icon

Chodia vaši partneri na dovolenku bez vás a deti?

ceemea
24. feb 2015

ahojte, chcem sa spytat, chodia vasi partneri sami s kamaratmi na dlhsie dovolenky? moj priatel ide 3ti krat zajtra na 12 dni, bezo mna a bez syna. je mi smutno, velmi sa mi to nepaci a neviem aky postoj mam zaujat. mam kopec znamych, ktori nesuhlasia tak ako ja, no tu v rodine sa vsetci tvaria ze je vsetko ok.

siska53
24. feb 2015

@ceemea Nie,nechodi. Vzdy len s nami.
Ani ja by som nesla. Jedine,ze by musel ist (alebo ja) na liecenie - kupele zo zdravotnych dovodov. A aj to by sme velmi nechceli ist..

mircalla
24. feb 2015

Nie. I ked ja by som rada dakedy sla na damsku jazdu bez neho, ale ma s tym problem....Ja by som nemala problem, keby siel na dovolenku bez nas.....Chodime vzdy spolu aj s malym, raz zacal by to obom prospelo

sono2
24. feb 2015

@ceemea nie a neviem si to ani predstaviť keby šiel. Alebo ja.

mamaveronika
24. feb 2015

určite nie!!! na prvom mieste som ja a naše deti, raz bol na poznavacom zájazde s kamaratmi, ale to bolo iné, lebo to som ho ja sama posielala, lebo to bol jeho sen a bola to drahšia dovolenka takže nevyšlo aj pre nás...

ruthmaria
24. feb 2015

skor to vnimam, ze berie vztah ..volnejsie, ze si moze robit co chce

ak si chce od rodiny oddychnut, tak ne ch posle vas na dovolenku 🙂

kingab
24. feb 2015

môj chodí, rovnako ako aj ja s kamrátkami.. podľa mňa na tom nie je nič zlé, skôr to vzťahu pomôže. Taká malá psychohygiena 😉

wena
24. feb 2015

Nie, rovnako ani ja.

extrate
24. feb 2015

@ceemea aj ty chodíš sama na dovolenky? potom je to v poriadku. tretíkrát ide tento rok? alebo v priebehu 7 rokov napríklad. lebo to je rozdiel.
ja nevidím nič zlé na tom ak si partneri dajú dovolenku aj od seba, niektorí to nepotrebujú ale niektorí áno.
v tvojom prípade je skôr asi problém že IBA on chodí sám a ešte k tomu tebe to vadí. takže je úplne jedno čo si o tom myslia iní, alebo ako to majú iní zariadené.
mňa muž poslal minulý rok s kamoškou na týždeň aby som si oddýchla. on bol predtým na 2 mesiace preč síce pracovne, ale nerobil 24 hodín vkuse takže mal svojím spôsobom aj od nás dovolenku 🙂 a poznám viac párov ktoré fungujú takto ale vyhovuje to obidvom.

jabadaba
24. feb 2015

je to vsetko asi otazka zivotnych priorit a respektu voci partnerovi. Clovek dozrieva, menia sa potreby ako aj podmienky ich realizacie. Solo dovolenka je ok a mohla by byt fajn za predpokladu, ze druhy partner nie je sprosto postaveny pred hotovu vec a hodeny do situacie, kedy musi zvladat starostlivost o spolocne dieta sam! Nikto nie je nici majetok a to plati vice versa. Tak ako mna nemoze niekto uvazovat k radiatoru ani ja nemozem niekoho priklincovat doma s dietatom lebo ja si idem povyrazit a resetovat hlavu! Tu uz chyba vzajomny ohlad, ucta a ten spominany respekt! Pokial niekto nevie zlavit zo svojich potrieb a predstav a brat ohlady aj na inych, nech nelezie do vztahu a uz vobec nech si nezaklada rodinku. Bud totiz platia pravidla rovnako pre kazdeho z partnerov, alebo sorry, ale taketo jednostranne zabavky zrovna na perspektivny vztah do buducna nezakladaju!

