icon

Chodia vaši partneri na dovolenku bez vás a deti?

ceemea
24. feb 2015

ahojte, chcem sa spytat, chodia vasi partneri sami s kamaratmi na dlhsie dovolenky? moj priatel ide 3ti krat zajtra na 12 dni, bezo mna a bez syna. je mi smutno, velmi sa mi to nepaci a neviem aky postoj mam zaujat. mam kopec znamych, ktori nesuhlasia tak ako ja, no tu v rodine sa vsetci tvaria ze je vsetko ok.

marcah
24. feb 2015

@ceemea hadam je celkom normalne ze ked sa narodi dieta tak nase zivoty sa tomu prisposobia.... alebo ma tvoj priatel dojem ze ty si sa malemu nijako neprisposobila? ze si zijes zivot ako predtym?

horana
24. feb 2015

@ceemea Je mi jasne ze nie teraz, ze teraz by to uz nic nezachranilo, myslela som to tak ze skoda v tomto pripade ze nebolo od pociatku, boli by nanho vacsie paky 😔

timea7
24. feb 2015

@ceemea tak ti držím palce, ale rozprávajte sa spolu o tom, ako to bude, keď pôjdeš do práce. Nesmieš v žiadnom prípade dovoliť, aby všetka starostlivosť o dieťa bola na tebe. Že si empatická je fajn, ale buď asertívna,to je veľmi dôležité, lebo takto nahrávaš partnerovi, aby mohol naplno prejaviť svoju sebeckosť. Mať dieťa je kopec radosti a neuveriteľných zážitkov, ale aj zodpovednosť a ochota zľaviť zo svojho pohodlia, časť seba dávam druhému,lebo ho milujem, neberiem to ako mínus, naopak,obohacuje ma to. Ak to tak nie je, je to smutné.

moni244
24. feb 2015

@ceemea možno by to chcelo menej premýšľať a viac konať, zakričať si, on to potom berie asi tak, veď nič také nepovedala, tak jej to asi nevadí a robí to naďalej. Keby si si raz rázne dupla, by sa zháčil, že čo sa deje 😉

ceemea
autor
24. feb 2015

@horana ktovie preco som sa nechala do takehoto stavu vmanipulovat, ked sme sa spoznali, mala som rovnakovysoky prijem ako on, vyssie vzdelanie ako on, akurat som nemala vlastne byvanie, ale myslim, ze sme si boli viac nez rovnocenni.

olivia6
24. feb 2015

ano, moji priatelia si chodia kam sa im zachce, ved su to priatelia. Asi preto tvoj priatel je iba priatel, ze nehodla uzavriet zavaznejsi zvazok, je vlastne vo svojom ponimani stale uplne slobodny. Nie, nie je to to iste, ako manzel. Pretoze keby bolo, bud ste davno zobrati, ved je to vraj "len" papier, alebo sa proste nemoze stat, ze ti oznami a letiiiiii....Si len jeho "frajerka". Neber to v zlom, samozrejme nie kazdy manzel je ideal, to vobec. Ja ti len pisem, ako to berie zrejme on kedze je schopny zobrat sa sam na dva tyzdne a ist a teba mat pri tom na haku.
Manzel nestoji o dovolenky bez nas, nakolko chodi casto na sluzobky a dovolenka je nas spolocny cas, na ktory sa tesime, nikto nie je priviazany o radiator, sme rodina dobrovolne, preto sme sa brali a mali dieta, aby sme sa mali radi a travili cas spolu. Nikto nas s pistolou pri hlave nenuti byt spolu, aby sme potom hladali uniky....
Na rozne vylety chodi s kamosmi, to su sportove aktivity, co ja nepestujem a ja sa tiez venujem svojim konickom, vtedy je on s dietatom. Ale to su 1 az 2 - dnove zalezitosti.

hanka_april
24. feb 2015

@horana
ja sa zase stretavam s tym, ze vela zien odvrhne po narodeni dietata muza bokom a vsetko sustredi na dieta, muz sa pomaly decka ani nesmie dotknut, vsetko robi zle a zena strhava pozornost len na seba, lebo pozor ja kojim! pozor ja kupem! pozor ja v noci vstavam! pozor ja satkujem! boze jaka som dolezita!!! a potom ked je to dieta velke, tak sa cuduju, ze dieta nechce byt s nikym inym a chlap sa na to cele vybodne...

