icon

Chodia vaši partneri na dovolenku bez vás a deti?

ceemea
24. feb 2015

ahojte, chcem sa spytat, chodia vasi partneri sami s kamaratmi na dlhsie dovolenky? moj priatel ide 3ti krat zajtra na 12 dni, bezo mna a bez syna. je mi smutno, velmi sa mi to nepaci a neviem aky postoj mam zaujat. mam kopec znamych, ktori nesuhlasia tak ako ja, no tu v rodine sa vsetci tvaria ze je vsetko ok.

katarinnak
25. feb 2015

@ceemea inak aj ja u nas uspavam a aj ja stavam k malému. Tiež to muž skúšal. Ale zato s ním trávi čas odkedy príde z prace, hra sa kúpe číta. U nas si zvykol na mna maly viac aj preto že muž chodil za prácou na týždňovky. On by s ním chcel aj na víkend ostať, no ja by som ho nenechala.

digysa
25. feb 2015

@mexico_16 No odpovedi si sa vyhla pekne 😉 a to si dokonca odpovedala na tu cast prispevku, ktora bola uplne "obrazna"(cize absolutne nepodstatna)... Asi nema vyznam pokracovat rozhovor... 😵

malabiba
25. feb 2015

@ceemea aj ja pôjdem už druhý rok bez MM na dovolenku, veľakrát sme boli aj spolu a aj on bol sám....a je to v pohode....Slovensko je ešte priveľmi konzervatívne a ženy príliš nesamostatné...

digysa
25. feb 2015

@malabiba Ok, takze ty pojdes druhy rok na dovolenku bez manzela a to pojdes 3 krat v roku?

Lebo je rozdiel ist na jednu dovolenku bez manzela (co ja osobne absolvujem tiez kazdy rok uz 15 rokov) a je rozdiel ist na 3 dvojtyzdnove dovolenky v roku. To sa ti zda v pohode?

malabiba
25. feb 2015

@digysa nezáleží na tom koľkokrát, ale na dohode, dôvere..... tento rok sme boli - raz sama + deti, raz sama s kolegyňami a MM bol doma s deťmi, minulý rok všetci spolu...ako kedy to vychádza....MM pracoval na rôznych miestach mimo Sk, pobudol mnohokrát niekoľko mesiacov v USA, Nemecku, Holandsku, Turecku....rôzne dlho a v rôznych obdobiach nášho života...mám kamarátky, čo veľa pracovne, no i na dovolenky cestujú bez MM....ani jedna z nás nežiarli a v zahraničí sa vieme o seba postarať a nie je to veru o nevere a o hľadaní dovolenkových lások...

digysa
25. feb 2015

@malabiba Miesas hrusky s jablckami....

Moj muz bol od Januara uz 3 krat mimo domu ( California, Indiana, New York) ale pracovne....
Co to ma spolocne s dovolenku, ani srnka netusi. Ked musi, tak musi....ale ak by isiel cisto na DOVOLENKU s kamosmi, vyvalovat si rit do Californie, do NYC, alebo Indiany, tak to nechapem.
Tiez chodim sama bez neho na dovolenky, prave som sa vratila z tyzdnovej lyzovacky.

Myslim, ze ty si si neprecitala uvodny prispevok zakladatelky temy, ale citas tie "radikalne" prispevky od zien, co pisu, ze NIKDY neboli na dovolenke same a NIKDY ich muz by nesiel na dovolenku sam....... To uz je podla mna obmedzovanie.
Ale ja pisem o dievcati, ktoreho priatel ide "dovolenkovat-bavit sa- uvolnit sa-zregenerovat sa" bez nej 3 krat do roka.... Hmmm...

