Chlap je totálny trkvas
Takto v sviatočný deň pridávam diskusiu, aby som sa ukludnila. Akože blbosť, ale deje sa to často. Aj u vás jednoduchá práca trvá večnosť? Dnes - tri týždne vie,že treba betonovat základy na altánok, prvý týždeň strašne teplo, druhý týždeň nemôžem robiť lebo idem na očkovanie, po očkovaní sa tri dni nemá pracovať a keď konečne príde deň D tak už dve hodiny hľadá meter a vodovahu, nevie ich nikde nájsť, lebo je chronický lajdak a nikdy nič nevráti na svoje miesto, potom začne zúriť na mňa, že ako to že neviem kde to je. Ako to môžem vedieť keď u nás veci random opúšťajú svoje miesto a už ich nikdy nikto viac nenájde?? A takto je to stále a pri všetkom. Ploty sa robili namiesto týždňa dva mesiace, bazén v nedohľadne, na všetko kopec výhovoriek. Aj teraz, sedím na terase a zo záhrady sa len periodicky ozýva "do pi**, ku***"...je toto chlapská choroba? Máte to doma tak isto? Ja vždy mu idem pomáhať, aj teraz mám v pláne hádzať do miešačky ak ju vôbec zapne dnes. Dá sa toto zmeniť? Že ho začne baviť vytvárať domov a bude sa tešiť, že tu máme pekne? Lebo zatiaľ je pre neho celý dom len uhlavny nepriateľ.
No tak akože dom bol jeho nápad, celý život v dome býval, byť ani náhodou. Aj pozemok sa hľadal veľký, lebo 6a je málo, tak máme 25. To bolo kecov čo kde a ako bude. Realita je ale taká, že už toho čo by to spravil nie je. A nie ani dnes sa miesacka nezapina, lebo už je horúco. Už dve hodiny sedí a cumi do telefónu a sem tam zdvihne oči že čo som zas nasratá. Ja nie som náročná, toto si on vymyslel všetko. Mňa vytáča že nič sa nikdy nespraví, ja nevládzem robiť všetko. Starám sa o dom, o deti o záhradu. Mám svoje záhony, svoju záhradku a ešte k tomu som aj plot napinala, dlažbu ukladala, volieru postavila, auta chodím umývať...a ja si ho nevážim mi poviete niektoré. Nie on nemá ťažkú robotu, lebo nemá žiadnu, dal si polročný sabatikal aby mohol okolo domu porobiť - tak si to obhajoval, keď ma ukecaval. Takže áno, aj do roboty okrem toho chodím len ja. Každý deň je tu kopec tém, kde sa ženy sťažujú, ja si tiež potrebujem zamindzovat a keďže sa na rozvod necítim, nebudem ho ohovárať u ľudí čo ho poznajú. Ale máte pravdu v tom, že si treba najať ľudí a aj to spravím, len mi to na začiatku prišlo tak ako je to aj pri výchove detí...prečo mu všetko uľahčovať.
@simca06022011 ja len chcem aby sa spravili veľké roboty, tak ako sú naplánované. Keď toto bude hotové, udržiavať to zvládnem. Akože keď nad ním žiadna práca nevisi je to jeden šťastný veselý chlap. Ach...dáko bude aj u nás, aj u vás 🙂
@lugie listy mam polozene 4 roky... iba polozene, nenamontovane, nastastie na parkety som mala chlapov. neviem preco ich poslal prec bez toho aby tie listy namontovali... (jeden balik obrovsky somv ytrepala na povalu, nech mi to nezavadzia)
Inak ten moj si naradia nakupil ako keby mal stavebnu firmu, my mame hadam vsetko.. ale nic nerobi :D to ako ked utekal nakupovat cyklisticke vybavenie, alebo rybarske... a pouzil 2x :D
Hej, chápem. Možno pomôže, že nie si jediná. Treba si zvyknúť, že môže recnit koľko chce, ale nejak ho prestaň brat vážne, nečakaj radšej nič od neho...
Očakávanie je matkou všetkých sklamaní
presne ako u nas doma...milion reci a skutky ziadne, nakoniec zrobim sama a este si dovoli frflat..este je aj vojak-kombinacia paradna😵
@stevvvka pravdu máš. Len vieš ako to je. Kým sme spolu chodili toto bolo skryté, keď sme bývali u rodičov, tak hovoril že na vlastnom to bude iné, teraz na tom vlastnom už štyri roky zvadzam bitky o každý m2. Zakaždým ma ukecal, lebo šak vie to so mnou 🤷. A na jeseň sa pyšný prechádzal po pozemku, že ako veľa sa porobilo. To že mne zobral desať rokov zo života od nervov to už sa zabudlo.
