Chlap mamičkár
Som vydatá 13 r a už nevládzem.Chlap 40 r, ktorému mama každý deň volá, keď nevola mama vola otec.Maju rodinnú firmu chápem, že majú stále o čom, ale oni vedia všetky detaily ohľadne deti, čo sme robili
Čím som staršia, tým mi to viac vadí.Doma navarim on nechce, lebo mamička priniesla do práce mäso s knedľou.Ja si s rodičmi volám raz týždenne on je s nimi takmer denne a ešte niekoľko x volá.Dali mu dobrý štart nepopieram žijeme dobre, ale mám pocit, že žijeme nie v 4, ale s celou rodinou.
Včera sme sa pohádali a začal mi vykrikovať, že sme chladná rodina, že čo je to za rodinu kde si zavolajú na 15 min raz týždenne, že on si život s deťmi predstavuje tiež v takom uzkom vztahu ako otec je perfektný chodí s nimi na krúžky.U nich to je niečo ako v seriály mama na prenájom jednému sa otec doma stará o dieťa, druhý má reštauráciu kde má deti pod palcom.
Povedal mi, že som prišla s ničím a za to, čo máme vďačím jeho rodičom, že im bude do smrti vďačný za VS, a biznis.Ze som nevďačná, závidím, že majú pekný vzťah a v kútiku duše musím uznať, že má asi pravdu?
Ja si nemám čo takéto hovoriť s rodičmi klasika čo nové, či sme zdraví, čo deti v škole...Jeho rodičia už plánuje leto chatu, on tieto veci s nimi preberá v práci a mne predostrie
Autorka,
a to si nevidela od zaciatku?
Ja by som v takom vztahu neostala aj keby mi dom z drahokamov postavili. Financne vam je hej, ale tie dane ktore platis?
Kaslala by som i h prachy. No priekak uz je, ze mas s nim deti. Neporadim. Len mna by urcite slak tradil. Minule sa zmienil mm o stahovani sa do blizkosti jeho otca. No nehrozi!!! Vidime sa raz mozno 2x za rok a to iplne ze staci. Povedala som, ze by to nasu rodinu znicilo. Ja by som nesla. Viem ze by sa vystaraval do nas. Takto sme 3 hodiny od mojej a 6 hodin od jeho rodiny. Idealne. Nikto nam do nicoho nekeca, ako sa zjadame tak sa udobrime bez zasahu tretieho.
Urobila si blbost, teraz by ti pomohol uz len zazrak alebo tragedia.
My sme tiez dost rodinne zalozeni. Dokonca chodime na vylety naraz aj s mojimi rodicmi aj so svokrovcami. Sice si nevolame denne,nerozpravame sa do detailov ani neriesime sukromne veci s rodicmi,ale sme s nimi casto v kontakte. Pre mna je nepochopitelne ako niekto moze vidiet rodicov raz za par mesiacov a pritom byvaju blizko seba. Skus zamysliet,co ti na tom vadi. Zasahuju ti do sukromia,musis sa im podriadit alebo preco ta tak stve,ze maju oevne a vrucne vztahy v rodine? Nie je to super,ze rodina stoji pri tebe,ze ma o teba zaujem,ze ste druzni a nehadaju sa medzi sebou? Navyse pises,ze je skvely otec. Co viac si mozes priat. Rodina je najviac,nic viac nie je. Ze mu mama donesie jedlo? No a? Je to mama,nie milenka. Nenosi mu hadam kazdy den.
Bože, až mi je zle z tych útokov aká si mrcha.
Doteraz 98% v podobných témach ženy písali o dušu , že by nechceli mamin cecek, mamánka, chlapa z neodstrihnutou pupocnou šnúrou, že či nepozná výrok že muž opustí rodinu svoju a s manželkou budú jedno telo....
A teraz - ty si tá najhoršia, závidíš, nedoprajes .
Čistá psychiatria.
