icon

Chodíte na chatu? Vaše skúsenosti a tipy

11. máj 2024

Čaute. Asi mi na staré kolená preskakuje, ale uvažujem nad chatou. Teda, že by sme ju kúpili a chodili tam. Niekde v lese alebo pri jazere tak do hodinky od ba. Tak, aby sme to dali aj na otočku.
Len teda neviem. Chodíte na chatu?
Máme karavan, ale to s nami už nechce staršie dieťa chodiť, že tam nemá súkromie.
Vaše skúsenosti?

Strana
z4
zdenulkam
12. máj 2024

Ano bojler plynovi zapiname cestou z bytu a vyhrejeme dom. Ale je to starý dom takže úplne teplo tam zatiaľ nebude.
Ale sme v dedine, takže krádež moc nehrozí

aurinia
12. máj 2024

Chata je super vec. Odporučam nesadit kvety, zeleninu. Aby ste neboli otroci. Ak nebude veľký pozemok, za chvíľku je pokosene. My tiež chodíme, máme to cca 30km. Aspoň nás to vytiahne z domu, decká su na vzduchu.

aurinia
12. máj 2024

Kedysi sme chodili po SK, vždy na víkend, prenajali sme si chatu. Vždy na iné miesto, ale cestovali sme aj 200-300km ďaleko. Aj za to obdobie som vďačná.

slniecko5
12. máj 2024

Dom a chata nie, byt a chata áno.
Skúsenosť mnohých.

slniecko5
12. máj 2024

Ale keď si už rozhodnutá (mám ten pocit), tak nerieš na fóre a kúp, v najhoršom predas.

autor
12. máj 2024

@slniecko5 práveže vôbec nie som rozhodnutá, len uvažujem aj na základe tu napísaného. Pôjdeme niečo popozerať a aj podľa pocitu sa budeme rozhodovať.

nika1971
13. máj 2024

mame chalupu cca do pol hodiny od bytovky....chodievame tam casto...skoro kazdy vikend, muz aj castejsie na otocku...nic lepsie sme nemohli urobit...ked sedis cely den v kancli, tak robota na chalupe je to najmenej...mna bavi rypat sa v zemi, ist na huby...

megika1
13. máj 2024

👍 časom určité utvrdenie, že skludnenie a zelená zóna pomáhajú zbaviť sa podvedomého stresu

autor
13. máj 2024

@megika1 tak tento výhľad je super

autor
13. máj 2024

@nika1971 no to, že keď sme cez víkend doma, tak sme doma, akože ideme na prechádzku a tak, ale po meste je to také, že vylezieme z domu, prejdeme tri kilometre a sadneme na kávičku/zmrzlinu, potom domov, na terasu, dýchame slovnaft 🤢. Na hrádzu na bicykel sa mi nechce pri predstave milion rodín s detičkami, takže program onicom a víkend za nami

hiro
13. máj 2024

To zlodeji dnes nemaju v ruksaku takuto prenosnu rusicku za par? Zablokuje Wifi, GSM, .... vsetko tak aby poplaska nemohli vyslat signal ze sa dnu niekto vlupal, neviem aky vyznam ma ist nieco vykradnut s tym ze zlodej ma len chvilu kym dorazi majitel/policia.

katarinaforever
13. máj 2024

Presne tak mi máme na diaľkové kúrenie - takže prídeme do tepla a tento rok sme dali robotickú kosačku - kto toto vymyslel by si zaslúžil cenu 😂 máme veľký pozemok a je to paráda 🙂

zdenulkam
13. máj 2024

@katarinaforever a poradi si aj so zlým terénom? Máme veľký pozemok, ale nie je rovný

katarinaforever
13. máj 2024

@zdenulkam no veru poradí, máme 5000 m2 takže máme aj najväčší výkon ale je to vo svahu a samé nerovnosti. Predtým ako ti to spustia prejdú celý pozemok a po prípade niečo vyrovnáš.

cukroska
13. máj 2024

Ak to naozaj chcete obidvaja kde je problém. Ale nato musia byť obidvaja naladený. To sa týka asi všetkého. Pretože chata je istým spôsobom aj záväzok a ďalšia starosť. A poznám veľa známych čo majú chaty a keď deti dorástli do puberty tam nechcú s nimi chodiť.Ale to je naozaj individuálne. Ak máte dom tak chatu by som ja už nechcela.Je to o prioritách. My aj máme neďaleko a chodíme málo. Nás láka oveľa viac cestovať a výlety.Je to super,ale som doma skoro jediná. A priznávam, že záleží aj od práci oboch vás.

medyna
18. máj 2024

My bývame v byte a cez Covid sme zvažovali, že si kúpime chatu. Nakoniec sme pri jednej z prechadzok natrafili na zahradkarsku osadu, na konci nášho mesta, ktorá má aj pešiu dostupnosť do pol hodinky z nášho bytu. A náhodou sa tam predávali jeden pozemok. Bol to ako osud, hneď sme to brali. Je to malá náhrada za chatu, ale finančne ani časovo nie je taká náročná. V zime tam chodíme relaxovať s cajikom a terase, od jari do jesene grilovačky, opekacky. Dokonca sa v domčeku dá aj prespať. A stále máme kde vypadnúť, ak je treba.

Strana
z4