Chodia vaši partneri na dovolenku bez vás a deti?
ahojte, chcem sa spytat, chodia vasi partneri sami s kamaratmi na dlhsie dovolenky? moj priatel ide 3ti krat zajtra na 12 dni, bezo mna a bez syna. je mi smutno, velmi sa mi to nepaci a neviem aky postoj mam zaujat. mam kopec znamych, ktori nesuhlasia tak ako ja, no tu v rodine sa vsetci tvaria ze je vsetko ok.
update 🙂 tak jeho dovolenku som prezila k mojej velkej spokojnosti, az som bola sama zo seba prekvapena. a dalsia chlapska dovolenka pride opat vo februari, buduceho roka, tentokrat na 18dni, ale zmena je, ze viem o tom uz teraz 🙂 oznamil mi to stylom, kamarati mi kupili letenku, tak co ja chudacik uz mozem robit, musim predsa ist 🙂
@ceemea super, tvoja prvá bez neho bude v máji, popredu o tom vie, dostaneš ju ako darček ku Dňu matiek, minimálne na osem dní, samozrejme bez dieťaťa. 🙂 Rozmýšľam, kedy mu vyjde čas na dovolenku s rodinou, či má vôbec toľko dovolenky a na čo vlastne s tebou žije, keď uprednostňuje kamarátov pred tebou....keby to bolo raz za čas, ale sorry, z jednej dovolenky bez teba sa vráti a ďalšiu má už naplánovanú? By som ho asi prekvapila aj ja, že alebo sa spamätá, alebo mám naplánované aj ja niečo - ďalší život bez neho.
@ceemea Diskusiu som našla až teraz. Aj u nás je to tak – možno ešte horšie – toto leto bol môj muž už tri krát sám na výlete. Spolu sme boli len raz aj to vybral on – dovolenku nevhodnú pre dvojročné dieťa. Keď mal malý pár mesiacov, chodila som do práce – musela som odovzdať projekt, malého mi nemal kto postrážiť, robila som po nociach, okrem toho som sa starala o dvoch školákov a on mi len oznámil, že nebude doma - totálna ignorácia. Nesúhlasím, je to sebecké. A neviem si pomôcť. Rozchodom to neriešim, sú aj iné faktory, ktoré treba zohľadniť. Sama na dovolenku nejdem – mne by malý chýbal. Keď je sebec on, nemusím sa tak správať aj ja.
@timea7 keby to bolo len o tej dovolenke, asi to neriesim. lebo vsetko by bolo ok, keby mi to nejakym sposobom "vratil", to ze ide sam, s kamaratmi. ale cim dalej, tym mam viac pocit, ze je to prave naopak. oznamil mi to opat cez sms, a teda, ti kamarati mu naozaj tu letenku kupili, lebo toto uz bolo vraj nad jeho financny limit ( na velke prekvapenie, mam tu info overenu, od sesternice jedneho z tych kamaratov ). keby aspon prisiel, osobne, pocuj, chcem ist, je to moj sen, neiniem na to prachy, vynahradim ti to....bla bla, ale zas len sms....
ale aby som bola spravodliva, na dovolenke sme boli, ale dal mi to poriadne vyzrat....vo stvrtok mi zavolala kamoska, ci nechcem ist, v sobotu, ze im vypadli partaci. tak mu volam, ci ideme...on ze zisti v praci, potom mi dal vediet, ze ano, ideme. tak pisem do hotela, ze ok, zmente rezervaciu na nas. pride domov, a ze on este nevie, ze ma pracu, a ze mam zrusit tu rezervacku, a oduty, nahnevany....tak som mu narovinu povedala, ze pokial mieni robit dusno, nech tu rezervacku zrusi on, ze s odutym tam teda fakt nemusim ist, ze sa zaobidem. tak sa trochu prebral....
inak, po tej jeho dovolenke som si vlastne uvedomila, ze ci ja s nim vlastne chcem dalej byt, akosi som zistila, ze zvladam uplne aj bez neho, ze sa moj zivot nicim neodlisuje ( az teda asi na financie )....a tak od vtedy rozmyslam, co dalej....
@odm3 citim to rovnako, zatial to rozchodom neriesim, ide mi hlavne o maleho, keby som odisla, maly pojde do horsieho....to ze je jeho otec v tomto totalny sebec, zatial neciti, nema dusne prostredie, nepocuva hadky....nie je zatial dovod aby som odchadzala....ale su dni ked mam pocit, ze to asi navzdy takto nepojde.
aj moj priatel chodi este okrem dovolenky na vselijake vylety...venuje sa modelarceniu, takze s postavenymi lodickami chodi kade tade....vela krat ma volal, ze podte so mnou, chcem byt s vami...a potom stal pri vode, pustal si lodicky, a ja som sa venovala drobcovi sama. aj ked on si to asi predstavoval tak, ze 3 rocne dieta bude stat v klude pri vode niekolko hodin a bude sa pozerat ako plavaju lodicky....