(netvrdim, ze je to pripad zakladatelky, len ked sa tu bavime o tom, co vsetko vztah dvoch ludi nastrbuje)

a osobne to, ze mame oddelene kasy nie je akoze "nezavisly vztah, ani skutocnost ze je to taky zivot popri sebe, aj napriek papieru, akoby sa ludia bali viac sa prelnut a previazat" 😀 😀 napriklad je to tym, ze peniaze v zivote nejak zasadne neriesime a neovplyvnuju nase city a vztahy, su u mna vzdy az na poslednom mieste......aj ked chapem, ze vo vztahu, kde jeden ma viac a jeden menej to niekoho moze iritovat......

aj ked vo vztahu k zakladatelke temy - ak by mali spolocny ucet - on vyberie na dovolenku - ovplyvni to na nejako? ak by ona z toho vybrala x tisic na dovolenku a on by salel, bolo by to ok? toto nie je o peniazoch...toto je cele zle 😝 😀 😎

azbestica
24. feb 2015

Ano chodime aj ja aj manzel....ale je to vec vasej dohody

libka1
24. feb 2015

@ceemea aky ma nazor na svadbu z teboy? To len tak zo zvedavosti...

libka1
24. feb 2015

Sorry za preklepy. Pisem z mobilu. 😀

horana
24. feb 2015

@hanka_april Vztah zakladatelky je o presnom opaku, ona chce chodit obcas, ale on nevie si s dietatom absolutne poradit, a ani nechce vediet. Tam je tento typ vztahu nevyhodny jednoznacne pre nu.

Ano, spolocny ucet by aspon mohol ukazat na to ze aj ona ma narok na co on a ci to utiahne - ta kasa. Ked ano, tak vsetko OK, ked nie, nepomohlo by salenie, uvidel by ze aj zene treba zaistit to co sebe. Mohla by povedat toto ty, toto iste ja. Co by uz len povedal? Nehovorim ze by to fungovalo, ale aspon by si boli nacisto.
Je to o prostom fakte ze vela zien je na tom relativne super v preddetnom obdobi, vzdelanie kariera neulievaju sa, ako pise aj zakladatelka, ale prave deti, spolocne deti ju zrazia na spolocenskom rebricku. Nie jej dieta, ale aj jeho dieta, spolocne dieta, ktoreho nasledky znasa ale len zena. Nie kazde dieta je vhodne po par mes. do jasiel, a nie je to ani dobre. Zena tym ze sa stara, v tomto priapde vyhradne sama, taha dve role, + nutny prepad urovne, kym muzik si nerusene uziva co predtym a este aj zgrlosi. Suhlas ze to nie je o peniazoch, len je to jeden z hlavnych indikatorov smerom navonok.

bubelko
24. feb 2015

@ceemea moj muz chodi kazdy maj/jun na tyzdenny sportovy kamp. a chodi uz dobrych 10 rokov. osobne s tym problem nemam a ani som nemala.
a minuly rok som bola na prazdninach sama ja, bez deti, len s kamaratkou. 😉 a bolo to skvele. urcite si to niekedy zopakujem 🙂

daisynka_
24. feb 2015

mne by to nevadilo, ale pribalila by som mu aj dieťa, inak neexistuje

mima4
24. feb 2015

@ceemea
z toho čo si pisala, ani nemam pocit, ze problemom je samotna dovolenka u tvojho sucasneho priatela ale skor vazne nerovnoceny vztah medzi vami dvoma.
Problemy pridu do kazdeho vztahu a aj toho manzelskeho, ktory je uz na cely zivot... ale vsetko sa da, ked sa chce....len ten najvaznejsi problem ktory moze uplne znicit cely vztah je neochota a neshopnost komunikovat o veciach. Tvoj pritel nehladi na to, co ta trapi ale zije separatny zivot od teba, t.j. nezijete spolu, ale pri sebe...a jemu to vyhovuje... nakolko je to stale slobodny muz a moze kedy kolvek odist zo vztahu s tebou... a tak sa k vasmu vztahu aj sprava... nezavazne...
Neviem do akej miery on si uvedomuje problemy u vas dvoch, ale ak nema zaujem riesit vztah s tebou a vyhovuje mu tento vztah "na divoko" po vsetkych strankach... tak otazne je, ci by nebolo lepsie sa rozist, resp. ci chces pokracovat v takomto vztahu aj do buducnosti.

