Chlap je totálny trkvas
Takto v sviatočný deň pridávam diskusiu, aby som sa ukludnila. Akože blbosť, ale deje sa to často. Aj u vás jednoduchá práca trvá večnosť? Dnes - tri týždne vie,že treba betonovat základy na altánok, prvý týždeň strašne teplo, druhý týždeň nemôžem robiť lebo idem na očkovanie, po očkovaní sa tri dni nemá pracovať a keď konečne príde deň D tak už dve hodiny hľadá meter a vodovahu, nevie ich nikde nájsť, lebo je chronický lajdak a nikdy nič nevráti na svoje miesto, potom začne zúriť na mňa, že ako to že neviem kde to je. Ako to môžem vedieť keď u nás veci random opúšťajú svoje miesto a už ich nikdy nikto viac nenájde?? A takto je to stále a pri všetkom. Ploty sa robili namiesto týždňa dva mesiace, bazén v nedohľadne, na všetko kopec výhovoriek. Aj teraz, sedím na terase a zo záhrady sa len periodicky ozýva "do pi**, ku***"...je toto chlapská choroba? Máte to doma tak isto? Ja vždy mu idem pomáhať, aj teraz mám v pláne hádzať do miešačky ak ju vôbec zapne dnes. Dá sa toto zmeniť? Že ho začne baviť vytvárať domov a bude sa tešiť, že tu máme pekne? Lebo zatiaľ je pre neho celý dom len uhlavny nepriateľ.
A čo tak si niekoho zaplatiť nech vám to urobí? Nie každý muž má rád (a zvládne) takéto práce okolo domu.
@anjelicek26 keď vieš on vždy povie, že spraví. Načo dávať peniaze majstrom, aj tak vraj sú všetci nanič. No a vždy je to rovnaký proces, od odkladania roboty, cez technické problémy, po nadávanie na všetky strany a nakoniec ako začne poriadne, potom ho to prestane baviť a posledné veci odpinka len aby bolo a už ho nezaujíma ako to vyzerá. U nás keď sa ide robiť, vždy len hádky sú a hustá atmosféra.
To je na nic, ked aj tak spotrebuje material, vysledok priemerny az zly a nervy ma okolo toho aj tak...profikovi aspon vie povedat, nech to opravi, ked nebude s vysledkom spokojny...skuste si v nejakej pokojnej minute sadnut a porozpravat sa, ze to za tie nervy nestoji - ani jeho, ani tvoje - a dajte to urobit niekomu, na koho sa da co sa tyka vysledku spolahnut. Bude to nacas a bez nervou. Ktore mate len jedny. Ved to nerobi ani vasmu vztahu dobrotu, ked ho stale nahanas, nic neni hotove, zle hotove... ja toto poznam velmi dobre, nabytok stavam sama roky rokuce, malujem, menim podlahy 😂 Nemam na to nervy, ale niektore veci proste neviem/odmietam robit sama a keby na neho cakam... proste mam "zelenu" od manzela objednat profika na co treba a hotovo.. on robi 12h denne aj tak by to fyzicky nedaval...
Môjmu trvá všetko dlho ale nie preto lebo je trkvas, ale je ako monk. Všetko musí byť tip top, prezliecť sa, nachystať náradie, poukladať, babrať sa s robotou tri hodiny ktorá by inému trvala 30minut, etc etc. Akoze na jednu stranu je to fajn,na druhú lodla mňa často zabíja cas nezmyslami a nebudem klamať,niekedy ma to vytáča ale tak je taky aký je, radšej tak akoby mal na 4x po sebe opravovať 😅
poznam chlapa co po 40r od zaciatku stavania stale nema dokonceny dom....cize namiesto 3 poschodi sa zije na jednom - v 2 izbach..ale pomoc nezavola a ak robi nieco sam, tak premeriava na milimetre a cela rodina musi stat v pozore a utierat mu vreckovokou pot z cela..aj to z 10 dosticiek 8 vyhodi, lebo nie su dokonale..nakoniec to aj tak nedokonci, ale unaveny je ako kon a este sa hada, ze mu nik nepomohol!
môj sa tiež nanadáva kým niečo spraví, ale keď sa už chytí tak to ide.... postavil dom, ploty, psovi voliéru, položil so synom dlažbu, prístrešok....len aby bola chuť...ale vadí mi že vie pri práci znervoznieť ak sa náhodou nezadarí niečo...