Tuto pan zakladatelky je v pozicii priatela, nie manzela. Zrejme si stale mysli, ze je slobodny a bez zavazkov a teda si moze posobit lary fary ako ho napadne....vezme prachy, kupi letenky a doma tej svojej frajerke oznami hotovu vec. Akoby sa nechumelilo. Vsak co, ake zavazky? Nie? On potrebuje prevetrat hlavicku a nejaka do poctu spolubyvajuca tieto potreby asi nema.... 😝

rainee
24. feb 2015

nie, nechodi, ani ja. ale ani by nesiel ako ho poznam. sme uz rodinka takze chodime na dovolenky vsade spolu 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
natalym
24. feb 2015

Ja by som s tým problém nemala, ak by šiel napr. na ryby do Nórska, ako chodievajú chlapi čo poznám, tak nech si ide, záleží o akú dovolenku sa jedná. Ale napr. môj muž by ma teda nepustil nikdy ani na ryby do Nórska. 😀

k_a_j_k_a
24. feb 2015

@ceemea odkedy sme s MM spolu, na dovolenky chodievame spolu. Mne osobne by to vadilo, keby isiel bezo mna. Na druhej strane nemam problem ist na dovolenku bez deti, len s MM. Pripadne pustit deti so starymi rodicmi. Mam zasadu, ze min. raz za rok na dovolenku k moru a raz do hor s detmi. A s MM neobmedzene, ako nam to vyjde 🙂

cobhan
24. feb 2015

ja mam problem draheho pustit aj na pol dna niekam sameho, nieto aby siel este sam na niekolko dni prec. Zase u neho su to aktivity, ktore mu neschvalujem (freediving) - resp, vadi mi, ze chodi sam. Ja s nim ist nemozem, lebo niekto musi ostat s malou a partaka nema. Uz sa raz poucil, ked sa skoro nevynoril, lebo bol hlbsie ako si myslel a vo vode bol sam. Co sa dovolenky tyka, tak to je zase dane aj financiami a skratka by nebolo fer, aby sme rok setrili a odriekali si vsetko mozne a potom siel len jeden na dovolenku.

danulkaja1
24. feb 2015

@katrin21 a prečo by musel hneď naháňať nejaké baby?to znamená,že ak ide žena niekde na dlhšie s kamoškami,tak tam ide naháňať chlapov?

petra7777
24. feb 2015

@ceemea Tomu sa vraví, že ide si vyhodiť z kopýtka :( Chlapi sú tak uspôsobení....pretiahli by aj kozu, ak by rohy nemala 🙂 Ale zas na druhej strane, čo oči nevidia....srdce nebolí 🙂 A je tu ešte jedna možnosť, keby chcel chodiť na prietrtky, tak to môže robiť aj doma a nemusí ísť na dovolenku 🙂

petra7777
24. feb 2015

@danulkaja1 Jasné, že áno 😀 😀 😀

katrin21
24. feb 2015

@danulkaja1 nie, ale chlapi su iní, ako zeny..ak by siel a klasicku letnu dovolenku do tepla sam, do nejakej exotiky napr. tak to je jasne, ze preco tam ide... sa spytaj nazor chlapov, co ti povedia..
minule som pocula rozhovor chlapov, ako sa bavili, ze by mali ist do Thajska, bez bab a bolo zjavne preco..
Ked by isli niekam do Alp skialpinisti, alebo lyziari, Ok. to sa chodi aj cisto chlapi a OK..
( viem, ze kto chce podvedie kdekolvek, ale predsalen ...)

katrin21
24. feb 2015

@cobhan tak potapat sa sam bez " badyho" je ciste blaznovstvo a hazard.. moze mu prist zle, hocico... u nas sa utopil profesionalny potapac dokonca pri vykone skusok na opravnenie pre pracu.. chudak.. mlady nieco po tridsiatke.. x krat ponor.... doslo mu zle v hlbke, zacal vracať pod vodou.. ista smrt, nezachranili ho ani okamzitym vylovením... :(

cawes
24. feb 2015

@ceemea ahoj tak ako ti radila @sense by si sa mala doma porozpravat z partnerom to co tu riadia zienky su sice dobre rady ale subjektivne kazdy mame doma nieco ine.
Dalsia vec nepises ze kam chodi 3xdo roka na 12 dni? Potapanie, rybolov, hory? Nevieme ci nema neake hobby ktore vyzaduje neake sustredenie alebo co.
Z mojho pohladu hmm no mam priatela ktory skocil do vztahu kde ja mam male dieta, predtym mal partnerku z ktorou do roka 5x boli na väcsich dovolenkach plus male cestovanie po roznych mestach. Odkedy sme spolu (8mesiacov) bol raz z kamosmi na vylete v Stuttgarte na vianocnych trhoch, chodia kazdy rok, nevadi mi to, potom isiel na 5 dni do talianska navstivit kamarata aj zo sestrou, ano chcela som ist aj ja ale boli sme kratko spolu a pracovala som, takze tiez mi to nevadilo, teraz mu poslali kamosi email ze planuju 4 dni v juli ist do Helsiniek, sam povedal ze nepojde ze chce byt s nami ale ak by isiel nemam s tym problem. Vsetko je na komunikacii