@ceemea zrejme boli s ním dohodnutí, že mu ho k narodeninám kúpia, to by som neriešila. Tvoj priateľ si žije naďalej život slobodného muža, oznamuje ti dôležité veci SMS-kami?! To už čo je? Ako fungujete, myslím, čo sa financií týka, lebo to by bol asi pre mňa dôvod s ním ostať -dieťa žije v kompletnej rodine, aj keď sa rodičia k sebe nechovajú ako milujúci sa partneri, ale neubližujú si ani len slovne a to, že neviem, aký máš príjem, ale keby si ostala sama s dieťaťom, budeš to mať zrejme ťažšie. On ťa ako partnerku vôbec neberie a ty pri ňom strácaš šancu nájsť niekoho, pre koho budeš nie len osoba na full servis, na to aby mal s tebou intímny život a starala by si sa mu o syna. Nedaj sa ale zaháňať do kúta, ak je doma, strč mu dieťa, choď s kamarátkou na kávičku, cvičiť a oznám mu, že on je po dovolenke oddýchnutý, ty si sa starala o dieťa a domácnosť, tak ideš bez nich na víkend si oddýchnuť zase ty.
@odm3 tu nejde o to, že keď ide na výlet on sám, tak pôjdeš aj ty, teda kto z koho, ale o to, že ak jeden z rodičov chýba, o deti sa musí postarať ten druhý. Skúsila si mu nechať deti samému aspoň na jednu sobotu? On s tým kalkuluje, že ti malý bude chýbať, ale tých pár hodín by si prežila. Ak bol výlet nevhodný pre dvojročné dieťa, tak si naň dúfam nešla. Inak sa ti divím, ma doma takého sebca, nemala by som s ním tri deti, ani dve....
@timea7 zavolali ho, poslali cenove podmienky a povedal, ze to uz je moc a o par minut mu napisali, ok, mas letenky kupene. tak budis. blbe je, ze nepovedal, nejdem, alebo aspon, pockajte kym sa dohodnem doma. proste hotova vec!!! ano oznamuje mi to smskami, lebo sa vyhyba osobnej konfrontacii, a vie ze by som bola proti.... ok beriem, stalo sa to prvy krat... ale zas to ctedy nebola diskusia, ze tuzim po tom, pojdeme tam a tam, pojde ten a ten, na oplatku toto a toto....
co sa tyka prachov, zatial som na nom zavisla, prijem mam rodicak a par drobnych od mamy, plus domacnost hradi on, v tejto chvili teda odchod nehrozi, to by ublizilo najviac drobcovi. cakam kym zacnem zarabat. akurat mam strach, ze normalny chlap uz neexistuje
a ano definovala si to spravne, zije dalej zivot slobodneho. ja som vsetky konicky a kamosky odsunula bokom, od kedy je maly. ale nie z vlastneho masochizmu, ale preto ze jednoducho nemal kto s nim byt. a beriem to ako vec ktora jednoducho k materstvu patri.
@ceemea nerozumiem, ako že nemal s malým kto byť? Má otca nie? Strčím mu dieťa do rúk, je nakŕmený, plienky vieš kde sú, večer ho okúp a ulož, odchod. Toto teda k materstvu nepatrí, jedine vtedy, ak otec o dieťa nemá záujem. Ty si sa vzdala úplne vlastného života, na 100% on ani na 5%, dosť nevyvážené. Vyhýba sa priamej komunikácii?! Ty ale nie si opatrovateľka jeho syna, ty si jeho partnerka! Kým ste nemali dieťa ti to neprekážalo? A normálmi chlapi existujú, hľadajú sa ťažšie, ale existujú.
