Chodíte na návštevu bez ohlásenia?
Ahojte.
Dnes nás zas prekvapili svokrovci. Nikdy sa neozvú dopredu. Je im jedno, či máme niečo naplánované. Oni jednoducho prídu.
My keď k nim ideme, vždy voláme, nechodíme keď viem, že majú seriál, lebo aj tak čumia do telky. Popoludní nie, lebo to si chcú obaja pospať 😴
Veď v tejto dobe je najjednoduchšie zavolať a ohlásiť sa, nie rovno zazvoniť pri bráne. Už rozmýšľam, že im to "vrátim" a budem tam chodiť tiež drzo bez ohlásenia. Len teda neviem, či na to nazbieram dostatok neslušnosti 😒
@anonym_d15658 tlieskam...☹️🙄
Dufam,ze sa na vas po tomto uplne vybodli
Parkrat sme im vynadali...ty alebo aj ich syn?
Ale dediť budete s radosťou
A zas sa idem modliť za normalnu nevestu
@janinah nie dedit nebudeme si predstav manzel neni jedinacik😆 skus ty naplanovat oslavu nakupit veci objednat tortu.Súhlasili s datumom a proste prisli o 7 dni skor a dovod by ti nedali ani....Velmi stastna by si bola urcite😆 Ano ich syn moj manzel ich xkrat upozornoval a robili si co sa im zachcelo🫣Ty tu figurujes vo vela temach tak urcite budes dokonala svokricka uz len podla tvojich nazorov😂😂
nechodim a vyslovene take nasilne navstevy odmietam, raz ma tak doslova zobudila doobedu rodinna prislusnicka, ja som bola rozospata a este sa natiskala dnu so slovami, ze mam upratat, to bola posledna pustena neohlasena navsteva
Svokru nepovažujem za takú ze navstevu. Bývame spolu na jednom pozemku, vchody oddelene. Mame kľúče od seba, ja ich, oni naše. Ked potrebujem idem dole k nim. Ked potrebuje prist svojra pride. Neohlasujem sa. Ani ja a ani ona. Aj malý zbehne keď proste chce. Ani k mojim rodičom sa neohlasujem. Ostatni rodina ano, vždy dopredu zavolám ci môžeme prist. Ci nemajú dake plány.
@anonym_autor pár rokov dozadu sme mali rovnaký problém. Dotrepali sa k nám svokrovci bez zavolania, hocikedy. Muž im potom 2x povedal, že by bolo fajn keby predtým zavolali ci sme doma alebo aké máme plány. Samozrejme, nič také nikdy neurobili. A tak som zvolila ich taktiku. Párkrát sme len zazvonili u nich pri bránke a votreli sa dnu. Svokra skoro odpadla, lebo veď sme prišli keď sa práve opaluje 🙉🙊 dobre som sa v duchu zasmiala. Potom sme takúto prepadovku spravili ešte 2x a odvtedy naozaj nikdy neprišli neohlaseni. Je to už zopár rokov.
Je maximalne drze a neslusne ist niekomu neohlasene a je jedno ci ide matka k synovi alebo dcere. Zakladom slusnosti je aspon 15 min predtym zavolat. U nas to robi iba svokra, to bude asi u svokier nejaka diagnoza. Muz jej to uz niekolko krat povedal (narovinu), aj tak si robi co chce. Neriesim, lebo nechodi casto.
@anonym_autor spomínam na staré časy...otec mal kamaráta, bol to už ako rodinný priateľ 😁😁😁....on nikdy nezvonil, neklopal.... hocikedy sa zjavil v dome, napr. v nedeľu v kuchyni, pri obede .... taká bola dedinka kedysi 💚
@ivicatolic presne-KEDYSI
Bolo to normalne,pretoze ludia sa poznali,casto boli doma,nebolo tolko stresu,ani tolko nebezpecia vonku...
Ludia boli mierumilovnejsi...
Ale hlavne mali viac casu..
A neboli mobily,niektori nemali ani pevnu linku...takze to bola uplne ina dituacia.
Snes-neviem ,kde mi hlava stoji,co mam prv robit-zahradu,dom,varit,prat ci ist na vylet...
A do toho ti pride niekto uplne neplanovane...
Zazila som to viackrat
-napr.som vypratavala skrine,vsade oblecenie,
Vonku prsalo...
