Chlap ma strápnil pred susedmi
Ahojte zienky, ja neviem co s mojim chlapom je, ale vcera ma neuveritelne strapnil pred susedmi a zacal po mne kricat a spravil zo mna totalnu chuderu. No budem konkretnejsia, rozpisem to cele ako to vlastne bolo. Mame 2 rocneho syna ja vcera vecer som debatovala so susedmi ked som kvety polievala a kedze som mala narodeniny tak som im ponukla si dat poharik alkoholu, tak som sla k nim na terasu a vravela som priatelovi ze tam idem, nemal nic proti tomu. Ja som sa tam zdrzala a potom vysiel a pytal sa ma ze kedy mienim prist domou a ja mu na to ze tu este ostanem nech on syna uspi tak siel do vnutra, siel ho uspat potom som ich asi po pol hodine sla skontrolovat a spali tak som sla naspat k susede a tam sme sa rozpravali az do v tej chvile kym moj chlap nevybehol von a zacal po mne strasne kricat ze co som to za mater, ked som tak dlho prec, mam ist okamzite domou, ze on ide rano do prace a hukal po mne jak pes, proste trapas. Ja som sa zobrala a sla radsej domou a snazila som sa ho ukludnit aby nekrical ale stale nadaval ze on ide rano do prace a ja ze ved spi mali ze co riesi ved aj on je rodic a tiez ma moze nehat trosku si vydychnut a on stale si svoje tvrdil. Strasne ma sklamal, toto som od neho necakala takyto pristup. Ved ma mohol slusne zavolat a.nie spravit mi hambu na celu dedinu. Nemam ho chut vidiet ani sa snim rozpravat. Keby nemame spolu dieta tak asi balim kufre a.idem prec. Pre mna to bolo strasne ponizujuce. Prosim aky mate vy na to nazor ako by ste sa cez to preniesli, ? lebo mna to strasne zabolelo, urazilo , sklamalo...
@robin_claire
@nyusika
správne, je veľmi dobre vypadnúť z domu, zrelaxovať sa a prísť domov ako nový človek. To je pre vzťah veľmi potrebné. Ale predchádza tomu komunikácia. A v deň svojich narodenín budem so svojou rodinou a ak mám záujem výjsť z domu a mám už aj deti, tak sa s manželom dohodnem, ako by nám to obom vyhovovalo a idem si následne vyraziť z kopýtka. Či? Každý dom ponúka iný zvyk.
@nyusika mam ten isty pocit
@ivetkab. s tym suhlasim. ale vy tu riesite daco ine - ze nikdy nejdete s kamaratkami na kavu, zatancujete si len s manzelom a detmi a tak jedine to je spravne - neviem, ci sa s tym chcete chvalit, ale podla mna je taketo nastavenie cloveka skor smutne
@ivetkab. Všetko by to sedelo čo si napísala, ale v tomto prípade išlo o náhodné stretnutie (neplánované a preto vopred s priateľom neprediskutované) na terase so susedmi. A keďže mu nepredchádzala riadna diskusia na tému od kedy do kedy môže žienka u susedov vysedávať došlo k nedorozumeniu a chlapec to riešil ako urazená trasorítka a reval na ňu pred cudzími ľuďmi ako na malé decko. Mne keby chlapec povie, že čo som to za matku keď neviem kedy mám byť doma, tak by si to musel dlllllho žehliť. (Keďže o dieťa sa starám riadne a aj o neho.)
@nyusika ty my snáď čítaš myšlienky 😀
@ivetkab. predchádza tomu komunikácia? Veď mu povedala, že ide k susedom. Čo mu mala poslať kolkovanú žiadosť? Takéto obmedzovanie partnera svedčí len o jednom - o nedôvere. To, že ty nikam nechodíš a tancuješ len s manželom doma v obývačke, je tvoja voľba, nie etalón správnosti. Normálny človek, ktorý vie odkiaľ pokiaľ a ktorý dôveruje partnerovi aj sebe, môže ísť von aj bez vodítka a s inými ľuďmi, než zákonitý manžel. Kávička s kamarátkami je na nezaplatenie, rovnako aj babské víkendy. Ja ich milujem a nevidím najmenší dôvod prečo by s tým mal mať manžel problém. Ženy potrebujú okrem rodiny občas aj svoje ženské kruhy. Je veľmi smutné, keď žena nemá jedinú blízku kamarátku, lebo všetko okrem manžela a detí zo svojho života vyškrtala. Poznám také prípady. Tiež chodia všade iba spolu a po 20-ich rokoch manželstva s guľami na nohe, ich to už až tak nebaví. Ale nepripustia to, lebo manželia "majú chodiť všade spolu".
