icon

Chodia vaše deti na prázdniny k vašim tetám/ujom?

13. júl 2022

Chcem sa len spytat, ako to mate vy. Chodia vase deti na prazdniny k vasim tetam/ujom? Je to standardne?

Ja mam sesternicu, ktora ma deti a chce ich nechat u nas na prazdniny, na tyzden - dva. Pricom moji rodicia (jej ujo a teta) su pracujuci ludia, cize zostali by tie deti na starost mne. Rodicia s tym nie su ok, ze by tu zostali, aj jej to povedali, no ona to vzdy nadhodi a snazi sa tak vtierat az zahnat cloveka do kuta, aby jej povedal ano. Inak s nou nemame ziadny vztah, ona sa nam neozve ako je rok dlhy, zvacsa pridu raz, dvakrat za rok, aj to vacsinou len nieco potrebuju. Urcite ich odmietneme a tie deti tu nebudu, len neviem, nie je to podla vas cudne spravanie od nej? Ze v podstate male deti (7 a 5r) chce dat na tyzden-dva ludom, ktori ich vidia 1-2x/rok, aby si vraj ona oddychla… a to aj napriek tomu, ze bola uz odmietnuta? Alebo sme my „malo rodinni”, ze jej nechceme vyhoviet?

Strana
z2
danulicek
13. júl 2022

prazdniny robia so zufalymi rodicmi divy 😀 ale nie, teraz vazne - nie, moje deti nechodia ani k svojej tete ani ujovi (z oboch stran), nie tak k mojim ujom a tetam. takejto poziadavke, o akej pises ty, by som sa len zacudovala a rozhodne by som s nou nesuhlasila - ale ja som "nerodinna", tak mozno ti napisu ine skusenosti. no myslim si, ze to nemozu byt prijemne chvile ani pre vas, ani pre deti, ktore nie su na vas zvyknute. spokojna tu bude len mamicka, ktora potrebuje deti asi umiestnit kamkolvek, len rychlo a bezplatne 😀

mandzula
13. júl 2022

Ste ľudia so svojím názorom budovaným na základe predchádzajúcich skúseností s famíliou, ktorá vám nasilu pchá svoje deti. Takže ste ok. 🙂

viestta
13. júl 2022

My sme k tete chodili, ale celá rodina na návštevu. Keby mi doniesla sesternica syna tak by som s tým bola OK ak by som nemusela do roboty. Ale ona ma dosť rozumu, takže s takým nepočíta.

0silvia0
13. júl 2022

Sesternica je dost drza, deti sa nasilu na prazdniny nepchaju. Podla mna je to cez ciaru a nevhodne.

lucia851
13. júl 2022

Nie nechodia to sa u nás nikdy nerobilo. To by som ani nedovolila

didi2102
13. júl 2022

Čudné mito nepríde,tiež si myslím že hľadá možnosti na leto, zúfalstvo vie spraviť svoje,mne keď brat povedal koľko dali za dve deti za tábory na cele leto aby ho vykryli uf , proste skúšajú ako sa dá, čudné mi to až tak nepríde teda ale tiez by som ich nevzala, keby deň dva ale 2tyzdne je veľa, proste odmietnete a neriešiť ďalej

andrea_82
13. júl 2022

ani u nás nechodia deti po rodine. Syna som dokonca ešte aj od babky vždy na noc zobrala domov.

Ale záleží na tom, aký majú k tetám/ujom vzťah. Ak by som s tou tetou vychádzala úžasne a stretávali by sme sa pravidelne, tak prečo nie?

sense
13. júl 2022

Ja som chodila na prazdniny ku krstnej a aj k jednej tete, ona mala dvojicky a bola doma ale nie preto zeby som tam musela ist ale lebo som chcela a jej to nevadilo rovnako sesternica chodila ku nam.
Moje dieta na prazdniny nechodi, a sesternice a bratrancov ma vo veku 15+.