A do toho sa dovalilo 5 ludi na navstevu...
Na vianoce jediny den som si pomyslela ,ze nevarim,objedname si obed z restiky.
Prave v tom roku sme mali taky boom ze nepecieme,vsetko pozatvarane/na Stefana v Rakusku/...anilen blba cukraren nebola otvorena
Dohrmeli Slovaci bez ohlasenia a ja po 3 h.cesty som ich nemala cim ponuknut...
Hrozne cosi..
Jasne,dali sme si v restike obed...ale chapeme sa...
Nie je prijemne ked stojis v sprche,sulozis,spis,umyvas okna a neviem co este....
A zrazu ti pride navsteva...
Môj Ocino to robieval keď som bola na materskej , ale vždy len prišiel , priniesol babám ovocie, zeleninu , mäso čo nakúpil v akcii 🤣, ponúkla som ho kávou , vypil a odišiel . Jaj , kiežby sa mi tu tak zjavil aj teraz 😢. A veľakrát prišiel aj keď som nebola doma , len som našla na kuchynskej linke veci , mal od nás kľúče / Ale nikdy nezavolal kde som a čo robím a nebodaj nech sa ponáhľam mu robiť animátora . Ex svokra hocikedy prišla , aj keď sme boli na odchode a ten jej syn , vždy zrušil program a sedeli sme s ňou doma ako pecky , na to som mala nervy . Ale to nebola ani jej chyba , keby jej syn povedal , mami prepac , mame program , nabudúce dopredu zavolaj , tak si myslím , že by sa to hneď vyriešilo .
Autorka, týmto starším ročnikom, to proste nevysvetliš. Dakedy sa tak proste žilo, že sa ludia zastavili hocikedy, keď išli okolo. Dnes, sa ĺudia hrozne separuju, riešia či maju upratané, navarene, lebo chceme byť proste super hostitelia, ale zároveň chceme svoju intimnu zonu a všetko nam ju narúša. Oni to proste takto neberú a nechapu čo ti na tom vadi, veď ste rodina. Treba im v kĺude vysvetliť, že nie vždy im mozete byť k dispozicii a mate aj svoj vlastný program a čas a osobny priestor vyhradený len pre seba .
@anonym_autor nie, nechodím, lebo sama bývam často mimo dom a tak viem, že sa ozvať treba. Hoci aj k rodičom, alebo súrodencom idem na kávu, ozvem sa, či sú doma a či niečo nemajú.
@ivicatolic presne-KEDYSI
Bolo to normalne,pretoze ludia sa poznali,casto boli doma,nebolo tolko stresu,ani tolko nebezpecia vonku...
Ludia boli mierumilovnejsi...
Ale hlavne mali viac casu..
A neboli mobily,niektori nemali ani pevnu linku...takze to bola uplne ina dituacia.
Snes-neviem ,kde mi hlava stoji,co mam prv robit-zahradu,dom,varit,prat ci ist na vylet...
A do toho ti pride niekto uplne neplanovane...
Zazila som to viackrat
-napr.som vypratavala skrine,vsade oblecenie,
Vonku prsalo...
A do toho sa dovalilo 5 ludi na navstevu...
Na vianoce jediny den som si pomyslela ,ze nevarim,objedname si obed z restiky.
Prave v tom roku sme mali taky boom ze nepecieme,vsetko pozatvarane/na Stefana v Rakusku/...anilen blba cukraren nebola otvorena
Dohrmeli Slovaci bez ohlasenia a ja po 3 h.cesty som ich nemala cim ponuknut...
Hrozne cosi..
Jasne,dali sme si v restike obed...ale chapeme sa...
Nie je prijemne ked stojis v sprche,sulozis,spis,umyvas okna a neviem co este....
A zrazu ti pride navsteva...
@osky @ivicatolic dievčatá, samozrejme že to bolo aj dobou, ale nie preto, že by boli ľudia lepši, mierumilovnejši, mali sa radi... voľakedy neboli mobily, nebolo toľko kultúrneho vyžitia, nebolo toľko možnosti na trávenie voľného času. Volakedy ľudia doma sedeli na riti, lebo nebolo kde ísť a nebolo za čo. V TV nic nedavali, cestovat sa nedalo a nebolo za co. Nedalo sa nič iné robiť, len chodiť po návštevach- to bol vrchol kultúrneho vyzitia. Teraz máš veľmi veľa možností na trávenie voľného času a ludia chcú žiť inak ako volakedy, chcú si užívať, chcu mať zážitky, chcu stmeľovať vzťahy, ukázat deťom svet. Dnes to nie je ani horšie, ani lepšie a myslím si, že je základná slušnosť niekomu sa dopredu ohlásiť.
