina15 to, co sa deje vo vasom vztahu je uplne prirodzene. prechadza tym, vela zien. prvotna zamilovanost vyprcha a vztah sa kvalitativne meni. niekedy su zeny sklamane, ze ich partner uz nie je taky "opantany". naozaj sa to zmeni a to je aj dôvod, preco je tolko ludi nevernych. hladaju tie krasne, sladke zaciatky. ale po case pride vytriezvenie a zistia, ze su znova tam kde boli v predchadzajucom vztahu. su to fazy lasky, ktore sa menia.
na com ty teraz musis pracovat, je pestovat si trvaly vztah zalozeny na inych hodnotach, ako uz pisali dievcata (obetavost, zodpovednost....).
chapem tvoje sklamanie, je to akoby sme nieco stratili....
dalsia vec je fyzicky kontakt. kazdy clovek ma inu potrebu dotykat sa, objimat...niekto to vyslovene neznasa. ma taku silnu osobnu zonu a taku potrebu sukromia, ze tam nerad kohokolvek pusta. niekto sa zase neustale potrebuje dotykat. sme rôzni. samozrejme, ina je intimita s milovanym clovekom. ale ani s nim nemusime vzdy citit potrebu fyzickeho kontaktu. niekedy chceme byt sami.

sorciera24
7. jan 2013

@karolina15 neviem ako dlho ste spolu.....ale cakat, ze ta muz bude drzat v naruci celu noc? do konca zivota?)faza zamilovanosti trva tak rok-dva.....my sme spolu 10 rokov.....objimeme sa ked amme chut, pusu si dame, ekd amme chut......ale preboha, nemozem porovnavat cas v prvy rok chodenia (ked ma nonstop bozkaval a asi 50krat denne mi vravel ako ma miluje a vztah po tolkych rokoch...)....zamilovanost skoncila a preslo to do alsky...lasky, kt. si nevazdauje zamilovane objatia, taku vasen takisto nemozes cakat.....ale citim nieco ovela viac, lasku vidim v cinoch, v drobnostiach, kt. pre mna muz robi.....ani moj ma nedrzi v naruci celu noc....potrebuje sa vyspat do prace, objime ma a spi....ale to neznamena, ze ma nemiluje!🙂...popravde pusinkovanie a nosnstop mojkanie by mi uz v tejto faze vztahu prislo cudne.....to robia moji studenti na chodbach:D....laska v zrelom vztahu je o niecom inom!...pises, ze sa ojimete, date pusu, sex je.....je to ok...inak filipal to pekne napisala...poteba dotykov uz nie je taka intenzivna a celkovo muzi nemaju az taku potrebu sa mojkat🙂 ak ostatne klape, nevidim problem.....len v prvom rade by si mala hodit rec s nim, nie s nami, toto by ti mal povedat on, nie my;)

karolina15
autor
7. jan 2013

@acko nemyslim si ze o zivote malo viem...a mas pravdu deti nemame este zatial...vidis to inak lebo ako si sama napisala nie si mojkaci typ..ale su ludia ako ja ktory to proste potrebuju...chyba mi to ku stastiu tak preto to riesim...kazdy chce byt stastny nie?
Ale ako som uz pisala vyssie a rovnako ako pises ty tak viem ze moj manzel je vlastne z tych idealnejsich...mate pravdu asi sme presli od zamilovanosti k laske 🙂

karolina15
autor
7. jan 2013

@filipal nemyslim si ze to vzdy musi vyprchat...moji rodicia su spolu 40 rokov a stale sa dotykaju, bozkavaju, kupu sa spolu vo vani...samozrejme ze to nie asi take horuce ako to bolo ale je to tam 🙂