Ak by som nerobila tak by som vzala na prazdniny aj kamoskine , aj sesternicine deti za predpokladu zeby tam bol nejaky vybudovany vztah a nie ze deti ma de facto ani nepoznaju ale rodicia nevedia vykryt prazdniny.

olimuc
13. júl 2022

Ked bude vacsi, tak mozno sam pojde k tete (zatial k nam chodi ona) Ale ona uz bude dochodkyna,zije sama a pyta si ho.

iwesska
13. júl 2022

Urcite to nie je standard. Moje deti,co su na svete este neprazdninovali u stryka ani tety. Oni sa neponukli a ja im ich vnucovat nebudem.
P.S. - Obaja su davno skolaci.

jankka1981
13. júl 2022

K nám chodili sesternicine deti na prázdniny, ale vtedy, keď nebola naša mamina v robote a my sme mali veľmi dobré vzťahy, navštevovali sme sa niekoľkokrát do mesiaca. Takže to bola iná situácia. V tvojom prípade mi to pripadá divné, aby ich k vám dávala.

annamivo
13. júl 2022

Naše deti zatiaľ na prázdninách nikde neboli (6,3). Nemienim ich ale davat ani v budúcnosti k ľuďom, s ktorými nemajú žiaden vzťah. Starší bol u starkých na 1 noc aj s bratrancami, ale nie u mojich strykov atď... Ako tu bolo spomenuté, sesternica potrebuje niekam - hocikam odložiť deti cez prázdniny. Ja som slušne odmietla, bol by to stres tak pre vás ako aj pre tie deti.

gaja78
13. júl 2022

Keby bola sesternica v nudzi, ze nema ich kam dat, surne potrebuje varovku, povarovala by som, ale ak je to pre jej oddych, tak nie. Viem pochopit ze treba vykryt leto, sama vidim ze je to pre zamestnanych rodicov tazke, hlavne dovolenka nepokryje cele prazdniny, ale ja osobne, skor by som deti dala k niekomu, kto je s tym stotozneny, poznaju sa navzajom a na oplatku, cize cez moje volno by som si vzala ine deti ja. Urcite by som ich silou mocou nepchala cudzim ludom, moje deti by ani nesli.

timing
13. júl 2022

Za mna vtierave. Nikdy sme takto nechodili na prazdniny, max babka. Ona si chce oddychnut a ty co? Ty nemas pravo oddychovat cez svoju dovolenku? Strazit cudzie deti. Isto.
No zial opakovat opakovat nemozete strazit lebo nik si dovolenku kvoli tomu nevezme. Ty mas svoj program. Bodka.

kandelabra
13. júl 2022

záelží od toho, aký majú deti k tým ľuďom vzťah, ak sa vídajú málo/vôbec, tak nie. Tiež záleží, či ten, kto sa má o deti starať, má čas, možnosť a záujem tie deti u seba mať. Ale keby mi niekto dával svoje deti nasilu tak by som to určite neakceptovala. Možno by som ešte uvažovala nad pomocou ak by sesternica ozaj nemala kam tie deti dať a museli by ísť aj s mužom do roboty, ale ak si chce len oddýchnuť tak to teda nie.

autor
13. júl 2022

Sesternica praveze nepracuje. Prve dieta mala este v poslednom rocniku na strednej, odvtedy je doma, nepracovala. Len vraj ona nezvlada to, ake su zive, kricia, behaju, atd.. a preto si potrebuje oddychnut.

martul
13. júl 2022

@didi2102 čítala si? Ona si chce oddýchnuť, nie vykrit prázdniny

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
13. júl 2022

ak by pracovala a potrebovala vykryt prazdniny tak ok treba si pomahat
ale ak ona lezi doma 9 rokov tak nech dvihne zadok a nech sa stara

cacianka
13. júl 2022

No vychcaná je

bettie
13. júl 2022

Deti chodili ku svojim krstnym rodicom a k starym rodicom a to len vtedy, ked oni sami navrhli, aby ku nim na prazdniny prisli. Netusim co by robili u mojich tiet a ujov a este k tomu pracujucich. Oni mali v tom case vlastne vnucata, ktore tam chodili. Take cudne to je, hlavne ked sa nejako nestretavate. To jej skutocne nestaci raz povedat nie?

timing
13. júl 2022

Len aby nebolo,ze si ide oddychnut od deti k moru alebo wellnes🤭😆
preto deti tlaci nasilu ku hoc komu.

gaja78
13. júl 2022

A co jej rodicia, alebo jej surodenci, tam nech sa pyta ci nepovaruju.