@zuvelyn Presne ako môj, obyvacku maľoval 4 dni, síce je vymaľovaná dokonale, ale tak ďakujem pekne, 4 dní, slovom štyri 🤦♀️ Predvčerom som mu pomohla s prácou vo vinohrade, lebo sa mi nezdalo, že tam pomaly postupuje, mali sme strihať vinič, keď som videla to tempo a ako každý každy každúcký listocek trhal po jednom, a za mnou tiež upravoval, normálne som mu tam hodila nožnice po hodine a pol o zem a odišla domov pešo, nedokázala som sa na to pozerať 😂
@oblecenie99 to mi pripomina, ako som ho minuly rok poprosila aby mi okopal zahradu od buriny, po sekcii som este nevladala dlho drzat motiku lebo akurat brucho zapajas a kym som sa ja s tym mordovala tzyden postupne sama tak uz vzrastla nova. Od doobedia 10 do vecera siedmej klacal na styroch a vytrhaval kazde steblo travy zvlast (ja vezmem motyku, vykopem, zhrabnem vsetko vsudy no ked hodina roboty tak prehanam) som myslela ze ma urve :Do dva tyzdne burina samozrejme opat vsade vyrastla :D
je taky vtip: zeny, ked chlap povie, ze nieco spravi, tak to spravi a netreba mu to kazdych 6 mesiacov pripominat...
trab sa nad to povzniest
Ja som sa už za tie roky poučila...ak niečo potrebujem urobiť, urobím si to sama, lebo ako si písala....najprv nemá čas, potom mu to nejde, potom mu niečo nepasuje, lebo nerozmýšľa a nakoniec vkuse nadáva. Sama si vymením batérie, aj sifon vyčistím, aj si navŕtam diery do steny, zmontujem skrinku, stolík...sama som si zmontovala všetky skrinky na kuchynskú linku, len "pán tvorstva" vrchné so synom zavesili. Takže ak vieš, čo ťa čaká, tak zavolaj radšej majstra, alebo si to urob sama.
@simca06022011 Ja na ne reálne čakám od januára 2019, stále len sľuboval že kúpi a nič 😃 tak som sa minuly rok nasrala a bola som ich kúpiť ja a ležia za gaučom v obývačke 😃 ja mám tiež pocit že mame doma stavebnú firmu 😃 ale najhoršie je, že to mame vsetko v byte keďže pivnicu nemá kto vypratať 😃 chcela som to spraviť na začiatku roka pred pôrodom ale pánko mi zakázal, že on to spraví… porodila som v apríli a pivnica stále plná somarín a to chce ešte zavárať 😂😂 neviem kde to budeme dávať asi do spálne 😂
@lugie 😂 bože... No... Ani neviem ci mam plakať alebo sa smiať 😂 ale tak ja mam ešte dieru v strope v kúpeľni 😂 opravoval pred 3rokmi kvapkajuce potrubie a ostalo to tak 😁🤦🏻♀️ a to my sme v novom dome šiesty rok... Ešte veľa vecí sa ani nezačalo, ale veľa je rozrobenych
Ha ha... ze, trkvas... to je dobre slovo. Slovencina mi uz pomalicky unika kedze zijem v zahranici a tak to potesi si pripomenut slova, ktore dobre vystihuju chlapa.
Ja mam trkvasa-vynalezcu. Zacneme pracovat a on po 10 minutach zacne mudrovat ze ako by sa to dalo urobit lahsie, alebo rychlejsie. Ide pohladat iny nastroj a samozrejme nic nevie najst, alebo to co najde vobec nefunguje a tak zacne nastroj vyrabat. Ja len pokracujem v praci a ked som uz takmer na konci, tak sa rychlo prida, lebo sa citi blbo, ze som to zase urobila ja sama.
Uz neriesim, necham ho nech navari a ja idem miesat ten beton.