@timea7 kym sme nemali syna bol uplne iny, alebo ja som bola uplne slepa. spoznala som ho ako rozvedeneho otca 3 rocneho syna, o ktoreho dlho bojoval, a krasne sa potom o neho starav v striedavke. ja sama som vyrastala v rozvedenej rodine, a otec sa na mna vykaslal, preto bol pre mna taky vynimocny, som si povedala, ze konecne chlap ako ma byt. este aj o domace prace sa so mnou "bil", kto ich urobi. ako sa narodil maly, akoby mu preplo, kriza stredneho veku, alebo jednoducho si to predstavoval uplne inak ( je ine mat dieta v striedavke, a ine mat dieta 24/7 - ale to som aj ja vtedy tak nechapala, ako chapem teraz, z odstupom casu) . zrazu ho zacali zaujimat jeho davne konicky, a namiesto toho aby ked prisiel z prace bol s nami, siel do garaze majstrovat. stale som dufala, ze ten prvotny "sok" prejde, a bude viac s malym, ale zbadal sa az v case, ked uz bol maly tak na mna navyknuty, ze v spolocnosti otca len reval. a ja sprosta, z lasky k dietatu som ustupila. jednoducho som nemala silu mysliet na to, ze dieta doma reve jak najate.
ja fakt nie som typ, co bude doma davat ultimata, robit sceny a podobne, povedala som raz, dva krat. a ked nic, hadat sa nebudem. a zaroven, je jasne, ze aj ja som ina, ked som doma s malym, ako ked som chodila do prace. preto som si povedala, zatial neriesim, cakam do akeho stavu sa to dostane, ked zacnem chodit do prace.
@timea7 On deti stráži – s tým nie je problém. Ja chodím do práce odkedy sa malý narodil – striedali sme sa: on bol v práci od rána do 15.30 a ja od 15.30 do 20.00. Aj koníčkom sa môžem v pohode venovať. Bežný každodenný život je ok. Problém sú tie dovolenky, ako keby mu úplne chýbala schopnosť empatie: idem na dovolenku – no a? čo je na tom zlé? Ty s malým ísť nemôžeš – tak zostaň doma. Vôbec sa nevie vžiť do mojej situácie: som sama, musím chodiť do práce a malého nemám kam dať. Chcem aby sme išli spolu – na takú dovolenku kde si oddýchnem a ktorá bude vhodná pre malé dieťa. No a rozchod? Tak radikálne by som to neriešila, sú aj iné faktory ako som už písala. On je dobrý otec. Tu na MK sa nedá celá situácia podrobne popísať. Skôr nájsť nejakú cestu ako ho prinútiť vidieť veci mojimi očami. Kým sme nemali deti chodili sme všade spolu, teraz sa všetko nedá – ja to chápem a nerobí mi problém sa malému prispôsobiť, len mm to nejako nevie. Ja som takúto situáciu už raz zažila, keďže máme už dve veľké deti a viem že je to len dočasné – oni odrastú a vykašlú sa na mamu aj otca – venujú sa svojim koníčkom. Potom sa to zlepší.
@ceemea Tiež som vymyslela dovolenku a on len výhovorky: neviem ako v práci a pod. a nakoniec sme nikam spolu nešli, lebo on sa už s niekým iným dohodol.. Ja som s takým už 15 rokov. Neriešim to rozchodom – treba zvážiť všetky faktory a pozerať sa komplexne. Môj je napríklad veľmi pokojný, pohodový, vyrovnaný človek, prispôsobivý, takmer nič mu nevadí, nehádame sa, za tých 15 rokov na mňa ešte nikdy ani len nezvýšil hlas, deti miluje, každodenný bežný život je pekný – vieme sa porozprávať, má rád môj zmysel pre humor, a máme spoločné koníčky. Zvažuj komplexe – deti odrastú a vykašlú sa na rodičov, potom si to vieš s ním predstaviť? Ak áno hľadaj iné riešenia ako ho donútiť vidieť veci ináč. Chlapi sú všetci tak trochu nekompletní, možno ten tvoj len akosi nezvláda také malé dieťa a časom sa to bude zlepšovať.
@odm3 a nemozeš proste ty si spraviť dolenku? Vikend v Piešťanoch...daš si masaž, procedury...pekne by som drahenu zahlasila, že idem ...ved deti su aj jeho nie?? Ja by som mu hned povedala či on tiež nebol medzi mojimi nohami ked ,,dieťa je len moje,,. U mna non exist...potrebuju to niektorí chlapi konečne zažiť takyto raikalny rez...len vy ste ,,babovky,, a radšej sa budete lutovať, resp. lutovať deti...sorry že tak tvrdo, ale ja mam na toto nervy. Tiež poznám takých..dve male decká večne na krku žene a chlap koníííčky...
U nás to funguje takto...muž potapa, je to naročný koniček s ktorým prišiel až po svadbe...lenže moj muž tu empatiu má!!!! Ak sa dá tak chodime spolu k jazeru, aj včera - on sa s partakom potapal a my s deťmi sme sa kupali a všetci boli spokojní...