U vás doma aj tu so ženami
Rada by som ti napísala viac, ale z určitých dovodov nemôžem a nechcem takto verejne. Kazdopadne, zmena nie je a ani sa nic zrejme už nezmení, keďže manzel prerába dom svojich rodičov a bude tam v dohľadnej dobe bývať.
Drzim ti veľmi palce a napíšem ti to, čo mna vedie nejaky čas: maj odvahu, aby hluk ostatnych názorov neprekrical tvoj vlastný vnútorný hlas.
Fakt si prečitaj tu knihu čo som ti napisala.A čo si mysliš, ako sa to skonči, ked sa prestahuju o 3 domy vedla vas? Budeš ich mat v kuchyni nonstop.Ak tomuto nezabraniš, si stratena..Z toho bude rozvod, lebo muž nikoho nevidi, len seba.Ešte tento model chce prenašať na svoje deti.Raz sa ti nevesta poďakuje, že sa im miešate do života.. Reči o tom, že si necitliva su vydieranie..Vsak 40 rocny chlap nepotrebuje, aby mu matka stala za zadkom a vodika ho za ručicku a este musi na slovo posluchat, oplyvat vdakou.Moja susedka vari 3x do tyzdna jedlo pre celu rodinu synovi, kt.je zenaty ma ženu 2 deti.Druhemu symovi, s kt. zije rano vstava, chysta ranajky, žehli puky..Ked pride z prace nabera do taniera, nemože chodit von, lebo on je hladmy.Obaja synovia maju 45 rokov.Stači? A je toto normalne?
@sheila121 svokra už má 64, už dlho chodiť nebude do práce,a bude väčší pokoj.ona k nám nechce chodiť, lebo ja jej nedám vždy za pravdu, keď niečo nechcem tak si poviem a ona sa mužovi vyjadrila že sa má bojí že nechce chodiť k nám.(pritom všetko vravím v najväčšej slušnosti,ale doslednosti že keď raz poviem niečo tak to bude a ona má nepresvedčí (napr že si musím dať to čo ona doniesla navarené ).keď mesiac pre ňu nemali robotu (je tam.uz na dohodu či čo,lebo oficiálne je na dôchodku) tak bol taký pokoj doma, proste ani som o nej nevedela. Čiže u nás je riešenie tohto v dohľadnej budúcnosti a
v kazdej rodine je to bohuzial inak a kazdy z vas ma o fungovani tej vasej inu predstavu. no on musel byt taky aj pred svadbou, takze to pre teba nemoze byt novinka, ze to takto maju. na jednej strane ako mne to pride pekne, ked takto drzi rodina pokope, ale tiez by to malo mat svoje medze a hlavne by mal pozerat na vas , teda teba a deti
ak si len volaju a svokra u vas nevysedava stale, tak to podla mna este nie je take hrozne. proste oni su tak navyknuty od malicka a keze im vdaci ako rodicom za vela, tak sa nie je comu cudovat
Mam taku istu manzelku a taku istu svokru.
Manzelka je dennodenne u rodicov, ale to svokre nestacilo a dennodenne jej vyvolavala, od rana do vecera, aj 10x.
Trpel som im to 4 roky a manzelku som len pravidelne upozornoval, nech s tym prestane, ale nepomohlo.
Velmi dobre chapem, ked povies, ze ti je zle, ked pocujes zvonit manzelov mobil, so mnou to bolo rovnako, neskutocne ma to vytacalo.
Po 4. rokoch moje nervy pretiekli a potom vybuchla sopka a narobila poriadnu spust.
Rodina ma dobre pozna a velmi dobre vie, ze sa neoplati ma nasierat, lebo ja si nakoniec vzdy vydupem svoje a nikomu nemienim tolerovat nic, co nie je normalne, co uz daleko presahuje vsetky hranice.
Manzelka dostala ultimatum, bud ja, alebo tvoja mama, vyber si.
