icon

Chodia vaši partneri na dovolenku bez vás a deti?

ceemea
24. feb 2015

ahojte, chcem sa spytat, chodia vasi partneri sami s kamaratmi na dlhsie dovolenky? moj priatel ide 3ti krat zajtra na 12 dni, bezo mna a bez syna. je mi smutno, velmi sa mi to nepaci a neviem aky postoj mam zaujat. mam kopec znamych, ktori nesuhlasia tak ako ja, no tu v rodine sa vsetci tvaria ze je vsetko ok.

timea7
24. feb 2015

@alenah31 máš pravdu, že tvoj muž nie je tvojím majetkom, ale pár od páru sa značne líši. Moji svokrovci, neboli od seba určite ani deň, vyhovovalo im to,mali krásny vzťah, ponorku som tam nikdy necítila. Chápem, že sú koníčky, ktoré sú špecifické pre mužov a neviem, na čo by na takú dovolenku ženu ťahali. Ale u zakladateľky témy je problém medzi ňou a jej partnerom hlbší, nejde len o dovolenku.

ceemea
autor
24. feb 2015

este doplnim, ze som bola 2 krat sama vecer s kamaratkami vonku, on bol doma so synom a obidva razy mi pisal, ci sa dobre bavim, ze maly reve za mnou...po druho raze povedal, ze kym maly nepochopi ze sa vratim, tak von chodit nebudem. cize ja volnost nemam ziadu, nie preto, ze by mu to vadilo, ale preto ze nas syn moju nepritomnost nezvlada 🙂

moni244
24. feb 2015

@ceemea koľko má syn? lebo toto mi nepríde normálne, aby si ty trčala doma a on si chodil kade tade a ešte ti povie, že pokiaľ to nepochopí, tak nikam chodiť nebudeš, to mu príde normálne?

godyna
24. feb 2015

Ó ako rozumiem tomu vnútornému pocitu - finančná závislosť je jedna z mala veci na ktore som bola upne nepripravena...to aj ten spánkový deficit a obdobie vzdoru znasam lepšie 🙂

ceemea
autor
24. feb 2015

@sense nezariadim sa podla janky moniky ci petky. rozhovor s mojim priatelom o danej veci nie je mozny, a kedze on sa svojho konicka nevzda, bolo by fajn, keby som ja , mozno vdaka nejakej rade tu, zmenila postoj, mozno mi tu nieco otvori oci.

mimik79
24. feb 2015

@ceemea sama pises ze je to jeho konicek, no mozno kym nemal zavazky tak mohol chodit kam len chcel no teraz by si mal urcit priority a hlavnou by malo byt dieta, rodina a cas straveny spolu, samozrejme o konicky nemusi prist no mozno len trochu obmedzit

sue
24. feb 2015

Každý vzťah je iný a tak ako vo všetkom, aj tu platí to, čo vyhovuje tým dvom, je OK a je to priam žiadúce. T.j.ak majú manželia iné predstavy o spôsobe trávenia dovolenky, majú dosť peňazí na to, aby ani jeden z nich nestrádal a neoddychoval menej, prečo nie? ...Poznám veľa rodín, kde muži i ženy trávia dovolenky každý zvlášť a potom sa celý rok vytešujú zo svojej každodennej prítomnosti 🙂 mne by chýbal ten pocit spoločného oddychu, každodenne behom roka upadáme do stereotypu a riešenia len bežných rodinných a pracovných vecí a dovolenka je priestor na vychutnávanie si jeden druhého a rodiny...takže u nás to zatiaľ veľmi do úvahy nepripadá...

...a autorke témy odporúčam komunikovať viac a komunikovať lepšie - aby ste si navzájom vedeli povedať o svojich predstavách, potrebách a túžbach a potom ich riešiť 😉

samasa
24. feb 2015

@ceemea že dospiet ku spoločnej kase 😀 😀 😀 😀 😀 ja som začala robit u manžu v kanclu...pýtam sa ho.. kolko mi dáš vyplatu? a on: mama ved ty máš učet s našimi peniazmi...čo ešte odomna chceš 😀 😀 😀 😀

ceemea
autor
24. feb 2015

@timea7 ja na to nemam "gule". kvoli drobcovi. ale viem ze by som sa mala k tomu dokopat. lenze ten jeden den, alebo dva by mu nenavodili zrejme podobne pocity ako mam ja ked som tu sama s malym cele dni. 🙂
inak, mne by sa s nimi na tu dovolenku nechcelo ist, 8 chlapov mat na krku, omg 😀

godyna
24. feb 2015

@ceemea tak skús vypadnúť aj ty niekam . Zober malého , dohodni sa s kamoskou ,co ma tiez dieta a choďte spolu. Navzájom si môžete postrážiť deti a kazda si môžete užiť napr masáže .. Vecer poohovarate mužov a dáte si pohár vina. Nehovorím , ze ti to vyrieši problém doma ,ale v každom prípade ti to padne dobre.