@anonym_autor spomínam na staré časy...otec mal kamaráta, bol to už ako rodinný priateľ 😁😁😁....on nikdy nezvonil, neklopal.... hocikedy sa zjavil v dome, napr. v nedeľu v kuchyni, pri obede .... taká bola dedinka kedysi 💚
@ivicatolic ó áno... krásna dedinka... keď suseda chodila k susede bez ohlásenia, lebo potom ju mohla k druhej susede ísť hovoriť, že nemala popratane 🤣 Toto mám zažité na vlastnej koži u babky akonsa vedeli poohovarat, len tak chodili baby sliedit, svokry k nevestam - moja babka mala 8 detí, z toho 5 dievok a tie len tak kmitali, aby bol vždy poriadok práve kvôli týmto krásnym návštevám. To prababka na lazoch to mali inak - kričali od brány na seba, či je tá druhá doma, keď nezakričala naspäť, tak suseda jednoducho odišla - vieš koľkokrát aj prababka doma bola, ale nemala náladu na ňu a neozvala sa naspäť? (No Jožka, nepočula som Ťa). Doba sa mení, ale tá minulá nebola zďaleka taká idylka, leb tie možnosti sa zmenili a dnes nemusíme kričať od plota cez celé hospodárstvo, alebo si zamkneme a nemusíme strpieť vsetecne susedy, čo sa nudia.
Mne to robí moja mama s otcom.Akože teším sa keď pridu.Ale nerozumiem preco nedá vedieť.Veď máme skupinu na messengri kde viackrát za deň si píšeme.Ale to nenapišu ze skočia k nam.Pridem domov z práce,vyvalim sa na gauc nohy dam hore na oddych .a zvonia....Keby dá vedieť 15 min predtým tak troška upracem kupim nejaké koláče...Strašne mi je to nepríjemne a aj manželovi.A povedia mi že oni len prišli na kavu a to mám doma.Ale mne je to nepríjemne.Mám uz 40+....a nemam toto rada.A uz som im to hovorila.Tak vtedy prestali k nam chodiť .Ja im nerozumiem.
@janinah ty a tvoja posadnutosť dedením, to je normalne už diagnóza. Je tu veľa hnusných žien ale ty si normalne ze v prvej trojke 🤮 a už sa konečne zobuď do reality a vytiahni si hlavu z vlastnej riti ze TEBA niekto chce za svokru. Sa modli ale za seba, aj ked očividne už neskoro.
@osky @ivicatolic dievčatá, samozrejme že to bolo aj dobou, ale nie preto, že by boli ľudia lepši, mierumilovnejši, mali sa radi... voľakedy neboli mobily, nebolo toľko kultúrneho vyžitia, nebolo toľko možnosti na trávenie voľného času. Volakedy ľudia doma sedeli na riti, lebo nebolo kde ísť a nebolo za čo. V TV nic nedavali, cestovat sa nedalo a nebolo za co. Nedalo sa nič iné robiť, len chodiť po návštevach- to bol vrchol kultúrneho vyzitia. Teraz máš veľmi veľa možností na trávenie voľného času a ludia chcú žiť inak ako volakedy, chcú si užívať, chcu mať zážitky, chcu stmeľovať vzťahy, ukázat deťom svet. Dnes to nie je ani horšie, ani lepšie a myslím si, že je základná slušnosť niekomu sa dopredu ohlásiť.
@katkazatka presne ako pises, a este si dovolim doplnit, ze ludia boli velmi skoro na dochodku, teda mali potrebu socializacie, lebo kluby dochodcov neexistovali, dochodkyne nechodili cvicit, tak sa chodilo po domacnostiach vysedavat. Ja si to pamatam z detstva, moja babka nikdy nechodila do prace, bola rocnik 1930, ale mala plno kamaratok, s ktorymi sa navstevovala, babkou sa stala vo veku 44 rokov a v lete ked sme boli so sestrou na prazdninach, vlacila nas po tych dejchankoch. Nas to strasne nudilo, museli sme sekat dobrotu a nerobit babke hanbu a ticho sediet a potichu sa hrat. Okrem toho vedela dlhe hodiny s kamaratkami telefonovat.