A kedze manzelka si je velmi dobre vedoma toho, ze ma doma chlapa, ktoremu vdaci za vsetko co ma, ktory sa o nu prikladne stara a vsetko vzdy za nu riesi a vzdy ju pred kazdym brani a chrani a ma pri nom istotu, ze vsetko co robi, je v jej prospech, tak si nakoniec radsej rozmyslela, ze mi radsej ustupi a s mamou si urobi poriadky.
A od vtedy, pokoj svaty.
Toto, co opisujes, urcite nie je normalne a daleko to presahuje vsetky medze, ale problem nie je vo svokrovcoch, ale v tvojom muzovi, ktory je slaboch a preto, nedokaze vytycit hranice a to, ze za vsetko vdaci rodicom, je len velmi uboha vyhovorka.
Ja radsej od nikoho nic neprijmem, akoby som mal kvoli tomu strpiet niecie zasahy do mojho sukromia.
A pokial ty nemas v rodine a u svojho manzela taku silnu poziciu, aku mam vo svojej rodine a u manzelky ja a nemas dost sil a odvahy na to, aby si si vydupala svoje, tak ti nezostava nic ine, len sa s tym zmierit, pretoze tvoj manzel je evidentne trotko, pre ktoreho su rodicia vsetko a ty nic.
A on je prilis hlupy na to, aby si uvedomil, co ti tym sposobuje a ze vobec nesprava, ako poriadny chlap, ale ako totalny hlupak, ktory si svoju zenu vobec nevazi.
Zrejme si neuvedomuje, ze si sa vydala za neho a nie za jeho rodicov.
@cacianka Ze pomoc a starostlivost, alebo bezohladnost a nerespektovanie sukromia?
Takto, svokrovcov mam rad a vzdy im velmi ochotne pomaham, ako viem a oni su si velmi dobre vedomi toho, ze maju dobreho zata, ktory sa o ich dceru dobre stara.
Lenze, v mojom pripade neslo ani zdaleka len o to, ze by ma neustale vyvolavanie svokry obtazovalo.
Islo hlavne o to, ze manzelka svojich rodicov miluje a boji sa o nich a jasne svojej matke velakrat povedala, aby jej volala, len ked sa nieco stane a videl som, co to s nanzelkou robilo, s akym strachom o rodicov vzdy dvihala telefon, ked jej svokra vyvolavala a stale riesila len prkotiny typu a co si dnes jedla a co robis a podobne hovadiny.
A manzelke sa velakrat triasli ruky od strachu, ze ani skoro nedokazala prijat hovor.
A toto, takuto bezohladnost a bezcitnost, som mal svokre do nekonecna trpiet?
Vsetko ma svoje zdrave medze a pokial si to niekto nedokaze uvedomit, tak mu to treba adekvatne k vaznosti situacie jasne ukazat.
Autorka: Čo je to, co ti najviac vadi? Co ti najviac zasahuje do tvojho zivota?
...ze si denne volaju?
...ze si zoberie od nej obed?
...ze je v kontakte so svojimi rodicmi viac ako ty?
...ze vam prinesu v sobotu z trhu ovocie/zeleninu?
...ze idete s nimi na dovolenku?
...ze o vas vela vedia? ...