ceemea
autor
24. feb 2015

@moni244 maly ma 2.5r takmer. ano, to jemu pride normalne, lebo som mama, mam dieta a mam sa starat. ale on takyto nebol, inak by som s nim nemala dieta. on sa tak zmenil, mam dojem, ked sa drobec narodil. postupne zmenil postoj k rodine, k rodinnym povinnostiam, k domacim pracam, atd.

moni244
24. feb 2015

@ceemea malý je už dosť veľký, ja chodím na brigády od malej 1,5 roka, vtedy je s ňou manžel, tiež nebol zvyknutý, naučil sa, čiže by si mal čo najskôr začať zvykať byť s malým, lebo si k nemu už potom cestu nenájde

nanervy_2
24. feb 2015

@ceemea mi to pride ako vyhovorka.. svagrina mala dost dlho ten problem, maly tiez hned panika a plac ked odchadzala, tak hladali sposoby ako ho zabavit, ze si ani nevsimol ze odisla.. on si sice trochu poplakal ked na to dosiel, ale zvykol si a obdobie ho aj tak preslo.. a ona si zatial zacvicila, dala s kamaratkami kavu...
osobne mi nevadi ked manzel ide niekam, aj ho sama poslem ked nikde dlho nebol, on je taky tulak lesny 😎 aby sa vzdal konickov mi ani nenapadlo, ani ja by som sa len tak kvoli nemu nevzdala... .. ale take ze nebude zvladat nase dieta a ja mam sediet doma.. ani nahodou... bude sediet so mnou, kym si dieta nezvykne aby som mohla aj ja odist....

ceemea
autor
24. feb 2015

@godyna toto je velmi dobry napad. navrhnem mu to, len kedze by mi asi musel prispiep financne, neviem, ale nezavrhujem. problem je aj s drobcom, on je tak zivy, ze sa ho dost deti mojich kamosiek boji ☹ ale to nejak doladime.

horana
24. feb 2015

Tak v tomto pripade je svadba na mieste, aby manzelia mali rovnaku zivotnu uroven, tu sice muz zarobi, ale zena a dieta z toho moc nevidia takych tych volnych penazi, dopriava si zjavne iny level. Akoby si ich vydrzoval, aj to len tak ako lavobockov, nie je to rovnocenny vztah. A to nielen financne ale aj "energeticky" - muz predpoklada ze zena bude znasat vsetko okolo dietata, nikam nechodit ked este nemoze, nie aby jej zaplatil opatrovatelku, alebo aspon nejaku vypomoc do domacnosti aby si oddychla.
Tym ze nie je manzelka, zaistil si dalsiu zavislost, ked odist tak s holou zadnicou. Tu nejde o dovolenky, ale o nerovnocenny vztah celkovo!

timea7
24. feb 2015

@ceemea z tvojich riadkov mám pocit, že pravidlá vo vašom vzťahu určuje tvoj partner. Jeho voľný čas, jeho peniaze, jeho dovolenka....toto u mňa nie je partnerstvom. A že syn za tebou plače? Pochopiteľne, lebo k nemu vybudovaný vzťah, no tak, že bude stále s tebou, si ho nevybuduje. Trvala by som na tom, aby časť svojho voľného času trávil s tebou a synom, neskôr len s ním. Keby si náhle musela ísť do nemocnice, musela by si asi volať mamu, svokru, sestru....tvoj partner si žije ďalej bez akýchkolvek obmedzení svojím životom. Nevšimol si, že sú tu dve stvorenia,ktoré k sebe určitým spôsobom pripútal a nezaujíma ho ich názor 😖 Menil sa,lebo si mi to umožnila.Muža treba zapojiť do starostlivosti o dieťa hneď po jeho narodení,ani žena nie je automaticky dokonalou matkou (teda okrem pár na MK),musí sa všetko učiť za jazdy.

marcah
24. feb 2015

Aj moj chodi par krat do roka - na jar tyzden na rybacku do madarska a v zime dvakrat na par dni na polovacku - raz do chorvatska, raz na slovensko. Nevadi mi to, som rada ze ma hobby, a viem ze ak by sme mali ine plany tak nema problem to zrusit. Na rybacku sa planujem pridat ked maly podrastie. Ale ak by mi zahlasil ze ide na 12 dni niekam k moru len tak, to by sa mi nepacilo - tam moze ist kludne aj s nami.

timea7
24. feb 2015

@ceemea a možno by sa ti páčilo, ja som bola s piatimi na lyžovačke (jeden môj a jeden môj syn), obletovali ma ako princeznú 😀 😀 😀

timi1012
24. feb 2015

@horana Presne si sformulovala vetami to čo som chcela napísať zakladateľke aj ja. Dovolenka- to je v ich vzťahu ten najmenší kameň úrazu....
@timea7 baby lepšie by som to ja sama nenapísala. 😔

godyna
24. feb 2015

...ved si nájdes nakupovať handry ,ale robíš program pre Vašeho syna a on tiez bude mat doma radsej spokojnu partnerku , ako vyflusnutu furiu- veľmi dobra investícia si myslím 🙂
@ceemea A moja mala 2,3 je tiez pekna besnota , ale kazda zmena jej prospieva- tesi sa ,ked niekam ideme a hlavne cítiť ten rozdiel , ze nedelim pozornosť medzi ňu , varenie , upratovanie a maximálne si to spolu užívame. Fakt to skús a mozno budes prekvapená, ako dobre maly na to reaguje

natalym
24. feb 2015

Tak to nie je len o dovolenke, ahá........