A teraz? Pracovna dynamika sa zmenila, clovek chodi domov vystaveny a unaveny, chce si doma zadelit cas aby si aj oddychol, aj zmakol domacnost a deti. A ked sa dovali vypocinuta navsteva, ze aha tu sme, teste sa, nemusi byt vzdy prijata s otvorenou narucou, ak domaci mali ine plany
Je maximalne drze a neslusne ist niekomu neohlasene a je jedno ci ide matka k synovi alebo dcere. Zakladom slusnosti je aspon 15 min predtym zavolat. U nas to robi iba svokra, to bude asi u svokier nejaka diagnoza. Muz jej to uz niekolko krat povedal (narovinu), aj tak si robi co chce. Neriesim, lebo nechodi casto.
@anonym_a3bb83 svokra je aj mama syna ci dcery
@janinah áno, tebe príde normálne dotrepať sa niekomu domov bez ohľadu na jeho program??
@biba_18 k niekomu? Prišli k vlastnym deťom a prešli 450 km.len primitiv ich necha pred dverami.lebo veličenstvá majú svoj program.Behame po psychologoch.chceme dobre vzťahy a pritom stači mať dobre srdce,zdravy rozum a nebyt egoista.
@janinah ty a tvoja posadnutosť dedením, to je normalne už diagnóza. Je tu veľa hnusných žien ale ty si normalne ze v prvej trojke 🤮 a už sa konečne zobuď do reality a vytiahni si hlavu z vlastnej riti ze TEBA niekto chce za svokru. Sa modli ale za seba, aj ked očividne už neskoro.
@chocolatebox trafená hus zagagala,že? Tiež ti zelam pekny den.na tvoju uroven sa neznížim...poslat niekoho niekam dokaze kazdy.trochu sa zamyslieť už málokto...tak sa maj.
PS dedenie sa tyka kazdeho.aj ked nie kazdy si nieco zdedit zasluži
@chocolatebox trafená hus zagagala,že? Tiež ti zelam pekny den.na tvoju uroven sa neznížim...poslat niekoho niekam dokaze kazdy.trochu sa zamyslieť už málokto...tak sa maj.
PS dedenie sa tyka kazdeho.aj ked nie kazdy si nieco zdedit zasluži
@janinah trafená hus si akurát tak ty, co sa v KAŽDEJ téme o rodinných problémoch nevesta - svokra chronicky ozývas a dokolecka papagajujes to iste - ze sa modlíš za normálnu nevestu (síce v prvom rade žiadna nechce teba za svokru) a potom vytahujes dedenie, aj ked žiadnemu normálnemu človeku dedenie ako prvé na um nepride. Tebe áno - prečo asi. Vypovedá to veľa o tvojom charaktere 🙂 Ja dufam ze sa nikdy neznížim na tvoju úbohú úroveň starej zakomplexovanej sebestrednej ženskej. Je mi ta ľúto.
A teda narozdiel od teba, ja a tu ostatné ženy mame slušne vychovanie a nie sme egocentrické sedlane ktoré sa niekam natrepu bez pozvania a oznámenia a ešte čakajú, ze je na ne niekto zvedavy ;) takže zamyslieť sa ma v prvom rade ten, co to považuje za normalne, ze kde ešte jeho rodičia urobili chybu.
@biba_18 k niekomu? Prišli k vlastnym deťom a prešli 450 km.len primitiv ich necha pred dverami.lebo veličenstvá majú svoj program.Behame po psychologoch.chceme dobre vzťahy a pritom stači mať dobre srdce,zdravy rozum a nebyt egoista.
@janinah prečo veličenstvá. ak by rodičia povedali vopred - verím že tie deti by program prispôsobili… veď o to ide - prečo rušiť program? prečo napr. zrušiť dlho plánovanú účasť vnúčaťa na nejakej akcii, lebo starí rodičia prídu bez ohlásenia?? prečo tí rodičia nemajú toľko SLUŠNOSTI aby sa s mladými dohodli??

@janinah ja sa zas teším keď budem sedieť na schodoch... ale len raz to urobia.