@robin_claire nepísala som, že takto je to správne. Písala som pani, že sa nemá čo za výchovu svojich dcér hanbiť ani ich obhajovať. Ja tancovať s kamoškami nechodím. Ani mi to nechýba. A ešte, už som to tu spomínala, tento týždeń mám aj ja narodeniny. S manželom si deň plánujeme a teda hlavne večer. Takže do situácie, do ktorej sa obaja dostali je pre mňa nepochopiteľná. Ja večer keď budem oslavovať svoje narodeniny, chcem ho isto stráviť s manželom. Preto danú situáciu nepochopím. 😀
@ivetkab. Ja zase nepochopim, ze nemas zaujem o ziadne ine aktivity ako manzela a deti, aspon prilezitostne. je to skutocne dobre na zresetovanie mysle. ani zjavne ziadnu kamaratku. tu predsa nejde o nejaky tanec, ale celkovy zivot - relaxovat sa da aj inak - sport, kino, kava, fitko...
@ivetkab. a take, ze si rodinnu oslavu naplanovali na iny den, to vam nenapadlo ?
ja tiez nejak neviem pochopit, ako si niekto moze mysliet, ze vsetko sa da naplanovat 🙂
resp., cely svpj zivot podriaduju tomu, co si naplanovali.
ano, je dobre mat nejaky plan vseobecne, ale ked sa proste niekedy stane nieco ine, ako mame naplanovane, svet sa nezruti.
a tiez nechapem, ze niekomu naozaj vyhovuje byt IBA s rodinou. vzdy, vsade...
uz vyssie tu bolo spomenute, ako niekto bol dokonca na ukonceni futbalovej sezony s manzelom.
no ja neviem, ale naco je dobre sa vsade tlacit ?
futbal je muzov konicek, tak nech si to uzije s kamaratmi...zivo si predstavujem, ako sa ja dotrepem na ich zaverecnu grilovacku, ved mne osobne by to bolo trapne.
ibaze by si zalozili futbalovy klub rovnako zmyslajucich, comu neverim, ze sa najde najmenej jedenast takto zmyslajucich. myslim takto estremne na seba fixovanych.
@mircalla vrieskanie na partnera či už pred inými ľuďmi, alebo bez nich je pre mňa niečo neprijateľné a nepredstaviteľné. Chápem, že každá z nás má inde hranicu tolerancie, ja som nikdy v živote na môjho partnera ani nezvýšila hlas, samozrejme že ani on na mňa, ešte sme sa za celé tie roky nepohádali, nemusíme mať rovnaký názor na všetko, to ani neexistuje, ale môžeme diskutovať ako dospelí ľudia a ver mi, že sme veľmi temperamentné typy.
@danik1505 prosím ťa neprekrúcaj to. Nikto nedal jej partnerovi právo na to, aby na ňu vrieskal, ešte k tomu pred susedmi. Toto nebola prvá situácia v ich vzťahu, keď bol na hlavu z toho, že žena matka sa môže ísť niekde odreagovať a on sa má postarať o svoje vlastné dieťa. O toto tu ide, nie o to, že mu len zakričala, že mala stráviť večer s ním a pod. síce neviem ako, keď on spal....Ešte argumentuje takou somarinou, že on ráno vstáva do práce. No a? Jeho žena asi môže pri malom dieťati spať do pol druhej poobede, že.....opakuje jej to sto krát, ako pako, že vstával ráno do práce, aby jej nemusel na rovinu povedať - drahá, máš decko a ja považujem od jeho narodenia za prirodzené, že budeš sedieť celý čas pri ňom. 😖 😖 😖 😖 Nezvládol to ani v minulosti, že má aj ona nárok sa raz za čas zabaviť a on je doma s dieťaťom a teraz to nezvládol absolútne. Žiadne drísty, že bol rozospatý,mal ťažký deň a pod. bol na nervy z toho, že matka jeho dieťaťa nesedí doma na riti 24/7.
no ako to tak citam...prepacte mi zienky...normalne ze ma presla chut niekedy sa vydat....
@mircalla každý má na právo na svoj názor, ja ho nikomu neberiem, Ja si stojím za tým, že sa zachoval ako primitív, nie kvôli susedom, ale kvôli nej samej. A keď tu čítam názory a postoje autorky témy, tak mi je jasné, že už ju má mierne spracovanú. Lebo ona už má pocit viny. On nie, kúpi kyticu a cíti sa ako urazený geroj. Celé zle. Na vysvetľovanie je tu toho veľmi veľa.