cobhan
24. feb 2015

@katrin21 toto mu musim dat precitat. MM mal teraz 55 rokov a nejako sa mu nedari najst si buddyho tu v okoli. Ja mu to potapanie osamote neschvalujem, ale velmi si nepomozem. Najviac ma stvu tie vydavky okolo, na narodeniny v januari som mu kupila harpunu, teraz si kupil hodinky za 200 euro, najnovsie planuje novy neopren za 500 alebo 600 a to chceme ist v maji do Grecka (len letenky budu stat okolo 1400 euro). Netusim ako na to nasetrime, ked vzdy ked sa dostaneme z debetu si volaco dopraje a potom tahame cely mesiac z mojej vyplaty, aby sme znovu na jeho ucte nemuseli ist do minusu.

natalym
24. feb 2015

@cobhan Joj to neni dobre.

sharmana
24. feb 2015

@ceemea myslím si, že tvoj priateľ bol takýto vždy, robil si vždy čo chcel a nenechal si od nikoho dirigovať. Pravdepodobne si si myslela, že sa to zmení. Z tvojho popisu cítim, že máte každý svoje vlastné financie. On ich má asi viac a asi mu do nich ani nemôžeš dirigovať. Mýlim sa? Je to možné, že áno. Ale ak by to boli spoločné financie, tak by si mu to stopla už len z titulu, že nebude mínať z rodinného rozpočtu len sám na seba a to dokonca 3 dovolenky do roka. 😉
U nás máme všetko spoločné, staráme sa o deti, snažíme sa odkladať peniaze, splácame úver, proste ked sú ludia viac zviazaní, takéto situácie nenastávajú. Kde by mohol ísť môj mm na 12 dní na dovolenku? Ani by ho to nenapadlo, ale keby aj, asi mu ukážem prstom ťuki ťuk na čelo 😀 Však deti sú doma, treba niečo poprerábať, má prácu, malú treba do škôlky nosiť, atd atd...
Vidím že tvoj priateľ (nie ste ani manželia už tu cítim že si necháva voľnosť) si žije proste svoj život. Asi by ste mali riešiť najskôr ako vlastne vidíte obaja svoj vzťah a určit si pravidlá a medze tolerancie. Máte syna, takže hádam aj najvyšší čas, aby ste navzájom vedeli s kým žijete 😉 To v dobrom, ja ťa chápem že ťa to serie, ale inej cesty niet, len si to "konečne" zoči voči povedať a doriešiť. Inak sa budeš len zožierať.

alby2014
24. feb 2015

Ano chodi, lyzovat do Alp na par dni, lebo je vasnivy lyziar, ale predtym vzdy absolvujeme lyzovacku v Alpach aj spolocne, alebo dokonca aj so sirsou rodinou ( brat, svokrovci). Nevadi mi to, lebo ja sice lyzujem rada, ale nie som fanatik a zima nie je moje oblubene rocne obdobie. Muz sa vsak vzdy opyta a vzdy sa bavime o max 4 dnoch... V lete zas vyberam dovolenky ja, on nie je morovy tym, ale kvoli mne sa vzdy obetuje a nefrfle. Jeho "dovolenky" nam nijak nenarusaju rozpocet, chodi tam s kamosmi, cele dni fakt lyzuju... Ja napr. na par dni vypadnem do Prahy za kamoskou, alebo ak by som chcela len babsky niekolko dnovy vylet, nemal by tiez problem.
Neexistuje, aby niekde isiel 3x za rok na 12 dni bez konzultacie so mnou... to je fakt moc.

baska29
24. feb 2015

Ano aj moj priatel chodi sam na dovolenky,teraz bol 2tyzdne v Mexicu s dospelym synom a bratrancom,nevidim natom nic zle.Aspon si obcas odseba oddychneme,ja zas pravidelne absolvujem damske vylety s mojimi kamaratkamy a sestrou,raz mi povedal ze by bol velmi zvedavy co tam stvarame a preco sa vzdy tak tesim.Moja odpoved bola presne to co ty 😄 ale vazne ak mate v sebe doveru tak ja v tom nevidim ziadny problem,ja si letne dovolenky viem viac vychutnat bez neho s dcerou a sestrou.Spolu sme cely rok,nevidim dovod travit dovolenku spolu.Cez rok chodime na predlzene vikendy spolocne, bud k nam na Slovensko alebo do jeho rodnej krajiny,snazime sa take male tripy naplanovat spolocne.....ale inak kazdy klasicke letne dovolenky osamote so svojimi detmi,ja s dcerou a on synom a k tomu rodina alebo kamarati.