mikadooo
13. júl 2022

Ty máš deti? Povedala by som, jasné, najprv prídu moje k vám na dva týždne aby som si dobre oddýchla a nastavila sa na"tábor" a potom mi môžeš poslať ty tie svoje 😁😁😁. Jednoducho sa snaží zbaviť detí cez prázdniny... (nie že by som to nechápala, ale teda takýmto štýlom by som to nikdy neriešila). Moje deti sú niekedy u jednej či druhej tety, ale maximálne to bolo na 2-3 dni a vyslovene na pozvanie druhej strany, nie že by som im ja vtirla svoje deti.

pipistrel13
13. júl 2022

pre mna je to uplne ok,jedine to moze obohatit vztahy a kazdemu nieco dat,nie len samy pre seba vsetci
mne to vobec zvlastne nepride,ja tu mam momentalne deti nasich znamych,z ktorymi sa vidime parkrat v roku a napodiv uz druhykrat a este napodiv sme aj vsetci stastni😀
napriek tomu ale ak s tym ma niekto problem,urcite by som deti nevnucovala
len minpride,ze akosi casto maju ludia problem so sirsimi vztahmi,ale mozno o tom tento prispevok vobec nie je

namornicka
13. júl 2022

Autorka sa ale pyta ci chodia deti k VASIM tetam a ujom, cize surodencom rodicov. To je pre tie deti kategoria babka a dedko, ale taki vzdialeni a navyse maju asi svoje vnucata. Ine je ich tety, ujovia, krstne. My si so surodencami na par dni deti berieme, navzajom, ked sa deti pytaju. Ale len obcas a ked mame na to cas. Je to dobre, deti sa spolu zabavia. Ale je to vek 10+

klarolinne
13. júl 2022

Ja by som postrážila, ale iba kebyže spolu máme vzťah, som doma a neobmedzuje ma to. Ale tvoji rodičia ešte pracujú, to čo je za hlúpy nápad? Ako dobre možno nejaký predĺžený víkend by som prikývla, že vybehneme na zmrzku atď. Ale milostivá mladá mamička, že týždeň dva. Ani za svet. Ani sestrine by som postrážila aj mesiac keby potrebovala. Ale táto keď nepracuje, a ona chce oddychovať. Rázne v žiadnom prípade.

123andy123
13. júl 2022

Určite nie k ľuďom ktorých vidia 1x za rok ved sú už akoby cudzí ľudia. Poslala by som to tam odkiaľ to prišlo. Nie

didi2102
13. júl 2022

@martul aj ja mám dve deti po sebe a muža v zahraničí,tiež mi treba oddýchnuť 😄😄😄 asi začnem obvolavat aj sesternice z druhého kolena 😄👍

bielavila
13. júl 2022

Nie, deti chodia k starkej, ktora cez prazdniny nepracuje lebo je ucitelka a k babke ktoa si beren na tyzden dovolenku, ale sama si ich vypytala a nie tak, ze ja ich tam napcham, deti chodia na noc aj ku krstnej co je moja sestra, ale tiez iba vtedy ked to ona navrhne a obcas ich postrazi sesterka, ale mame take vztahy ze sa vidime raz za tyzden a nie 2 krat do roka, nikdy by ma nenapadlo deti napchat cuzdim ludom, dokonca teta sa ma obcas pyta nech deti prinesiem a nech ideme do kina alebo na drink, ale zatial som tuto moznost nevyuzila, ale zasa je to z jej iniciativy, hrozna krava to musi byt ked sa tak okato chce zbavit deti na dva tyzdne, to je vrchol co si uz ludia dovolia, ved to musis nakrmit za dva tyzdne co neni lacne, urobit program co tiez neni zadarmo lebo takmer vsade sa plati vstup, zmrzky, dzusiky, kolaciky… to tiez nieco stoji a to nevravim o tom ze tomu treba venovat v podstste cely tvoj cas a davat na deti pozor 24 hodin denne lebo musis niest za nich zodpovednost a hlavne si absolutne neoddychnes… ja nemam problem vziat krstniatka, postrazim, polubim, ale ja si ich vzdy vypytam a nie ze mi ich sestra napcha… keby ze aspon robi tak ju clovek polutuje ze je to tazke teraz cez prazdniny, sama to poznam lebo deti berem sama do prace nech si aspon par hodin porobim co je nutne, ale ze je doma a chce sa ich zbavit k cuzim ludom je gol😂

Strana
z2