hanka_april
24. feb 2015

@horana tak myslim si, ze toto zrovna manzelstvo nevyriesi 😀 to nie je o statute ale o dohode....ja som vydata a kasy su teda striktne oddelen - z mojej iniciativy 😉

timea7
24. feb 2015

@timi1012 Ďakujem, som už stará korčula, čo to mám už preskákané, ale určite to bude aj tým, že som mala aj manžela aj teraz partnera, ktorí deti milovali a dokázali ich zabaviť hodiny. U nás bola pomaly hádka,kto bude s dieťaťom na OČR, lebo býval chorý výnimočne, tak sme chceli obaja. 😎

timi1012
24. feb 2015

@hanka_april ešte dodám že s týmto tiež súhlasím v ich vzťahu by bolo manželstvo asi ďalší krok ktorí by robiť nemali, tu by mali začať od komunikácie a vypracovať sa po toleranciu a rešpektovanie toho druhého, pomoc, pochopenie... a až potom by mohlo byť manželstvo keď už....

timea7
24. feb 2015

@belllinka na tom, či sú dvaja stále spolu, alebo nie, vzťahy nestroskotávajú. Je to o láske, úcte, zodpovednosti.

timi1012
24. feb 2015

@timea7 Ehm tá stará korčuľa mi nesedí skôr vyspelá žena čo to má odžité 😀 hlavné je že máš pravdu.

marcah
24. feb 2015

@ceemea aj ja som s malym cele dni, manzel chodi na tyzdnovky takze synovia su zvyknuti skor na mna, ale viem ze ak by som si chcela vyrazit tak manzel urobi vsetko preto aby som sla..... nikdy by mi nepisal SMS ze maly place ale spravil by vsetko preto aby neplakal, aj keby mal ohnostroj vystrojit
pri prvom synovi som par krat bola vonku s kamoskami kym bol maliny a stale ked som sa spytala ako bolo doma, manzel sa stale tvaril ze uplna pohodicka.... az casom sa priznal ze to nebolo take jednoduche, ale urcite by mi nepokazil vecer s nejakymi SMSkami .... takze si myslim ze aj toto tvoj priatel len vyuziva!

ceemea
autor
24. feb 2015

@timea7 🙂 toto som mu uz par krat povedala, ze mam pocit, ze zijeme jeho zivot, podla jeho pravidiel. on to tak nevidi, tvrdi, ze mnoho veci prisposobil mne a potom aj malemu ked sa narodil. konkretizovat nechcel, ze ho to zrovna nenapada. ale mas pravdu. on ked sa nieco rozhodne, mozem sa aj na hlavu postavit, je to jednoducho tak. ja sa ale nehadam, nekricim, casto o tom premyslam, snazim sa byt empaticka, pozerat sa na nas vztah jeho ocami, ci to naozaj nie je tak ako vravi on. zatial som na to teda neprisla 🙂
teraz som v zlej pozicii, lebo som na materskej, zavisla od neho, pockam kym pojdem do prace, ci sa nezmeni na toho cloveka co som spoznala, na toho kym bol, kym sme nenali syna. nikdy by som necakala, ze bude z neho sovinista.

horana
24. feb 2015

@hanka_april Rozumiem ze kazdy ma svoj styl, osobne sice moc nechapem oddelene kasy v manzelstve, ved ked jedno telo a jedna dusa, tak co kasy su nieco viac? Stale pribudaju vztahy ktore su akoze nezavisle, ale v skutocnosti je to taky zivot popri sebe, aj napriek papieru, akoby sa ludia bali viac sa prelnut a previazat.
Tuto je tomu chlapovi velmi vyhodne drzat si zenu zjavne v uplne inej urovni, vidi jej nespokojnost, jej namahu, a aj tak nic. Co je to potom vobec za vztah? Poznam viac zien co si narazili niekoho kto bol od pociatku o par urovni vyssie, robia zienky domace bez vyraznejsich spolocnych aktivit, prave im vyhovuje zivot popri sebe, lebo to puto tam moc hlboke nie je, ale aspon sa daju vydrziavat. Tu je to hodne take sluzkovske, ktovie preco sa nechala do takeho vmanipulovat?

ceemea
autor
24. feb 2015

@horana svadba nie, aspon nie teraz, lebo si nemyslim, ze sa ta nerovnocennost zmenila papierom 🙂 ale vystihla si to s tym holym zadkom na 100% 🙂