Chodia vaše deti na prázdniny k vašim tetám/ujom?
Chcem sa len spytat, ako to mate vy. Chodia vase deti na prazdniny k vasim tetam/ujom? Je to standardne?
Ja mam sesternicu, ktora ma deti a chce ich nechat u nas na prazdniny, na tyzden - dva. Pricom moji rodicia (jej ujo a teta) su pracujuci ludia, cize zostali by tie deti na starost mne. Rodicia s tym nie su ok, ze by tu zostali, aj jej to povedali, no ona to vzdy nadhodi a snazi sa tak vtierat az zahnat cloveka do kuta, aby jej povedal ano. Inak s nou nemame ziadny vztah, ona sa nam neozve ako je rok dlhy, zvacsa pridu raz, dvakrat za rok, aj to vacsinou len nieco potrebuju. Urcite ich odmietneme a tie deti tu nebudu, len neviem, nie je to podla vas cudne spravanie od nej? Ze v podstate male deti (7 a 5r) chce dat na tyzden-dva ludom, ktori ich vidia 1-2x/rok, aby si vraj ona oddychla… a to aj napriek tomu, ze bola uz odmietnuta? Alebo sme my „malo rodinni”, ze jej nechceme vyhoviet?
nie. Aj ku starkej a starkemu chodia vzdy deti s nami, predsa len su to uz starsi ludia a velmi radi vidia vnucata, ale neurobila by som to, aby som im ich zavesila na krk na dva tyzdne a starajte sa, kedze uz maju aj zdravotne problemy....a k mojim tetam a ujom by som ich urcite nedavala....treba to riesit inak a nie zavesit deti niekomu, kto este aj pracuje, na krk na dva tyzdne. Su predsa denne tabory a pod..
Mam 33r. slobodnu, bezdetnu svagrinu, co zije sama a veru, ona uz teraz rozprava, ze maleho vezme na prazdniny na tyzden, aj ked je este maly a najskor tak o dva-tri roky by som to povolila.. ale to je uplne iny pripad, ako ten vas ;)

??? A reči ich nedá k svojim rodičom ale pchá ku vám?
Neviem si spomenúť, ale ako deti sme niekedy bolí u sesternici na prázdniny, čiže vlastne u tety. Ale teta asi tiež pracovala A my sme sa doma hrali so sesternicami. Boli sme približne v rovnakom veku. Ale nie takí malí.