A, ze sa vies v zahranici postarat o seba, to je pekne....to je akoze nejaka rarita? 😅 A o nevere tu nikto nic nepise.

malabiba
25. feb 2015

@digysa kľud, iba som odpovedala na otázku : "Chodia vaši partneri na dovolenku bez vás a deti?" že áno a nevadí nám to, aj keby to bolo 5 x krát do roka...tak načo toľko zlosti

mircalla
25. feb 2015

Nejako sa mi to nechce citat celu diskusiu, ale je tam dost tych NIKDY. My sme NIKDY neboli na dovolenke bez partnera a ani on bez nas, ale sakra - rada by som aspon raz za cas sla oddychnut si od maleho aj od neho....co je na tom zle? sme spolu 365 dni v roku....Boli sme na x dovolenkach ci predlzenych vikendoch a vzdy spolu, uplne super by padlo nieco ine...

mexico_16
25. feb 2015

@digysa ty si riadne protirečíš 😝 na dovolenku ho nepustis, len pracovne ale ty ides. Vzápätí píšeš o obmedzovaní 😳 silou mocou chces vyvolať hádku. Ked si sa nemohla chytiť mna, tak to skúšaš na
@malabiba !! Radšej vybaluj tašky z lyžovačky ✌️✌️✌️

mexico_16
25. feb 2015

@digysa a nie je to 3x do roka, ale 3x za 4 roky. Takze ti nečítaš poriadne 😋

adri266
25. feb 2015

@ceemea vadil by mi fakt, ze by to moj partner so mnou neprediskutoval. Akoze, keby som mala ja nejake plany a ocakavala, ze bude s nasim dietatom, to mu ani vobec nenapadlo???? A to presne vyjadruje vas vztah. Nie je to o tej dovolenke, co uz povedalo vela zien predo mnou. Ide o to, ako a ci Ta vobec respektuje ako partnerku, ci si LEN jeho frajerka s malym zarevanym faganom /prepac za to slovo, ale z Tvojho opisu mam pocit, ze vase spolocne dieta vnima presne tak 😖 /

Na tuto dovolenku sa uz vykasli, neries to. Ale ries vas vztah. Jeho vztah k jeho vlastnemu synovi. Tvoju zavislost /?/ na dietati. Myslim, ze v tomto case by uz malo mat dieta aj aky taky vztah k otcovi. To navzdy bude taky? Vsak syn ho ani nevnima ako otca 😖 Je nacase, aby si on zvykol starat sa o svoje vlastne dieta. Ci uz kocikovanie, ci poslat do parku. A najlepsie je najst im nejake spolocne hobby. Co ja viem, vlaciky, dinopark, zoo, proste nieco, co budu mat spolocne len oni dvaja.

No a to vyrevovanie maleho...ja som dcerku kojila takmer do 3 rokov. Napriek tomu bola schopna ostat s babkou, s manzelom, ked ja som potrebovala byt v noci v praci. Ked som ju odstavila /konecne som sa na to odhodlalal 🙂 / mala tri noci prerevala, kym si zvykla zaspat bez mliecka. Ale presli sme tym.

Skus sa nedat vydierat ani vlastnym partnerom, ani vlastnym synom. Najdite si cestu vsetci traja k sebe, kym nebude neskoro. Lebo zo syna vychovas rozmaznaneho chlapa, ktory bude mat problem so svojimi vztahmi. Skus zajst za nejakou terapeutkou, ci do manzelskej poradne.
Drzim vam vsetkym prsty.

tajka1986
25. feb 2015

@ceemea nechodi,pretoze nas s dcerkou berie ako svoju sucast a chce s nami travit co najviac casu. Takgto postoj by ma teda riadne zarazil a uvazovala by som o nasom vztahu. Nevravim ze nema sem tam vypadnut z domu,pivo kamarati,kolegovia,bowling,ale dovolenka jd cas ktory travime spolocne a tesime sa ako nam je spolu fajn. Takze asi by ma to viac nez mrzelo,neviem si to ani len predstavit a dam za to ruku do ohna ze by ho to ani nenapadlo 🙂

sherynkamalinka
25. feb 2015

Ja ten vas vztah vobec nevidim ruzovo....

cawes
25. feb 2015

@timea7 som rada ze si porozumela tomu co som chcela napisat, ocividne ale zakladatelka nie.