@lubkavargova1 prečo? Ja tu ani nevidím dôvod na odsťahovanie sa, tak ako písala autorka témy, je mi jasné, že to písala v afekte, len na stanovenie pravidiel, o zapracovanie na tom, aby sa ona správala asertívne a on dokázal zvládať svoje emócie. A ona myslím ani vydatá nie je, lebo svadba na správaní ľudí veľa nemení. Okrem toho MK predsa nie je vzorkou spolužitia mužov a žien, tie šťastné spokojné sem nebudú písať, aby si prečítali názory iných žien.
@timea7 no ono celkovo mi to pripada take za vlasy pritiahnute...akonahle sa porodi, tak minimalne do 18 ziadne rodicovske samostatne zabavky....tak dakujem, neprosim.
Jemu uleteli nervy a tak sa vykrical a ju strapnil...no mala mu to pekne vytmavit a hotovo. Nie sme predsa soplave deti ktore treba sprdnut...a panboh zavaruj aby sa do takeho zamontovala svokra lebo sodoma-gomora vtedy 😀
@lubkavargova1 ty si neni vydata?🙂 ja ze ano. tak sme dve. samozrejme som tym automaticky na temto fore v skupine luzeriek, kedze mam 2 deti a nie som vydata
@lubkavargova1 treba si všetko všímať ešte v časoch zamilovanosti, aj s ružovými okuliarmi stáť pevne oboma nohami na zemi a neprehliadať také závažné veci, ako prehliadala väčšina nešťastných žien na MK, či už to bol chlast, drogy, závislosť na matke, žiarlivosť, lakomosť, lenivosť....a neutešovať sa tým, že sa muž po svadbe a najmä po narodení dieťaťa zmení, čo sa nestane. Zmení sa vo vzťahu každý, ak muž aj žena, mierne k horšiemu 😉 😉 😉 😉 . Ja som roky nechápala (som už stará korčuľa) - to sa tie ženy s mužmi nikdy nerozprávali o tom, ako bude fungovať ich domácnosť? Ako budú hospodáriť, čo bude, keď prídu deti? Potom som pochopila, že sú ženy, pre ktoré je alfou aj omegou vydať sa, rýchlo, rýchlo (cez víkend tu pribudla téma a nie prvá od tej autorky, ktorá je hotová z toho, že sa ešte nevydáva a to ešte študuje...), rýchlo, rýchlo mať dieťa, to je jedno s kým, kde a z čoho budú žiť. Cieľom je SVADBA a ak aj nevyjde svadba, tak DIEŤA. Keď sa narodí, tak sa začne riešiť ostatné. Ja sa v niektorých témach ani nedivím, že tie ženy majú také problémy,aké majú, bolo by totiž zázrakom, keby ich s takým partnerom nemali. Žiadna z nás nedokáže predpokladať, čo ju čaká s partnerom o mesiac, o rok, o desať, ale že bude problém, ak má jej frajer kropaje potu na čele, keď má za ňu zacvakať lístok do kina, že asi to s ním nebude prechádzka ružovou záhradou, ak po príchode z práce leží pred TV s mobilom v ruke a mama kmitá okolo neho, to sa predpokladať dá. Aj to, že svokra bude kecať do ich života, keď sa vždy prikloní názorovo k nej a ešte presvedčí mladú hlúpu ako im bude u mamičky fajn 😖 😖 😖 😖 . A k vetám typu - podviedol ma už pred sobášom, vždy si písal s inými, ale ja ho milujem, sa radšej nevyjadrujem 😝 😝 😝 😝 😝
:D :D :D ak by ma moj vlastny muz takto strapnil, tak to by este len zazil rosambo :D :D :D
kazdy clovek ma pravo na svoju vlastnu slobodu aj popri rodine. Takze nechapem vobec preco v hlavach niektorych chlapov zena matka = domace vazenie. Mozno maju sami k sebe neuctu, male sebavedomie a vybijaju si to na partnerkach.
@mircalla nie ja som cierna ovca rodiny a aj celeho MK...som stastne single zatial a este horsia kombinacia ze bez deticiek....

@ivetkab. nikto normalny nepochubuje o tom, co je zakladom vo zvathoch aj v zivote.
ale nie kazdy je nastaveny tak, ze bude nonstop doma a nosnstop s rodinou.
to, ze idem niekam bez manzela a deti neznamena, zu u nna nie su na prvom mieste.
neviem si pomoct, ale z vasich reci ma pocit, ze pohrdate kazdym, kto nezije tak, ako vy povazujete za spravne