Inak mne docela pomohlo spisat zoznam,poslala som mu emailom A vytlacila na chladnicku.ze toto mas do 2 t. Stihnut (do porodu). Sice to robil 2 mesiace ale skoro cela A4 sa pohla a porobil :D :D asi to potrebhju mat vizualne niekde spisane,ze kolko toho je inak to neberu vazne alebo maju pocit ze ved to nic to sa zbuchne a potom sa nabaluju veci.tak skus mozno pisat zoznamy aj s terminami realizacii :D
@mandarinka555 ja som si defekt opravovala, hadicu na vodu montovala, kvetinac robila...
Ďakujem Ti, Bože, za môjho zručného a šikovného chlapa, lebo toto, čo tu čítam, keby som mala doma, tak koniec! 😂
hmmmm tak toto mat doma, tak neviem. ja mam to stastie, ze mojho praca okolo domu a take chlapske veci bavia a nema s nimi ziadny problem. ako hej, niekedy sa mu nechce, ale nie je to tak, ze by akukolvek pracu sabotoval
Muž je šikovný a postavil nám celý dom, avšak tiež je veeeeeelmi precízny, ma to výhodu že sa nemýli ale tá príprava 😂😂😂Monk....ja sa a hanbím, že to beriem ako hotovú vec, minule v skupine Bývanie sa ženy bavili že koľko majstri veru za zakladanie zárubne, že 40€ vyššie, skoro som odpadla, som žila v tom že to všetci chlapi vedia, nech mi je odpustené 😂😂😨😂
A prečo to všetko robíš, ak je doma? Veď nech varí a upratuje, čo robí celý deň? A keď bude všetko hotové, prečo by si zas mala všetko robiť okolo toho ty? Mne to pripadá, že si jeho mama, nie manželka. Ja takto naháňam svojich pubertálnych synov do roboty. Vieš, ja mám pre svojho muža veľké pochopenie. Ale keď niečo nerobí (lebo sa mu nechce), proste to nie je. Keď sme čakali štvrté dieťa, rozhodli sme sa kúpiť 7-miestne auto. Pôrod sa blížil, ale skutek útek. Keď sa nás raz na to pýtali rodičia, povedala som, že ma to tak netrápi. Ja mám 5-miestne, tam sa spolu s deťmi zmestím. Ak plánuje chodiť manžel všade autobusom, alebo vlakom, nebudem mu brániť. Na ďalší deň mi volal, či by sme nešli obzerať autá, že v noci vybral.
Môj muž je teda stavbár, vie porobiť všetko ale tiež ho musím do robí dokopať! Našťastie mame byt, takže až toľko roboty nemá, ale ja som zdedila dom a tam je veru roboty až až! Nebavia ho také malé veci, ako napríklad nalepiť listy, niečo malé opraviť, navrtat, lebo sa mu nechce dávať dokopy náradie 🤷♀️ tri roky som mu kázala aby listy nalepil okolo podlahy, lebo veľa ich bolo odlepených, keď sme sa nasťahovali a keď ich už konečne poprilepoval, zas si zmyslel, že chce miesto káblovky Magio a kábel sa musel natiahnuť poza listy, tak ich potom musel znova otrhat 😂😂🤦♀️ akože groteska! Ale inak okolo domu porobi všetko, ale do malých veci ho treba dokopať
Toto je presne ten typ chlapa co ma byvat v byte🤣🙈Motak a ked uz nieco urobi je to nahovno😬Ja by to kopalaaa🤣U nas porobi,ponadava ked sa nedari ale vysledok je vzdy. Porazilo by ma z chlapa co len pinda a nic neurobi. Bud by zarobil na majstra alebo radsej nech sa toho ani nehcyta
@taskataska no ja ti neviem...moj muz tym klikanim zaraba dost penazi, takze si mozeme takeho jana z valala zaplatit...
Ale proti gustu ziaden dišputát....btw. moj muz sice klika cele dni, ale v kravte som ho nevidela ani raz v zivote.

Poznám opačný prípad, muž stále volaco robí okolo chalúp, ale ze nonstop, žena nespokojná, lebo nemôžu ísť ani v nedeľu na výlet, kúpalisko, či grilovať, lebo aj pri grilovacku musí dobiehať a niečo robiť..
Treba sa zmieriť s tým, že nie je kutil, na najnutnejšie zavolať majstrov a keď ma blbé reči, tak sa opýtať, či by mu bolo lepšie zavolať majstrov, keď nebude doma, že to chceš mat aj hotové....