Problem moze byt aj to, ze su manipulatori, ale aj nemusí. Mozno su nastaveni generacne tak, ze su viac spätejsi medzi sebou (napriklad viacere generacie zili roky v jednej dedine/meste, navstevovali sa atd.) Mozno su naozaj manipulatori a chcu mat svoje deti pod kontrolou (to posudut neviem, nepoznam ich a z popisu sa mi to nejavi, ale...). Mozno je problem to, ze ty si mala "studensi odchov", mozno, ze ste neboli az tak sudrzna rodina, mozno si skor intovertnejsia povaha a potrebujes viac osobneho priestoru, mozno by si chcela aj ty taky zaujem od svojej rodiny, ale nedostavas ho (nedostavala si ho a musela si sa stat rychlo samostatnou), mozno ti vadi, ze deti maju radsej svokrovcov ako tvojich rodicov (co moze byt vzhladom na intenzivnejsi kontakt uplne prirodzene) atd. Tych dovodov moze byt ovela viac. Je dobre, si uvedomit, ze kazdy z vas pochadza z inej rodiny, boli tam ine vztahy, ina intenzita prezivania vztahov. To, co sa tebe zda chore, moze byt pre nich prirodzene (a nemusi ist o ziadnu patologiu) a naopak. Skus si sama pred sebou priznat (nie sem), co je ten hlavny problem, preco ti to vadi. A potom lahsie najdes cestu, ako z toho von😉
Autorka.. ja stebou súhlasím. Je to mamanek a celá ta rodina je podla mna na hlavu. No mne by to šlo neskutočne na nervy.. keby babky kupujú mojim deťom len tak obuv? Keby sa do všetkého montujú.mkeby snami všade chodia..drblo by ma
@makakova však podla tych komentarov niekomu nevadi byt 7x do tyždna so svokrovcami..Moja segra ma takych svokrovcov, že aj raz za rok s nimi viest rozhovor je extra ťažke
@karolinakr no ja som.z tých co ozaj ten kontakt tiež nevyžadujú... Nieco ako autorka, zavolám si s mamou sem tam. Ona je taka istá ako ja..sama mi nezavolá a nehneváme sa ani jedna. Nemame potrebu trkotat do telefónu o ničom dennodenne...
Mne by toto strašne vadilo. Mam super svokru, chápe ze mame svoje súkromie... Zato napríklad jej dcéra je pravý opak,ta musi snou telefonovať denne.. každý sme nejaký ale nechápem prečo by to mala autorka trpieť a este ju tu urážaju ženy, že je divná ona... Podľa mna jej muž nedozrel a je to obyčajný cecek nesamostattny,co si bez rodičov ani neprdne
Svokrovci ti ešte aj vnúčatá vypelhaju😄... Trhajú ti robotu z rúk odbremenuju ta s deťmi, sem tam pridhodia love na prilepšenie, cvaknu dovcu ⛱️⛱️⛱️a co máš robit ty?
Skus sa tešiť. 🥰🥰🥰
Bože, co by som ja dala za dedov, zomreli v roku môjho narodenia. Nemohli mi nechať aspoň list, ako si tu žili s nejakým posolstvom pre mna?
Tvoje deti sú v škole asi ukaz, ked niekam vyrazíte, tak ako Hujerovi🤣nie chuďa chlapček s rozvedenou mamičkou.
Bolo koze 🦄 dobre, išla na lad tancovať. Skus nejak vyplniť to prázdno, ktoré ti spôsobujú tým blahobytom. Pozri po okolí, možno povartuj matke ktora sa nemôže odlepiť od ztp dieťaťa, poslúži susede, viac sa zaujímaj o vašich... bud srdečná. 💕
@ahhola 🤣 Huherovci
@karolinakr kam až sahaji hujerovi? 😄Tak som si ich predstavila, ale nemusí to tak byt... Veľkú rodinu v meste stretneš už len tu marginalizovanu🙆♀️a týchto, ked vnukom kupujú boty😄ale môže jej z toho kvapkat ba karbid, ked nad tým rak rozmýšľam. Možno sa treba brániť aj pred permanentným Dobrom Píše, ze svokra je uznala žena, snáď by ju nevesta mohla poprosiť o trochu súkromia, ze by si volali pre začiatok zo synacikom streda/sobota a zvyšok ich nechali dýchať ako mladú rodinu.
@ahhola 🤣 ty si dobrá 👍
opravujem na * Hujer, i keď Huherovci je tiež dobré

Ja tá chápem uplne chápem . Tiež mi staci pocut a vidieť rodicov 1-2 krát za týždeň a žiť si svoj život s muzom a detmi . Ja som inteovert , celkom nemusím tieto extrémne “rodinkarstva”.