Môj muž je kutil a urobí všetko aj bez toho, aby som mu to kázala. Dokonca si vymýšľa roboty, ktoré ani nie sú také potrebné, lebo jeho to baví. No nie každý chlap je taký a na tvojom mieste by som zavolala firmu a jemu nič nevravela, teda pokiaľ si to môžete dovoliť. Načo zbytočne stresovať celú rodinu.
moj je zrucny a nerobi mu to problemy pokial ho to bavi. Take malovanie stien ho napr nebavi. Tak som sa do toho pustila ja, ale bolo mu to blbe a pridal sa, chvala bohu, lebo tiez to nemam rada. Nakoniec to dokoncil sam a ani nepindal. Inak rok som mu dohovarala, ze ta stena na chodbe je uz otrasna, docapana. Vzdy mi povedal, ze na to musi mat naladu, lebo to neznasa robit. Inak vsetko v dome porobil sam, dlazbu, kupelnu, atd.
Na tvojom mieste by som si uz hladala ludi co ti urobia bazen, lebo takto to bude na 10rokov a este sa napocuvas.
Ako keby som čítala o svojom otcovi. Jeho posledný takýto ,,kúsok” bol, keď nekosil, až kým sme nemali na dvore dobrú viac ako metrovú burinu, potom sa konečne chytil kosiť a pokosil jedno kolečko okolo skalky. 🤦🏻♀️ Keď chcel zašpárovať okná na chodbe, kúpil si, podotýkam zelenú silikónovú penu, nastriekal ju na okná tak, že ich už ani pán Boh neotvorí a nechal to tak ani ju neodrezal. Keď sme mu povedali, že to vyzerá otrasne a nech to aspoň oreže a natrie, klasicky sa mu postavili vlasy dupkom a navrela žila na čele, že sme si dovolili okritizovať jeho robotu a môžeme si teda všetko robiť samé, keď sme také múdre.
Vie robiť iné? Ak je ľavý len v takomto a inak je v domácnosti použiteľný, napr. vie variť, uprace, tak ho nenúť. Zaplaťte si to. Predstav si, že teba by nútil do toho, k čomu absolútne nemáš vzťah a dá sa to pritom riešiť aj inak. Ak je nezručný vo všetkom, tak potom je to už o inom.
Toto mi je zname 🙂. Raz je horuco, potom vela prsi, potom je strasne unaveny....Nezoznamime si chlapov? 🙂.
aj moj je scasti taky...mam tiez z toho casto nervy, no on sedi 10-12 hodin denne v praci a sefa takeho, ze ja by som uz z neho distala zaludocne vredy. Teda dost chapem, ze sa nu nechce aj doma robit cez vikend, on sice nie je uplne lavy, spravi dobre, ked treba, ale taketo manualne prace su u nas skôr nutnost ako potesenie - a to aj z mojej strany. Ja tu mam neumyte okna tiez uz pekne dlho a premyslam, ze si zavolam na to upratovaciu sluzbu. Ja si poviem vzdy, ze vsak je na ine veci, nemame nudzu o peniaze, je dobry otec aj partner.
Poznam aj taky pripad, kde si chlapec volal svojho svokra, ked bolo treba doplnit vodu do ostrekovacov alebo poskladat komodu z Ikey. Takeho mantaka mat doma je estelen pozehnanie.
Nie kazdy je domaci kutil a nie kazdeho bavi ucit sa nove veci cize niekedy je naozaj lepsie najst si profesionala ktory Vam to urobi.
Ja sa napr pustam len do prac ktore viem, ze zvladnem. Pokladat dlazbu by som si zrejme netrufol pretoze nemam ten pocit, ze by som to dal. Radsej zavolam niekoho kto to vie a budem mu asistovat ( podavat dlazbu, miesat lepidlo atd. )
Musis sa zmierit s tym, ze tvoj muz zrejme nie je ten typ ktory rad robi okolo domu.
Ja ked som doma tak utekam od jednej roboty k druhej, ale mna to zas bavi. Ja ani nikam nechodim, mna bavi bavkat sa okolo domu cize moja zena by zrejme na mna nadavala, ze nikam nechodime 😀.
