Chodíte s partnerom na záchod, keď mu je zle a zvracia?
Dnes v noci prišlo priateľovi zle z večere, asi mu nesadla, tak ma okolo druhej ráno zobudil, že mu je zle a ide zvracat. Tak som mu povedala, že okí a ostala som ležať v posteli. Nemal horúčku, ani závraty, ani iné problémy, proste mu len nesadla večera. Keď sa vrátil povedal mi, že mi ďakuje, že som bola s nim.... Akože brala som to tak, že je to intímna vec, co tam mam pri ňom stat, mne osobne by bolo nepríjemné, keby na mňa niekto v takom stave pozeral, ja chcem mat na WC súkromie. No jemu to zjavne prišlo, akože mi je ukradnutý. Ako to máte vy? Celkom mám teraz výčitky 😁
Ja tiež nie som zástanca státia nad grcajucim človekom,ale pripomenulo mi to moju známu. Jej muz prišiel z roboty, v lete,narobeny zo stavby. Vecer začal vraciat, mysleli ze upal, zostal spat na gauči aby ostatných nerusil. Ráno ho našli mŕtveho, mal infarkt, ktorý sa prejavoval prave tým zvracanim. Niekedy sa stale aj takáto nečakaná tragédia, preto vždy keď niekto z rodiny vracia, omrknem ho pre istotu, aj keď len spoza dverí sa spýtam, ci je všetko ok. A samozrejme nezaspím, kym nie je v posteli a nie som si aspon akotak istá, ze je ok. Ale reálne, keby mi ma muz stať za chrbtom počas toho, ako grciam aj nosom,asi ho zabijem 😀 naposledy som mala taku virozu, ze som zgrcana nevedela vyliezť na gauc, tak som ležala na zemi, okolo mňa všade šable. Vtedy som bola rada, ze prišiel a pomohol mi vytrepat sa na gauč a ešte to aj upratal. Ja som fakt nevládala zozdvihnut ruku a napiť sa😄
@evora ja presne poznám tieto stavy a veru, nie je to med lízať. ty si ostala "aspoň" ležať v tých šabliach. ja som skolabovala 2x v kúpeľni a padla na ľavý spánok na dlažbu. oba razy. odvtedy mávam nechutné migrény na ľavej strane hlavy, veľmi zle znášam zmeny počasia apod. a pritom stačilo tak málo. ba dokonca som bola po prvom kolapse - to som sa prebrala sama - poprosiť ex-a, že som skolabovala, že či by nešiel ku mne, lebo mi je veľmi zle a som slabá. vysmial ma do tváre a ostal spať... potom mu čosi docvaklo, keď ma počul zase letieť do kúpeľne (ale ja som mala aj neskutočné hnačky zároveň), tak vyliezol z postele a šiel za mnou, ale neskoro. už len volal záchranku, čo ma ani prebrať nemohol.... :( takže ja osobne som veľmi opatrná v takýchto veciach. na druhú stranu, môj súčasný manžel mi veru aj držal vlasy nad hajzlom, aj ma dal do postele, ba vraj (ani o tom neviem) som aj z postele do kýbla vracala. o všetko sa postaral. zlatý človek.... 🙂
@evora inak,ja som nikdy neverila,ze clovek pri viroze nevladze az tak,ze je rad,ze lezi na zemi. Az raz. 3r.syn crevna viroza,teploty 39,5....1den a noc vkuse zvracanie,teplota....uz som myslela,ze ideme na pohorovost,no akoby utalo,druhy den ako rybicka.
Ale ja,co som okolo chodila som zacala....ja som nsozaj lezala na zemi,som na zachod nedokazala ist,iba stvornozky. A manzel,kt.chodil okolo mna,na dalsi den to iste.
Mne byvalo pocas tehotenstiev zle v noci,takze noci boli zle....ale chcela som byt sama. Muz sa chodil vzdy pytat,ci ok,ok,ok...az mi liezol na nervy. No zaroven som bola rada,ze vnima,co sa deje.
My sme si len zvykli občas klopnut na dvere wc, či je všetko ok, ked chcel vodu alebo tak podala som mu, ale nebola som tam s nim, ved by som sa povracala tiež 😅
Pockala by som hore ale v posteli istp by som s nim nesla ved keby odpadol tak to pocujem...nebyvate na zamku ze bol mega daleko...chlapi
@ffanka01 ale je rozdiel 1) byt s tym muzom na zachode, ked vracia alebo 2) z postele sledovat, ci nieco nie je v poriadku a ci treba pomoct. Ja som to pochopila tak, ze autorkin muz ziadal, aby bola pri vracani pri nom, co sa mi fakt ze nezda, lebo nejde o male dieta.
Tak mu povedz toto čo si tu napisala. Že to berieš trosku inak asi ako on. A to zvracal prvý krát čo ste spolu alebo čo? Ja neviem ja keď som mala partnera a opil sa niekedy veľmi po nejakej oslave alebo po svadbe alebo niekde, tak som mu vždy doniesla vedro k posteli keby náhodou s pohárom vody a keď som sa zobudila na to že vracia tak som zobrala vedro a šla ho umyť. Nikdy mi to neprišlo nejak zvláštne. Možno máš inak zaužívané zvyky ako on. Treba mu to povedať a nie hneď sa cítiť previnilo
Tiez si myslím, ze za tym moze byt jeho nejaka zla skúsenosť. Tiez ich mam par za sebou - odpadavanie, dusenie sa.. Tak ma clovek predtym riadny respekt. Vycitky nemaj, nemala si to ako vediet..aspon mate priestor si to odkomunikovat..