@ceemea ak to tak beries ze sak su to jeho peniaze takze mu nemozes vycitat ze si kupil letenku, tak potom naco si zalozila tuto temu? ocividne zijete kazdy svoj zivot, on s tym ze ma niekoho doma kto mu operie, navari, uprace postara sa o jeho dieta s tym ze on si robi co chce a ty zijes svoj zivot s dietatom. Potom sa nemusis rozculovat a pohorsovat ze ide kam ide a ze si robi co chce pretoze vy zijete oddelene zivoty ako dve samostattne jednotky a nie ako rodina.
Co sa tyka toho ze tvoj priatel ti posiela vyderacne sms ze maly reve za tebou prepac, ako v prvom rade neviem ako mas naucene dieta na spanie, ja ho mam tak ze ho dam do postielky a zaspi, da ho do postielky moj priatel ( nie otec dietata) a zaspi bez problemov, tiez si poplace obcas ze mami mami, ale priatel mu to vysvetli ze mami tu neni a hotovo, ale ono dieta treba aj ucit k samostatnosti. A nemusis suhlasit s tym ze skusa tvoju trpezlivost, ale ver tomu ze ak by si neprisla nemojkala ho neuspavala, ale len prisla po 10 minutach tak by s tym prestal. Si myslis ze moj neplace, place a vies co urobim? nic pridem poviem ze som tu ze upratujem alebo ze sa idem okupat a spat a ze aj toby musi spat. Proste dieta v tomto veku si dovoli naozaj len to co ty mu dovolis. Nic viac nic menej. A to iste tvoj priatel a jeho rodina.

sardinka333
25. feb 2015

Tak to tiež nepochopím ako može chlap vyvolávať žene že ,,decko za nou plače,, a čo má robiť? Teda písať smsky? By som ho hnala! Si nevie čo s deckom počať? Ale spraviť si ho vedel tak čo? Aj my ako matky sa neustále učíme čo a ako. On si bude tralakať po svete ako človek bez záväzkov a ty s gulou na nohe prikovaná doma. Nebodaj ešte živíš z materskej seba a maleho nie? Si príliš submisívna a on dominantný. Samozrejme že dieťa plače za mamou ked otec na neho ,,skor nahuka,, ako si pisala a deti vycítia ked su niekomu na obtiaž a ma z nich nervy. Takže to že sa ti v noci budí može byť aj z toho aka je u vás atmosfera, stres. Tiež nie je normálne aby dieťa vyslovene odmietalo vlastného otca. To hovorí za všetko aký má k malému vztah. Treba si určite viac presadiť svoje, ked ide on prečo by si si ty nemohla vybehnuť na kavu a on sa postarať o dieťa? Ved je aj jeho nie? Ak toto nie je ochotný akceptovať, nie je ochotný vytvarať si vzťah s vlastným dieťaťom,prebrať zodpovednosť za rodinu ktoru si založil, ked splodil dieťa a prípadne ti nedáva peniaze tak naozaj neviem ale takýto život by ma nebavil.

digysa
25. feb 2015

@malabiba Aha, takze si odpovedala len na nadpis...OK. Tak to mame rovnaky nazor.. Ja sa nezlostim, ja diskutujem..