Môj spraví sám od seba na čo si trúfne, ale má aj dosť sebareflexie a na zložitejšie veci (napr. aj betónovanie) si niekoho zavolá. Na toto by som veru nemala nervy. Buď to má v sebe a je ochotný sa do toho pustiť alebo nech zarába dostatočne a niekoho si zaplatí 🤷
Tak moj je velmi sikovny, zrucny, pracovity, on robi sam od seba, nemusim mu nic pripominat ani ho nahanat😊 ale zas...nikto nie je dokonaly, moj ma zas ine "muchy"...🤷♀️😅...kazdy sme nejaky😃
Zrejme by tvoj chlap mal bývať v byte, nie každý je stvorený na mužské práce!!!
My bývame v byte, tak má človek od zbytočných hádok aspoň kľud, lebo zrejmé by to prebiehalo ako u vás, okrem nadávok.
Jasné sú takí muži.
Načo sa podujal stavať dom a vôbec že si tým s tým súhlasila.
Ako nemyslím, že si ty na vine, ale mám niečo podobné doma a nenechala by som také robiť, respektíve by som volala automaticky firmu
U nas rovnako. A to mam doma stavbara,takze urcite to nieje tym ze nevie.ale trvaaaaa mu to.to je taky vtip : Dámy, keď chlap povie, že niečo opraví, tak to opraví. Nie je potrebné mu to každých 6 mesiacov pripomínať..u nas tak podobne :D da sa bud si zvyknut a predychat alebo sa rozist,lebo toto proste nezmenis..
Ak si myslíš o svojom chlapovi, že je trkvas, tak sorry, načo s ním si? Tam je chyba niekde úplne inde. Žena by si muža mala vážiť, rovnako ako muž ženu. Ty si svojho evidentne nevazsis. Porozmyslaj, či náhodou aj ty nevytváras tu hustú atmosféru.
o mojom pises.. mam 100 chuti odfotit nas dvor.. ja som uz rezignovala. Najtrapnejsie je ked mi kamoska povie, ved co mu nenapises zoznam a nerobi podla toho?? ?:D
A k lenivosti a lakomosti len tolko: jemu to uz ani cudzi nechcu robit, len "on si to vie najlepsie" a do vsetkeho sa stara, 500x rozmysli.. smejem sa, lebo betonovali sme prednedavno a robili to ako Pat a Mat s kamaratom a teraz uz vyse tyzdna pozera, ze musi upratat beton co sa "netrafili" ale nedeje sa nic :DDD
a ie si ty tak troska narocna?Altanok a bazen ti chyba ku stastiu len?
Mas terasu,tak sa z nej tes,pestuj si tam muskaty a bud stastna ze mas dom chyba ti len ten altanok(vo uz je prezitok za mna) a bazen.
Nebaví ho to. To je začiatok aj koniec všetkého. Zas na druhej strane,je hamizny dať zarobiť niekomu inemu,...ak je taky, bude to tak vždy,a casom asa ta jeho povaha bude cibrit...k horšiemu.
@julia2018 hustu atmosferu si vytvara neschopny chlap, ktory si nevie veci upratat a najst, nevie veci robit tak ako je dohodnute a nacas, zorganizovat si to. Ak to nezazijes, nevies to posudit vobec :DDD to je proste taka debilna povaha, to bud ignorovat,a lebo zbohom...
@iriska13 5 rokov na namontovanie garnize... teatralne som tento vikend po 3 rokoch namontovala sama kryt na zvoncek s tym, ze idem aj na tie garnize a nezabudnem sa vsade pochvalit :D

Klidecek, pozri moj nielenze by pindal, on by to aj pokaslal...proste co sa tyka zrucnosti chlapskeho typu, tak ma dve ruky lave...na vsetko chodi firma...doslova... aj odvzdusnit radiator! Nesmej sa 😂 Proste beriem to tak, ze jeho pozitiva su inde, zarobit zarobi dost, zaplatit to vieme, tak uz nerobim nervy ani jemu, ani sebe a zavolam na to niekoho ineho...zahradnik mi pili stromy, chlapi umyvaju okna, pristresok mi tiez staval chlapik... A nenazvala by som ho trkvas, kazdy mame proste tie dobre stranky niekde inde...