ceemea
autor
24. feb 2015

ahojte, dakujem za vsetky reakcie, ani som necakala ze vas bude tolko 🙂
najprv uvediem na pravu mieru, ze nejde 3x v roku, ale 3 x za nas 4rocny vztah.
nepisala som sem temu preto, aby som si osvojila nejaky iny nazor, ale vypocula si nestranne nazory, kedze sama neviem, ci moj postoj k danej veci je spravny, alebo nie. nie som ten typ, co striktne nakaze, zakaze, a dalej sa nebavi. kedze moj priatel sa tohto konicka nevzda, tak by bolo asi fajn, pre kud v rodine, aby som ja , snad, zmenila, mozno vdaka nejakej rade tu, svoj postoj.
ja ani vlastne neviem, co mi na tom vadi. v prvom rade to, ze prisiel, oznamil, kupil som si letenky a viem ze s tym mas problem, tak ho nemaj. tak je to vzdy pri kazdej dovolenke. nie je priestor na debatu. asi preto, ze sa boji ze by som robila sceny . nemyslim, ze tam chodi nahanat baby, toto ma ani nenapadlo, a keby aj, nezmenim to nevidim to, neriesim to 🙂
mame velmi narocneho syna, od narodenia do teraz som nespala jedinu noc celu, je hore aj 10 krat ( riesim to, to je na inu temu ), teraz je drobec v obdobi vzdoru, a vlastne, vzdoruje asi od narodenia, je to uvrieskancek. a teraz duplom. mam pocit, ze som na neho sama, lebo priatel pracuje, a venuje sa svojmu konicku, je s malym malicko, a maly ho bohuzial dost intenzivne odmieta, takze vsetka robota okolo drobca je na mne. aj okolo domacnosti. cize po tejto stranke sa nic nezmeni, ked priatel odide. skor som asi egoista, ze nikam nechodim, nemam svoj konicek, priestor na kavu s kamoskou, len tak ist slobodne nakupit, ist do kina, o samotnej dovolenke, ci welnesse nie je ani rec.
ja uplne chapem, ze aj on potrebuje vypadnut z domu, zmenit prostredie. venuje sa modelarcine, ked je nejake stretko, vystava, sama ho posielam, nech ide aj na par dni, nech to spoji s vyletom, ide aj lyzovat s kolegovcami, na par dni sa bol len tak vozit na autach po serpetinach v it. a hlavne, on sa naozaj intenzivne venuje svojmu konicku, na 80% ho podporujem, no niekedy mam pocit, ze je toho moc. ze riesi neustale len sam seba.
a co sa tyka penazi, su to jeho peniaze, sam si ich zarobil, nie sme manzelia, kazdy ma vlastne prachy. to ani neviem ako sa da vo vztahu dospiek k takemu levelu, ze spolocna kasa.

ceemea
autor
24. feb 2015

@baska29 na rukach by som ho odniesla, keby siel so svojim synom niekam sam. 🙂

samasa
24. feb 2015

@ceemea náš tatko ide tiež už tretí krát na lyže do rakuska s bandou chalanov...ale len na 4 dni... takže až tak to moc neriešim...ja rada lyžujem...ale ked tak iba niekde bližšie...s detmi na hory si moc predstavit neviem- hádam ked podrastú--- nám to vynahrádza welnes pobytmi...keby išiel v lete k moru tak ho pretrhnem 😀 v zuboch!!!

timea7
24. feb 2015

@ceemea no keď ti len oznámil,že kúpil letenky, tak je potom niekde chyba 😖 . Oznám mu to isté ty v lete, zaplať si dňovú dovolenku a odleť sama, bez syna, toho mu nechaj. Pochopila by som to, keby išiel na nejakú horolezeckú expedíciu, alebo na safari, ale nie pravidelne. To mám pochopiť tak, že sa ide zrelaxovať niekde k moru a ty by si mu tam prekážala? 😝 😝 😝 😝

ceemea
autor
24. feb 2015

@sharmana 🙂 ty ma poznas? 🙂))) si sa clekom trafila do rodinnej anamnezy. mozno este doplnim, necakala som ze sa priatel zmeni, je uz dost stary na taketo zmeny. skor som ockavala ze moj zivot sa po jeho boku tak radikalne nezmeni. z aktivnej spolocenskej osoby, s konickami, sa stala domasedka, zienka domaca, s babatkom na krku 🙂 a na urcity cas som od neho totalne financne zavisla, co je pre mna hrozna skusenost, kedze som celkom pekne zarabala, a dlhooo, teraz sa opat citim ako pubertak, co si pyta na kavu od mamy