@mexico_16 😎 klidek, ja som nikde nepisala, ze na dovolenku ho nikdy nepustim, asi ti usli informacie..... Ja sa prave snazim o opak a s taskami necestujem, vacsinou s kufrom ( ten je uz vybaleny) 😝

A 3x za 4 roky som nikde nepostrehla. Citala som iba uvodny prispevok:
ahojte, chcem sa spytat, chodia vasi partneri sami s kamaratmi na dlhsie dovolenky? moj priatel ide 3ti krat zajtra na 12 dni, bezo mna a bez syna. je mi smutno, velmi sa mi to nepaci a neviem aky postoj mam zaujat. mam kopec znamych, ktori nesuhlasia tak ako ja, no tu v rodine sa vsetci tvaria ze je vsetko ok.
Ak niekde zakladatelka temy napisala tutu statistiku, ze bol za 4 roky 3 krat na dovolenke, tak tam nie je o com....to je uplne v pohode.

katrinka8
25. feb 2015

@digysa - z toho si nič nerob, aj mne ušla tá štatistika, že to bolo 3x za 4 roky - hold, je to neprehľadné a nie vždy je čas čítať všetky príspevky 😀

ceemea
autor
26. feb 2015

@cawes temu som zalozila preto, aby som sa opytala, ci chodia partneri na dovolenku bez rodin. a pochopila som ta, mam na niektore veci mozno len iny nazor, ale blba nie som. mimochodom, nikde som nepisala, ze som vycitala priatelovi ze si kupil letenky, kvoli peniazom. peniaze som spomenula len preto, ze niektore maminy polozili otazku, ci mi nevadi, ze mina na to nase peniaze. to ze si kupil letenku, nijak neovplyvni moj zivot po financnej stranke, neviem ako inak by som to este napisala. nema to vplyv na zivotnu uroven nasej rodiny.
ako uspavam moje dieta je uplne nepodstatne, podstatne je, ze to nie je ochotny absolvovat s otcom. ale to tiez nebolo predmetom mojej otazky. som si vedoma toho, ze som to mohla s malym vymysliet za jeho zivot aj lepsie, ale teraz je od veci si za to nadavat. je to tak ako to je. a hlavne, ja si uspavanie maleho uzivam. problem je uplne niekde inde, ako v systeme zaspavania, alebo uspavania.

ceemea
autor
26. feb 2015

@adri266 dakujem, pekne si to napisala. ja netusim, preco je vztah maleho k otcovi taky aky je. milionkrat som sa priatela pytala, ci mu nedal po riti,alebo nieco. lebo ak maju podobne povahy, tak maly moze byt urazeny 😀 inak, odo mna dostane aj pozadku, aj nakricim, takze nechapem, preco je to tak. a trapi to aj priatela, ale je to len chlap, a mam pocit, ze on vobec netusi,ako si ma toho maleho ziskat. na jednej strane chce, na druhej strane vidim, ze sa v nom ozyva jesitnost, ze ked ma nechces, mozem ta vies co ( co je uplne od veci, viem, a vie to isto aj priatel)....ale to su len take moje dohady.
a ano, som na maleho naviazana, ale myslim, ze zdravo. tak ako kazda mama. pismena casto vyzneju inak ako hovorene slovo. ked je s mojou mamou, som v klude, maly s nou sice nezaspi ale aspon nevrieska. len mama pracuje v zahranici, takze je s nou malo.
Kazdopadne dakujem 🙂

btus
26. feb 2015

pisem o mne: na dovolenky chodime spolu - odkedy sa pozname. Na vikendy zvykol a aj zvykne manzel ist aj sam, ale po vzajomnej dohode (vacsinou to bolo vtedy, ked ja som bola na sluzobke,alebo tehotna na nemocenskej - tak aby nebol doma sam. Je aktivny lezec, takze ho v tom podporujem. . Ja som tiez zvykla ist na vikend inam ako on, ked sa mi nechcelo ist liezt, ale isla som na turistiku, ci k vode. Teraz,kedze nemame kde dat dieta, tak aby som ja nebola ochudobnena o uvolnenie sa od malej, tak nechodi ani on. Iba ak nam na par hodin vezmu malu, tak ideme spolu lyzovat, liezt, turistikovat. Ale samostatne dovolenky (7 - 14 dni) sme nikdy nemali. Manzelovi aj pride divne, ked kolegovia povedia, ze so svojou zenou nejdu. On zas povie - a s kym mam ist ak nie s nou? ale to sme MY. Kazdy zije inak.