sonam
24. feb 2015

Na rodinne dovolenky chodievate?
Nechapem celkom to, ze na dovolenku so synom by Ti musel prispiet. Si doma a nezarabas, lebo sa staras aj o jeho dieta. Mate vsetci narok na rovnaku zivotnu uroven.

mima4
24. feb 2015

@sonam kedze nie je jeho manzelka, on jej nie je povinny zabezpeceovat obdobnu zivotnu uroven ako sebe.
Ale ak sa dokaze uz teraz za slobodna spravat takto ku svojej priatelke, neocakavam, ze by v manzelstve dobrovolne zacal fungovat "jedno telo - jedna duša".

katrinka8
24. feb 2015

@alenah31 - no len ono je rozdiel ísť na 5 dní v roku na rybolov (čo by tam tá žena s deťmi robili? 😀 ) a je rozdiel ísť 3x do roka na 12 dní s kamošmi na dovolenku.
Práca je niečo iné, to sa nedá porovnávať s dovolenkou. Ani jazykový pobyt.
Mne osobne by sa to rozhodne nepáčilo, keby manžel odišiel na 12 dní niekam bez nás, jedine že by to bolo niečo výnimočné (darček a pod.), ale rozhodne nie je v poriadku, aspoň podľa mňa, ak jeden z partnerov si takto chodí oddychovať 3x do roka - na tak dlhý čas myslím. Občas chata alebo taký výlet či predĺžený víkend sú OK, ale toto mi príde ozaj netolerantné od neho...

petra7777
24. feb 2015

@ceemea Čo keby si mu aspoň na víkend zverila dieťa(nech si aj on vychutná, ako si ho nazvala uvrieskanček?) a ty by si šla do wellnesu s nejakou kamarátkou..len tak, vypadnúť od starostí....detského plaču 😢 Alebo ak by to bolo opačne, to by sa jemu nepáčilo, pravdu mám?

timea7
24. feb 2015

@ceemea rovnocenní ste si boli, čo sa týka príjmu a vzdelania, ale nie toho, kto bol koľko ochotný do vzťahu dávať 😝

alenah31
24. feb 2015

@katrinka8 treba si prečítať celú konverzáciu....on nebol s kamošmi 3x do roka, ale 3x za posledné 4 roky čo spolu sú🙂 A ja neporovnávam prácu či jazykový pobyt s dovolenkou - napísala so, že pokiaľ niekto maká, stará sa o rodinu, aby mala všetko čo potrebuje, venuje sa jej celý rok, má právo aj na svoj priestor, koníčky, priateľov.Zakladateľka až neskôr napísala, že on ju postavil pred hotovú vec - kúpil letenku a skrátka oznámil "idem preč". To ok nie je ani náhodou, ale raz za čas potrebuje vypnúť každý - inak sa ten nahromadený stres a "ponorka" niekde prejavia. Snažím sa udržiavať svoje manželstvo zdravé, nekontrolujem mu mobil, maily, poštu, nepočúvam jeho hovory - rovnako aj on mne. Ak niekde počujem nejaký "drb" opýtam sa ho priamo. Sme jedna rodina - ale rešpektujem jeho životný priestor rovnako ak on ten môj. Ja som tak bola vychovaná - môj otec sa roky živil športom - kopec ženských fanúšikov, zápasov mimo vtedajšiu ČSSR keďže ona vízum nedostala, turnajov.....žiarlivosť by ju musela zožrať keby si nestanovili s otcom pravidlá. Ale aj ona si vedela "vybrať svoje voľno" a náš otec sa o nás dokázal úplne super postarať. Nevravím, že nemali svoje problémy, ani môj vzťah nie je vždy prechádzka ružovou záhradou - nedostatok peňazí, vážna choroba s následkami, hádky kvôli blbostiam. Každý pár je iný, nám to takto vyhovuje - nepíšem, že sa tým musí riadiť každý, len skrátka nemienim hneď odsudzovať 😵

kiki68
24. feb 2015

nie, moj to nerobi a ani neplanuje za tie roky,co sme spolu. Mal prilezitost a vyuzil ju raz na dva dni, hned potom sme isli spolu na dovcu. Vraj by to nebolo ono.