Raz do roka može ist sam na dovolenku...išiel sa potapat na Elbu, ale ten týžden čo bol preč zaplatil deťom tabor (denny) a ja som doma nemala čo robiť...Z dovolenky mi doniesol hodinečky MK a kabelku Guess (nepotrebujem to ale potešilo). A samozrejme dohoda je u nás taká že rodinná dovolenka musi byť...nie že on pojde za svojim a my doma na riti cele leto.
Je to o tolerancii ale aj pravidlách. Nemože jeden chodiť kde kade a druhy na krku deti, domacnost, robotu...a toto moj muž našťastie chape a správa sa tak takže je nemám problém ho pušťať. Aj teraz v septembri ide na vylet s otcom a bratmi do vyrobne Ferrari a na okruh ..no nepusti ho!!! Ale samozrejme čakám nejaké ,,dakovné,,.
@ceemea no urobila si chybu, že si ho nenechala sa starať o syna od prvej sekundy, ako ste prišli z pôrodnice. Toho staršieho má stále v striedavke? Kto sa o neho stará? Dúfam, že nie ty. Inak pripadá mi to nefér, že o svojho sa stará a o vášho...Na tvojom mieste by som sa vrátila do práce čo najskôr, potom by ste si starostlivosť rozdelili, ale myslím, že to nebude také jednoduché a určite by som nečinne teraz nečakala, syn si s manželom vzťah nevytvorí, ak s ním nebude. Jednoducho pôjdete najprv von spolu všetci traja, neskôr ich necháš ísť samých. Nájdi si koníčka, ktorý bude vyžadovať pravidelnosť - napr. dva krát týždenne večer po hodine, malého mu šupni a ty odíď. On má aj určitú zodpovednosť a povinnosti vo vašom vzťahu, nie len výhody.
@sardinka333 no mas pravdu, ja si teda priznam, ze som sralo, a lutujem maleho. v tomto som to pokaslala, lenze teraz to uz nezmenim. ked bol este krpaty, tak som aj skusila, ze na tu mas dieta, ja idem...dva krat a dost. dopadlo to na nic, a kedze zijeme v jednom dome aj s jeho rodicmi, natlak na mna bol obrovsky, radsej som sa na to vykaslala. ved to nie je navzdy.
@timea7 ano urobila, taketo nasledky som necakala. a viem, ze to bude asi dlhodobejsi proces, aby si oni dvaja nasli cestu k sebe. ked sa tak na nich obcas pozeram, mam dojem, ze otec tomu drobcovi vobec nerozumie.
starsieho ( ma 8 ) mame stale v striedavke, a starame sa o neho tak 70-30 , ja asi trochu viac. ako, da mu jest, navari ked treba, pomoze v kupelni nejake drobnosti, ale len v chvilach nudze, rozumej, ked nie som poruke 😀
boze, ked to po sebe citam...mam 3 deti, nie jedno. a vlastnou vinou. ☹
do prace idem v oktobri, maly nastupuje o tyzden do skolky, to je ten cas, kedy si hovorim, ze nastala moja chvila, z prace 2krat do tyzdna do posilky, a tato bude mat moznost najst si cestu k malemu. lebo je jasne, drobec, pokial ma ma na ociach, tak spekuluje, "vydiera".
Ano🙂 moj chodí🙂 a vobec mi to neprekáža,kazdy potrebuje kúsok slobody🙂 viem,ze ma miluje a plne mu dôverujem. Chodí aj s východnými partnermi,ktorí maju doma tiez ženy a deti. Nevidím na tom nic zle,nie som jeho matka,aby som mu eozkazovala. Kazdy druhy rok chodí s tou istou partiou do inej časti sveta-sri Lanka,Kolumbia atd atd.. V máji bol s biznis partnerom na 10dni v USA. Ja mu plne dôverujem a viem,ze by tam neobhájil nejake žabky🙂
Keby chcel poháňať žabky,tak sa nemusi tewpT vez pol zemegule,ale aj v ba by si ho našiel celkom dost
@odm3 ja mam pocit, ze v tom mojom chlapovi sa prejavil, alebo objavil nejaky druh sovinizmu. mimo tych jeho dovoleniek dlhodobych a toho ze su si s malym ako "cudzi" je vsetko ok. nekomanduje ma, nerype...len mu chyba empatia. no ako hovorim, uvidime, co bude ked nastupim do prace. aj moj pohlad na zivot sa zmeni, aj on sa bude musiet viac zapajat do rodiny.....