ceemea
autor
26. feb 2015

@sardinka333 tiez to nechapem, proste si na mne vybil svoju totalnu nemohucnost a neschopnost. a samozrejme sa snazil mi pokazit naladu. co sa mu samozrejme aj podarilo, lebo ktora matka potom v podvedomi nepremysla, co sa doma deje. moze byt, ze maly z neho citi, ze nevie co s nim, ked su spolu.

adri266
26. feb 2015

@ceemea tak drzim prsty, aby sa vam to doma urovnalo.
No a s tym vztahom, i nas napr ked sa narodila dcerka, tak bol manzel taky zdrzanlivy. Ano, podrzal ju na rukach, ale to bolo vsetko. A ked som sa ho pytala, ze preco, reku preto, ze on sa s nou nevie tak pohrat, ze ked bude strasia, budu sa salkat, atd.
Obavy som teda mala, ale musim povedat, ze ked sme boli v UK a pracovali obaja na polovicny uvazok, on sa o nu staral, kym som ja bola v praci, a nakoniec si k sebe vytvorili krasny vztah 🙂

Skusila by som na Tvojom mieste hodit rec aj s detskou psychologickou, ci maly nahodou na Tvojho partnera neziarli.

monciky
26. feb 2015

@ceemea
moj muz chodi kazdy rok na tyzden na ryby s otcom a partiou...., tam ja nemusim byt, lebo to nie je pre mna a teraz ani pre nase dieta...., ale nikde inde by nesiel sam....

ceemea
autor
26. feb 2015

@adri266 rozmyslali sme o tom, ze skocime k psychologicke, lebo podobny problem nemame vo svojo okoli, ani na nete som vela toho nenasla.
dakujem este raz

marcah
26. feb 2015

@ceemea chapem ta, moj manzel nema problem sa postarat o maleho aj cely den, maly pri nom ani nezaplace, ale akonahle pride na uspavanie, tam to zatial zvladam iba ja 🙂 ... tiez si to niekedy uzivam, ale niekedy si vravim ze dofrasa, preco som ho to nenaucila inac 🙂 (a to mam uz druheho syna a pri prvom to bolo presne tak isto 😀 )

nataliaslivkova
26. feb 2015

ak to tebe nevadí...ja by som to napr. nevedela tolerovat... 😝

to mu ako zalezi na tebe a synovi?
ak potrebuje vypnut nech ide na 2-3 dni stanovať 😀

lubicaregecova
26. feb 2015

Každému vyhovuje niečo iné. Ak ti to vadí, tak mu to povedz...

sunshineka
26. feb 2015

@ceemea nastastie moj nechodi a keby chodil mrzelo by ma,ze on si ide s kamosmi oddychnut a na mne je cela starostlivost.sme predsa rodina.ine by bolo,keby obom vyhovoval tento system.doprajem mojmu oddych,nemam problem,ked ide vecer s kamaratmi,ale aby sa odtrepal na 12dni,tak to by som mu zatrhla

nezabudka1410
28. feb 2015

Nie je to vporiadku!!!!! Nemal by ísť bez Teba a ani bez Vašeho malého. Čo si títo hlúpi chlapi vlastne myslia? Idiot? Sám s kamarátmi??? Ako slobodný a bez záväzkov???? Ja byť Tebou, práve sa vyberám do cestovnej kancelárie a kupujem si tiež dovolenku s kamoškami !!!! A nie len na 12 dní !!!! Nevyčítaj mu nič !!!! Iba konaj!!! Od nich sa to aj tak odráža ako od steny !!!! Čo sa to so všetkými deje???? No, sú si nami istí !!!! Treba to zmeniť !!!!!

nelinka2009
28. mar 2015

@vika35 ako fakt moja rec/// kup last minute a deti mu nechaj doma... ed on sa spamata...