Ale poznam jedneho,co takto chodi,ale to je chlap,co by pretiahol aj zabu o rebrik, len ta jeho chuderka to akosi ignoruje.To je ale taky nejaky srb alebo co to je povodom, proste to ma svoju hlavu.

marianne1
24. feb 2015

Baby to ja si neviem ani predstavit my sme taki naviazani ze sa lepime v noci na seba a ani jednu noc bez druheho nieto este dovcu 😅

natalym
24. feb 2015

@ceemea Nuž asi ho máš rada............

ceemea
autor
24. feb 2015

@daisynka_ nemyslim, ze by s tym suhlasil 🙂

natalym
24. feb 2015

@ceemea Tak sa nepýtaj a urob to, hm? By bola sranda? Mala by si odvahu?

ceemea
autor
24. feb 2015

@petra7777 on by to rychlo s malym vyriesil, cez den by bol u jeho rodicov. ziadna starost. ale vecer, neviem si predstavit ako by ho uspal. maly ho absolutne pri sebe vecer nechce. ked sa nahodou v noci zobudi, a ja este nespim, a on ho pohladka, chyti zachvat, ze kde je mama.
boli moje kamosky, pred koncom roka na welnesse, aj ma volali, ale bohuzial, zrovna v ten vikend bola nejaka vystava modelarov v nemecku, kam priatel siel. ani som mu to nespominala.

ceemea
autor
24. feb 2015

@sonam ano boli sme na rodinnej dovolenke, na velke naliehanie, hlavne jeho sestry. boli sme aj s nou, jej muzom a dcerou.

mariahpd
24. feb 2015

@ceemea je to taký typ chlapa a myslím, že je len na tebe, či sa prispôsobíš a začneš si užívať aj ty nejaké babské jazdy, alebo sa tým budeš zožierať. Môj manžel chodieva z prace na všelijaké zahraničné cesty so zákazníkmi alebo na teambuilding lyžovačky s kolegami, ale nevadí mi to, vždy donesie fotky, veľa mi rozpráva, čo videl a zažil, posedíme pri vínku, čo donesie. Kedže ja v práci nemám take možnosti, tak v ramci rovnováhy som bola s kamoškami na chate, na stretku u kamošky na zvieracej farme a v lete chystám grilovačku pre baby ja na chate - bez môjho manžela, ako babskú jazdu. Na klasické dovolenky k moru alebo do hor chodíme vždy spolu. A že rodine tvojho priateľa sa to zdá normálne - no lebo je stále slobodný, nie je tvoj manžel, tak im asi nie je divne, že si užíva ako slobodný. Len aby nezabúdal, že síce nie je manžel, ale otec áno, to mu asi treba občas pripomenúť.

ebi52
24. feb 2015

Ahoj 🙂 necitala som celu diskusii ale vyjadrim sa k otazke v uvode... Moj muz chodi 2 x do roka na 5 dni na lod plachtit a je nam obom sice smutno, fici skype telefon viber vsetko.. Ale on sa zresetuje, pochvali sa chalanom aku ma super zenu 😎 a tesi sa domov, ja si tiez urobim cas pre seba, ked je on prec, popasieme jazyky s babami a pod. takze u nas fajn a som rada, ze to je takto 🙂

petra7777
24. feb 2015

@ceemea Aj môj bol taký....večer unavený, nechcelo sa mu moc zapájať do aktivít s deťmi, tak som raz v piatok počkala, až došiel z tréningu a nechala mu detičky pekne ako na podnose (jeden mal dva a druhý necelé 3rôčky) a odišla som ku mamine...len tak na pár chvíľ ticha a kľudu.....zúril, aj vystrájal....ale vtedy mu zrejme docvaklo, aké je to ťažké s malými deťmi, ak som bola na všetko sama :( Ja stále tvrdím, akoby boli muži z inej Galaxie :(