@lukukuk aj ja mojmu doverujem, ani ma nenapadlo,ze tam chodi niekoho nahanat 😀 mam presne ten isty nazor, keby chcel, nahana v BA, nie na druhom konci zemeguje. toto neriesim. ak si necitala vsetky prispevky, nevadi mi ani tak samotny fakt, ze ide na dovolenku na niekolko tyzdnov bezo mna, ako to, ako mi to oznamuje, kolko volneho casu venuje rodine a co vsetko mam k dispozicii v zivote na oddychnutie ja....
@odm3 neviem, čo by som mala chuť raz keď deti odrastú, zostať s človekom, ktorý ma odsúva na druhú koľaj. Tento spôsob trávenia voľného času mi je cudzí, ak máme deti, tak to mení situáciu obom, nie len mne. Prepáč, ale to, že na mňa partner nezvýši hlas, nepovažujem za niečo mimoriadne, ale za niečo úplne normálne, ani ja na neho hlas predsa nezvyšujem. A to, že nemáš malého kam dať, to si si nadstavila tak sama, nie si slobodná mamička, ste na neho dvaja. Ale ako sito kto v partnerstve na začiatku nadstaví, tak to má. Jeho partner zájde až tam, kam mu je dovolené....
@ceemea možno je dobre, že si to sem napísala, že to takto vidíš čierne na bielom. Tvoj manžel si to vedel zariadiť úúúúžasne. Zohnal si niekoho na pravidelný sex, na full servis, niekoho, kto sa mu na 100% stará o syna a ešte našiel opatrovateľku pre svojho syna z predošlého vzťahu a grátis! Veľmi šikovný chlapec. 😝 😝 😝 Preboha, prečo mu toto umožňuješ?! On si lieta kade sa mu zachce a ty si dievča pre všetko...To prečo si sa nechala zahnať do kúta?! Takýto muž má sakramentské šťastie na to, že stretol teba....
@ceemea a že nekomanduje a nerýpe? No ešte aby rýpal!!! Aby bolo jasné, nemám nič proti tomu, ak ide partner občas na dovolenku bez partnerky, ak je to dovolenka typu safari. Ale aby sa on choval ako slobodný muž, ani ho len nenapadlo, že o deti by ste sa mali starať spoločne a ešte ti na krk zavesil svoje dieťa z prvého vzťahu 😝 😝 😝 😝 😝 Som zvedavá, ako by sa zatváril, keby si mu povedala, že takýmto spôsobom života ďalej žiť nemieniš, odchádzaš a tiež budeš požadovať striedavku. Asi by mu padla sánka. Úžasné, že vo veciach, na ktoré máte každá z vás iný názor, nekomunikuje....úroveň základnej školy....Ak čakáš, že sa niečo zmení, keď pôjdeš do práce, tak to sa zmení. Ty budeš mať toho viac, ako keď si bola doma a o si bude naďalej žiť svoj život. Ty budeš padať na hubu a on si bude chodiť na dovolenky, ktoré ti oznámi SMS...
@timea7 lenze on to nevidiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. a realne nevidi, nie ze nechce vidiet. velmi rychlo zabudol, preco a ako mu skrachovalo predchadzajuce manzelstvo. a rychlo zabudol na to, ked bol sam, ako tazko si vedel najst partnerku, ked uz mal syna a bol rozvedeny....hovoril, ze vraj akoby mal lepru.
a preco som sa nechala dohnat az k takejto situacii? co ja ti viem? asi hlavne pre moje detstvo bez otca, bez prachov, len s maminou.... lebo nepripustim aby drobec, kvoli tomu, ze ja som spravila chybu vyrastal v nekompletke, v nedostatku .... alebo som jednoducho sralo...co ti poviem 😀
este dodam, aby som bola spravodliva, pisem to sem ja, z mojho pohladu, moje chyby tu neprezentujem, isto som aj ja kopec veci pokaslala, zas nie je len jeden na kazenie vztahu....vzdy je to o dvoch ludoch

moj manzel sa chysta na prvu dovolenku bezo mna, ale nie uplne bez deti, ide s nim trojrocny syn. Ja ostavam doma s babatkom, dovolenku s niekolkomesacnym babom by som si neuzila. Je to ale moje rozhodnutie, nie jeho, on by bol najradsej keby som sla aj ja ale bez babatka, co zas ja nechcem. Absolvoval aj nejake predlzene vikendy v zahranici sam bez nas, vzdy som ale o tom dopredu vedela a schvalila som mu to. Ma narocnu pracu, cestovanie je pre neho relax a ja chcem aby si oddychol. Jednoducho ho mam radsej, ked je oddychnuty a plny sily nez ubity a zniceny z roboty