Nie, nechodim s nim, co mu budem drzat hlavu? Ani ja som to od neho nechcela, ked mi bolo pocas tehotenstiev zle.
@janeninka to jej hádam mohol povedať, nie? Možno ona o tej zlej skúsenosti ani netuší, nie na ňu vybehnúť. Ja by som vybehla, keby sa tam partner pratal so mnou.
No neviem pri vracani asi ani nie. Ešte by som sa aj ja zgrcla. Jasne že hore som a zaujímam sa že čo mu je. No napr. keď to ide z druhého konca😁 tak vždy pri ňom a dám mu nejaký ten liecik 😂 však chlapi
U nás je normálne keď je tam jeden z nás chvíľu ticho, spýtať sa cez dvere "si okej"? A pokiaľ príde odpoveď tak neriešit ďalej.
Mňa muž v tehotenstve strážil viac, hlavne keď som sa zdržala v kúpeľni alebo šla aj v noci (bal sa ci nerodim alebo mohla som dostať kŕč a spadnúť, alebo niečo).
Bože nie však nie je malé dieťa, keby tebe bolo zle neviem či by on mal chuť pozerať na grcky 🙄
Ja co si pamätám raz som stála za jeho chrbtom keď zvracal lebo sa opil a bal sa ze aby som sa naňho nehnevala a popritom ako on klacal nad WC mi vyznával lásku 😂 akože nato nezabudnem. Ale nechodím s nim keď zvracia lebo neznášam tie zvuky napínania a pod. A tiež mu raz bolo z večere zle nesadla mu nešla som za ním na WC ale keď sa vrátil do postele som sa pýtala ci mu je lepšie, či mu donesiem vodu ale keďže sa jeho stav nezlepšoval a zvracal dosť až tak ze sa nadýchnuť nevládal bála som sa ze sa mu niečo stane a chcela som ho vziať do nemocnice no on nechcel ze som tehotná ze nebudem v noci šoférovať auto. Potom ho to prešlo a zaspal skôr ako ja. Nechodím za ním ale mam strach ci bude ok
Tak keby ma vyslovene zobudil tak by som šla, lebo by to bolo asi vážnejšie. My sa pri bežných zdrav.problémoch nebudime, len ked je to zle (napr.velmi vysoká horúčka, slabosť...), Inak sa skor presunieme do inej izby, nech ma ten druhy kľud.
Cooo? Ako, moj sice nevracal na rozdiel odo mna, ale v ziadnom pripade by som s nim na wc nesla. Lebo by som sa dovracala aj ja. A neocakavam.to ani od neho. Smaozrejme, deti, to je ine.. ale napr.starsi uz nechce, aby tam.bol niekto s nim.
Neviem no, ja osobne ked zvraciam, som slabá, stracam vedomie. Pre mňa je prirodzené starať sa o toho druhého keď mu je zle aj na úkor svojho komfortu. Nikto nehovorí ze sa mame pozerať do detailu ako ten druhy zvracia, ale byt pri nom.. Často spraví vela uz len samotná fyzická prítomnosť toho druhého, človek ma oporu, istotu.. Som prekvapená mnohými reakciami tu.. 🙂 Ale tak kazdy človek je iny...
Autorka, aspoň budeš vedieť ako sa zachovať nabudúce... To, ze ti tu 100 žien napíše, ze nepotrebujú pomoc pri zvracani neznamená, ze ty sa tak mas správať, ked tvoj partner by potreboval tvoju oporu a pomoc....
@elizabet173 jasne jeho reakcia nie je velmi zrelá
🤣 Baby ja by som aj držala vlasy, ale nemám ake😭🤣🤣🤣 a nie chlap to nevyžaduje, ale ja som hore pri každom jednom pohybe ci muža, alebo deti. U muža ešte skôr, lebo nie raz odpadol, naposledy, keď som bola v 8mes.tehu,som myslela, že porodim. A mňa osobne napína, ak niekto zvracia a pritom mam odvracane 3x9mesiacov🤣🤣🤣
Keď priateľ vracia tak vždy ide sam ale ak je tam dlhšie tak vždy mu zaklopem na dvere či je v pohode mna osobne pohľad na to znechutil a určite by som začala aja vraciať :D

ak by šlo len o "vyvracanie večere", ktorá nesadla, tak zrejme by to ani môj nechce. určite by som mu to ale navrhla. ak by odmietol, ostala by som hore a ak by tam bolo dlhšie ako 20 sekúnd podozrivé ticho, tak by som ho šla skontrolovať. iné by bolo, keby šlo o virózu a šiel by zvracať už neviemkoľkýkrát, vtedy by som šla s ním určite, ani by som sa ho nepýtala. viem, čo to je skolabovať v kúpeľni po zvracaní. nie sme každý rovnaký, možno tvoj partner má nejaký nepríjemný zážitok z detstva či minulosti ako takej, je potrebné sa s ním o tom porozprávať. ak je len premazlený, tak od takého potom radšej ruky preč 😀 ale ak má zlý zážitok, dá sa to pochopiť.